- Konu Sahibi mahpeyker34
-
ben bu konuya şöyle bir ifadeyle girmek isterim.ölenle ölünmüyor.tamam insanların acısı var şimdi yemek yeme zamanımı diye düşünebilirsin fakat şunu söylemek lazım bunca insan, bazılarıda uzak yollardan gelmiş. neticede oda ölmedi ya acıkma duygusu devam ediyor kuşkusuz yemek olması zorunlu.yemekler genelde o evde pişmez zaten kolu komşu pişirir ve getirir evdeki diğer gelenlerde mutfak kısmıyla ilgilenir zaten.yani asıl acılı olan aile bu işle meşgul olmaz.rabbim evlat acısı tattırmasın kimseye
elbette ki geleneklerimiz ve göreneklerimiz çok güzel. fakat öyle bir geleneğimiz var ki çok yanlış bir gelenek olduğunu düşünüyorum. ülkemizin her köşesinde bu gelenek devam ettiriliyormu bilmiyorum ama bizim çevremizde maalesef devam ediyor. sorun şu ki cenaze evinde yemek verilmesi. zaten insanların acısı var evden bir cenaze çıkıyor sonuçta neden ardından yemek verilir. sizde karşımısınız yoksa aksini mi düşünüyorsunuz. olayı dini boyuta taşımamanızı rica eder bu konuda fikirlerinizi öğrenmek isterim.
elbette ki geleneklerimiz ve göreneklerimiz çok güzel. fakat öyle bir geleneğimiz var ki çok yanlış bir gelenek olduğunu düşünüyorum. ülkemizin her köşesinde bu gelenek devam ettiriliyormu bilmiyorum ama bizim çevremizde maalesef devam ediyor. sorun şu ki cenaze evinde yemek verilmesi. zaten insanların acısı var evden bir cenaze çıkıyor sonuçta neden ardından yemek verilir. sizde karşımısınız yoksa aksini mi düşünüyorsunuz. olayı dini boyuta taşımamanızı rica eder bu konuda fikirlerinizi öğrenmek isterim.
tabi ki birileri yemek getiriyor herkes de yardım ediyor fakat hiç bir şeye karışmamnız mümkün değil. en yakınlarınız tabi ki herşeye yardım eder fakat şu var sonuçta sizin eviniz birileri gelip çatal nerde tuz nerde diye soracak ister istemez meşgul edileceksiniz. böyle bir durumda ben fıttırırım. acım var benim ya. uzaktan gelen misafirde gitsin bir döner alsın doyursun karnını. birileri getirmiş olsa bile ben çok karşıyım yemek olayına hele ki cenazede. düğünde verilir sünette verilir ama cenazede yok ya hiç mantıklı gelmiyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?