Cep telefonu kişisel alan mı?

Höhhhh bu olaydan sonra ‘evlilikte güven birliğinin sarsılmasından’ boşanmaya kadar gitmeniz gerekliydi adam bi de üste çıkıp telefon şifremden sanane diyor. Fake hesap, eski sevgili vs yani anlamadığım şu bu fake hesap baya fotoğraflı, konuşmalı bir hesap mıydı? Nasıl affettiniz öyleyse? Şaşırtıcı.

Icinde mesajlasmalar, fotograflar gibi oznel icerikler oldugundan kisisel alandir.
esler birbirinin sifrelerini bilse iyi olur, unutuyoruz biz mesela ama kurcalamak etik degil.
bu biraz da karsilikli iletisim meselesi benim bi mail hesabim esimin telefonunda da kayitli ugrasmak istemedigim maillesmeyi benim adima o yapiyor ya da ben onun sosyal medya yonetimini yapiyorum cekince yok.

Bizde de şifre var ama çocuklar oyun yüklemesin diye . Ancak birbirimizin şifresini biliriz . Çok yanlış sakınması . Hayır aynı yatağa anadan doğma gireceksin ama şifre özel alan bak bak bak .

Telefon evli olunsa bile özel alandır. Ama eşim benden gizlese beni rahatsız eder, eşimden de ben gizlesem onu da rahatsız ederdi.

Eşimle telefon şifrelerimiz aynı. Eskiden parmak vs de okuturduk. Telefonları yeniledikçe kaldı üşendik. Ama birbirimizden telefon esirgemeyiz. Ben bazen şu kişiyle olan konuşmam özel ona bakmazsan sevinirim derim. Ben eşimin telefonuna daha çok çekilen fotoğrafları kendime göndermek için ya da yemeksepeti,getir vs bakmak için alıyorum.

Ben bakmam, bana da bakılmasını sevmem. Eşim de bakmaz. Arada bi eline alıyo onu bile hemen geri alıyorum. Aldatıyor muyum asla. Kimisi de hoşlanmaz. Bu aldattığı anlamına gelmez. Velev ki annesiyle mesajlaşmış yada bi arkadaşı özelini anlatmış. Siz niye bunları okuyasınız ki.

Fake hesapta hiçbir konuşma mesajlaşma yoktu. Kendisi olmayan bir erkek fotosu vardı profilinde. İsim soy isim de kendisi değil. Tamamen sıkmasyon isim. İçeriğinde de birkaç manzara fotosu paylaşmıştı. Hesap bundan ibaret...

ayni ben:))

Anladım yine de bu olaydan sonra büyük bir kıyamet kopup güveninizi kazanmaya çalışması gerekliydi. Kaldı ki böyle bir olaydan sonra zaten ‘benim özel alanım’ olayının kalacağına inanmıyorum. Tam aksine içiniz rahat etsin diye ekstra bir çaba sarfetmesi gerekli. Yani aradan geçmiş 2 sene hala eski sevgilinin neyini merak ediyorsun? Neden hala aklında niye stalklıyorsun. E madem aklında niye evleniyorsun. Ne bilym ilginç mevzular. Ben de eşim de daha sevgiliyken telefon mail vs her şeyin şifresini bilirdik ama bu ‘karıştırma’ amaçlı değildi, bir şey lazım olunca direkt açar bakarız. Ve bunun kişisel alan olduğunu düşünmüyorum. İnsana ‘eşinden’ daha yakın bir insan olduğunu da ondan gizleyecek bir şey olduğunu da düşünmüyorum tabi herkesin fikri farklı olabilir. Bu arada şunu da ekleyeyim aldatmak isteyen her türlü aldatır. İstediğiniz kadar şifresini bilin/bilmeyin sizin meselede zaten oluşan bir güven problemi var bunun üstüne yine ‘kişisel alan’ bahanesi ile güveni kazanmak yerine gizem oluşturan bir erkek var.

