Merhaba,
Ben de bu hastaneyi araştırıyordum bir aralar, medikal park, medipol ve bu hastane arasında kalmıştım. Siz hangi yıllarda doğum yaptınız? 24 saat doğum var diye yazıyor sitelerinde.
İlk doğumunuzdan memnun kalmışsınız galiba, sadece ikinciden bahsetmişsiniz. Fiyatları uygun gelmişti netten araştırdığım kadarıyla ve de memnuniyet fazla gibi gözüküyordu. Genel olarak değerlendirdiğiniz de tavsiye etmiyorsunuz anladığımca. Bu arada güle güle büyütün bebeğinizi.
merhaba
öncelikle teşekkür ederim.
ben ilk doğumumu 2010 yılında yaptım, ikincisini de daha bu ay. ilk doğumum çok zor olmuştu, suni sancı ile. deneyimsiz olduğumdan yapıldıysa bile fark etmedim hataları ve eksiklikleri. ama şu da var hastanenin uzun yıllardır müşterisiyim. birçok hasta gibi ben de son zamanlarda idari anlayışta bir değişim gözlemliyoruz. birçok sorun yaşadım bu son doğumda, sözlü ve yazılı olarak ilgililere ilettim; nezaketen de olsa bir "afedersiniz" işitmedim. hiçbir geri dönüş olmadı. eski hasta ilişkileri sorumlusu şenay hanım çok ilgiliydi. şimdiki sorumlu yüzüme bakmadı desem yeridir. doğum hastası varken doğumhanenin kilitli olması ne demek

( doğumum başladığı halde beni epidural anesteziye aldılar, ikinci doğumum ve deneyimliyim doğum var dediğim halde ebe hanım "olmaz o bu açıklıkta" dedi ve anestezi biter bitmez (15 dk) büyük bir panikle beni doğumhaneye çıkardılar. doktorumu da yanımda asansörde aradılar. kabus gibiydi

( tüm bunlara rağmen kuru bir özür duymadım kimseden.
24 saat doğum bütün hastanelerde var, ben bu hastaneyi tercih ederken sadece doktordan dolayı geldim. bir de doktorum gece doğumlarına da geldiği için. nitekim doğumum gece oldu ama gece görevli olan personelin işini bilmemesi yüzünden doktorum zor yetişti doğuma. doğum masasında onu bekledim resmen. berbat bir deneyimdi. bu raddeden sonra tekrar hamile kalırsam doktor faktörü de olsa gitmem bu hastaneye.
fiyat konusunda da yanılmamanızı tavsiye ederim. sgk anlaşmalı bir hastanenin alabileceği fiyatlar bellidir. bunlar 1400 tl istiyorlar normal doğuma. detaylı fatura talep ettiğinizde burnunuzdan getiriyorlar. ihbar etseniz ceza alırlar. detaylı fatura vermeme sebepleri de bu zaten, çünkü fişle hiçbir yasal işlem yapamazsınız, detaylı fatura ile sgkya şikayet edebilir ya da tüketici mahkemesine başvurabilir böylelikle sizden fazla aldıkları parayı geri alıp hastaneye ceza kestirebilirsiniz. onlar da bunu biliyorlar. böyle olduklarını ben de şu son deneyimimde fark ettim, büyük üzüntüye uğradım.
aslında birçok özel hastane aynı şeyi yapıyor. çok araştırdım, şu anda sadece kurtköy'deki emsey hospital'in fiyatlandırmasının yasal olduğundan eminim. tabi ki başka da vardır, hepsini zan altında bırakmak istemem. ama doğumdan sonra oğlumun sünnetini emsey'de yaptırdık ve doğum için oraya gitmediğimize bin pişman olduk. hastane devasa büyüklükte, sadece odamıza yerleşene dek 3 ayrı görevli eşlik etti bize, konfor mükemmel, ve doğum ücreti sadece 950 tl. yani maksimum yasal sınırda. eğer central a sınıfı ise emsey a++ dır dedik eşimle. central'de çocuk muayene 50 kadın doğum muayene 55 iken emseyde her ikisi de maksimum yasal sınır olan 40 tl. ve sadece gidip görün derim... bundan sonra bütün sağlık hizmetlerini emsey'den almaya karar verdik.
size de sağlıklı, mutlu, kolay bir doğum dilerim...