- 8 Temmuz 2014
- 2.284
- 1.248
- 163
Just benim bildigim de cerkes kadinlari (ozellikle cerkes koylerindekiler ) kayinpederlerinin yaninda ne yemek yer ne cocugunu sever ne sohbete katilir. Ozellikle cerkes gelinler. Cok yakinimdakilerden biliyorum. Demek ki seninle ilgili bi durum bu irkla degilTurk kadinlar da susup kocaya hizmet etmek uzere yetistirilmiyor, aksine bir durum soz konusu hatta. Genelde tanidigim erkek cerkesler turk kadinlarla evli ve en buyuk sikayetleri turk kadinlarin fazla ozgur davrandigini iddia etmeleri, yeterince hizmet etmiyorlarmis cerkes kizlari gibi senin evliliginin bitmesiyle irkin ne ilgisi var ki ayrica ? Esinle ayrilma sebebin ya aldatma ya da dayakti unuttum simdi hangisi oldugunu, ama kesinkes ayrilik gerektiren bi durumdu yani. Bunun adamin cerkes olmamasiyla degil karaktersiz olmasiyla ilgili oldugu ortada. Biraz gereksiz bir soru olmus sanki senin durumun icin. Turk koca aldatir cerkes aldatmaz veya tutk koca dover cerkes koca sever gibi bir durum yok :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Valla benim annem karadenizli(trabzon) onlarda erkek disardan evin reisi gibi görünsede aslinda kadin baskindir, benim babam dogu kulturuyle yetisti onlarda da erkek baskindir oyuzden hiiiiiiic anlasamazlar. Ama sizin evde kim baskın kimin sozu geciyo derseniz annemin :) çünkü karadeniz kadinlarinin da cenesi meshurdur babam artik annem dır dıra baslamasin yine diye her dedigine tamam der oldu, yoksa bi ton laf isiticek kavga gurultu cikicak canim benim o da yoruldu artik :)
Siz yürütebiliyor musunuz acaba sorun oluyor mu yoksa
ben çerkesim çoğu zaman eşimle bu yüzden yürütemediğimiz hissine kapılıyorum
çünkü bizde daha anaerkil bir yaklaşım söz konusu ve erkekler bundan gocunmuyorlar
yanlış anlaşılmasın amacım ayrımcılık yapmak değil merak ettim sadece böyle evlilik yapanlar varsa yazabilirler mi
edit: bundan sonraki hayatımda bir çerkesle olsam daha mı iyi olur diye düşünmekteyim.
çünkü bizde daha anaerkil bir yaklaşım söz konusu ve erkekler bundan gocunmuyorlar
yanlış anlaşılmasın amacım ayrımcılık yapmak değil merak ettim sadece böyle evlilik yapanlar varsa yazabilirler mi
edit: bundan sonraki hayatımda bir çerkesle olsam daha mı iyi olur diye düşünmekteyim.
Annem çerkez, baba tarafım acem türkü tabi dedeleri oradan gelme herhangi bir problem yaşamıyorlar ama annem biraz despottur evde babamdan çok onun sözü geçer.
Tabi arada anlaşmazlıklar olabiliyor, fakat her evlilik kadar ..
Cunku surekli beni kontrol altina almaya calisti ve ben kabullenemedim bunu ona gore kadin gibi kavga etmiyorum kadin gibi davranmiyorum vs en sonunda dayakla bitti halbu ki kadinlikla ne ilgisi var ben lafimi esirgemem alttan da alamam valla oyle suna buna her seyime karisan biriyle yapamiyorumen son nokta siddet oldu tabi..
Valla bu cerkeslikle Türklerle alakasi yok bence. Insanla alakali. Ben karadenizliyim bizim orlarda kadin bir adim arkadan yürür benm ailemde asla kabul edilemez boyle birsey. Eşim Yozgatli tutucular yobazlar ama ailesi asla oyle değil. Ailenin ilk acik gelini benim misal. Kimsede ay bu bize olmaz demedi diyemez esim dedirtmez. Asla kapanmam gibi bir talebide olmadi. Evde de genelde benim sözüm gecior eşim hicbiseyime yok demez ev islerinne yardim eder. Ben siliorsam o supurur ben yemek yapiorsam o bulasigi halleder misal. Onlarin sulalede göremezsin boyle seyler ama esim yapior.
Misal bnm kuzenim diyarbakirli biriyle evlendi. Biz basta üzüldük ay bu kızı yorarlar ederler die. Enistem asla izin vermedi. Malumdur kurtlerde genelde gelin çalışır,isleri yapar kapi dibinde bekler erkeklerin oldugu yerde konuşmaz bile. Diyarbakira gittigimizde kuzenimi kapının dibinde sandalyeye oturtuyorlardi enistem esim yanimda olcak dedi tuttu yanina oturttu.
Velhasili kelam bunlar adet gelenek gorenek mevzusu değil kisinin karakter yapısı.
just biliyorsun ben çerkesim eşim Kastamonu lu bizdede kültür çatışması çok fazla dünyaya birdaha çerkes olarak gelsem asla ve asla çerkez olmayan biri ile evlenmem net....
Neden oyle dediniz, ben de Kastamonuluyum ama bizim adetlerimizi falan sevmem, sizin nedeninizi merak ettim
Neden oyle dediniz, ben de Kastamonuluyum ama bizim adetlerimizi falan sevmem, sizin nedeninizi merak ettim
benim anne baba İnebolulu neden evlenmezmiş acabaki..aslında gelenekçi değil yeni nesil bizde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?