Cennet gerçekten varsa Bazı sözde annelerin ayakları altında kirlenecek kadar değersiz midir acaba ?

JES

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2018
17.081
96.703
598
31
Şu hayatta bana acı nedir diye tarif et deseler 18 yaşımda babamı kaybettikten sonraki zamandan evlendiğim zamana kadar geçen 7 yıl derdim. Annem ve kardeşlerim yüzünden yaşadığım cehennem ateşi. Ablam iğrenç ahlaksız insan hala aklıma geldiğinde senin gibi bir pislikle geçirmediğim her saniye için şükürler ediyorum. Hep fedakarlıkla hep kendinden taviz vermeyle geçen yıllar. Az önce yine anne başlıklı konular okuyunca aklıma geldi geçmiş lanet günlerden biri. Böyle parça parça yüzlerce anıyla Zihnimi öyle kirletti ki. Evlendikten sonra hayatım güzel olunca benden faydalanma çabası gittikçe midemi bulandırıyor. Ama işte hayat öyle ki Hayır demeyi öğretiyor insana. Hayırlarım bütün reddedişlerim bütün sevgisizliğim sana gelsin anne. 1 hafta kaldığım hastanede 1 defa aramadığın bana ne bu saatten sonra sevgi gösterisi yap yapmacık yapmacık ne de bana muhtaç ol. Dünya senin olsun da sen de benden uzak ol yeter ki. Her doğuran anne olamıyor her anne babanın çocukları kardeş olamıyor. Seçme şansı olmadığı aileler tarafından mağdur edilen çocuklar olarak Dilerim seçme şansı yakaladığımız ailelerimiz ile mutlu oluruz.

Son düzenleme:
Çok üzüldüm, ben de annesi içinde yara olanlardan biriyim. Merak etmeyin arayip sorsa da moral bozardı kendimden biliyorum, aramasın daha iyi.
Hiç eksikliği olmuyor biliyor musunuz ? Aranmadığında umurumda olmuyor. Aradığında sözde sitemleri hala sen nasılsın demeden kendi ile diğer çocukları ile ilgilenmemi istediğini öyle belli ediyor ki tiksiniyorum ondan.

Onu affedin ve yolunuza bakın.Yureginiz de tasimak sizi yorar atın gitsin.
Onu asla affetmeyeceğim. Bana yaşattıklarını unutmam mümkün değil. Ama sadece ayda 1 filan geliyor artık aklıma çok umursamıyorum. Bana verilen hayata şükredip mutluluğa odaklamıyorum. Önceden film iken şuan sadece reklam arası oluyor

Annelik kutsal falan değildir.
Bu kadınları baskı altına sokacak başka bir yöntemdir.
Ayrıca her anneyi aynı kefeye koymakta saçmalıktır.
Konu sahibi: lütfen içinizde affedin ve yolunuza bakın.çünkü sürekli neden niye diye düşünmek sadece size zarar verir.
Affetmek bilemiyorum. Ama yoluma bakıyorum uzun zamandır. Neden diye düşünmeyi de bıraktım hayatının bütün olumsuzluğu ve mutsuzluğunun faturasını bana kesti biliyorum bunu da kabullendim.

Allah size çok güzel kapılar açsın inşallah.

• Beğen
Reactions: JES
Annelik babalık, bazıları lafta anne baba, bazıları da gerçekten anne babalık yapıyor. Sizin seçme şansınız yoktu tıpkı dünyadaki geriye kalan milyarlarca insan gibi.
Diğer üyeler affedin yazmış siz affetmem demişsiniz. Burda demek istenen şu : eğer affedersen kalbinizdeki, dusuncelerinizdeki ağırlıktan kurtulacaksiniz. O defteri affettmeden kapatamazsınız. Şey gibi düşünün. Bu annenize karşı hissettikleriniz sadece sizin enerjinizi, hayat isiginizi emen bir parazit gibi. Bundan kurtulmak için affetmek ve bırakmak gerekiyor. Ayrıca affedin derken gidip herseyi unutup annenizin boynuna sarılın demek değildir. Her dediğini yapın, herseyi unutun, hiçbir şey olmamış gibi davranın demek değildir. Bunu bi araştırın

Eşim de aynı şeyleri yaşıyor. Annesi alabildiğine bencil bir kadın. Yaptığı tek şey beni babamdan istemek, oğlu için. Harcadığı paraları da faiziyle aldı, oğul evlenirdim diye dolanıyor şimdi etrafta. Sadece para mevzusunu anlattım, diğer mevzuları anlatsam akşamı ederiz burda.

