Cep telefonu kişisel alan mı?

Sevgilimle telefonlarımızda şifre var. Çalınır, bir yerde unutulursa vs diye şifrenin varlığından ben hiç rahatsız olmadım. Birbirimizin telefonuna ihtiyacımız olursa şifreyi açıp veririz, birbirimizle bırakırız da telefonlarımızı. Bazen de birlikte uzanıp birimizin telefonundan tabletinden birlikte sosyal medyaya bakarız, haberleri okuruz vs. Telefon gizlemek söz konusu olmaz aramızda.

Ben kk’daki yorumlarımı görmemesi için biraz uğraşıyorum gerçi . Bunca yıldır nickimi bile öğrenmedi. Ondan gizlediğim tek şey bu . Ama onun telefonunu açık şekilde benimle bırakmakta hiç sakınca görmemesi benim hoşuma gidiyor. Telefonu her zaman ortadadır. O meşgulken telefonu çalarsa ona sorarım telefonunu getireyim mi, kim arıyor bakayım mı vs diye. Onun onayı olmadan kim arıyor diye bile bakmam.

İlk görüştüğümüz zamanlar aramızda güven sorunları oldu. Bizim ilişkimiz direkt duygusal başlayan bir ilişki de değildi. O dönemlerde çok kurcaladım telefonunu. Zamanla bundan bıktım, kendimi böyle yıpratamam, ya ona güvenmeyi öğrenirim ya da ayrılırız dedim. Güvenmeyi öğrendim. Şimdilerde şifresini görüp öğrensem bile kurcalamıyorum.
 
Geçmiş olsun bence aldatıyor. Kişisel alan demek eşler arasında bu değil. 7 yıldır evliyim eşim bana mesaj geldiğinde saat çok geçse kim diye sorar onun dışında asla sormaz telefonumu istemez bakmaz. Bende tam tersi ona mesaj gelsin ondan önce ziplarim bakmaya çalışırım sakalasirim ver önce ben bakayım falan diye. Alenide karistirirm şifresini bilirim face insta talan ederim eğer bakma diyorsa bence sorun vardir
 
telefonumun şifresini eşim bilir ben de onunkini bilirim çünkü bazen çok lazım da oluyor.
telefonun karıştırılmasını ben de hiç hoş bulmam ama aynı zamanda bu kadar şifre verilmeyecek kadar saklanmasını da hiç hoş bulmazdım açıkçası.
 
Sorun guven problemi yasamaniz. Eger guvense idiniz bu problem olmayacakti. Esiniz o guveni verememis size. Gecmiste yaptiklari seyler guveninizi yikmis. Aldatma potansiyeli var dusuncesi olusturmus kafanizda. Fake hesaba neden ihtiyac duyuyor mesela? Eger o kadar sutten cikma ak kasiksa neden kimsenin bilmedigi baska bir isim ile acilmis sosyal medya hesabi var? Boyle birsey yapmasi cok da masum olmadigini gosteriyor, evet bu durum kafa karistirici. Size karsi durust olsaydi siz de telefonunu kurcalama ihtiyaci hissetmezdiniz. Kimbilor belki de bilmediginiz ve eve getirmedigi ikinci bir telefonu bile olabilir.
 
Tabiki kişisel alan.. ikimizde şifreleri biliriz ama kimse kimsenin telini eline almaz anlık bir ihtiyac olmadıkça. Mesela bir sınav sonucuna bakılacak benm tel yakınsa benden bakar gibi.. bunun dışnda ne gerek var kız arkadaslarmla sudyen modelleri paylaştğımz oluyor onları mı görsünn yani ne saçma.

Fake hesaplar her zaman korkutmuştur beni
o işte bir iş var telden önce ınst. üzerine gitmelisin
 
Valla esime sorsan benim ondan ayrı kişisel alanım yok telefon aldım özendim yeni çıkmış ilk defa öyle güzel almışım abarttigima da bakma meşhur lüks herkeste ki telefon değil 3000 lik bişey neyse parmak tanıma yüz tanıma koydum adam çıldırdı senin benden gizlin var oyuzden böyle aldın şifre koydun seni tanımlarım sende okut parmak yok sakinlesmiyo sildim şifre yüz tanıma herşeyi sustu istediği zaman bakmazsa çatlar patlar ve çaktırmadan bakar eşsiz ya sonuçta gizli olmaması lazım o vermiyor madem sende verme koy iyi bir şifre gösterme
 
Şu an evliyim ama sevgililigimin ilk haftasinda face bilmem ne ve telefon şifresini biliyordum kendi öz iradesiyle verdi asla böyle saçmalık yok bildigin rahatça aldatiyor seni çakal


Ayrıca bir sürü burda bekar sanıp evli kişilerle görüşen kadınlar var belkide seninkide onlardan biridir. Ani baskın yapman lazım bir şekilde gizlice öğren sinsi ol ..yoksa sana şifre verirse başka telefon başka hat alır. Şu an masraf yapmak istemiyor çakal
 
Benim telefonum kişisel alan :) sonuçta arkadaşlarla Kız kıza muhabbet ediyoruz eşim okusa cok kizarim. Şifremi bilir ama hiç eline aldığını görmedim. Eşimin telefonu hepimizin telefonu elden ele gezer evde :) çok etik değil ama vatsap konuşmalarına kadar merak edip bakıyorum. Yani kendisinin umrunda değil sorun yapsa bakmazdim belki. Hatta söylerim su sana şunu yazdı ne cevap yazayım diye :)
 
evet telefon ve sosyal medya kişiseldir. kişisel olmasa eşimizle dostumuzla ortak kullanırdık.
Mune ablaya da katılıyorum, benim annemle babam 30 küsür sene birbirlerinden habersiz ceplerinden, çantalarından bir şey dahi almadılar.
bana böyle şeyler ilişkide saygılı olmak olarak geliyor.

