Çekişmeli Boşanma

Milena35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2019
3.063
2.924
133
39
Merhaba arkadaşlar sıkıntımı anlatmadan önce hukukçuların ya da hukuk bilgisi olanların ya da benzer süreçlerden geçmiş olanların yardımcı olmasını istiyorum. 6 yıllık evliyim ve 1,5 yaşında evladım var. Evliliğim başından beri alkol problemi ve şiddetle uğraşmakla geçti. Hep verilen sözler tutulmadı. Boşanmaya karar verdim. Eşim asla yanaşmıyor. Çekişmeli olacak gibi göZüküyor. Dolayısyla sizlere sormak istiyorum. Çekişmeli boşanma davası en fazla kaç yıl sürer? Elimde bazı ses Kayıtları var küfür hakaret ve şiddet içeren bunları kullanabilir miyim?Çocuğumun velayetini alabileceğimi düşünüyorum birde çocuğuma istemediğim şekilde kendi ismini koydu zorla bunuda boşanmadan sonra mı değiştirebilir miyim? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Nolur yargılamayalım hepimiz zor süreçlerden geçiyoruz.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür eder. Güzel kalplerinize iyi gelecek insanlarla beraber hayatlarınıza bol huzur olsun dilerim.

Çekişmeli boşanma davasının kaç yıl süreceği konusunda bir üst limit yok. 10 yıl süreni bile var. Ama eğer paylaşılacak devasa bir malvarlığı, sonucu beklenilmesi gereken başka davalar vs. yoksa 2-3 yıl sürüyor ortalama.

çocuğun velayeti çok ekstrem bir durum olmadıkça anneye veriliyor.

ses kayıtlarını gizlice aldıysan mahkemede onlara dayanılarak hüküm kurulmaz ama yine de hakimin görüşünü etkilemek için dosyaya koyuyorlar. Whatsapp konuşması vs varsa elinde daha iyi olur. Eğer whatsapp ekran resmi alırsan kişiyi rehberinden sil ki ekran resminde tel nosu gözüksün.

Oğlum ve huzurlu bir hayat dışında bir şey istemiyorum. Mutlaka direnmek için bir şeyler bulacaktır ama inşallah en kısa sürede hallolur. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim

Şu an aynı evde misiniz ? Aileniz destek oluyor mu ? Gurur yapmayıp nafaka talep edin lütfen.
Çekişmeli boşanma davası uzun da sürse sonunda kurtulacaksınız bu pislik heriften.

Şu an aynı evde misiniz ? Aileniz destek oluyor mu ? Gurur yapmayıp nafaka talep edin lütfen.
Çekişmeli boşanma davası uzun da sürse sonunda kurtulacaksınız bu pislik heriften.
Şu an ne yazık ki aynı evdeyim. Bir tek babam var annem vefat etti. Babamla paylaşmştım sıkıntılarımı ve düşüncelerimi arkamda olacağını söylemişti. Yakın zamanda tekrar konuşacağım. Bana ve oğluma evinin kapılarını açacaktır eminim buna. Nafaka yı oğlum için mutlaka isteyeceğim. Bir de daha önce danıştığım bir avukat tazminat vs isteyebileceğimizi söylemişti. Açıkçası uzaması ve durumun zorlaşmasından korkuyorum. Yoksa inanın sürünsün isterim.İnşallah en kısa zamanda kurtulmak dileğiyle. Cevabınız için sizede çok teşekkür ederim.

Şiddete başvuran bir kişiyse babanızın evinde de rahat bırakmaz. Uzaklaştırma almayı da düşünebilirsiniz.

Şiddete başvuran bir kişiyse babanızın evinde de rahat bırakmaz. Uzaklaştırma almayı da düşünebilirsiniz.
En korktuğumda bu. Ne yazık ki yaşanacakta bu kaybetmemek için elinden geleni yapacak. Bu uzaklaştırma kararı için karakola gitmem yeterli mi?

Beş sene sürdü davam. Umarım siz daha erken kurtulursunuz.
Çok uzun sürmüş ve muhtemelen çok yıpranmışsınızdır. Acaba süreçlerimiz aynı mıdır? Sizin uzama sebepleriniz nelerdi? Çocuğunuz varsa onlar süreçten nasıl etkilendi?. Dilerim sizden çaldığı her yıl ömrünüzün sonuna kadar huzur ve mutluluk olarak geri dönsün size

Dava sürerken hakim değişti. Dört çocuğum var. Etkilenmediler desem kocaman bir yalan söylemiş olurum. Ben dahil herkes evde terapi aldı. Güzel dualarınız için teşekkür ederim. Dilerim siz ve evladiniz bizim kadar yipranmazsiniz. Hersey gönlünüzce olur inşallah

Karşı tarafın haberi olmadan ses kaydı almanız büyük ihtimalle işe yaramaz, darp raporu ve şahitler süreci kısaltır. Büyük şehirde yaşamıyorsanız dava süreci daha kısa sürer. Yaşından dolayı çocuk size verilir. Çekişmeli açarsanız belki avukatınız anlaşmalı ya ikna edebilir. Allah yardımcınız olsun.

Çekişmeli boşanma nispeten uzun sürer. Çocuğunuz küçük ekstrem bir durum yoksa velayeti anneye verilir diye düşünüyorum. Yargıtay'ın ses kayıtlarını dosya durumuna göre delil kabul ettiği dosyalar mevcut.

Ama tavsiyem bir avukat ile anlaşmanız. Çekişmeli boşanma davalarında dilekçeler teatisi ve delillerin sunulması süreci önemlidir. Süreç içerisinde hak kaybınız olmaması için avukat önerisinde bulundum. Maddi durumunuza göre barolar da avukat desteği sunuyor. Dilerseniz. Hakkınızda hayırlısı olsun. Evladınızla mutlu bir gelecek diliyorum

Son düzenleme:
Allah bundan sonra o dört evladınızın ve sizin karşınıza güzel insanlar çıkarsın. Zorlu bir süreç olsada sonunda kurtulmuş olmak ne güzel. Dilerim bende sizin gibi hafifleyebilirim. Sizinde herşey gönlünüzce olsun çok teşekkürler

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Amin

Bu detayı söylemeniz çok iyi oldu hiç aklıma gelmemişti. Çok teşekkürler

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Evet bir avukatla anlaşmak istiyorum. Avukatın iyi olmasıda süreci yönetebilmek için önemli. Tekrardan çok teşekkürler

Öncelikle şiddeti kanıtlamalısın darp raporu al ona söylemeden ses kayıdın olması çok iyi,çocuğun velayetini ahlaksız hayat sürmediğin sürece sana verirler çocuğun yaşı da önemli büyükse mahkemede çocuğa sorulur o karar verir. Çekişmeli dava süreci bulunduğun ilin dava yoğunluğuna göre değişir ama ilk dilekçeler verildikten 3 4 ay sonra ilk duruşma oluyor diye biliyorum sonra 7 8 aya da karar duruşması oluyor. Eğer uzatacak başka bir dava veya karar süreci oluşmazsa. İsim davası boşanmadan sonra da açılabilir ama bu boşanmaya dahil olmaz velayet sende olursa dava açıp değiştirebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…