Çerkes-Türk evliliği yapanlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence mesele Cerkes-Turk meselesi degil.
Evliliginde baskin karakterde olan kadinlar da cok mutlu degiller.
Cunku o guclu karakter esini yonetirken dozu kacirip ezebiliyor da.
Sonra "sunepe, ozguvensiz" gibi hissetmeye basliyor alttan alta.
Yani hanimlar hem dis gecireyim istiyor hem de O'nu bir erkek gibi goremiyorum, diye dertleniyor.
Cok uclarda yasamadan her iki tarafin asgari musterekte mutabik olmasi dengeli bir evlilik icin daha avantajli.

gerçekten mi? ne gibi problemler oldu sizde
ben de şimdi acaba büyüklerimi dinlese miydin diyorum :26:[/QUOTE]

Sosyal açıdan cok çatışma oldu beni yalniz bir saatlik yola ablamlara gondermedi..onların kulturunde yokmuş kendiside gelmiyor calisiyor benide gondermedi cok sorun yasadik..dil konusu sorun oldu ailem dikkat etmeye calistilar fakat komşuları falan da sorun yapti eski eşim. . bunlar ayrilik sebebi değil tabikide biz başka sebeplerden dolayı ayrıldık. .hayırlısı olsun :)

Niye genelleme yapiyorsunuz ki? Turk kadini ezik mi kavgada hakkini savunamaz mi haksizliga karsi boyun mu eger ses edemez mi vs.... kisacasi ezik mi? Herkes evladini el ustunde tutar el bebek gul bebek buyutur. Siz esinizle anlasamamis olabilirsiniz kendi evliliginizden yola cikarak niye baskin bir turk erkegi ve ezik bir Turk kadini profili ciziyorsunuz ki? Esiniz size baskiuyguluyorsa kusura bakmayin bu onun ozguven eksikligindendir Turk ya da arnavut olmasindan degil! Turk erkegi ile evlenip mutlu olan Turk kadini erkek karsisinda ezik ya da aciz oldugu icin degil iliskide iki tarafinda egosundan siyrilip karsisindakini birey olarak gormesinden kaynaklanir. Biz de esimle farkli kokenlerdeniz kimse kendi kulturunu dayatmaz birbirimizin gorusune inancina saygi duyariz birbirimiz uzerinde baski kurmaya calismayiz amacimiz Allahin izniyle bir omru birlikte gecirebilmek kim kime dis gecirecek kimin sozu dinlenecek kimin dedigi olacak kavgasi degil ki ! Su durumda esiniz size baski uyguluyorsa sizde ona baski uyguluyorsunuz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim kocamda Çerkes bende Türk'üm, ailesi biraz zor insanlar, biraz gelenekçiler ama biz güzel anlaşırız Aileyle ne kadar az görüşürsem o kadar iyiyim

ben çerkesim eşim türk ilk zamanlar sıkıntı oldu babamla eşim arasında allahtan ablalarım ve annemin sayesinde atlattık....kültür çatışması kesinlikle oluyor...olmaması için ya herkesin birbiri kültürüne saygı duyması gerekiyor...ya da birinin bir nevi asimile olup fedakarlık yapması.....eşim sert karakterdir biz daha ılımlı babamı ikna ettik...herkes alıştı şimdi yola devam

aa kimlerdensiniz canım? :))
malesef benim eşim de kabullenemiyordu yani sanki ona göre kadın kadınlığını bilecek gibi bir tavrı vardı ama sen de biliyosun ki biraz dikkafalı yetişiyoruz

ayrıca konuda alınganlığa lüzum yok. ben kimseye ezik demedim. bir insanın baskın olması onu üstün kılmaz ya da diğer insanın alttan alıyor olması da onu ezik yapmaz, bunca insan alınmadı konumda demek ki öyle bir şey kastetmediğimi çoğu kişi anlamış, hem neden kastedeyim ki :))

benim teyzemde öle bi ailenin elinde ki nerdeyse ırkımdan tiskinecem...90 küsür yaşında kayınbabası var daha bir kez yanında konuşmamış.........kendisi şuan 6 torun sahibi hala kayınbabası varken eşiyle aynı odada bulunmaz......bazıları çok abartıyo dünyayı zehir edemem valla yerim adetini

ya bizde böyle adetler hiç yok ben şaşırıyorum acaba hangi kollarında var çerkeslerin bu :44:

aa kimlerdensiniz canım? :))
malesef benim eşim de kabullenemiyordu yani sanki ona göre kadın kadınlığını bilecek gibi bir tavrı vardı ama sen de biliyosun ki biraz dikkafalı yetişiyoruz

aynen öyle....benim babam bana hiç karışmazdı özgür büyüdüm.....ama el adamı öttürüyo valla....babam abzeh annem şapsığ

gerçekten mi? ne gibi problemler oldu sizde
ben de şimdi acaba büyüklerimi dinlese miydin diyorum :26:

