• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cennet gerçekten varsa Bazı sözde annelerin ayakları altında kirlenecek kadar değersiz midir acaba ?

Bak kardeşim seni anlıyorum cok üzgünüm.. onu gerçekten hayatından yaptıklarını bilincinden silmek istiyor musun ? Kendini özgür bırakmak ve daha mutlu ? 21 gün anneni karşında hayal edip ‘ seni affediyorum ve teşekkür ediyorum artık özgürüm ‘ dedikten sonra ikinizin ortasında asagıdan yukarıya beyaz ışık hayal et Bağlı olduğunuz kordon bağını hayal edip Kes bunu dene göreceksin bak neler oluyor.! Ben babamda yaşadım 5 yaşından 20 yaşına kadar bilinç altına hipnoz yaptırdım ve uzman kişi baka bunu yapmamı söyledi onu hayatından çıkarmak istiyorsan affetmelisin Özgür bırakmalısın.. ancak bu şekilde kurtulursun he bir de sırtında o öfke kin nefret olduğu sürece ölene kadar seni yer kemirir biliyorum İnan çok rahatladım öyle bir rahatladım ki ben bile inanamadım .. bir de kendimize acımamalıyız ben bipolarım yanlış anlama hepsini deneyimledim cok farklı beyin yapım var her bipolar gibi cok acılar yaşadım çünkü en derin acıları bipolarlar Yaşar dediklerimi hafife alma güzel kardeşim sevgiler .. bir de :) YouTube den her gece 21 gün çalışma yap elinin altında iyileşmek artık o kadar yakın ki kimseye sormana gerek yok ne yaşadığını sen bilir anlarsın bilinç altı temizliği vs bir sürü olumlama var sevgiler .. 🤍
Birçok arkadaş da tavsiye etti sağolsunlar. Sizde ayrıntı yazmışsınız çok teşekkür ederim. Affetmek istediğim zaman ilk olarak bu yola başvuracağım. Ben uzun bir zamandır unutmaya hatırlamamaya çalışıyorum fakat oda birşekilde patlaklar veriyor. Bunun kati çözümü bu biliyorum. Bakalım bunu çok istiyorum ve başarmak için çabalayacağım

İnsanlar hatalar yapabilir, kendi içindeki olumsuz ne varsa dışarı fazlasıyla aktarabilir. Kötü anne diye etiketlemenin kimseye faydası olmaz. Bu etiketleme işini hepimiz yapıyoruz, çözüme kafa yormak yerine probleme kafa yoruyoruz haliyle problemler artıyor.
Annenin ve kardeşlerinin önce seni olumsuz etkilediği her şeyi sonra olumlu şeyleri yazıp duygu ve düşüncelerini yazdığın mektubu onlara vermeyi deneyebilirsin. Ya arayı açacaklardır ya da telafi yoluna gideceklerdir ikisi de senin için faydalı sonuç olur bence.
Yaptım ve sonuç çok çirkin oldu. Ondan sonra uzaklaştım zaten

Insana ait olan hicbir sifat kutsal olamaz. Anneligin kutsal gorulmesi anne olmayi tercih etmeyen kadinlara uygulanan baskinin birincil sebebidir.
Aile konularina hep ayni oneri veriyorum cunku gercekten hayatinizi degistirmeye yonelik ilk adim olabilir bu. 'Zor Bir Ailede Buyumek' isimli kitabi ve akabinde 'Hayati Yeniden Kesfedin' isimli kitabi okumanizi tavsiye ederim. Anneniz toksik ebeveyn kategorisine giriyor ve kesinlikle yalniz degilsiniz, ozellikle ilk kitap annenizin gecmiste biraktigi yukten kurtulmanizi saglayacak.
Şu an çok şaşkınım neden biliyor musunuz ? O Kitabı 6 gün önce sipariş ettim. Bugün gelecek dağıtıma çıkmış. Umarım faydasını görürüm merakla bekliyorum

Eşim de aynı şeyleri yaşıyor. Annesi alabildiğine bencil bir kadın. Yaptığı tek şey beni babamdan istemek, oğlu için. Harcadığı paraları da faiziyle aldı, oğul evlenirdim diye dolanıyor şimdi etrafta. Sadece para mevzusunu anlattım, diğer mevzuları anlatsam akşamı ederiz burda.

Dün bardağı taşıran son damlayı koydu kaynana. Eşimin gözü döndü, ağzına geleni saydı, engelledi. '' Anandır atsan atılmaz, satsan satılmaz'' falan dediler. Eşim dedi ki' '' Attım da, sattım da. '' dedi.

