cenaze evinde yemek verme geleneği.

Yemeği ev sahibi yapsa haklısınız ama yemeği zaten komşular, akrabalar yapıyor. Amaç cenazesi olanın yemekle uğraşmaması, uzaktan gelen akrabaların karnının doyurulması bence. Ama eve paket götürülüyorsa işte o çok ayıp.

biz dede var bu gelenek..saçma bulmuyorum sadece bazı cin fikirliler bu güzel geleneği bozuyolar.yakında oturanların sofaraya kurulması veya eve yemek götürmesi gibi...
bizde cenaze olduğunda komşular yemek yaptırır evin bir odasında cenaze sahbi ve yakınları varken komşular ve uzak akrabalar diğer odaya sofra kuraralar..
odada söylenir sofra hazır buyrun diye ..uzaktan gelen, gidip yemeğini yer...
çay erkekler için genelde oluyo evet o kısım banada çok saçma geliyo oldu olacak yanınada pasta çıkaralım bir günde içilmesin çay..
ama o evde yatıya kalan uzaktan gelenler için ev sahibi yemek hazırlayamayacağı için yemek getirilmesi güzel bir adet bence .

olur mu canım ya çok guzel bır adettir.

bır olumde herkes o aıleyı yalnız bırakmamak ıcın gelırler cenaze kaldırılır ee yemek bır ıhtıyac kalkıp yemek yapılacak degıldır heralde. konu komsu getırır.

hele ALLH vermesın genc ölumlu bır evde ınsanlar dagıldıktan sonra bıle aile yemek yapamz hale gelıyor konu komsu 1 ay yemek getırıyorlar aksamları ev halkı bı toparlasın dıye.

annemi kaybettiğimdede yemek verilmişti..
bizim gözümüz yemek görmesede çoluk çocuk acıkıyor mecburen yenecek..
hatta bize belediyeden et ve pilav gelmişti..çokta hayıra geçti
çünkü evde yemek yapacak o an için sağlıklı kimse yoktu ..

ya ben ev sahiplerine yemek götürülmesinden söz etmiyorum. ben toplu yemek verilmesinden söz ediyorum. toplu yemeğe karşıyım yani onu söylemeye çalışıyorum.

ya yemeği konu komşu akraba vs bile getirmiş olsa yinede ev sahibi olarak mutlaka bişeylere yardım ediyorsunuz işde buda can sıkıyor. ya geçenlerde kadın annesini kaybetmiş yazık mutfaktan çıkmadı yaa

Bu yüzden bizim Türkler geleneklerimizi iyi ve ince düşünmüşler dedim. Eşim buraya takildigimi fark etmezsin diye, acele ve yamuk yazdım:d kısacası bu geleneğimiz harika:)

Bu yüzden bizim Türkler geleneklerimizi iyi ve ince düşünmüşler dedim. Eşim buraya takildigimi fark etmezsin diye, acele ve yamuk yazdım:d kısacası bu geleneğimiz harika:)

toplu yemek verilmesi mi güzel ? ya ev sahibinin acısı var yemekle uğraşmasın diye yemek götürülmesi çok güzel tabi ki fakat eve gelen herkese yemek verilmesi bana saçma geliyor yani ben bu açıdan sordum.

bende yanlış buluyorum...sonuçta oraya yemek yemek için gidilmemeli ama çoğu insan nasıl olsa orda yemek vardır diye aç geliyordur.yedisinde falan yemek verilmesi de benim içim almıyor şahsen....

Uzaktan gelenler için gerekiyor komşulara verilmemesi lazım eskiden her komşu tencere tencere yemek taşırdı herkesin yemeği de yenmiyor hepsi başka çeşit olduğu için cenaze sahibi yemek yaptırıyor

Uzaktan gelenler için gerekiyor komşulara verilmemesi lazım eskiden her komşu tencere tencere yemek taşırdı herkesin yemeği de yenmiyor hepsi başka çeşit olduğu için cenaze sahibi yemek yaptırıyor

işte toplu yemek verilince birçok sorun oluyor. konu komşu cenaze bahanesiyle ziyafet çekmiş oluyor. karın doyurmak çok zor bişey değil insanlar tatile gittiklerinde lokantaya oturup yemek yemeleri zor gelmiyorda cenazeye gittiklerinde gidip bir yerde karın doyurmak mı zor geliyor.

