Çekişmeli boşanma davam ve avukatın söylediği

Herkes engin hukuk bilgisi ile , çok güzel yorumlarda bulunmuş . Sizin avukata ihtiyacınız yok . Avukatlarında sizin gibi sorunlu müvekkillere . Avukatınıza güvenmek yerine , buradaki üyeler nasılsa doğru bilgi veriyor size . Bence avukatı azledin de kurtulsun sizden .

Evet ilk davada taraflar konusuyor.gitmesenizde olur.ama tum davalara katilin.ve sahitleriniz olsun.

Evet avukat olduğumdan olabilir. Rahatsız mi oldun. Saçma sapan komplo teorisi mi vereyim teyzeme ne dilersin.
Pardon o mesajı bana göbdermeli yazdınız sandim. Diğer üyeler gibi ama gac avukat seni gandiriyo modunda olduğunuzu düşündüm.

Burada bana ateş püsküren hukukçular olmuş lakin başta bana her şeyi çok net konuştu Kesin tazminat alırız dedi. Hatta bana Aralık ayı gibi dava biter demişti ben de inandım ne biliyim şimdi de yaza biter diyor. Bir dediği diğerini tutmuyor nasıl güveniyim

Niye tazminat işine girdiniz ki? Gereksiz yere uzatmış oldunuz, aklınıza kurt da düşmüş.
Bile bile siz lades dediniz bunu biliyorsunuz. Burada insanlar size evlenmeyin dedi, dinlemediniz.

Şimdi de bir başka yanlış... Durduk yere sinir harbi, acabalar, şüpheler açtınız başınıza. Karşı tarafın da eli armut toplamamış. Kazanırsa ne yapacağınızı düşündünüz mü?

Arkadaşlar ben çekişmeli dava açmıştım. Bir avukata başvurdum ona yaşadıklarımı apaçık anlattım. Her konuyu. Ondan sonra 150 bin liralık tazminat açtı. Yaklaşık 20 ya da 30 bin alırız demişti durumumu dinledikten sonra. Sonra karşı taraf anlaşmalı istiyordu benim tazminat istediğimi görünce eşim bile demek istemiyorum işte o şahsiyet o da saçma sapan nedenler sunarak 200 bin liralık karşı dava açmış. İlk duruşmaya çok az kaldı. Ben ilk duruşmada ne yapıcaz diye avukatın yanına gitmiştim. Kendisi benim ilk duruşmaya gelmeme gerek olmadığını asıl 2.duruşmanın önemli olduğunu söyledi. Bir de bana tazminat konusunda ağız değiştirdi bu kez yüzde ellinin üzerinde bir ihtimalle tazminat alırız diyor. Zaten pişman olduk bu avukatı seçmekle ama yapacak bir şey yok artık. Size sorum ben ilk duruşmaya gitmeli miyim? Tecrübeli olanlar cevap yazarsa sevinirim.

Avukatı azledebilirsin bunu davanın her aşamasında yapabilirsin. Kesinlikle duruşmaya git. Her meslekte olduğu gibi avukatlarında bazıları malesef bi bakıyosun karşı tarafla iş çeviriyor ya da sırf vekalt ücreti almak uğruna aslı olmayan vaatlerde bulunuyor. Bir kere tazminat olayı çoğunlukla hakim takdirindedir. Yani manevi tazminattan bahsediyorum. Maddi tazminat için de yeterli delil olması gerekir. Davanızı kendiniz takip edin. Avukata güvenmiyorsanız azledin.

Burada bana ateş püsküren hukukçular olmuş lakin başta bana her şeyi çok net konuştu Kesin tazminat alırız dedi. Hatta bana Aralık ayı gibi dava biter demişti ben de inandım ne biliyim şimdi de yaza biter diyor. Bir dediği diğerini tutmuyor nasıl güveniyim
Anlıyorum ama belki mahkemenin hâkimi tayin oldu gitti geçici hakim atandı, dosyalar sarkıyor. Hemen kötü düsünmeyin, boşanma davası o kadar da komplike bir iş değil ama ortada ksuur ispatı gerektiren durumlar var. haliyle süreç uzar. Tazminat konusunda da karşı tarafın, karsi davası ve dosyaya sunduğu deliller kuvvetli olabilir.

Bir konuya deginmeden edemeyecegim.Bir avukat yeri gelir bir hirsiza avukatlik yapabilir cunku meslegi budur.Ama siz saniyormusunuzki kalkip karsi tarafla anlassin 3 kuruş icin hemde.Bu kadar ucuzlatmayin şu mesleği.Sizler yaptiginiz mesleklerde rüşvet aliyormusunuzki bütün avukatlar sizin gözünuzde karşi tarafa sizi satan konumunda.