Mesele doğurmak değil, bütün dişlerde olan bir yetenek o. Her doğuran anne olamıyor.
Maalesef eşim de aynı durumda benden daha feci şeyler yaşamış. Ve bana anlatmadığı milyon şey var. Benim durum da zaten ortada.

Yasadiklariniz için çok üzgünüm. Ben çözüm unutmakta değil demeye geldim. Hicbir çocuk annesinden nefrette etse annesini unutamaz bu tüm bilinçaltını söküp atabilmeniz mümkün olmadığı sürece imkansiz. Öyle olduğunda da siz olmaktan çıkarsınız zaten. Affetmek gerçekten ise yarar su an sıcak bakmıyorsunuz farkındayım ancak belki aklınızda durabilir. Affetmek iyileşmek için gerekli. Kabullenmek demek aslında yoksa annenizle normalleşin demek değil. Betül Demirkıran Terapi günlükleri kitabını tavsiye edeceğim bende. Zor bir ailede büyümüş psikolog kendisi ve hayatından bazı örneklerle anlatmış neler yapılması gerektiğini. Annesini hortumla döven, kendisine de siddet uygulayan asla sevmeyen babasını dahi affedince rahatladığını yazmış. Onun babalığı o kadardı demekki o da sevilmedi deyince...bakın bu size aklamak gibi gelebilir ama öyle değil. Böyle düşünmeye çalışmak size iyi gelecek yoksa zihninizden neden soruları asla silinmez.

• Beğen
Reactions: JES
Yasadiklariniz için çok üzgünüm. Ben çözüm unutmakta değil demeye geldim. Hicbir çocuk annesinden nefrette etse annesini unutamaz bu tüm bilinçaltını söküp atabilmeniz mümkün olmadığı sürece imkansiz. Öyle olduğunda da siz olmaktan çıkarsınız zaten. Affetmek gerçekten ise yarar su an sıcak bakmıyorsunuz farkındayım ancak belki aklınızda durabilir. Affetmek iyileşmek için gerekli. Kabullenmek demek aslında yoksa annenizle normalleşin demek değil. Betül Demirkıran Terapi günlükleri kitabını tavsiye edeceğim bende. Zor bir ailede büyümüş psikolog kendisi ve hayatından bazı örneklerle anlatmış neler yapılması gerektiğini. Annesini hortumla döven, kendisine de siddet uygulayan asla sevmeyen babasını dahi affedince rahatladığını yazmış. Onun babalığı o kadardı demekki o da sevilmedi deyince...bakın bu size aklamak gibi gelebilir ama öyle değil. Böyle düşünmeye çalışmak size iyi gelecek yoksa zihninizden neden soruları asla silinmez.
O kadar nefret ediyorum ki onun Zihni’mi meşgul etmesine dahi tahammül edemiyorum. Elimden geleni aşama aşama yapmaya çalışacağım. Önce Kitaplar vs sonra da belki terapi. Şuan hazır değilim henüz

İnsanın hayatında bir dönem noktası oluyor herşeyden sıkıldığı, bıktığı. Ben ne kadar şu kitabı al oku şunu bunu yap desemde sen o düşünmekten bile bıktığın noktaya gelmedikçe geçmişe sünger çekemezsin. Zaman herşeyin ilacıdır merak etme.

İnsanın hayatında bir dönem noktası oluyor herşeyden sıkıldığı, bıktığı. Ben ne kadar şu kitabı al oku şunu bunu yap desemde sen o düşünmekten bile bıktığın noktaya gelmedikçe geçmişe sünger çekemezsin. Zaman herşeyin ilacıdır merak etme.
Bunu bir psikolog arkadaşım da söylemişti. Herşey bizim istediğimiz kadar ilerliyor bence de. Şuan ki Zihni’m bana ne yaparsam yapayım onun bana yaptıklarını unutamam diyor.

