- Konu Sahibi MelegimveAskim
-
anne ne demek evlat ne demek sizce ?bence anne demek hayat demek kalp atışı demek yeni heyecan demek istek demek gecelere kadar uykusuz kalmak demek herşeyini feda etmek demek herşeyi bebegine göre ayarlamak demek anne demek her şey demek sabır demek şevkat demek kötülüklere kadar korumak demek istek demek 9 ay çok iyi bir yolculuk yapmak demek nefes alamamak demek tansiyon demek bebegi için hayatını teylikeye atmak demek bir umutla bir sevinçle beklemek demek yavrusunu dogum etmesi için sancı çekmek demek anne olmak aslında çok şey olmak demek
evlatsa anneye heyecan demek 9 ay bir serüvene katılmak demek evlat demek can demek nefes demek cennet kokusu demek evlat demek yeni bir hayat demek bir mucize demek evlat yokmu evlat aşk demek içinde hissetmek demek evlat anneyi merak eder acaba benim anacım kim dermiş dünyaya gelincede annem diye sevinirmiş o ilk bakış o ilk dokunuz herşey demek annede olmak evlatta olmak herşey demek bir anne evladı için canını hayatı bahasına verir peki evlat verirmi?
anne gibi olamaz evlat anne uykusuz geceleri geçiren onu besleyen onunla ilgilenen herşeye gögüs geren hayatı ögreten demek ben hiç 20 haftanın üstünü göremedim hep merak etmişimdir şeker yüklemesini 3 tarama testini verdigimde eşimi beklerken bir baktım şeker yüklemesi yapılan yer bazıları çok igrenç demesine ragmen benim için o igrençlik herşey demekti içimden dedim az kaldı şeker yüklemesine hadi şu 2 hafta riskli haftanı atlat gerisi kolay inanın tedirgindim ama dedim nasıl olsa dikiş var birşey olmaz nerden bilirdimki cennete 3 melek yollucagım çok çırpındım çok çabaladım ama çare olmadı bilmiyorum nedense buraya yazmak istedim bu saat oldu uykum yok gecemgündüze karıştı ne yiyorum ne içiyorum eşim çok kızıyo yemek yemedigim için bogazımdan geçmiyoki yemekler okadar iyi biriki şirinlik bile yapıyo mutlu olayım diye etmedigini bırakmıyo ama ne çare dengesiz bişey oldum bir bakmışsın sakinim bir bakmışsın hıçkırıklara bogulmuşum çok şükür gögüslerim eski halini aldı almasınada sütün gene geliyo aktıgını gördükçe sinirlerim gene oynuyo evde tekim hergün eşim işe gidiyo bende kukuman kuşu gibi oturuyorum evi tertemiz yaptım otursam kafayla konuşucam ne yapayım zorla birşeyler yapmaya çalıştım geçen başsaglıgına geldiler nasıl oldu dediler diyemedim böle böle oldu işte nasılını boşverin dedimgünlerim boş anlamsız geçiyo desem yeri var bebek düşüncesinede uzagım düşünmüyorum eger doktora gitigimde derseki böyle böyle kesin bana garanti veririse bebek düşünürüm yoksa yok herşey rabbimden oluyo ben her namazda dua ederdim rabbim eli ayagı saglıklı saatli hayırlı evlatlar önce ümmeti muhammede ver sonrada bana ver derdim hep saglıklı ve hayırlısını istedim yaradan biliyoyaama gelde sen bunu bana anlat 1 degil 2 degil 3 tane melegim gitti keşke herkez ellerindekinin kıymetini bilselerdi ama nerde eşimle cuma günü dışarı çıktık inanın pazara gidelim dedi havan degişir dedi sanki yeni emekleyen bebekler gibi oldum vallahi dışarda görenler başsaglıgı diliyo insanların yüzüne bakamadım eşimede hadi kimseye takılma demekle yetindim inadıma hep kıyafet bebek kıyafetlleri vardı içim acıdı ne yalan söylüyüm herkez bebeklerini bebek arabasıyla getirmiş öyle imrendimki sormayın günün birinde benimde gerçekten bebegim olurmu ne dersiniz?rabbimden ümidi kesmek istemiyorum ama çok yoruldum inanın hem bedenen hem kalbende yoruldum bu bedenim artık böyle şeyleri kaldırmıyo ölüden farkızım nasıl geçer bu acı bilemiyorummmmmmmmm
yaşadıklarını ağlayarak okudum..içim parça parça oldu. bende geçen yıl 27 haziranda Toprağımı böyle kaybettim...Mol gebelikten dolayı gebeliği sonlandırmak zorunda kaldılar...Normal doğum şeklinde oldu. bende oğlumu o gün gördüm.2009 yılındada ilk babişimi kaybetmiştim o daha 10 haftalıktı.Ama toprağım 4.5 aylıktı...Senin mektuplarını okudukça o 3 gün tıp fakültesinde doğumhane servisinde yaşadıklarım gözümün önüne geldi....İçim şimdi parça parça oldu...Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..Mutlaka bunlarında bir sabrı var....aslında bende en çok iz bırakan şey ne biliyormusun....Aynı acıyı normal doğum yapanlarla yaşa ve ellerin boş kalsın........Başın sağolsun...Acını yüreğimde paylaşıyorum...Rabbim hepimize nasip etsin anne olmayı....