erkek arkadaşımla şifrelerimizi bilmiyoruz ancak birşey bakılacaksa şifreyi açıp birbirimize veriyoruz. birbirimizin telefon veya bilgisayarlarında birşeylere bakıyoruz. şifremi bilip istediği an açsa rahatsız olurum. gizli saklı iş çevirdiğimden değil, bana kendime ait alan bırakmadığından. ilişki yada evlilik tek kişi olmak değil çünkü. iki kişinin kendi hayatlarını bir diğeri ile birleştirmesi. bu birleşimin uzun vadeli olması içinde kişisel yaşamlara saygı ve özen şart.

sizin güvenmekle ilgili sıkıntınız var. eski araması ve fake hesabı rahatsız ettiği için şu an kontrol altında tutmak istiyorsunuz. oysa birşey yapacak insan illa yapar.

eşinizle şifre için cebelleşmek yerine güven sorununuz olduğunu dile getirip bu konuda beraber neler yapabileceğinizi konuşmanız daha faydalı olur.

aramada gördüğünüz eski sevgiliyi ve fake hesabı bildiğinizi biliyor mu eşiniz ?
 
Asla sevmediğim şey, eşimde şifre yoktur çocuklar oynar vs ama asla bakmam etmem karıştırmam. Bende şifre vardır hiçbiri bilmez vermem telefonumu çünkü özel bir sürü yazışmam oluyor, kızlarla bazı muhabbetler oluyor neden eşim oğlum kızım okusun ki asla istemem, o yüzden telefonuma asla baktırmam. Sonuna kadar kişisel alandır elbette ihlal edilmesinden hiç hoşlanmam. Ayrıca aldatacak olsam alırım başka telefon başka hat işyerinde bırakırım misal, onunla hallederim her işi yada telefona bile gerek yok bin türlü yolu var yeterki insanın mayasında aldatmak olsun. Eşlerin böyle didik didik etmesini yadırgıyorum kendilerine güvenle alakalı durum sanırım.
 

Ben şifresini bilmiyorum arada yılda bir denk gelirsem baktığım da olmuştur da düzenli bi karıştırna isteğim yok ama sizi şüphelendirecek şeyler yapmış o yüzden size hak verdim
 
Şifrelerimiz var ama biliyoruz, gerekince birbirimizin telefonunu kullanırız ama özellikle oturup karıştırmayız. Şifresini söylemese killanırım
 
Cep telefonları özel alandır. Elinize alıp kurcalamanız tabi ki yanlış. Ama onun da şifre koyması ve inatla söylememesi de tuhaf. Saklayacak bir şeyi mi var yoksa gerçekten çok mu didikliyorsunuz telefonu. Gruplarındaki yazışmaları okuyup hesap mı soruyorsunuz mesela?
Mesela bizim ikimizin de şifreleri bellidir biliriz ama açıp da hiç karıştırmadım o da karıştırmaz. telefonlar hep ortadadır
 
Sessiz bir anlaşma gibi oldu bizimkisi
Normalde o sürekli benim telefonumu kurcalardi hiç elinden düşmezdi bende onunkine bakardım
Şimdilerde ise benimkine asla dokunmuyor kendisinin telefonu da korunaklı şifreli bende ona dokunmuyorum

Dün akşam evde telefonumu bulamadım kızıma ara beni dedim eşim aramış çabuk bulayım diye ve çok şaşırdı ismimle kayitliyim dedi ismini söyleyip .... Yazıyor dedi

E ismin o çünkü ne yazacakti dedim
 
ben eşimin şifresini biliyorum acil bi durum olursa kullanabilmek için ama o benim şifremi bilmiyor ve sormuyor. ve evet telefon kişisel alan kurcalanması hoş değil. şimdi neydeyse bütün uygulamalarda gizli konuşma kısmı mevcut aldatsa bile öğrenemeyelirsiniz
 
Sorun degil karistirsin yani illa
Ozel alanda alan diyorsa istedigin halde bi haltlar vardir bence… eski sevgilisinide aramis mesela… ozellikle sakliyorsa suphe duyardim
Ve erkek milletine guvenim yok
 
Telefon işi biraz çok yönlü aslında.
Yani olması gereken o şifre saklamamalı, siz karıştırmak istememelisiniz. Ama taraflardan biri kuralı bozunca diğeri de bozuyor.
Bizde telefonlar şifreli değil, e devlet şifresine kadar tüm şifrelerimiz aynı çünkü akılda tutamıyoruz. Telefonları alıp karıştırmıyoruz ama telefona kim yakınsa mesela mesaj geldi aç bak, telefon çalıyor kimmiş gibi birbirimize paslıyoruz. Yine de karıştırmak istedi diyelim ve kız gruplarından birine girerse sağlam kavga çıkarabilir kocam. Hakkıdır
 
Telefonunun özel olduğunu düşünüyorum. Şifresi bilinir ama onun dışında alıp günlük gazete okunuyor gibi okunmaz. Bir de eşle gizli olmaz deniyor ama orda ailesiyle, kardeşleriyle, arkadaşıyla, 40 yıllık dostuyla mesajlaşmaları var. Ee o da onların özeli alıp okursan olur mu? Ne ayıp ama
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…