O kadar nefret ediyorum ki onun Zihni’mi meşgul etmesine dahi tahammül edemiyorum. Elimden geleni aşama aşama yapmaya çalışacağım. Önce Kitaplar vs sonra da belki terapi. Şuan hazır değilim henüz
Tabi bu da sizin hakkınız ne biz ne de bir terapist buna sizi zorlayamaz. Ne zaman kendinizi buna açık görürseniz o vakit değerlendirin derim. Bakin yıllardır bu yolu denemissiniz ama geçmemiş demekki başka bir iyileşme yöntemi olmalı. Size iyi gelecek bir sey. Bunu kendiniz için yapacaksınız unutmayın ki:) her şey gönlünüzce olsun sevgiler

• Muhteşem
Ben de narsist anne elinde büyüyen bir günah keçisiyim, eğitimimi de bu yönde aldim, kendi yaralarimi iyileştirmek istedim ama sizi öyle iyi anliyorum ki, bazı şeyleri affetmek isteseniz bile tekrar tekrar karşınıza çikan izler izin vermiyor unutmanıza, hep acıyla boşlukla yaşamak çok zor, bunu yasamayan insanlarin anlayamayacağı bir savaşın içindesiniz hep, çok yorucu,yipratıcı daha da kotüsü asla bitmeyen bir mücadele bu

Bunu bir psikolog arkadaşım da söylemişti. Herşey bizim istediğimiz kadar ilerliyor bence de. Şuan ki Zihni’m bana ne yaparsam yapayım onun bana yaptıklarını unutamam diyor.
Unutuyorsun inan bana unutuyorsun. Herşeyden önce bu dünyada ölüm var hastalık var o zaman birdenbire sevmeyeceksin ama nefrette etmeyeceksin artık. Dediğim gibi zamanın çözemeyeceği hiçbirşey yok hayatta iyi veya kötü.

• Beğen
Ben de narsist anne elinde büyüyen bir günah keçisiyim, eğitimimi de bu yönde aldim, kendi yaralarimi iyileştirmek istedim ama sizi öyle iyi anliyorum ki, bazı şeyleri affetmek isteseniz bile tekrar tekrar karşınıza çikan izler izin vermiyor unutmanıza, hep acıyla boşlukla yaşamak çok zor, bunu yasamayan insanlarin anlayamayacağı bir savaşın içindesiniz hep, çok yorucu,yipratıcı daha da kotüsü asla bitmeyen bir mücadele bu
O kadar çabaladım kendi çapımda fakat olmuyor ya bir film izledikten sonra bir haber gördükten sonra anne olduktan sonra her zaman hatırlanacak affedip unutmak nasıl oluyor ya bu kadın benim sevgilim arkadaşım değil ki bunu nasıl bir kitap bir terapist aracılığıyla aşacağım. Tiksiniyorum ondan bazen de seviyorum ama çoğunluk tiksinti ile geçiyor. Şuan ki fikrim Benim de asla bitmeyeceği yönünde

Unutuyorsun inan bana unutuyorsun. Herşeyden önce bu dünyada ölüm var hastalık var o zaman birdenbire sevmeyeceksin ama nefrette etmeyeceksin artık. Dediğim gibi zamanın çözemeyeceği hiçbirşey yok hayatta iyi veya kötü.
Anne dediğimiz insan nasıl unutulur hala aklım almıyor. Terapi ile birşekilde annemi affettim unuttum olanları unuttum diyen var mı gerçekten ? Şuan için hiç mümkün gözükmüyor bana

Her anne aynı olacak diye bişey yok. Vicdanlı olmayan, kötü kalpli olan , bencil olan insanlar anne de olsalar çok bişey farketmiyor.
Sizin de annenizin cahilliğine verin. Belki psikolojisi bozuktur vs. Affetmeye çalışın.
Rahatsız olduğunuz, zorunuza giden şeyleri içinize atmak yerine onunla paylaşın.
Her zaman anneler çocuklarına birşeyler katamiyor. Biz de onlara birşeyler katabiliriz istersek.

Her anne aynı olacak diye bişey yok. Vicdanlı olmayan, kötü kalpli olan , bencil olan insanlar anne de olsalar çok bişey farketmiyor.
Sizin de annenizin cahilliğine verin. Belki psikolojisi bozuktur vs. Affetmeye çalışın.
Rahatsız olduğunuz, zorunuza giden şeyleri içinize atmak yerine onunla paylaşın.
Her zaman anneler çocuklarına birşeyler katamiyor. Biz de onlara birşeyler katabiliriz istersek.
Katamadım. Söyledim çabaladım çırpındım boşa zaman kaybıydı. Ben anne olmak istemiyorum ki ona. Onun psikolojik sorunları varsa bunun faturasını niye sadece ben ödedim. Evlat ayrımı neden yaptı. O bozuk ruh sağlığı sadece bana mı bozuktu. Şuan affedemem asla hazır değilim. Herkese iyi gelen bir kadın en kötü ruh halini sadece bana yansıtıyorsa bu insanlık değil. Hiç unutmam evde herşey yer değiştirdi birşeyler kayboldu sadece suçlu ben oldum. Hep böyleydi nefret ediyorum ondan

Back
X