Çerkes-Türk evliliği yapanlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla benim annem karadenizli(trabzon) onlarda erkek disardan evin reisi gibi görünsede aslinda kadin baskindir, benim babam dogu kulturuyle yetisti onlarda da erkek baskindir oyuzden hiiiiiiic anlasamazlar. Ama sizin evde kim baskın kimin sozu geciyo derseniz annemin :) çünkü karadeniz kadinlarinin da cenesi meshurdur babam artik annem dır dıra baslamasin yine diye her dedigine tamam der oldu, yoksa bi ton laf isiticek kavga gurultu cikicak canim benim o da yoruldu artik :)

cowgirlcüm seni çok severim ama böyle anlaman beni üzdü aşk olsun hiç olur mu öyle şey bir kere Türküm diyen herkes Türktür hepimiz tc vatandaşıyız ve saf Türk değiliz elbet bu bahsettiklerin insanlıkla alakalı ama benim kastettiğim kültürle alakalı olan şeylerdi. ve bu kadının baskın olması olayı bizde gerçekten doğru ama eşim bunu sindiremedi

hahaha kesinlikle bizim evde de annemin lafı geçer ama dırdırla değil valla nasıl yapıyorlar bunu bilmek isterim :))

Bu tür şeylerin artık aşılması gerekiyor.Çerkesmiş,kürtümüş,lazmış,gürcüymüş....adetmiş gelenekmiş ....
İnsan önce insan olmalı.Dürüstlük,saygı,sevgi en büyük gelenektir,adettir bana göre.
İnsanlar hayat mücadelesine,geçim derdine,iyi bir eğitim alma,istikbalini oluşturma hırsına odaklamalı kendini.Karşındaki adam olmadıktan sonra,huyu suyu kötü olduktan,tembel olduktan ve anlaşamadıktan sonra aynı memleketli olsan ne olmasan ne.Adetlerini bilene kadar evliliği nasıl yürütmesi gerektiğini bilmeli.Adetleri öğrenip uygulayana kadar,insan nasıl çocuk yetiştirebiliriz,nasıl iyi bir gelecek kurabiliriz diye çaba harcamalı.Ne ben annemim,ne annem kendi annesi ne de daha önceleri.Herkes farklıdır.Geçmişteki şartlara göre oluşturulan alışkanlıklar geçmişte kalmalı.
Herşeyin başı huzur ve sağlık.Gerisi boş.

Valla bu cerkeslikle Türklerle alakasi yok bence. Insanla alakali. Ben karadenizliyim bizim orlarda kadin bir adim arkadan yürür benm ailemde asla kabul edilemez boyle birsey. Eşim Yozgatli tutucular yobazlar ama ailesi asla oyle değil. Ailenin ilk acik gelini benim misal. Kimsede ay bu bize olmaz demedi diyemez esim dedirtmez. Asla kapanmam gibi bir talebide olmadi. Evde de genelde benim sözüm gecior eşim hicbiseyime yok demez ev islerinne yardim eder. Ben siliorsam o supurur ben yemek yapiorsam o bulasigi halleder misal. Onlarin sulalede göremezsin boyle seyler ama esim yapior.
Misal bnm kuzenim diyarbakirli biriyle evlendi. Biz basta üzüldük ay bu kızı yorarlar ederler die. Enistem asla izin vermedi. Malumdur kurtlerde genelde gelin çalışır,isleri yapar kapi dibinde bekler erkeklerin oldugu yerde konuşmaz bile. Diyarbakira gittigimizde kuzenimi kapının dibinde sandalyeye oturtuyorlardi enistem esim yanimda olcak dedi tuttu yanina oturttu.
Velhasili kelam bunlar adet gelenek gorenek mevzusu değil kisinin karakter yapısı.

ablamın eşi çerkez...ablam yapı olarak baskın olduğu için sanırım sorun yok

Ben Çerkez değilim ama bende baskınım
Bunun Türk ya da Çerkezle ilişkili olduğunu düşünmüyorum
Karakterlerinizin çatışmaması kafi..

just biliyorsun ben çerkesim eşim Kastamonu lu bizdede kültür çatışması çok fazla dünyaya birdaha çerkes olarak gelsem asla ve asla çerkez olmayan biri ile evlenmem net....