Sosyal açıdan cok çatışma oldu beni yalniz bir saatlik yola ablamlara gondermedi..onların kulturunde yokmuş kendiside gelmiyor calisiyor benide gondermedi cok sorun yasadik..dil konusu sorun oldu ailem dikkat etmeye calistilar fakat komşuları falan da sorun yapti eski eşim. . bunlar ayrilik sebebi değil tabikide biz başka sebeplerden dolayı ayrıldık. .hayırlısı olsun :)[/QUOTE]

bak buna katılıyorum işte. eşim de mesela deli kıskançtı ama bana babam oraya buraya gitme deyip burnunu sokmaz ki bir de mesela bilirsin kız erkek aynı evde kalsan bile çerkesler olarak kimse aile büyükleri bile kötü düşünmez kimse birbirine o anlamda yanaşmaz bile ama gel de eşime anlat

hem özgür hem de ahlaklı olabilmek...

ahaha çok tatlısın el adamı öttürüyor dedi ya

biz de lezgiyiz

valla zor ya .....hani ben yapım gereği sevdiğim insan için yapmayacağım yok ama isin bi de aileler boyutu var...geçen kayınbaba babam annem kaynana hep beraberiz işte tv de eşimin adı ile ilgili bişi çıktı kayınbabam bana bak kız kocan bağlanmış dedi babam kaldı artık babamı dinle o nasıl konuşma diye......

Kocan baglanmis derken neyi kastettin anlamadim?

Bizim evliligimiz bitme noktasinda zaten ben adli tatili bekliyorum canim malesef ki bu noktaya geldi valla benim de annem deli olurdu o sahibin mi iki tane vur agzina filan diyodu yahu benim babam anneme hot diyemez saygisindan

Sadece çerkeslere has bir durum değil bu.
Babam erzurumlu , annem ise makedon , onlarda anlaşamadılar ayrıldılar.

Babamın yanın da yabancı konuşurlardı babam dahil eniştelerim konuşanları anlayacak kadar öğrenmişti.Dil problem olmuyordu .
O yüzden kendi kültüründen birini almak en güzeli.

Son düzenleme:
Just benim bildigim de cerkes kadinlari (ozellikle cerkes koylerindekiler ) kayinpederlerinin yaninda ne yemek yer ne cocugunu sever ne sohbete katilir. Ozellikle cerkes gelinler. Cok yakinimdakilerden biliyorum. Demek ki seninle ilgili bi durum bu irkla degil Turk kadinlar da susup kocaya hizmet etmek uzere yetistirilmiyor, aksine bir durum soz konusu hatta. Genelde tanidigim erkek cerkesler turk kadinlarla evli ve en buyuk sikayetleri turk kadinlarin fazla ozgur davrandigini iddia etmeleri, yeterince hizmet etmiyorlarmis cerkes kizlari gibi senin evliliginin bitmesiyle irkin ne ilgisi var ki ayrica ? Esinle ayrilma sebebin ya aldatma ya da dayakti unuttum simdi hangisi oldugunu, ama kesinkes ayrilik gerektiren bi durumdu yani. Bunun adamin cerkes olmamasiyla degil karaktersiz olmasiyla ilgili oldugu ortada. Biraz gereksiz bir soru olmus sanki senin durumun icin. Turk koca aldatir cerkes aldatmaz veya tutk koca dover cerkes koca sever gibi bir durum yok :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

annende bulmuş çerkesi hava atıyo desene benim annem sakindir ama babama her dediğini yaptırır......üzüldüm senin adına ne oldu ki peki kültürle bu noktaya gelindi? kayınbabam kocan tv ye bağlanmış diye espri yaptı babamda vay efendim benim yanımda nasıl sana kocan bağlanmış der diye başladı onlar gidince

Cunku surekli beni kontrol altina almaya calisti ve ben kabullenemedim bunu ona gore kadin gibi kavga etmiyorum kadin gibi davranmiyorum vs en sonunda dayakla bitti halbu ki kadinlikla ne ilgisi var ben lafimi esirgemem alttan da alamam valla oyle suna buna her seyime karisan biriyle yapamiyorum en son nokta siddet oldu tabi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…