Cep Telefonunun Screen Mirroring Özelliği İle Komşuların Bizim Televizyona Bağlanması

En sevdiğim uygulamalardan birisidir. Yalnızca Akıllı tv'lere bağlanıyor ve mesafeniz yakınmış ki bağlanabilmişler ben farklı bir odaya geçince bağlantı kesiliyor.. Bilgilendirme için teşekkürler

Teknolojiyle aram iyidir bende kendi televizyonumuza bağlanıp özel şeyler baktım şuan ben bile acaba şeklinde acayip tedirgin oldum.
Teknolojiyle araniz iyi ama onlar baglandiginda tv deki goruntuyu kapatmayi bilmiyorsunuz?
Ozel fotograf ve videolara bakilmis durup izlemis olmaniz cok utanc verici..

Exit tuşuna bakar bu duruma son vermek. Bir de sifre koymayi deneyin. Baglanacaginiz cihazi ekranda gösteriyor sizinkine her defasinda nasil giriyorlar ki hayret. Sanırım komsularinizda da ayni tv var. Onları uyarın bir an önce.

Teknolojiyle araniz iyi ama onlar baglandiginda tv deki goruntuyu kapatmayi bilmiyorsunuz?
Ozel fotograf ve videolara bakilmis durup izlemis olmaniz cok utanc verici..
Konu sahibi kapatmış zaten, fişini mi ne çekmiş. Anladığım kadarıyla ortada durup izleme gibi bişey yok ANCAK muhtemelen bir şok, şaşkınlık yaşamıştır. 5 sn şaşkınlıkla televizyonuna ne olduğunu öğrenmek için ekrana bakakalsa zaten göreceğini görmüş oluyor. Ben olsam bende öyle olur yani. Şimdi kendimi hayal ediyorum, TV izlerken durup duruken televizyonumda komşunun, ekranı yansıtması sonucu ayıplı videosu çıkıyor. Komşu ilk etapta aklıma bile gelmez! Nereye bastım da bu çıktı falan diye bi 5-10 saniye harcarım zaten. Ama bi 5 sn şaşırıp noluyo lan modunda ekrana bakakalırım yani. Sonra da olayı anlayınca TV'yi kapatırım muhtemelen. Konu sahibine de böyle olmuştur bence. Yoksa neden durup da izlesin milletin ayıplı videosunu?

Hayır hiç bir ilgimiz yok.
Bağlantı için bu özelliği aktif etmek yeterli. Bunun wi-fi işe hiç alakası yok. Bu da bluetooth gibi bir özellik.

Exit tuşuna bakar bu duruma son vermek. Bir de sifre koymayi deneyin. Baglanacaginiz cihazi ekranda gösteriyor sizinkine her defasinda nasil giriyorlar ki hayret. Sanırım komsularinizda da ayni tv var. Onları uyarın bir an önce.
Bu benim de aklıma geldi, acaba onlarda da aynı marka var, kendi TV'leri sanıp konu sahibininkine bağlanıyorlar herhalde. Haberleri yok yapılan hatadan. Bence uyarmak rencide olmalarına sebep olur sonuçta "siz dün yanlışlıkla bizim TV'ye bağlandınız, telefonda bişeylere baktınız ben de gördüm, hepsi ekrana yansıdı" falan şeklinde bir uyarı... Yani mutlaka kendilerini kötü hissederler. Video açanı düşünemiyorum bile. En güzeli kendi televizyonundan engellesin bu özelliği, şifre falan koyabiliyorsa koysun dediğiniz gibi, yapamazsa da servisine sorsun onlar bilir. Vardır bir yolu yani. Uyarıya gerek bile yok bence.

Buraya girdiğim görülse zaten yandım büyük skandal

Ben yanlis anladim o halde..
Kisinin son arama kayitlarina girmesinden,facebooka baglanmasina,yorum yapmasina kadar bakmis.. hadi o baska komsuydu..
Bu komsu baglaninca da off gene mi aynisi deyip kapatirim ben olsam.. cunku 2. Komsuda saskinligini atmis,bilincli olarak bakmis demektir.

