Çene Estetiği Çenemde kayma var:(

Çene Cerrahisi, Çene Estetiği, Çene Eklemi Sorunları, Gülüş Dizaynı

angel688

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
11
0
86
Bursa
Slm kızlar aranıza yeni katıldım.. Benim çenemde sola doğru kayma var ve çenem önde bursada oturuyorum önerebileceğiniz doktor var mi ve ne yapmam gerekiyor şimdiden teşekkür ederim:))

cnm benim bi arkadasımda kayma vardı ameliyat oldu ama ondan sonra daha cok kayma oldu kız sokaga cıkamıyor artık ve bidaha ameliyat olursa daha kötü olabilecegi söylenmiş sana bunu anlatmamın sebebi doktorunu cok iyi secmen için konusunda cok uzman bir doktor bulmalısın

Slm kızlar aranıza yeni katıldım.. Benim çenemde sola doğru kayma var ve çenem önde bursada oturuyorum önerebileceğiniz doktor var mi ve ne yapmam gerekiyor şimdiden teşekkür ederim:))

benim cenem de kayikti
dislerim duzgun kapanmiyordu yuzumde de asimetri yaratiyordu
yaklasik 16 aydir ortodontik tedavi goruyorum 2 ayim kaldi yaklasik
su an duzgun kapaniyor gayet
ama cenen ayni zamanda onde oldugu icin ve yasinin 13 14 ten buyuk oldugunu tahmin ediyorum ortodonti tek basina yardimci olmaz muhtemelen

Son düzenleme:
cnm ameliyattan önce bi ortodontistle görüş o sana ne yapman gerektiğini söyler...

Kızlar yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim yaşım 18 ortodontik tedavi yeterli olur mu

Kızlar yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim yaşım 18 ortodontik tedavi yeterli olur mu

senin icin gerekli tedavinin ne oldugunu bilemeyiz
ama ben 12 13 yasindayken de takmistim
sonra tekrar kayma olunca 20lik dislerimin itmesi nedeni ile
26,5 yasinda basladim 1,5 sene sonunda braketlerim cikicak
bu arada cenemdeki kayma da duzeldi dislerim de duzeldi
sen bence en kisa zamanda iyi bir ortodondiste gorun
o zaten gerekirse seni cene cerrahina yonlendirecektir

Kızlar dün bi ortodontastle görüştüm bana ortodontik tedavinin yeterli olmayacağını söyledi plastik cerrahla görüşmemi söyledi daha sonra plastik cerrahla görüştüm çene ucumun törpülenmesiyle olacağını söyledi sizce ne yapmalıyım

hacettepe üiversitesini şiddetle öneririm canım.benim gittiğim doktorlar ameliyat demişlerdi ve ameliyat sonrasıda kesinlikle tam bir düzelme olacak diyemiyorlardı başka bir doktorun tavsiyesiyle hacettepe üniversitesine gittim bir yıl kadar iki değişk aparat kullandım.yıllar geçti çok şükür şimdi hiçbir sıkıntım kalmadı.

benim de çene problemim var, ortodontik tedaviye başladım ve ameliyata karar verdim. o behsettiğin apareylerin isimlerini öğrenebilir miyim, iki adet demişsin.çenende nasıl bir kapanış bozukluğu vardı?
benim de ilk başta reverse headgear ile düzeltiriz demişlerdi. alt ve üst çene problemim var. o apareyleri kaç yaşında kullandın bilmiyorum ama onların çene eklemlerine katkısı gelişim çağını doldurmamış kişilerde oluyor. yetişkinlerde ise o apereylerle iskeletsel olarak değil de dişler ile düzgün bir kapanış sağlanmaya çalışılıyor. bu yüzden kabul etmedim, çok zorlama bir tedavi olacaktı benim için. o yüzden ameliyata karar verdim. mümkünse dişlerinin fotosunu gönderebilir misin...

karpedyem;
ortodontik tedaviye başdın mı? alt çenen, üste göre daha mı önde? doğru anlamış mıyım? ben bu ameliyatı olacağım da, senin durumunu merak ettim. :)

alt çenem onde cnm.bu ay tel takılacak.senın nasıl bı amelıyat nerde olacaksın.sana nasıl anlattılar sureçlerı.
benim çift çene ameliyatı olacak. üst çene öne, alt çene geriye. alt çenem önde demişsin, üst çenende problem yokmu peki? plastik cerrah sadece alt çenenden mi ameliyat olacaksın dedi?
Ben İstanbul'da olucam ameliyatı, doktor olarak ta prof. dr. Zeki Güzel'i düşünüyorum.

tam bellı değil canım ust çenenın de olucağına tetkıkler yapılyordu.gıdınce öğrenıcem.sen ne zaman amelıyat olucaksın?kaç ay tel kullandın?

ilk problem dislerde bu once orthodontiyle duzeltmen gerekiyor gerekirse logopedistede gitmen gerek
plastik cerrahla olmuyor bu ameliyatlar sakin plastik cerahin yaptigi dis problemi olmayanlar icin,dis problemin vars plastik cerrahi uygulanmasina ragmen cenen yine kayabilir, cene dis cerrahileri var ozel. bu problemle onlar ilgileniyor bende gidiyorum ama hollandada

mesela çenesinde kapanış bozukluğu olan birinin ameliyatını, hangi bölümün uzmanı olan doktor yapması gerekiyor? benim bildiğim Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi. Hollanda'da bu ameliyatları yapan doktorların uzmanlık alanı nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…