Çekişmeli boşanmanın ön inceleme duruşması hakkında

Yani şöyle mi; diyelim ki dava dilekçesinin tarihi atıyorum 20 Kasım, ilk duruşma 20 Haziran. Dolayısıyla 20 Kasımdan itibaren geriye dönük mu olmuş oluyor?
Kusura bakmayın bir kaç gün giremedim şimdi gördüm. Evet öyle oluyor ben Mayıs'ta açtım Kasım'da ilk duruşmam oldu Mayıs itibariyle nafaka bağlandı.

ben çekişmeli boşandım. davalara hiç katılmadım. avukaıtm katıldı. uyaptan da takip ettim. hatırladığım kadarıyla ön inceleme davasında taraflara anlaşmaya varacak mısınız diye filan soruluyor. anlaşmaya dönerse tarih veriliyor taraflar anlaşmaya karar verdi diye.yok dönmezse yine tarih veriliyor. taraflar anlaşmadı çekişmeli devam edecek diye. yalnız çok uzun bir süreç şükür ben kurtuldum.1,5 yıl sürdü.umarım sizde kısa sürede kurtulursunuz.

bebeğiniz filan varsa gitmenize gerek yok zaten avukatınızda varmış. ben şahsen boşanmalarda davalı eşleri yüzyüze getirmeyi de sevmiyorum tatsızlıklar yaşanabiliyor. duruşma bittiğinde avukatınıza ne olduğunu arayıp yada mesajla sorabilirsiniz size kısaca bilgi verir.

Hakim sadece dosyayı gözden geçiriyor.
Ben gitmiştim bütün duruşmalara.On duruşmada karşı avukst nafakayı düşürün diye ısrar ediyordu hakim bana bakarak tepkimi ölçtü gibime geldi ben rızam olmadığını belli ettim celse acacakti açmadı,yani ne olacağı belli olmaz yokluğunuzda,gidin bulunun orada
Ben ilkine gideyim o zaman nafakaya itiraz etme talebinde bulunmuş...

Velayet davasıda açmış mı sizin karşı taraf 4 aylık bebeğim var bir de utanmadan velayet davası açmış bugün tam delirmelik günüm oldu sinirden uyuyamıyorum
Aaaa ayipsin eksik kalır mı 🤭 2 yaşındaydi oğlum, alamayacağını bile bile açmisti. Sırf nafaka vermemek için bakıcı tutacakmis, annesi de varmış destek olacakmış ... Adam çocuğunu 8 ay görmemiş, arayıp konuşmamış, maddi destek olmamış ama velayet istedi sirf beni kızdırmak için. Hiç birsey yapamaz 💐 huzurunuzu bozmak amacı

O gün velayet isteyen adam , bugun nafaka almazsam çocukların velayetini bende olarak anlasmali bosanmayi kabul etmişti . Siz bu süreçte sakın olun. Ses kayıt programı indirin yine de . Belki hukuksal olarak problem ama yine de delil olması için dursun telefonunuzda

Aaaa ayipsin eksik kalır mı 🤭 2 yaşındaydi oğlum, alamayacağını bile bile açmisti. Sırf nafaka vermemek için bakıcı tutacakmis, annesi de varmış destek olacakmış ... Adam çocuğunu 8 ay görmemiş, arayıp konuşmamış, maddi destek olmamış ama velayet istedi sirf beni kızdırmak için. Hiç birsey yapamaz 💐 huzurunuzu bozmak amacı
Demek ki hepsi aynı yoldan gidiyor Allah fırsat vermesin inşallah tuzaklarına

Banada cevap verirseniz sevinirim🙏🏻 eşimin yaklaşık 4 hafta önce avukatıyla görüştüm boşanma için beni aradı anlaşmalı olsun istediler fakat ben hakkım olan bazı şeyleri talep ettim ve taleplerimde net olup olmadığım soruldu net isem çekişmeli görüleceği söylendi ben taleplerimde net olduğumu söyledim. Avukatı müvekkiline söyleyeceğini, duruma göre bakacaklarını söyledi. Bu konuşmanın üzerinden yaklaşık 4 hafta geçti her gün uyaptan kontrol ediyorum hala dava açılmamış. Sizce nedeni ne olabilir? Kesin kararlıydı çekilmeli de olsa dava açacağını kesin bir dil ile söylemişti. Bu arada eşim whatsapptan engellemiş beni sanırım çünkü profil resim ve hakkında durumu görünmüyor bu avukat konuşmaları olduğu zamanlarda beni engelledi öncesinde resmi ve hakkında durumu görünüyordu.

