Çekişmeli boşanmanın ön inceleme duruşması hakkında

Amerikan yargısı değil bu avukatı duruşma performansına göre yargılamaya çalışmayın😅 dizilerdeki gibi de değil. Savunmalar yazılı yapılır avukatınızın çalışma yeterliliğini kontrol etmek istiyorsanız Uyap vatandaş portal üzerinden dava dosyanıza girip avukatınızın dava dosyasına yazdığı dilekçeleri okumanızı tavsiye ederim.
Avukata dilekçeyi ben yazıyorum zaten o da düzenleyip gönderiyor

Elbette yaşanan olayları kaleme alıp vermeniz avukat meslektaş için gereklidir ya da siz söylersiniz o sizin söylediklerinizi tutanak altına alır bu ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Avukatlık sadece dilekçe yazmaktan ibaret olsaydı eline klavye alanın avukat olması gerekir avukat neyin yazılıp yazılmayacağını neyin nasıl yazılacağını bilen kişidir. Ayrıca yargılamada yüzlerce usul kuralı var her duruşmanın da kendine göre usulü var konuşulacak duruşma tipleri bellidir kanunda.

Elbette yaşanan olayları kaleme alıp vermeniz avukat meslektaş için gereklidir ya da siz söylersiniz o sizin söylediklerinizi tutanak altına alır bu ikisi de aynı kapıya çıkıyor. Avukatlık sadece dilekçe yazmaktan ibaret olsaydı eline klavye alanın avukat olması gerekir avukat neyin yazılıp yazılmayacağını neyin nasıl yazılacağını bilen kişidir. Ayrıca yargılamada yüzlerce usul kuralı var her duruşmanın da kendine göre usulü var konuşulacak duruşma tipleri bellidir kanunda.
Ben aksini iddia etmedim ki av performansini uyaptan dilekçeden takip edin demiş bı üye ona istinaden söyledim avukatsiniz sanırım 🤣 Ben kendim halledebilecrk olsam av tutmazdim zaten mutlaka gerekli

Ahh tamam o zaman. Meslektaşımın çalışma tarzı kendine hasmış. Yanlış anlamayın özel hukuk davalarında duruşma sırasında sözlü savunma yapılmaz pek avukatlar tarafından. Ancak özel bir durum olacak, tanık dinleniyor olacak vs onun dışında taraflar karşılıklı dilekçeler aracılığıyla ilerletirler davayı o yüzden.

Bok yesin ya mal , böyle adamlara gıcık olyorym bitane de benim başımda var, benim haberim yokken beni boşanmaya vermiş. İrtibat yok , anne babası kardeşi hepsi beni engellemiş falan. İnsan bile değiller ya. Bi de utanmadan 2 medeni insan gib ayrılalım diyormuş. Ulan sen hangi evrede medeni davrandın da ayrılırken benden medeniyet bekliyorsun . Bu insanlar dağdan inme ama ayrılmaya gelince 2 medeni insan olmayı bekliyorlar. Ağzına sıcıcam ya çekişiyoruz şimdi duruşma yaklaştı hakime hepsini anlatsam çok sinirliyim bacım kusura bakma
Yok önemli değil canım. Bende az kalmıştı bugün onun avukatını arayacaktım davayı açtınız mı tebligat gelmedi uyapa düşmedi diye sormak için inanın zor tuttum kendimi.

Sen her duruşmaya katıldığından katılmamanın sonucunun ne olacağını deneyimlememiş olabilirsin ancak birine akıl verirken onun vebaline girer miyim diye düşün bence.

Dava açan tarafsanız ve avukatınız da yoksa her duruşmaya saatinde katılmak zorundasınız. Aksi halde dosya düşer ve yenileme dilekçesi de vermezseniz karşı tarafın avukatına 17.900 TL ücret ödersiniz tabi icraya koymazsa. İcraya koyarsa yirmi bin tlnin üzerine çıkar bu tutar.
bu mesajımı konu sahibine yazmadım başka birine alıntı yaptım ve o kişi avukatı olduğunu yazmış zaten
kendi tecrübeme dayanarak 'tavsiyem' diye de belirtip yazmışım o da avukatına soracağını söylemiş.
birine saldırmadan önce siz biraz düşünseniz mi acaba
hobi olarak yine saldır ama en azından okuyup idrak ederek saldır
türkçeden türkçeye çeviri yapıyoruz

Hanımlar merhaba, bir şey danismak istiyorum size. Çekişmeli davada karşı tarafın ikinci dilekçesine karşılık cevap verilmesi gereken süre dolmadan, karşı taraftan: "dilekçeler aşamasının tamamlandığı, ön inceleme duruşma tarihi verilmesi" yönünde beyan dilekçesi verilince mahkemeye; Hakim, cevap dilekçesi için yasal süre dolmamışken ön inceleme için duruşma günü verir mi? Verirse de bu hukuken uygun mudur?

Hanımlar merhaba, bir şey danismak istiyorum size. Çekişmeli davada karşı tarafın ikinci dilekçesine karşılık cevap verilmesi gereken süre dolmadan, karşı taraftan: "dilekçeler aşamasının tamamlandığı, ön inceleme duruşma tarihi verilmesi" yönünde beyan dilekçesi verilince mahkemeye; Hakim, cevap dilekçesi için yasal süre dolmamışken ön inceleme için duruşma günü verir mi? Verirse de bu hukuken uygun mudur?
Karşı taraf ikinci cevap dilekçesini yazmak istememiş herhâlde böyle bir talepte bulunduysa. Bu da bir cevap bence. Hukuki durumu bilmiyorum, avukat değilim ama.

Karşı taraf ikinci cevap dilekçesini yazmak istememiş herhâlde böyle bir talepte bulunduysa. Bu da bir cevap bence. Hukuki durumu bilmiyorum, avukat değilim ama.
Karşı taraf cevap dilekçesini yazdı. Sorun, benim cevap dilekçemin yasal cevap süresi dolmadan böyle bir karara varılmış olması.

Back
X