- Konu Sahibi oykumruyam
-
uzun zamandır çene bölgemin yan taraflarında sivilceler çıkıyor aslında kuru bir cildim var ve bu zamana kadar da hiç sivilce sorunu yaşamamıştım çok rahatsız oluyorum geçmedi bir türlü doktora da gittim verdikleri kremlerden cildim zarar gördü güneş lekesi oluştu mafoldumben bir de o lekelerle uğraşıyorum imex merhem işe yarıyor gibi ama tekrar çıkıyor böyle sorunu olanlar var mı neler yapıyorsunuz sizler acaba? özellikle de doğal yollardan çözen varsa çok iyi olur bilmiyorumkismile
Canım öncelikle geçmiş olsun, çenede çıkam sivilceleri öncelikle hormonal nedenlere bağlıyor hekimler. Hiç dermatoloğa gittin mi? Cilt temizliğin ne durumda peki?bende de aynı sorun varçenemin etrafında beyaz beyaz minik yağ bezeleri var. dönem dönemde ağrılı büyük sivilceler çıkıyorçene bölgemde.sıkıyorum içinden bişey çıkmıyor ama etrafı ağrılı oluyor.bir süre sonra leke bırakıyor lekeler geçmiyor bilen biri yardımcı olsa gerçekten çok iyi olur
Canım öncelikle geçmiş olsun, çenede çıkam sivilceleri öncelikle hormonal nedenlere bağlıyor hekimler. Hiç dermatoloğa gittin mi? Cilt temizliğin ne durumda peki?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
cilt için gitmedim açıkcası zira cildimde öyle bariz sıkıntılar yok akne vb. ama demir eksikliği b12 vitamini eksikliği ve hipoglisemim varhormonal bir sıkıntı çıkmadı. cilt temizliğim öyle düzenli değil doğrusu. düzenli maske ve bakım yapmıyorum her akşam yıkayıp yatıyorum sabahta aynı şekilde. nemlendirici,tonik,maske vb düzenli yapmıyorum
cilt için gitmedim açıkcası zira cildimde öyle bariz sıkıntılar yok akne vb. ama demir eksikliği b12 vitamini eksikliği ve hipoglisemim varhormonal bir sıkıntı çıkmadı. cilt temizliğim öyle düzenli değil doğrusu. düzenli maske ve bakım yapmıyorum her akşam yıkayıp yatıyorum sabahta aynı şekilde. nemlendirici,tonik,maske vb düzenli yapmıyorum
Öncelikle tavsiyem bi dermatoloğa görünmen canım benim, önemsemiyoruz sonra birden biseyler çıkıyor �� sonra daha büyümeden önünü alırsın en azından. Bi çok arkadaşım düzenli cilt temizliğiyle bu sorunu halletti gözenek sıkıntın yoksa tonik çok da şart değil ama yüzü temizlemek makyajı çıkartmak çok önemli:) bi de yüze kil maskesi çok iyi geliyor. Denemeni tavsiye ederim ☺️
çok teşekkür ederim tavsiyelerini dikkate alacağım:) çok sağol
bende de aynı sorun varçenemin etrafında beyaz beyaz minik yağ bezeleri var. dönem dönemde ağrılı büyük sivilceler çıkıyorçene bölgemde.sıkıyorum içinden bişey çıkmıyor ama etrafı ağrılı oluyor.bir süre sonra leke bırakıyor lekeler geçmiyor bilen biri yardımcı olsa gerçekten çok iyi olur
Canım öncelikle geçmiş olsun, çenede çıkam sivilceleri öncelikle hormonal nedenlere bağlıyor hekimler. Hiç dermatoloğa gittin mi? Cilt temizliğin ne durumda peki?
