Keske darp raporu alsaydınız o zaman çok daha kolay olurdu işinizMerhaba hanımlar,
Belki koronavirüsten dolayı hepimiz hayatlarımızı bir süreliğine askıya aldık ama benim ekstra askıda gibi. Mahkemeden dolayı elim kolum bağlı. Alışveriş yaparken bile eski eşim her şeyi kullanmaya çalıştığı için bir duraksıyorum. Burada az konu açmamışım dönüp baktığımda. 1,5 yıl önce dava açtım hala bekliyorum ki azcık yol kat edeyim diye. Bu sürede de evlilikte olduğu gibi boşanmada da anlaşamadık. Duruşmalardan bazıları ertelendi, şanssızlık... Şimdi önümde yine duruşma var ama bu kez tanıklar da dinlenecek. Sizlerden tecrübeli olan arkadaşlara sormak istiyorum benim kafam karman çorman olayları, sırasını hatırlamıyorum ancak notlarım var bazılarıyla ilgili onlara bakınca hatırlıyorum. Hakim bana sorar mı ne zaman oldu nasıl oldu gibi? Belki o sırada canlanır bilmiyorum. Beynim unutmak istemiş resmen. Tanıklar da beyanlarını verecek. Ve onların konuşmalarını nasıl değerlendirir hakim acaba? Evlilikte şiddet, alkol, her şey vardı. Komşular şiddet içeren seslere tanıklar. Ama karşı taraf da dilekçesinde kavga çıkardığımı evde huzursuzluk yarattığımı iddia etmiş, tabakları kırdığımı falan filan.... Şimdi hakime benim tanığım evden hep kavga sesi kapı çarpma eşya kırma sesi geliyordu dese bunları benim yaptığımı düşünür mü? Tecrübesi olan ya da bilgi sahibi olanlar lütfen yazın. Çok tecrübesizim ve Kadınlar Kulübü sayesinde buradaki kadın dayanışmasının farkındayım. Şimdi de sizlere ihtiyacım var, yaşayan geçirenler özellikle. Ya da bilenler bana yardımcı olabilir mi? Elimde darp raporu yok, almamıştım ne yazık ki iyi niyetimden şimdi de iyi niyetimin kurbanıyım. Darp ve şiddetini hakaretlerini ispatlamaya çalışıyorum.
Evet bir tane çocuğum var. Komşularımdan gerçekten Allah razı olsun. Şu devirde böyle bir adama rağmen korkmadılar ve yanımda olacaklar. Darp raporu almadığıma çok pişmanım :/Keske darp raporu alsaydınız o zaman çok daha kolay olurdu işiniz
Komşuların tanık olması güzel mutlaka gelmeliler mahkemenize
Cekismeli boşanmak zor gerçekten umarım ikna olur da anlaşmalıya dönersiniz
Çocuk var mı ?
Haklısınız şu an pişmanım almadığıma ama iş işten geçti...Boşuna bu tarz şeyler yaşayan kadinlara sikayet edin darp raporu alın demiyoruz direk kanıt oluyor işte
Tam da dediğiniz gibi yaptı :) Mal kaçırdı, arabasını başkalarının üzerine yaptı. Evlilikteki ''lüks'' harcamalarıma yetişememiş miş te ondan borca girmiş bankadaki parayı borç iade adı altında boşalttı.Merak etmeyin boşanma aşamasında erkegin haysiyetli duranını o hakimler az görmüştür.
Sizin eş de tabi ki sizi suçlayacak ama merak etmeyin siz haklı çıkacaksınız.
Ama eş bu kadar haysiyetsiz ise mal kaçırır borcum vardı onları ödedim der de der siz kurtulmaya bakın sizin şahitleriniz sizi savunacak yanlız değilsiniz ki
Sürecinin başında beri tanığım. Hala kurtulamamana üzüldüm.Tam da dediğiniz gibi yaptı :) Mal kaçırdı, arabasını başkalarının üzerine yaptı. Evlilikteki ''lüks'' harcamalarıma yetişememiş miş te ondan borca girmiş bankadaki parayı borç iade adı altında boşalttı.
