• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cektıgınız dertler sızın hayatınızı,görüsünüzü nasıl etkıledı ?

insan herşeyde bazen kendi için en iyisini en mükemmelini bulmaya ve korumaya çalışırken aslında o anki halinin durumunun mükemmel olduğunun farkına varmayabiliyor..o şeyi veya durumu değiştirince onun da beraberinde getirdiği sorunlar karşısında anlayabiliyor..
çünkü aslında mükemmel olan durum bizi aşırı mutlu eden veya edicek olan durum değil..en az sorun getiren ve en az eksisi olan durum olduğunu anlamıyoruz..yanılsama oluyor..

en basitinden örneğin ben eskiden hep en mükemmel şampuanın arayışı içindeydim ve anladım ki aşırı beklentiye girmemek kaydıyla sadece ana görevini yerine getirmesi (saçı temizlemesi) ve yanında başka sorunları getirmemesi özelliklerini taşıyan şampuanın en mükemmel şampuan olduğunu anladım...mesela extra parlaklık verenlerin saçta kaşıntı ve yağlanma yapması gibi sorunlar oluşuyor...
her zaman en çok memnun olduğum şampuan hep bana en az etkisi olan ama en az zararı olanı olmuştur..ve ne zaman ona dönsem en çok memnuniyeti ondan almışımdır...
çoğu zaman bize nötr hisler getiren...zararı yok ama çok aman aman faydası yok dediğimiz şeyler aslında mükemmel şeyler olabiliyor...çünkü bilmiyoruz ki diğer seçeneklerin daha fazla sorunları var....belki de mükemmelik denilen şey herşeyde nötr ayarını tutturmaktır kimbilir...mükemmel olan şey bizi her zaman mutluluktan havaya uçurmuyor...biz mükemmelliği hiçbir eksisi olmayan ve her yönden artısı olan şey olarak görüyoruz ama bu zaten bu dünyanın gerçeklerine aykırı..çünkü herşeyin artısı olduğu gibi eksisi de var...o yüzden mükemmel olanın aslında normal olan ve nötr olan şeyler olduğunu anladım

Son düzenleme:
bana da büyük konuşmamayı insanın başına herşey gelebileceğini öğretti hani ben bunu yapmam bu benim başıma gelmez diye bi olay yok insanız her şey bizim için diyorum ve insanların yaptıklarına şaşırmıyorum artık herkesten herşey beklenir :34:

birini ölçüsüz sevmemeyi, güvenmemeyi, çaresiz olmadığımı bilmeyi, kırılgan bir çiçek gibi yeniden açmayı, hiç bir şeyin dünyanın sonu olmadığını, insanın başına her şeyin gelebileceğini, çok fedakarlık yapmanın enayilik olduğunu, çok değer vermemeyi, değerli olduğumu, hayata daha gri bakmayı öğrendim.

bir de hayatın hiçbir alanının birbirinden keskin çizgilerle ve tamamen belli olan sınırlarla ayrılmadığını ve herşeyin aslında aynı zincirin halkalarından oluştuğunu ve birbirine bağlı olduğunu öğrendim..

mesela eskiden kendimi değiştirmek ve geliştirmek adına çabalarımın neredeyse hepsini içdünyamı iyileştirebilmek adına harcamıştım çünkü değişimi içten dışa doğru ilerletmenin daha doğru olduğunu düşünüyordum...
bundan yola çıkarak önce psikolojimi iyileştirdikten sonra dış görünüşümdeki sorunları ve çevreyle olan ilişkilerim gibi sosyal sorunları sonra halledicektim...ancak gel gör ki insan hiçbir zaman için..hayatımın şu alanındaki sorunlar bitti şimdi diğer alana geçiyim onu düzelteyim diyemiyormuş aslında..
zaten ben bunu anladığım gün ilginç bir şekilde bütün içsel sorunları hallemediğimi düşündüğüm ancak hafiflettiğimi düşündüğümü ve bu yüzden dış görünümümde ihmal ettiğim birşeyden dolayı (saç modeli ve renginden dolayı) da canımın sıkıldığını anladığımda kuaförün yolunu tutmuştum ve bana çok iyi gelmişti...yoksa psikolojimi tamamen düzelteyim de o işi sonra yapıyım deseydim hala saçlarımın bana verdiği mutsuzluğun etkisiyle psikolojik sorunlarım da hafiflememiş olacaktı belki daha kötü olacaktı....bazı şeyleri keskin çizgilerle ayırmadan aynı anda yürütebilmek gerekiyormuş yani..