Dün bardağı taşıran son damlayı koydu kaynana. Eşimin gözü döndü, ağzına geleni saydı, engelledi. '' Anandır atsan atılmaz, satsan satılmaz'' falan dediler. Eşim dedi ki' '' Attım da, sattım da. '' dedi.

Mesele doğurmak değil, bütün dişlerde olan bir yetenek o. Her doğuran anne olamıyor.

Insana ait olan hicbir sifat kutsal olamaz. Anneligin kutsal gorulmesi anne olmayi tercih etmeyen kadinlara uygulanan baskinin birincil sebebidir.
Aile konularina hep ayni oneri veriyorum cunku gercekten hayatinizi degistirmeye yonelik ilk adim olabilir bu. 'Zor Bir Ailede Buyumek' isimli kitabi ve akabinde 'Hayati Yeniden Kesfedin' isimli kitabi okumanizi tavsiye ederim. Anneniz toksik ebeveyn kategorisine giriyor ve kesinlikle yalniz degilsiniz, ozellikle ilk kitap annenizin gecmiste biraktigi yukten kurtulmanizi saglayacak.

İnsanlar hatalar yapabilir, kendi içindeki olumsuz ne varsa dışarı fazlasıyla aktarabilir. Kötü anne diye etiketlemenin kimseye faydası olmaz. Bu etiketleme işini hepimiz yapıyoruz, çözüme kafa yormak yerine probleme kafa yoruyoruz haliyle problemler artıyor.
Annenin ve kardeşlerinin önce seni olumsuz etkilediği her şeyi sonra olumlu şeyleri yazıp duygu ve düşüncelerini yazdığın mektubu onlara vermeyi deneyebilirsin. Ya arayı açacaklardır ya da telafi yoluna gideceklerdir ikisi de senin için faydalı sonuç olur bence.

• Beğen
Reactions: JES
Bak kardeşim seni anlıyorum cok üzgünüm.. onu gerçekten hayatından yaptıklarını bilincinden silmek istiyor musun ? Kendini özgür bırakmak ve daha mutlu ? 21 gün anneni karşında hayal edip ‘ seni affediyorum ve teşekkür ediyorum artık özgürüm ‘ dedikten sonra ikinizin ortasında asagıdan yukarıya beyaz ışık hayal et Bağlı olduğunuz kordon bağını hayal edip Kes bunu dene göreceksin bak neler oluyor.! Ben babamda yaşadım 5 yaşından 20 yaşına kadar bilinç altına hipnoz yaptırdım ve uzman kişi baka bunu yapmamı söyledi onu hayatından çıkarmak istiyorsan affetmelisin Özgür bırakmalısın.. ancak bu şekilde kurtulursun he bir de sırtında o öfke kin nefret olduğu sürece ölene kadar seni yer kemirir biliyorum İnan çok rahatladım öyle bir rahatladım ki ben bile inanamadım .. bir de kendimize acımamalıyız ben bipolarım yanlış anlama hepsini deneyimledim cok farklı beyin yapım var her bipolar gibi cok acılar yaşadım çünkü en derin acıları bipolarlar Yaşar dediklerimi hafife alma güzel kardeşim sevgiler .. bir de :) YouTube den her gece 21 gün çalışma yap elinin altında iyileşmek artık o kadar yakın ki kimseye sormana gerek yok ne yaşadığını sen bilir anlarsın bilinç altı temizliği vs bir sürü olumlama var sevgiler .. 🤍

Bence annelik babalık sıfatı cocuk sahibi olan herkese veriliyorda herkes hakketmiyor diye dusunuyorum.