Evliliğin temeli 3S kuralına bağlı derler; Sevgi, Saygı, Sadakat.
Benim Saygı anlayışımda aynen sizin yazdığınız gibi.
Eşimin Almanya'da yaşayan yakın arkadaşı var. Onunla görüntülü konuşur. Ben rahatsız etmemek için odasına girmem.
Karı-kocanın kendine ait özel alanları olması gerektiğini düşünüyorum.

Evet size katlıyorum gerçekten biraz çaba gösterse ve özel alanım diye ısrar etmese ben zaten bu kadar düşünmeyeceğim

Söylüyorum, ben ne kadar sakin konuşursam konuşayım kendisi bağırmaya başlıyor. Bu da suçluluk psikolojisindenmiş gibi geliyor bana. Sonuç hep aynı...
Yani sizi üzmek hiç istemem ama biraz öyle gibi. Fake hesap benim çok midemi bulandırır. Eşinizin bunun üzerine size mantıklı bir açıklama yapıp güveninizi geri kazanması gerekirdi bu şekilde birde şifre vermemek bilemedim.

Ben sevgilime telefonumu vermem açıkçası. Vermeyen insan da illa bir şey karıştırıyor demek değildir. En basitinden mesela ablam bana özelini anlatmış olabilir wpta. Neden ailemin özel hayatı ile ilgili bir şeyi bilsin sevgilim? Onun haricinde arkadaşımın aldığı sütyeni çekip atmışlığı var. Arkadaşımın iç çamaşırını görmesine ne gerek var?

Hepsini geçtim belki burada birileriyle erkek arkadaşımı çekiştirdim Yani hiç mi özelimiz olmasın? İleride yapar mıyım bilemem büyük konuşmamak lazım ama karşı tarafın telefonunu da merak etmiyorum. Aldatacaksa bir yolunu bulur zaten.

Benim için, cep telefonu özeldir. Her ikimizin telefonunda da şifre yoktur. Buna rağmen, kimse kimsenin telefonunu kurcalamaz. Bir şeye bakacaksak, ne olduğunu söyleriz ve öyle bakarız. Ve evet, telefon kurcalamak, net olarak guvensizliktir.

tabi ki kişisel alan.
ben eşimin şifresini biliyorum, her gece de telefonunu ben şarja takarım ondan sonra yattığım için ve eşimin uykusu aşırı ağırdır. bildiğim ve vaktim olduğu halde girip karıştırmam. illa ki ailesiyle, arkadaşlarıyla özel konuşmaları vardır. nasıl kendime yapılmasını istemiyorsam, ona yapmam. benim de kızlarla bir ton konuşmam var ve şifrem yok. eşimin girdiğine hiç şahit olmadım.
ve karıştırmak istemekte evet güvensizlikten kaynaklı. güvensiz bir ilişki olur mu peki? hayır.
daha önce fake hesap filan yakalamışsınız, eğer bu sizi haklı olarak ciddi sarstıysa. affetmeyecektiniz. aksi takdirde sürekli diken üstünde olarak bu evliliği devam ettiremezsiniz.

Kişiseldir.. Çevreme, arkadaşlarıma olan saygımdan da ötürü ellemesini istemem.. Neden okusun ki eşim arkadaşlarımla ilgili olan şeyleri? Yerler öyle merakı.

Evet kişisel alandır ama evlilikte sınır koyulması güven sarsıcı olabilecek alanlardandir. Karşısına çıplak çıkacak, gece yanında uyuyacak kadar güvendiğim adamın şifrelerini bilicem tabii ki, o da benimkini bilir, 18 yıldır ben hiç kötü niyetli veya izinsiz karistirmadim, o karistirdiysa da umrum olmaz...ama şifre değişirse noluyo derim yani, kimse kusura bakmasın

Eşimle telefonlarımızın şifreleri aynı . Hatta eşime gelen mesajlar direk ekrana düşer yani önizleme açık kaç kere kapatmasını söyledim ama gerek duymuyor . Akşamları pc de oyun oynarken telini bana verir işle alakalı bişi gelirse cevaplıyım diye buna rağmen girip kurcalamam. Kurcalamak için şifre isteyenleride anlamam hayır yani ne bulmayı bekliyosunuz o telefonlarda yapan adam bi güzel siler zaten herşeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…