Yok ben yorumlara sinirlendim. Bilmeden etmeden kesin para almıştır da bilmemne. Ben burda avukatları savunacak değilim . Sonuçta her avukatın dürüst olacağına garanti veremem. Ama mahkemelerin işleyişi sizlerin sandığı gibi tıkır tıkır ilerlemiyor . Tahmininden geç duruşma günü verilmiştir , hakim değişmiştir , bir sürü aksilik olabilir . Karşı tarafın dilekçesinden sonra , tazminat konusunda fikri değişmiştir . Boşanma davasının nesinden karşı taraftan para alacak . Güvenmiyorsanız çalışmak zorunda değilsin . Hiç bir avukat size garanti veremez . Avukatın söylediği de yüzde yüz çıkmaz . Sonuçta hakim takdir ediyor . İlk duruşma konusunda da haklı . Gitmek isterseniz gidersiniz . Ancak gerek yok . Öyle hakim olayları filanda sözlü dinlemez . Size hiç birşey sormaz . Önemli olan tanıkların dinleneceği duruşma. O zaman bulunmalısınız . Çünkü tanıkların sizin gözünüzün içine bakarak yalan söylemesi zorlaşır

Yok ben yorumlara sinirlendim. Bilmeden etmeden kesin para almıştır da bilmemne. Ben burda avukatları savunacak değilim . Sonuçta her avukatın dürüst olacağına garanti veremem. Ama mahkemelerin işleyişi sizlerin sandığı gibi tıkır tıkır ilerlemiyor . Tahmininden geç duruşma günü verilmiştir , hakim değişmiştir , bir sürü aksilik olabilir . Karşı tarafın dilekçesinden sonra , tazminat konusunda fikri değişmiştir . Boşanma davasının nesinden karşı taraftan para alacak . Güvenmiyorsanız çalışmak zorunda değilsin . Hiç bir avukat size garanti veremez . Avukatın söylediği de yüzde yüz çıkmaz . Sonuçta hakim takdir ediyor . İlk duruşma konusunda da haklı . Gitmek isterseniz gidersiniz . Ancak gerek yok . Öyle hakim olayları filanda sözlü dinlemez . Size hiç birşey sormaz . Önemli olan tanıkların dinleneceği duruşma. O zaman bulunmalısınız . Çünkü tanıkların sizin gözünüzün içine bakarak yalan söylemesi zorlaşır

Çok teşekkür ediyorum içimi rahatlattınız. Kararsızım gitsem mi gitmesem mi diye. Sanırım gideceğim ama onu görmek istemiyorum. gelmez inşallah lanet yüzünü görmek istemiyorum

Niye tazminat işine girdiniz ki? Gereksiz yere uzatmış oldunuz, aklınıza kurt da düşmüş.
Bile bile siz lades dediniz bunu biliyorsunuz. Burada insanlar size evlenmeyin dedi, dinlemediniz.

Şimdi de bir başka yanlış... Durduk yere sinir harbi, acabalar, şüpheler açtınız başınıza. Karşı tarafın da eli armut toplamamış. Kazanırsa ne yapacağınızı düşündünüz mü?

Size mi soracaktım ya tazminat isteyip istemeyeceğimi.. O neden kazanacakmış ki adaletin terazisi daha o kadar şaşmamıştır herhalde. Onun öne sürdüğü gerekçeleri yazsam herkes güler herhalde. Yok ev işi yapmıyormuşum yok eşyaların hepsini götürmüşüm, yok ailesine saygısızlık yapmışım vs vs

Zaten avukatlar hep dosyaları karşı tarafa satar hatta öyle geçinir

Yani kendi müvekkili ile 3000 e anlaşır ama karşı taraftan 5000 alır bu şekilde iş yapmadan güzelce geçinir

( ironi içerir)

Size zaten baştan 150000 alırız dememiş aksine bu kadar alamayız demiş

Karşı taraf da cevap vermiş

Hakim kime inanırsa kimin tanığı delili kuvvetli ise bu iş belli olur

Davayı ne Zaman açtınız

Daha ilk duruşması ocak ta olacak davaya aralık ta biter Nasıl denir hakimin bitsin diye 27 Aralık a koyduğu dava mart a ertelendi

3 yıldan önce bitmez diye başlarım ben konuşmaya örneğin

Avukatınızı değiştirin. %100 haklı olsanız bile Avukatınız kötü olursa dava kazanamazsınız maalesef.

Merhaba davanız ne oldu acaba bende boşanma aşamasındayım

Bence avukatınızı değiştirin ne olur ne olmaz belki karşı tarafla anlaştı daha fazla paraya ve bütün mahkemelere gidin.

Sağlam yeni bir avukat bulun ,hemen noterden diperinin vekaletini iptal edip yenisine vekalet verin ,o mahkemeye bildirir sizde davaya gidin mutlaka es geçmeyin

Back
X