Babam çocukluğumuz gençliğimizi rezil etti 3 yıldır çalışıyorum kenarda birikmiş 100 liram yok gecen kredi kartı kullandığımı öğrenince bu gidişle cok yaşamazsın diye tepki veriyor sanki kendime gibi yazsam kitap olurda vazgeçtim artik

Hayatini ondan artırmışsan onun rahatlığına bak kendisiyle fazla görüsmemeye calia

''Cennet gerçekten varsa'' ? :KK57: Tabii ki de var. Yalnız ayakları altında olan anneler elleri öpülesi anneler, doğurmakla değil vicdanıyla, merhametiyle anne olanlar için geçerli o söz. Bu sözü her anneye yakıştırıp kirletmek çok saçma olur. Annenizi affetmeniz mümkün değil bence zaten içinizden nasıl geliyorsa da öyle yapın çünkü haklısınız. Evli misiniz bilmiyorum ama değilseniz umarım çok mutlu olabileceğiniz bir yuvanız olur ve cennet ayakları altında olan bir anne olursunuz :KK36:

Annelik babalık, bazıları lafta anne baba, bazıları da gerçekten anne babalık yapıyor. Sizin seçme şansınız yoktu tıpkı dünyadaki geriye kalan milyarlarca insan gibi.
Diğer üyeler affedin yazmış siz affetmem demişsiniz. Burda demek istenen şu : eğer affedersen kalbinizdeki, dusuncelerinizdeki ağırlıktan kurtulacaksiniz. O defteri affettmeden kapatamazsınız. Şey gibi düşünün. Bu annenize karşı hissettikleriniz sadece sizin enerjinizi, hayat isiginizi emen bir parazit gibi. Bundan kurtulmak için affetmek ve bırakmak gerekiyor. Ayrıca affedin derken gidip herseyi unutup annenizin boynuna sarılın demek değildir. Her dediğini yapın, herseyi unutun, hiçbir şey olmamış gibi davranın demek değildir. Bunu bi araştırın
Şİmdi anladım daha net. Yani özel bir anlam yüklemeden affetmek. Açıkçası o kısmı sanki azar azar yapıyor gibiyim. Birşey olmazsa aklıma dahi gelmiyor. Düşünmüyorum veya aklıma geldiğinde ağlama krizine girip yumruk sıkmıyorum eskiden olduğu gibi. Sadece kafamı sallıyor geçiyorum. İletişimim var ama minimum düzeyde durduk yere aramıyorum hiç içimden de gelmedi açıkçası. Veya o aramayınca mutsuz olmuyorum aksine hiç umursamıyorum. Fakat eşim çok saf bir adam ve annemi seviyor iyi geçiniyorlar geçmişte yaşadığım hiçbirşeyi bilmiyor annemi sürekli arıyor soruyor. Hatta bu konuda da bir ara başlık açacağım 2 yıllık evliyim hala bu dengeyi kuramadım

''Cennet gerçekten varsa'' ? :KK57: Tabii ki de var. Yalnız ayakları altında olan anneler elleri öpülesi anneler, doğurmakla değil vicdanıyla, merhametiyle anne olanlar için geçerli o söz. Bu sözü her anneye yakıştırıp kirletmek çok saçma olur. Annenizi affetmeniz mümkün değil bence zaten içinizden nasıl geliyorsa da öyle yapın çünkü haklısınız. Evli misiniz bilmiyorum ama değilseniz umarım çok mutlu olabileceğiniz bir yuvanız olur ve cennet ayakları altında olan bir anne olursunuz :KK36:
“Cennetin varolduğuna inanmasam şu dünyada bir saniye bile durmazdım” diyordu izlediğim filmdeki kör insan. Ayağının altında cennet olduğunu vurgulaya vurgulaya cennetti sorgulatan annelere yazıklar olsun. Evliyim belki herkes gibi bir yuvam var ama ben o cehennemden sonra mutluluğun ne olduğunu öğrendim. Maddi sıkıntı var ama benim yüzüm gülüyor eşimle tartışıyorum benim yüzüm yine gülüyor sofrada rahat yiyebilmek öyle büyük bir mutluluk ki bunu asla bekarken yapamadım. Yani kısacası mutluluk kriterlerim o kadar ufak ki mütemadiyen mutlu olacak birşeyler buluyorum. Çok teşekkür ederim eğer bir insan evladı bana anne derse bir gün. O kelimenin içini doldurmak için elimden geleni yapacağım

Back
X