Benim de çekişmeli boşanma davam var,büyük sehirdeyim,nafaka bağlandı tazminat talebimiz var,başka da benim istediğim bir şey yok.Bu şartlar altında avukatım minimum 1.5 yıl süreceğini,karşı taraf itiraz ederse istinaf ile 1 yıl daha uzayabilecegini söyledi.Sartlariniz brnimkiyle aynıysa sizin de bu şekilde olur herhalde..Bizde karşı taraf eşyalar için mal davası açmak istiyo gibi,bu durum süreci etkiler mi bilmiyorum orasını
Öncelikle şiddeti kanıtlamalısın darp raporu al ona söylemeden ses kayıdın olması çok iyi,çocuğun velayetini ahlaksız hayat sürmediğin sürece sana verirler çocuğun yaşı da önemli büyükse mahkemede çocuğa sorulur o karar verir. Çekişmeli dava süreci bulunduğun ilin dava yoğunluğuna göre değişir ama ilk dilekçeler verildikten 3 4 ay sonra ilk duruşma oluyor diye biliyorum sonra 7 8 aya da karar duruşması oluyor. Eğer uzatacak başka bir dava veya karar süreci oluşmazsa. İsim davası boşanmadan sonra da açılabilir ama bu boşanmaya dahil olmaz velayet sende olursa dava açıp değiştirebilirsin.
Haklısın darp raporu olmalı. Ses kaydının içinde bariz şiddet sesleri duyuluyor ama yinede darp raporu önemli. Çocuğum 1,5 yaşında henüz ve emiyor. İnşallah bahsettiğin gibi tıkır tıkır işler süreç. İsim konusuda biraz zorlayacak bizi. Şu an çocuk ismini bilmiyor ama büyüdükçe sorup öğrenmek isteyeck. Bu süreçte ben başka babası başka seslenirse çocuk içinde zor olacak. En iyisi psikolojik danışmanlık almak olabilir. Gerçi önce bir kurtulalım da Sizede yardımınız için çok teşekkür ederim. Beni bilgilendirici bir topiğe yönlendirmişsiniZ. Sağolun
Benim de çekişmeli boşanma davam var,büyük sehirdeyim,nafaka bağlandı tazminat talebimiz var,başka da benim istediğim bir şey yok.Bu şartlar altında avukatım minimum 1.5 yıl süreceğini,karşı taraf itiraz ederse istinaf ile 1 yıl daha uzayabilecegini söyledi.Sartlariniz brnimkiyle aynıysa sizin de bu şekilde olur herhalde..Bizde karşı taraf eşyalar için mal davası açmak istiyo gibi,bu durum süreci etkiler mi bilmiyorum orasını
Benimde büyük şehirdeyim. Buralarda boşanma konusunda dişli bir avukat bulmalıyım. Bahsettiğiniz gibi ilerler umarım. Bir sene ömür gibi geçsede sonunda kurtuluş varsa Sizede çok teşekkür ediyorum.
Benimde büyük şehirdeyim. Buralarda boşanma konusunda dişli bir avukat bulmalıyım. Bahsettiğiniz gibi ilerler umarım. Bir sene ömür gibi geçsede sonunda kurtuluş varsa Sizede çok teşekkür ediyorum.
Merhaba arkadaşlar sıkıntımı anlatmadan önce hukukçuların ya da hukuk bilgisi olanların ya da benzer süreçlerden geçmiş olanların yardımcı olmasını istiyorum. 6 yıllık evliyim ve 1,5 yaşında evladım var. Evliliğim başından beri alkol problemi ve şiddetle uğraşmakla geçti. Hep verilen sözler tutulmadı. Boşanmaya karar verdim. Eşim asla yanaşmıyor. Çekişmeli olacak gibi göZüküyor. Dolayısyla sizlere sormak istiyorum. Çekişmeli boşanma davası en fazla kaç yıl sürer? Elimde bazı ses Kayıtları var küfür hakaret ve şiddet içeren bunları kullanabilir miyim?Çocuğumun velayetini alabileceğimi düşünüyorum birde çocuğuma istemediğim şekilde kendi ismini koydu zorla bunuda boşanmadan sonra mı değiştirebilir miyim? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Nolur yargılamayalım hepimiz zor süreçlerden geçiyoruz.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür eder. Güzel kalplerinize iyi gelecek insanlarla beraber hayatlarınıza bol huzur olsun dilerim.
Ses kayıtları delil kabul edilmiyor , yakın tarih ve can güvenliği ile ilgili bir tehdidi varsa delil olarak kullanıp şikayet edebilirsiniz, bu dosyayı da boşanmada delil gösterebilirsiniz. Çekişmeli boşanma uzun süreç alıyor. Yargıtay da dahil en az 3 yıl sürüyor. Boşanma ve diğer konular hepsi teknik konular hak kaybına uğramamak için maddi durumunuz yoksa bir işte çalışmiyorsaniz bulunduğunuz yerdeki baroya müracaat edin ve vekil talep edin, durumunuz uygun ise bir avukatla yolunuza devam edin . Geçmiş olsun
Ses kayıtları delil kabul edilmiyor , yakın tarih ve can güvenliği ile ilgili bir tehdidi varsa delil olarak kullanıp şikayet edebilirsiniz, bu dosyayı da boşanmada delil gösterebilirsiniz. Çekişmeli boşanma uzun süreç alıyor. Yargıtay da dahil en az 3 yıl sürüyor. Boşanma ve diğer konular hepsi teknik konular hak kaybına uğramamak için maddi durumunuz yoksa bir işte çalışmiyorsaniz bulunduğunuz yerdeki baroya müracaat edin ve vekil talep edin, durumunuz uygun ise bir avukatla yolunuza devam edin . Geçmiş olsun
Haklısınız. Verdiğiniz bilgiler içinde sizede çok teşekkür ederim.Peki çocuğumu alıp çıkıp babamın evine gidebilir miyim? Bu durumda ortak velayet olduğu için beni şikayet edebilir mi?
Haklısınız. Verdiğiniz bilgiler içinde sizede çok teşekkür ederim.Peki çocuğumu alıp çıkıp babamın evine gidebilir miyim? Bu durumda ortak velayet olduğu için beni şikayet edebilir mi?
evden kovulsa dahi cikmamali mi ben ciktim bir ay oluyo evimden git falan diye de mesajlari var s.. cektigi mesajlqr var.nasil durabilecektim ki o evde
evden kovulsa dahi cikmamali mi ben ciktim bir ay oluyo evimden git falan diye de mesajlari var s.. cektigi mesajlqr var.nasil durabilecektim ki o evde