Her toplumun bir karakteri ve adetleri vardır.. Bence Çerkezler şahsına münhasır, gelenekçi ve güzel insanlar.. Benim kv zordur ama kayın peder, ve eşimin abisi süper insanlardır, eşime zaten lafım yok bana ve aileme karşı davranışlarında Ama görümce ve kv.. Çok zor kadınlar

Annem çerkez, baba tarafım acem türkü tabi dedeleri oradan gelme herhangi bir problem yaşamıyorlar ama annem biraz despottur evde babamdan çok onun sözü geçer.
Tabi arada anlaşmazlıklar olabiliyor, fakat her evlilik kadar ..

Çok pardon çerkezle tatarı karıştırdım
Tatar annem, çerkez değil.

bazı erkekler kendilerinden karakter olarak güçlü gördükleri kadınları kısıtlamaya gidiyor.....senin için hayırlısı olsun nedeyim.....benim eşimde hep ondan şikayet eder..bu evde sen mi erkeksin ben mi der.....sanırım evlilikte biraz politik olmak gerek...ben içimdeki neyse direk söylerim tepkimi duyguma göre veriririm....onu da erkekler kaldıramıyorlar....

Bizde çerkesiz hem babam hem annem, teyzem de bir Türk'le evlendi. Hani o insandan insana değişiyor kökenle alakası yok mesela gelinlerimiz öyle değil. Çerkes adetleri görmedikleri için ama eğlence geliyor onlara. Bu bi anlaşmazlık değil. Bence ırkçılık gibi düşünüyorsun hayır alakası yok herkesin yetişme kültürüne bağlı canım :)

pardon??????????????????

kadında adamda yerini bildiği sürece hiçbir evlilik sıkıntıya girmez ...ama rolleri değiştirmeye kalkarsanız daha çok bocalarsınız..

Cerkesleri kendileri disinda evlenmezler,sabitlerdir,yok cerkes kizlari cok guzeldir,cerkes ethem oleeeyyy olarak nitelendirenler kendinizdemisiniz? Bende cerkesim ama asla aaa ben cerkes kiziyim o yuzden guzelim.Yok en guzel irk bizimki.Bilmemne.Bunlar bos is.Nasil her turk,laz,kurt,arnavut bir degilse cerkeslerde degildir.Ayriyetten kimse orf adet yuzunden ayrilmaz.Onun arkasina siginir.Sanki insan dogruyoruz.Benimde babam cerkes,annem turk.Hicte sorun filan degil cokta guzel mutlular.Her milletten insanlarin nasil yobaz sig kafalilari varsa illa cerkeslerinde olabilir.Bu demek degilki her cerkes ayni.İnsan insandir ben bunu bilir bunu soylerim.Bi arnavut tanidim oyle illet biri yok.Bi arnavut tanidim oylr dunya iyisi biri yok.Al sana ornek

just biliyorsun ben çerkesim eşim Kastamonu lu bizdede kültür çatışması çok fazla dünyaya birdaha çerkes olarak gelsem asla ve asla çerkez olmayan biri ile evlenmem net....

Neden oyle dediniz, ben de Kastamonuluyum ama bizim adetlerimizi falan sevmem, sizin nedeninizi merak ettim

Neden oyle dediniz, ben de Kastamonuluyum ama bizim adetlerimizi falan sevmem, sizin nedeninizi merak ettim

benim anne baba İnebolulu neden evlenmezmiş acabaki..aslında gelenekçi değil yeni nesil bizde..

hahaaa adet varmıydı sizde ya kaynanam bizde adet yok deyip bişey yapmamıştıda

benim ki tamamen kişisel çokkk rahatt çoookkk geniş bir kocam var..

benim anne baba İnebolulu neden evlenmezmiş acabaki..aslında gelenekçi değil yeni nesil bizde..

Eski nesil cok fena ama Hala koydeki adetler surdurulur bizde. Annem babam amcalarim tum akrabalar eskiye cok baglidir. Evlenirken esimin ailesi ve benim ailem cok zorlandi, uyum saglayamadilar Aslinda benim dusuncem Kastamonulu biriyle evleniyosan yandin Benim esim ne ecel terleri dokmustu tabi istisnalar vardir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…