Simdi bu özelliği açıp baskasinin tvsinden internete mi girilmis oluyor? Ve diyelim ki youtube izliyoruz, izlemek için kullandığımız telefonun tüm içerigini görebiliyor musunuz sizin tvden yoksa telefonda ne yapiyorsan o mu görünüyor yani o anda rehbere bakıyor ya da facete takiliyorsa mi görünüyor?
Ben pek teknolojik seylerle ilgilenmem, kullandığım akıllı telefonun özelliklerini bile yeni kesfediyorum burayi okuyunca ne cahilmişim dedim :)))

İlk defa olan video açan komşuymuş. Bir başka üye sormuş neden kapatmadınız diye, ona da "Bir süre sonra TV nin fişini çekip yeniden açtım zaten" demiş. Özel video açan komşu denk geldiğinde ilk kez başına böyle bişey geldiği için şaşırmıştır. Kapatana kadar her şeyi görmüştür zaten ister istemez. 2.ye bilinçli olarak bakmış belli zaten ama bu neyin nesi, televizyonuma ne oluyor böyle diye anlamak için bakmış muhtemelen. İlkinde anlamadığı olayı ikinci denemede anlamak için beklemiştir. Sonuçta kendi televizyonuna ne olduğunu anlamaya çalışması gayet normal bişey. Ne olup bittiğini anlasın ki ona göre nasıl engellenir bunu öğrensin.

İzlemek adına değil olup biteni öğrenmek adına bakmış belli ki. Telefonlar, kullananlardan daha akıllı. Bilmediğin özellikleri kurcalayınca ya da bilmediğin bir cihazı kurcalayınca böyle oluyor. Açık video yayınlayan komşuyu uyarmam dedi, zaten bu nasıl söylenir? E bu komşu yine bağlanıp açık video izlemek isterse bu insan sürekli televizyonunu mu kapatacak? En güzeli bu özellikle alakalı servisten yardım almak bence.

Son düzenleme:
İnternet ile bir alakası yok bu durumun.
Kişinin cep telefonunun ekranında ne görünüyorsa ne işlem yapıyorsa aynısı TV ekranında da görünüyor.
o an ne işlem yapıyorsa o görünüyor. yani yanına oturup telefonunu kurcalerken onun ekranına bakmakla aynı şey...

Tamam

Ne videosu izlediler çok heyecanlı
:)
hangi komşu olduğunu anlamak için 2-3 dakika bakmama bile tepki gösterenler varken videoyu yazarsam beni afaroz ederler :)
Empati yapmak lazım öncelikle bu durumda insan bir şok yaşıyor tv yi bile fişini çekerek açıp kapatabildim kumandayı o kadar tuş içinde ne yapabileceğimi bilemedim ki.

anladım yani ben kkdaysam o kisi benim rehberimi göremez
Yoksa baya ozel hayata mudahale gibi olur
Bu arada ben o ikona tikladim baglanti kurulacak cihaz bulunamadı dedi wifi de acik olmasi gerekiyor mu acaba? Bende sadece bir komsunun wifi var ona da en alt kata inince giriyor :)

cihaz bulunamıyorsa yakınlarda Smart özellikli bir cihaz yoktur ya da o an kapalı olabilir.
Wi-Fi ile uzaktan yakından alakalı bir durum değil bu benim bildiğim kadarıyla...

Ne gördüğünü değil de böyle bir durum var dersin...
Hiç olmadık zamanda hoş olmayan bir görüntü video karşınıza çıkabilir...

Samsung tv de var smart hemde ama onu algilamiyor telim..
Hem benim tel sadece youtube da bağlanıyor tvye...
Daha yeni tellerde var galiba o özellik...
Yeni bir şey öğrenmiş oldukk yine KK' da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…