Son düzenleme:
evet hayatta herşey geliyor biz insanoğlunun başına herşey bizler için hayat her zaman sürprizlerle doludur her zaman hazırlıklı olamk gerekiyor benim başıma gelmez diye düşünmemek lazım insan başına insan çok büyük acılar sıkıntılar yaşayınca herşeyin değerini çok daha iyi anlıyor herşeyin kıymetini daha iyi biliyor

evet hayatta herşey geliyor biz insanoğlunun başına herşey bizler için hayat her zaman sürprizlerle doludur her zaman hazırlıklı olamk gerekiyor benim başıma gelmez diye düşünmemek lazım insan başına insan çok büyük acılar sıkıntılar yaşayınca herşeyin değerini çok daha iyi anlıyor herşeyin kıymetini daha iyi biliyor

Evet arkadasim insan acilar cekip sorunlar yasayinca anliyor kiymetini iyi günlerin...
Hele huzur bu dünyada ne kadar önemli...

hayat alıştırıyor insana herşeyi yaşadıklarınla daha da olgunlaşıyorsun daha da güçleniyorsun daha da dik duruyorsun hayata karşı hayatta hiç bişey huzurun verdiği tadı vermiyor bunu anladım yaşadıklarımla en değerli hazine bence huzur olmayınca isterse dünye senin olsun inan insanın umrunda olmuyor onun için elimizin altındaki değerin kıymetini bilelim elimizden uçup gittikten sonra anlamayalım değerini...

Dertlerim bana;
-Paylaşarak aslında insanları sevindirdiğimi öğretti..
şöyleki ; "Benim hayatım onunkine kıyasla çok daha iyi, ne güzel." diye düşünen bi yüzde seksenlik insan topluluğu gelip geçti hayatımdan.
-Aynı hataları tekrarlamamanın olgunluğun açılımı olduğunu öğretti. Bence bu hayatta sağıklı ilerlemenin altın kuralı, geçmişimizi unutmayıp, hataları yinelememek.

Hayata zaten hiç bir zaman dengeli bakamadığımdan

hiç bir şey değişmedi :1:

-hayatta ilk önce kendi çıkarlarını düşünüceksin sonra evladının eşinin vb
-olaylar karşısında soğuk kanlı ol politik ol hazır cevap ol
-sana iyi olanla iyi ol kötü olanla kötü
-insanlarla alay etme elinden geldiğince yardımcı olmaya çalış ama mesafeli ol nerden zarar göreceyin belli olmaz....

Ne kadar istesem de vadem dolmadan bu hayattan çekip gidemeyeceğimi öğrendim...
Sabrımın ne kadar kıymetli olduğunu..
Aslında ne kadar güçlü ve akıllı bir kadın olduğumu gördüm!!!

akıllı ve güçlü bir kadın hayattan çekip gitmek ister mi:34:

-hayatta ilk önce kendi çıkarlarını düşünüceksin sonra evladının eşinin vb
-olaylar karşısında soğuk kanlı ol politik ol hazır cevap ol
-sana iyi olanla iyi ol kötü olanla kötü
-insanlarla alay etme elinden geldiğince yardımcı olmaya çalış ama mesafeli ol nerden zarar göreceyin belli olmaz....

ne hale geldik ya iyilik yapan kötülük buluyo bu zamanda kimseye güven de kalmadı..yazdıkların güzel arkadaşım ama uygulamak biraz kişilik meselesi örneğin ben hiçbir zaman politik olamadım..ne hissettiysem yaşadım yaşattım ..kızdım mı suratım asılır, utandım mı kızarır ,saklayamam yani....keşke olunabilse ama ..????

bir de hayatın hiçbir alanının birbirinden keskin çizgilerle ve tamamen belli olan sınırlarla ayrılmadığını ve herşeyin aslında aynı zincirin halkalarından oluştuğunu ve birbirine bağlı olduğunu öğrendim..

mesela eskiden kendimi değiştirmek ve geliştirmek adına çabalarımın neredeyse hepsini içdünyamı iyileştirebilmek adına harcamıştım çünkü değişimi içten dışa doğru ilerletmenin daha doğru olduğunu düşünüyordum...
bundan yola çıkarak önce psikolojimi iyileştirdikten sonra dış görünüşümdeki sorunları ve çevreyle olan ilişkilerim gibi sosyal sorunları sonra halledicektim...ancak gel gör ki insan hiçbir zaman için..hayatımın şu alanındaki sorunlar bitti şimdi diğer alana geçiyim onu düzelteyim diyemiyormuş aslında..
zaten ben bunu anladığım gün ilginç bir şekilde bütün içsel sorunları hallemediğimi düşündüğüm ancak hafiflettiğimi düşündüğümü ve bu yüzden dış görünümümde ihmal ettiğim birşeyden dolayı (saç modeli ve renginden dolayı) da canımın sıkıldığını anladığımda kuaförün yolunu tutmuştum ve bana çok iyi gelmişti...yoksa psikolojimi tamamen düzelteyim de o işi sonra yapıyım deseydim hala saçlarımın bana verdiği mutsuzluğun etkisiyle psikolojik sorunlarım da hafiflememiş olacaktı belki daha kötü olacaktı....bazı şeyleri keskin çizgilerle ayırmadan aynı anda yürütebilmek gerekiyormuş yani..

