• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çenede takırdama problemi ve sağlık kaygısı

tonkabear

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
20
Puanlar
3
Aranızda benim gibi olanlar var mı? Daha önce iki kere diş teli tedavisi gördüm. Çene eklemlerimde bi ağrı falan yok ya da ağız açmam normal ama ne zaman esnemek için ağzımı açsam ufak da açmış olsam sol çene eklemimden hafif bi takırtı sesi geliyo (bazen geliyo bazen gelmiyo ama daha çok geliyo). Bu esnerken takırtı durumunu yaşayan var mı gerçekten sağlık kaygısından psikolojim bozuldu artık çok kafaya takıyorum. Bu arada diş de sıkmıyorum bence ya da sıkıyorsam hafif sabah bi ağrıyla uyanmıyorum çünkü

Gece uyurken çok dişlerinizi sıkıyorsunuz demek ki . Gece plağı yapıyor doktorlar genelde bu durumda

Sıkıyorsunuzdur illa ağrı olmasına gerek yok mandibular eklemde. Baş ağrısı olur,boyun.sinüzit gibi ağrı,burun kenarlarında.. Az sıkınca tıkırtı gelip ağrı da olmayabilir. Zaten bu diş teli takanlarda düzelme olmuyor. Dişler ya gene öne geliyor ya da bu tarz problemler oluyor. Gece plağı bi işe yaramaz. Sıkmayı engellemez yani. Sıkınca dişlere zarar verilmesini engeller. Diş plağını delen de var sıkmaktan

Sıkıyorsunuzdur illa ağrı olmasına gerek yok mandibular eklemde. Baş ağrısı olur,boyun.sinüzit gibi ağrı,burun kenarlarında.. Az sıkınca tıkırtı gelip ağrı da olmayabilir. Zaten bu diş teli takanlarda düzelme olmuyor. Dişler ya gene öne geliyor ya da bu tarz problemler oluyor. Gece plağı bi işe yaramaz. Sıkmayı engellemez yani. Sıkınca dişlere zarar verilmesini engeller. Diş plağını delen de var sıkmaktan
Nasıl geçer peki eskiden daha iyiydi yani çok nadir ses gelirdi şimdi her esnediğimde geliyo sanki

Aranızda benim gibi olanlar var mı? Daha önce iki kere diş teli tedavisi gördüm. Çene eklemlerimde bi ağrı falan yok ya da ağız açmam normal ama ne zaman esnemek için ağzımı açsam ufak da açmış olsam sol çene eklemimden hafif bi takırtı sesi geliyo (bazen geliyo bazen gelmiyo ama daha çok geliyo). Bu esnerken takırtı durumunu yaşayan var mı gerçekten sağlık kaygısından psikolojim bozuldu artık çok kafaya takıyorum. Bu arada diş de sıkmıyorum bence ya da sıkıyorsam hafif sabah bi ağrıyla uyanmıyorum çünkü
Cok iyi ortadonti hekimleri var bu sorunuza cevap verebilecek. Bizim buradan bir sey soylememiz imkansiz. Hangi nedenle tel tesavisi gormustunuz?

Cok iyi ortadonti hekimleri var bu sorunuza cevap verebilecek. Bizim buradan bir sey soylememiz imkansiz. Hangi nedenle tel tesavisi gormustunuz?
Dişlerimde açık kapanış vardı o düzeltildi hatta çene eklemi üzerine uzman bir ortodontist yaptı bunu. Şu anda eklem iyi pozisyonda diyor bana ama esnerken takırtı işine bişi demiyo

Nasıl geçer peki eskiden daha iyiydi yani çok nadir ses gelirdi şimdi her esnediğimde geliyo sanki
Canım kimileri botoks yaptırıyor ama kesin çözüm değil magnezyum iyi geliyor antidepresan kimine iyi geliyor bende sıkıyordum dişlerimi ama benim enteresan bir deneyimim oldu frekans dinledim youtubedan bruksizm frekansı her gece yatmadan o gün bugündür sıkmıyorum sadece 2 gece önce alkol aldım çok az sıkmışım azı cogu da anlıyorum ama baya işe yaradı kimi insanlar gün içinde de sıkıyor farkında olmadan iş yaparken falan (bendede esnediğimde gelir ses bu arada) ben çene cerrahına gittim hatta sıkıyorsun dedi ama atlattım ben yüzde 80 yA darısı sana

Ya aslında bu masseter kası civarına bir de temporal kasa şakak bölgesine yakın) yapılan masajlar var oda iyi geliyor ben onuda yaptırdım ve zaten o an anlıyorsunuz sıktıfınızı o kas o elmacık kemiği altı semsert olur .. parmakla bastırdıgınızda dahi ağrır kas ağrısı çok tipiktir

Ya aslında bu masseter kası civarına bir de temporal kasa şakak bölgesine yakın) yapılan masajlar var oda iyi geliyor ben onuda yaptırdım ve zaten o an anlıyorsunuz sıktıfınızı o kas o elmacık kemiği altı semsert olur .. parmakla bastırdıgınızda dahi ağrır kas ağrısı çok tipiktir
Ya benim oralar hep ağrısız ve aslında yumuşak gibi de anlamadım, şakakta da öyle belirgin ağrı yok. Tek derdim esnerken o gir çık sesi soldaki. Acaba az mı sıkıyorum napıyorum bilemedim

Kireçlenme olabilir mi?🤔Ben eskilerden böyle biliyorum nasıl dizimiz küt eder bazen onun gibi çene kemiği de kireçlenme yapabilirmiş kireçlenme ile ilgili araştırma yapın isterseniz Canan Karatay dizilerle ilgili olan için yağ sürün diyordu siz de dıştan şakak kemilerinizi yağlayıp masaj yapın bir deneyin isterseniz belki faydası olur Şifa bulmanız duasıyla.. 💚

Diş teli tedaviniz ne zaman bitti,
Rutinde diş hekimine kontrol e gitmek gerekiyor ya zaten.siz de bir uğrayın isterseniz.dis sıkma problemleri zaman içinde değişen bir etken.onceden olmayabilir yeni başlamış olabilir.veyahut konsol başınızda sıvı miktarıyla ilgili bir problem olabilir.agiz diş çene cerrahisine uğramanız tavsiye derim bir diş hekimi olarak

Back
X