Komşuların yemesi bana da abes geliyor uzaktan olanlar için yapılması güzel bişey

dünyanın öbür ucuna cenazeye gidiyor olsam bile yanıma bir simit alırım acıktığımda onu yerim. cenaze evinde yemek beklemem. zaten o ortamda asla boğazımdan geçmez. çok uzak bir yakınım olsa bile birileri ağlarken ben yemek yiyemem ya ben mi çok duygusalım bilemedim

Gelenler o günlük gelmiyor genelde.Yatılı olanları da oluyor.
Mecburen yemek yapılacak bizim adetlerde cenaze evine herkes yemek götürür.
Ziyafet olsun diye değil,evde yemek olsun ,ev sahibi bunu yapacak gücü duygusu olmaz diye.
Hizmeti de komşular yapar genelde çünkü arkabalarda üzgündür.
Düğünlerde de yemek verilir aynı mantıklı kimse de demez ki herkes yemeğini alsın gelsin düğün sahibi meşgul :)
Ben bir yanlış görmüyorum.
Cenaze evinde 4 çeşit yemek yenmez zaten herhalde mideni bastırırsın biter.
Kaldı ki erkekler yer her şekilde çocuklar yer,yenilen ikram edilen yemek cenazenin ruhuna hayır olarak gider derler.
Ne bileyim bana çok garip gelmiyo
r.

Sana katiliyorum. Ben olsam ben de yanimda bir sey goturur onu yerim.

bizim oralarda konu komsu getirir mahalleli yemek yapar gelir ama evdede illa yemek yapilir cünkü aci bir yanda yemek bir yanda allahim acinada koymuyor millet zati biz karismadik konu komsu getirdi götürdü akrabalarimizdan biri küsmüs ona niye yemek ikram etmedik diye ay dedim mutfak orda babam öleli 9 saat oldu acimiz yeni adamin azinin suyu kurumadi siz yemek derdindesinizzz valla bende sevmedim bu adetleriiiii

bence çok güzel bir gelenek.insanlar zor günlerinde kenetleniyor,birbirlerinin acılarını anlıyor ve sahip çıkıyorlar.zaten dışardan yemek geldiği için cenaze sahipleri o acı içerisinde yemek düşünmek zorunda kalmıyor.yettiğince herkesin yemesinde ne sakınca olabilirki.ister akrabalar yesin,ister konu komşu

yemek=ziyafettir. güzel günlerde örneğin düğün gibi yemek verilmesi uygundur ama ben cenazede verilmesini uygun bulamıyorum bir türlü. sizin fikrinize de saygı duyarım tabi.

cenaze evinde nasıl acıkabiliyor insan nasıl yemek düşenebiliyorki onuda anlamıyorum. yemek yemekle acılar dinmezki bu şekilde acı mı dindirilirmiş. evet yemek derdine düşülüyor bir anda herşey unutulup sohbete dönüşüyor olay.

toplu yemek verilmesi mi güzel ? ya ev sahibinin acısı var yemekle uğraşmasın diye yemek götürülmesi çok güzel tabi ki fakat eve gelen herkese yemek verilmesi bana saçma geliyor yani ben bu açıdan sordum.
Hayir tabikide guzel dedigimiz taraf kolu komşunun düşünüp yemekler yapması. Duşunun ev sayiplerin ufak çoluk cogu olsa, acmi kalsınlar? Yada akrabaların? Zaten kolu komşunun gelip yemezsi banada hoş gelmiyor. Ayrica, kolu komşu için düşünülmüş bir gelenek değildi zaten :s. Ölü evden geriye kalanlar ve uzaktan gelen akrabalar içindi bence. Şahsen biz götürüp 1 saat gibi oturup donüyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…