bu kadar derinden dusunmen beni cok etkiledi. Kendini ic ve dis hesaba cekmeyi seviyorsun, bende severim. 21 yasindayim ve gecen sene okudugum kitaplar kendimi gelistirmem gerektegini belirti bana. Ve bu gelisim bir gun, bir hafta veya bir ay icinde olmayacgini biliyrdum. Hala da kendimi gelistirmeye calisiyorum ki daha herseyin basindayim. Benim simdilik herhangi bir sorunum yok ama dediginiz gibi, sorunumuzu cozmeye yoneldigimiz zaman diger sorunlar ertelemis gibi oluyoruz veya sonradan goruyoruz. Ben mesela kendimi tip dalinda, din ilimlerinde, felsefe gibi dallarda gelistirmek istiyorum ama hepsini bir anda yapamam. gerci bu ornek daha cok dunya ilimleri ile ilgili. Sizin bahsettiginiz ise hayat yasam ilimleri.. bu guzel degerli, ve anlamli sozlerinizi paylastiginiz icin tesekkur ederim gunes hanim :71:

yaşadıklarımla daha olgınlaştım daha güçlendik hayata daha dk durmayı öğrendim pes etmemeyi mücadele etmeyihemen bırakıp gitmemeyi öğrendim aslında hayat öğretti bütün bu yaşadıklarımı.zaten insan yaşadıklarıyla olgunlaşıp güçleniyor tabi hayata daha farklı daha mantıklı bakıyor daha farklı pencereden bakmayı öğreniyor.hayat öyle laylaylom olmadığını görüyorsu.bir iş yapacak olursan çok dikkatli düşünüp karar vermeyi öğrendim hayattan.hayatın çok acımasız olduğunu öğrendim.yaşadıklarımla olgunlaştım daha güçlüyüm daha dik duruyorum hayata inadına yaşıyorum hayatı herşeye rağmen pes etmek yok hayat devam ediyor dostlar.

kimseye güvenmemeyi..
ayaklarının üzerinde tek başına durabilmeyi ve durmak zorunda olduğumu..
iyi niyetin hiçde işe yaramadığını..
hanfendi olmanında her yerde kar etmediğini hakedene cadolozlaşmayı..

kesinlikle babama dahi güvenemeyeceğimi,iyiliğin başa bela birşey olduğunu vicdanlı olmanın her zaman kaybettirdiğini,hayatın bazılarına kıyak geçtiğini maalesef benim onlardan biri olamadığımı öğrendim.Ha bide depresyon sahibi oldum.İlaçlarla normal insan olmaya çalışıyorum :50:

İlkem, kucuklerımı sevmek, buyuklerımı saymak sozunun ılk okulda ıken okudugumuz andımızda kaldıgını ogrendıgımden berı, kucuklerımden nefret edıyorum, buyuklerımı de sırf laf olsun dıye saymıyorum.

Fazla katı bır ıfade olmus. Butun kucuklerımden degıl elbette, haddını bılmeyen, kendını kaf dagının zırvesınde zanneden, kucuk beyınlı canvarları sevmıyorum dıye duzelteyım en ıyısı...

Son düzenleme:
hAYATTtta yalnız olduğumu, her an her herkesten her türlü kötülüğün gelebileceğini, bazı güvendiğin insanların sırf kıskandığı için kötü gününde en okkalı tekmeyi vurabileceğini, gözlerinin içine bakıp yalan söyleyebilecek insanlar olduğunu, dünyanın pek güzel bir yer olmadığını...Katıksız iyiliğin peri masallarında kaldığını...

Çok acı gördüm, olgunlaştığımı hissediyorum. Yaşadıklarımdan ;

- Her zaman güçlü olmayı
- Ailem dahil kimseden birşey beklememeyi
- İnsanları sevmeyi ama onlarla çok samimi olmamayı
- Kimsenin omzunda ağlamamayı
- Sırlarımı kendime saklamayı
- Konuşmamayı
- Öfkemi kontrol etmeyi
- Cahille bir olmamayı
- Aşkın can yaktığını
- Ölümün birlikte yaşanması gereken en önemli gerçek olduğunu
- Hayatımı hayvanlarla paylaşmayı ve onlarla anlaşmayı
- Çok çalışmayı ve direnmeyi
- Hiç bir şeye asla olmaz dememeyi
- Yaradana sığınmayı ve onu hiç unutmamayı
Ve en önemlisi çok sevdiğim şeyleri kaybedebilmeyi öğrendim. Sonuç ne mi oldu.Dışarıdan bakıldığında son derece başarılıyım hayat karşısında ama içimdeki volkanları Yaradan bilir.

Son düzenleme:
Back
X