Evet her alanda uğraştırıyor o yüzden uzun bir süredir giremedim.Sizin konularınızı okumuştum. Uzun süredir forumdan uzaktiniz meğer bu adamla uğrastiginiz içinmiş.
Şu cahilliğimle bunları biliyorsam hakimler neler biliyordur.Tam da dediğiniz gibi yaptı :) Mal kaçırdı, arabasını başkalarının üzerine yaptı. Evlilikteki ''lüks'' harcamalarıma yetişememiş miş te ondan borca girmiş bankadaki parayı borç iade adı altında boşalttı.
İnşallah gözünden anlar o adamın ne mal olduğunu...Şu cahilliğimle bunları biliyorsam hakimler neler biliyordur.
Tabii kadınlar çok lüks yaşıyor evde çocuk bakarak temizlik yemek yaparak lüks yaşamayan kadın mı olur
Çok sağ olun valla çok çektirdi hala da devam ediyor. Anlaşmaya yanaşmadı o yüzden çekişmeli açtım. Elimdeki bütün kanıtları mahkemeye sundum. Ancak aldatma kapsamına girmiyor. Mahkeme için sadece kanaat oluşturur diye umut ediyorum.Seni 1 senedir takip ettim konularını, çok çektin bu adamdan gerçekten
.keşke çekişmeli olmasaydı direkt boşansaydın, hayatından çok zaman gitti bu saçmasapan adama aldatılmıştın onların kanıtı falan yok mu sen neden kendin suclanacagını düşünüosun ki
Hiç mi Allah korkusu yok bu insanların? Nerede kalmış insanlık? Gerçekten üzüldüm sizin adınıza da. İnşallah haklarınızı alabilirsiniz. Bir şeye tanık olup bir de üzerine yalan yere şahitlik yapmak nedir, böylelerinin yatacak yeri yok cidden. Ama inanın Allah bugün değilse de çıkarır muhakkak...Benim de dava çekişmeli, bende fiziksel şiddet yoktu. Psikolojik, ekonomik, eşyalarımı kırmaya kadar her türlüsü vardı ama tabi bunu ispatlayamıyorsun, raporu yok. Herşeye şahit olan komşu dediğim kadın da "sen gideceksin biz yüzyüze bakacağız, biliyorum sana ne eziyet ettiler ama diyemem" dedi. Onu da ilahi adalete havale ettim. Tanıklar dinlendi bende, tabi yalanın bini bir para. Avukatım dahi duruşmadan çıktıktan sonra bunca yıllık meslek hayatındayım emekli olmak üzereyim ben böyle şov yapan insanlar görmedim dedi. Onlar da benim altınlarımı kendi kendime yediğimi iddia ettiler tabi. Karşı taraf kendi iddialarını kanıtlamaya değil benim dilekçemi çürütmeye uğraştı. Son duruşmaya bir aydan az kaldı. Hakim ziynet ile boşanmayı ayırdı. Bana sadece kişisel sorular sordu laf arasında, işte "okula devam ediyor musun? Hiç bir araya gelmediniz mi?" gibi. Detay sormadı.
Bakalım sonuç ne olacak. Avukatım bizim delilimiz var ama onların tanıkları güçlü dedi. Tanıkları da yalan üzerine yalan, iftira üzerine iftira. Hepsi benim soframda karnını doyurdu. Evimden giderlerken Allah senin gibi insan nasip etsin herkese diyorlardı. Haha. İşte öyle. Tamamen hakime kaldı. Bir de karşının avukatı benim tanığımın sözlerini çarpıtıp tanık itiraz dilekçesi yazmış tabi. Hakim tüm dosyayı baştan okursa, vicdanı varsa görür. Yoksa uzatırım, üst mahkemeye veririm. Acelem yok nasıl olsa. Yaptıklarının bedelini ödesin adi şerefsiz.
Gerçekten öyle, en doğru kararım boşanma kararım oldu. Allah'ından bulsun ne diyeyim...Bu adam size evliyken huzur vermedi ki boşanırken versin. Evliliğinizde verdiğiniz en doğru karar bu adamdan boşanmak olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?