Çekişmeli Boşanma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Borazan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2019
6
2
86
30
Eşimle ciddi fikir ayrılıklarımız var ısrarla çocuk istiyor, ben ise asla istemiyorum. Sevdiğini belirterek anlaşmalı boşanmayı kesinlikle kabul etmiyor. Maddi manevi bir tazminat talebim veya paylaşılacak herhangi bir malımız yok. Tek istediğim en kısa sürede boşanmak. Böyle bir durumda süreç ne kadar uzar. Dediğim gibi tek talebim boşanmak. Hakim ısrarla yok siz evli kalacaksınız demez herhalde. Bu süreci yaşayanlar ne olur yorumlarınıza ihtiyacım var. #boşanma #boşanmak #çekişmeliboşanma

Anlaşmalı boşanırsanız işiniz daha kolaylaşırdı. Neden çocuk istemiyorsunuz peki özel değilse

Evlenmeden önce bu çocuk meseleleri konuşulmuyor mu ?
Güveninizi sarmış ise,bir açığını yakalamış iseniz,yahut kocanız sonradan sonraya kötü bir şekilde yaşamaya (içki,kumar,şiddet) başlamıs ise o ayrı pek tabi.
Ancak sizi seven ve çocuk isteyen bir adamı sırf bu nedenleri sunarak bosamaniz biraz zor bence.

Sevmiyorum çok yeterli bir sebep. Sevmediğim bir adamla da evli kalmak istemiyorum bu da çok yeterli bir sebep.

Anlasmali istemiyorsa cekismeliye mecbur gidiceksin. 1 ile 3 yil suruyor davalar bulunduğun ilin yogunlugina gore 10 ayda bitirende var 3 ile 5 celsede cekismeli bitiyor karsi taraf cok yokuşa surmezse yok tanik beyani gelmedi yok vsvcls siz bikere acin dava evi terk etmeyin kusurlu sayiliyorsunuz. Avkt daha iyi yonlendirir tabiki avukatsiz cekismeli olmaz adaama hakaret vs etmeyin sozlu sesli yazili vs hep sakin kalin yaninda sinir krizine girmeyin sakince çözün

Türkiyede yaşıyorsan mutlaka bürokrasiden bilgin vardır:)
Anlaşmalı iki tarafında riza gösterdiği duruşmalara bile 2-4 ay sonrasına bir gün verilerek sonuçlanıyor.
Çekişmeli dava da karşı tarafın tebligatı teslim almaması nedeniyle tam 3 defa tebligat ulaşmadı diye sonraki duruşmaya atıldı. Ve hakimler geçerli neden görmedikçe pek direkt boşamaktan yana davranmıyor. Yani en yakın ihtimalde bile 1 yıldan fazla sürebilir. 2 yıl sonucunda ben kişiyi ikna etmiştim zaten

Teşekkür ederim yanıtınız için. Yargılamadan kendi doğrularınızı telkin etmeden tamamen yardımcı olma niyeti içeren bir mesaj

Reactions: Cac
Sevmiyorum çok yeterli bir sebep. Sevmediğim bir adamla da evli kalmak istemiyorum bu da çok yeterli bir sebep.
O halde çocuk mevzularini dile getirmek yerine sevmedigim kocamdan boşanmak istiyorum desen ya.
Kimsenin kafası karışması.
Artık cekisirsiniz..

Adli meseledeki sorularınızı bir avukat bulup sorabilirdiniz
Siz bu plartformda sorduğunuz için de "neden istemiyorsun" "adamı neden sevmiyorsun" tarzında başka sorular da gelebilir
Ve farklı soru soranı tersleyemezsiniz dediğim gibi çok resmi cevaplar istiyorsanız bir avukata danışın.

Eşiniz boşanmak istemiyorsa çekişmeliye döner ve boşanmanız uzun sürer. Hemen boşanmak istiyorsanız bir şekilde anlaşmanın yolunu bulmalısınız. arkadaşım 4 yılda boşanabildi aldatıldığı halde

Açık şekilde sevmiyorum artik deyin bence.Cocuk vs bahane yapmayin.Sevmeyen kadinla.wvli kalmak istemez herhalde.
Çekişmeli en az 4 sene sürer.Hele eşimi seviyorum derse eşiniz çok zor boşanmak.
Anlasmali bile 2 ay sürdü dava yoğunlugjndan

Duruşma esnasında hakime, sevmediğim birisiyle aynı evi paylaşmak istemiyorum dersin, olur biter. Maddi manevi bir talep ve paylaşılacak mal varlığı yoksa, çekişmeli boşanma uzun sürmeyecektir.

Sadece sevmiyorum demeyi hakim neden saymiyor"daha geçerli nedenler bulmak lazım çekişmeli olacaksa bile. Evlenirken aklın nerdeydi birden mi sevmedin,sevmeme nedenlerin vs evliliği çekilmez kılan durumlar nedir derler adama.Siddet ta da cinsel problem güzel nedenler,hijyen güzel neden vs vs ... bir taraf bosanmak istemeyince 7 yil suren dava biliyorum . Evliligi ve esinizi cekilmez kilan nedenleri bulun ve bir avukat araciligi ile dava acın,karşı tarafta karşı dava acar o ona kalmis

Konu sahibi arkadaşlar da belirtmiş. Sevmiyorsanız elbette yapacak bir şey yok ama çocuk üstemiyorum o istiyor falan diye sevmediğinizi saklamaya çalışırsanız daha işiniz zorlaşır. Herhalde eşinize de böyle dolambaçlı yollarla söylediniz adam anlamadı. Karşısına geçin ve direk seni sevmiyorum sadece boşanmak istiyorum deyin. O da kabul eder herhalde. Hoş bu sitede de gördüm kocası seni sevmiyorum diyor ama kadın inatla boşanmıyordu. Belki sizin eşiniz de öyle yapışkandır. Yapışkansa hemen çok iyi bir avukat bulun. Yanlış dava açılırsa boşanamıyormuşsunuz. O yüzden en kritik kısım bu. Boşanma konusunda çok iyi bir avukat bulmak.

Avukat zaten size süreyle ilgili de bilgi verir ama yıllar süren de var, paylaşacak bir şey yok diye aylar süren de var. Biraz şans, biraz bulunduğunuz şehirdeki yoğunlukla alakalı sanırım.

Maksimum 3 yıl sürer avukat tutmasanız bile.Tabiki eş kişisi mahkemelere katılmazsa hakim direk sizi haklı görüp davayı bitiyor. Bende öyle olmuştu.

Bir arkadaşımi kocasi aldattı kadın boşanma davasi açtı.Aldatma vs kanit yoktu.Kocasi mahkemede ben karımı seviyorum dedi uzatti.5 sene bosanamadilar.Hakim davayi düşürdü kiz tekrar dava açtı 3 sene de o sürdü.Koca inatla bosanmadi.En son kız hakime benim anne olma şansımı elimden aliyorsunuz yıllardır diye yalvardi da öyle boşandı.
Ikna edip anlasin en güzeli

Sadece sevmiyorum demekle boşanma işiniz epey uzar.Sebep,kanıt,şahit istiyor hakimler..Ki arkadaşlar da yazmış ihanete ugrasaniz bile sağlam ispatlar olmazsa süreç çok uzuyor..Bir an önce bitmesini istiyorsanız anlaşmalıya ikna etmeniz gerekiyor..

Ya neden herkes boşanma sebebinin adamın çocuk istemek olduğunu söylemiş ki, konu sahibi ciddi fikir ayrılıklarının da olduğunu söylemiş yani tek fikir ayrılığının çocuk istemek olduğunu söylememiş ki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…