Banada cevap verirseniz sevinirim🙏🏻 eşimin yaklaşık 4 hafta önce avukatıyla görüştüm boşanma için beni aradı anlaşmalı olsun istediler fakat ben hakkım olan bazı şeyleri talep ettim ve taleplerimde net olup olmadığım soruldu net isem çekişmeli görüleceği söylendi ben taleplerimde net olduğumu söyledim. Avukatı müvekkiline söyleyeceğini, duruma göre bakacaklarını söyledi. Bu konuşmanın üzerinden yaklaşık 4 hafta geçti her gün uyaptan kontrol ediyorum hala dava açılmamış. Sizce nedeni ne olabilir? Kesin kararlıydı çekilmeli de olsa dava açacağını kesin bir dil ile söylemişti. Bu arada eşim whatsapptan engellemiş beni sanırım çünkü profil resim ve hakkında durumu görünmüyor bu avukat konuşmaları olduğu zamanlarda beni engelledi öncesinde resmi ve hakkında durumu görünüyordu.
Uyapa düşmesi 5-7 günü buluyor bazen

Avukatım hemen düşer demişti. Taleplerimden dolayı mı henüz dava açmıyor yoksa kararsız mı kestiremiyorum hiç bi iletişimim de yok onunla
Bok yesin ya mal , böyle adamlara gıcık olyorym bitane de benim başımda var, benim haberim yokken beni boşanmaya vermiş. İrtibat yok , anne babası kardeşi hepsi beni engellemiş falan. İnsan bile değiller ya. Bi de utanmadan 2 medeni insan gib ayrılalım diyormuş. Ulan sen hangi evrede medeni davrandın da ayrılırken benden medeniyet bekliyorsun . Bu insanlar dağdan inme ama ayrılmaya gelince 2 medeni insan olmayı bekliyorlar. Ağzına sıcıcam ya çekişiyoruz şimdi duruşma yaklaştı hakime hepsini anlatsam çok sinirliyim bacım kusura bakma

Gitmeyebilirsin benimki neredeyse karara bağlanacak karşı taraf hiçbir duruşmaya katılmadı, hakim bana da hiç soru sormadı daha..
ben her duruşmaya katılan biri olarak tavsiyem şahitler dinleneceği zaman katıl..
Sen her duruşmaya katıldığından katılmamanın sonucunun ne olacağını deneyimlememiş olabilirsin ancak birine akıl verirken onun vebaline girer miyim diye düşün bence.

Dava açan tarafsanız ve avukatınız da yoksa her duruşmaya saatinde katılmak zorundasınız. Aksi halde dosya düşer ve yenileme dilekçesi de vermezseniz karşı tarafın avukatına 17.900 TL ücret ödersiniz tabi icraya koymazsa. İcraya koyarsa yirmi bin tlnin üzerine çıkar bu tutar.

Bu dediğiniz cekişmeli değil mi çok ilginç ilk duruşmaya gidip avukati da görmek istiyorum aslında duruşmada nasıl vs bizim süreç biraz çetrefilli olacak çünkü sonrakilere gitmem o zaman tanikta annem ve yakın arkadaşım var annemi hiç karistirmayayim diyorum bilemiyorum karşı taraf ne yapacak
Amerikan yargısı değil bu avukatı duruşma performansına göre yargılamaya çalışmayın😅 dizilerdeki gibi de değil. Savunmalar yazılı yapılır avukatınızın çalışma yeterliliğini kontrol etmek istiyorsanız Uyap vatandaş portal üzerinden dava dosyanıza girip avukatınızın dava dosyasına yazdığı dilekçeleri okumanızı tavsiye ederim.

Back
X