Öncelikle tavsiyem bi dermatoloğa görünmen canım benim, önemsemiyoruz sonra birden biseyler çıkıyor 😔 sonra daha büyümeden önünü alırsın en azından. Bi çok arkadaşım düzenli cilt temizliğiyle bu sorunu halletti gözenek sıkıntın yoksa tonik çok da şart değil ama yüzü temizlemek makyajı çıkartmak çok önemli:) bi de yüze kil maskesi çok iyi geliyor. Denemeni tavsiye ederim ☺️
bende de aynı sorun varçenemin etrafında beyaz beyaz minik yağ bezeleri var. dönem dönemde ağrılı büyük sivilceler çıkıyorçene bölgemde.sıkıyorum içinden bişey çıkmıyor ama etrafı ağrılı oluyor.bir süre sonra leke bırakıyor lekeler geçmiyor bilen biri yardımcı olsa gerçekten çok iyi olur
Benim hormonal bir bozukluğum yok. Demir vitamin eksikliği gibi bir durum da söz konusu değil. Pkolu değilim, gebelikte bile demir kullanmadım. Sbaha akşam mutlaka cilt bakımını yaparım. Peeling ve maskeyi de haftadır 1 yaparım. Bunlara rağmen özellikle kış aylarında aknelerim çıkıyor çene bölgemde. Cildim karma ama kışın nemsiz mi kalıyor acaba diye düşünmekteyim? Acaba kışları ekstradan yağsız nem serumu kullansam mı diye düşünmekteyim.
Tonik kullanımın, cildi temizledikten sonra eski ph'ına döndürmek için gerekli olduğunu söylüyor uzmanlar. Bence alkolsüz tonik kullanılmalı hemde nemlendiriciye hazırlık olur.
Haklı olabilirsin canım, bende doktorumun bana önerdiklerini önerdim :) alkolsüz tonik yeterince işlev görüyor mu ki?
Hani alkol kurutuyor ya, o zaman cilt daha fazla sebum üretiyormuş.
Benim cildimi tahriş ediyor zaten. Temizlemesi açısından diyorsan Bioderma'nın H2O'larında da alkol yok ve güzel temizliyorlar.
Gözenek sıkılaştırma gibi etkilerinin olabileceğine inanmıyorum ben canım.
Sizinde sivilce probleminiz mi var? Sakıncası yoksa yaşınız kaç?
Benim hormonal bir bozukluğum yok. Demir vitamin eksikliği gibi bir durum da söz konusu değil. Pkolu değilim, gebelikte bile demir kullanmadım. Sbaha akşam mutlaka cilt bakımını yaparım. Peeling ve maskeyi de haftadır 1 yaparım. Bunlara rağmen özellikle kış aylarında aknelerim çıkıyor çene bölgemde. Cildim karma ama kışın nemsiz mi kalıyor acaba diye düşünmekteyim? Acaba kışları ekstradan yağsız nem serumu kullansam mı diye düşünmekteyim.
Tonik kullanımın, cildi temizledikten sonra eski ph'ına döndürmek için gerekli olduğunu söylüyor uzmanlar. Bence alkolsüz tonik kullanılmalı hemde nemlendiriciye hazırlık olur.
Sensibio benim canım canıım 💕💕benim doktorum bana gerek yok dedi alkolsüz tonik tavsiyeni bekliyorum o zaman :) benim yaş 20 canım, roaccutane tedavisi görüyorum simdii
Masallah canıım nazar değmesin ☺️ sivilceli yüze peeling yapmayın diyolar ama 😳 serum önerisi arıyosan benim annem kullanıyor kiehls in serumunu bi bak istersen :)
Masallah canıım nazar değmesin ☺️ sivilceli yüze peeling yapmayın diyolar ama 😳 serum önerisi arıyosan benim annem kullanıyor kiehls in serumunu bi bak istersen :)
Annen kaç yaşında bi de cilt tipi nasıl? Ağır gelmesin sonra :26:
Ooo kendimi çok yaşlı hissettim şimdi :)
Genceciksin ne güzel. Ergenlik sivilcesi olabilir o zaman. Ben o yaşlarda olsam hiç dert etmezdim herhalde. Şimdi 32'yim anti aging mi akne karşıtı mı karar veremiyorum :)))) Büyük ihtimalle ileride kırışıklıklarımın arasından çıkıyor olacak sivilceler :))))
Şaka bir yana ayda 1-2 sivilcem mutlaka olur. Ama bazı yıllarda kış aylarında birden sivilcelenirim. Sonraki yıl hiç çıkmazlar gibi bi durumum var yani.
Alkolsüz tonik tavsiyemi vereyim hemen abla/teyze olarakDucray Keracynl Lotion (akne karşıtı matlaştırıcı içinde asitler mevcut ama alkol yok). Bu matlaştırma özellikli olduğu için akşam için başka bir tonik arayışındayım Druide Face Toner düşünüyorum ama tam karar veremedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?