- 28 Aralık 2015
- 91
- 17
- 88
- 33
- Konu Sahibi csistanbul
-
Ailemizde ki erkeklere bakarak konuşuyorum aile onlar için her zaman birinci planda olur yani maddi manevi herşey eşleri aileleri içindir,çocuklarına düşkün olurlar. Geneli için konuşmak gerekirse özellikle erkekler annesine babasına düşkünlükten çok saygılarından dolayı laf söylettirmezler ama eşlerini de ezdirmezler yani gelin ve erkeğin ailesi arasında hep bir mesafe olur ki bence en iyisi bu. Bak mesala dayılarımdan örnek vereyim eşlerine çok saygılılar ama öbür tarafı da iyi idare ediyorlar yeter ki huzur bozulmasın. Ha hiç mi gerginlik olmuyor oluyor tabi ama inan bana arada mesafe olduğu için sorunlar uzamıyor. Adetlerimiz zordur fln ama güler yüzlü ve sakin olursan senden iyisi olmaz. Çerkez erkeğine güler yüz göster yeter:)
Çok teşekkür ederim dediklerini dikkate alacamBen çerkes değilim ancak eşim çerkes.
Ancak şöyle ki büyükler vefat etmiş sanırım o nedenle çok katı adetler yok.
Ben rahatım :)
Ama çerkesler inanılmaz tatlılar.Gerçekten ilerde çocuğumun o genlere sahip olmasını ve eşime benzemesini çok isterim.
İnanılmaz görgülüler bir kere çok asiller.
Dış görüşünüşlerine eğlenmeye çok düşkünler.
Bence siz kurallara uymaya çalışın elinizden geldiğince.
Çünkü bunu saygısızlık gibi algılayabilirler.
Bizim adetlerimize saygı duymuyor diye düşünürler.
Ben misal onların danslarını öğrendim ve düğünde dans ettim inanılmaz mutlu oldular.
Ama tabi bu içimden geliyor benim çok sempatik geliyor bana çünkü bu danslar vs.
Sevgilinizi seviyorsanız adetlerine de uyum sağlamaya çalışın ama bu karşılıklı olmalı tabi ki.
O da Karadeniz adetlerine uyum sağlamalı.
Boş yere de onu arayıp üzmeyin çünkü gerçekten çok bağlılar adetlerine onu zor durumda bırakmaktan başka bir şey yapmazsınız.Bu onun elinde olan bir durum değil çünkü.
cevrendeki cerkesler tam cerkes deil yada cerkeslikten cikmaya baslamislar ozaman canim. kayinpederin yaninda gelin asla konusmaz uzun zaman. bir adam babasnin yannda cocgnu sevmez...yenilen yemeklerin en iyileri yaslilara verilir ki gencler sofraya oturmazlar bile. evet gelin evde kayinpederi varken pantalon gymez ayip kabul edilir. biz cerkesis ve bu kurallari bilioruz.daha buna benzer neler vardir yazsam sayfa dolar.ama genel amac hep saygidir garipsemeniz dogal ama temelinde saygi yatior bizimde kulturumuz bu..Pantolon giyilmez ve kiz erkek kardes birbirinin koluna girmez adetleri neredeymis merak ettim. Tum cevrem cerkes ve boyle bisey hic duymadim. Dugunlerde pantolon giyilmez genelde etek giyilir boyu giyene kalmis. Ama pantolonla geleni de geri cevirmezler:)
cok seviniorum boyle seyler okuuyunca oglu u biraz buyunc3 cerkes derneklerine gotur oyunlari orf adetleride ogrensin.cok gzuel bisey. ailede herkes cerkesce konusmuyorsa ogrenmesi tabiki zor ama asina olmasi bile yterli en azindan kokeninin farknda buyur:))Ay ben şakır şakır konuşuyorum 3 yaşında oğlum var onada öğretim mesela şeker su kapıyı kapat, otur gibi ufak şeyler ve dili dönüyor eşimde bunlar ne demek diye anlamlarini soruyor. Bi ara heves etti ogrenmeye ama çok zor olduğu için pes etti :) siz ne güzel ikinizde cerkessiniz eşim yadirgar bazı adetlerimizi
Valla benim bi arkadasım vardı sevgilisi çerkezdi arkadaşım gayet evlerine gider sevgilisinin anasıyla takılırdı bu adetleri ilk kez duydum
iste o kisim sehrlesmis kesimde yada aile buyuklerinin yasamamasndan kaynakli durumlar.ben suan antalyadayim benim yastlarim bu kurallara uymuyor dedhn gbi onlari aileleride ama ananeler dedeler ayipliyor bu rahatligi:))
bir bakima hakli olablrsn aslnda.. ama icimzde yasasaydn bu adetlerin nasil saglam baglar yarattiginda goreblrdn. cerkeslk cok farkli bi duurum anlatilmaz cnku anlamazlar sizlerede hak veriorum. ben bile bazi zamanlar bu ne bukadar ya diip nereye saklanacgmi sasrdgm oluyor.:))Aman iyi olmuş boşver bence çok katı kurallarmış yani insan gerilir tat alamaz akrabalarından, sohbetten o ne öyle çok ağır.
Ben de cerkesim ve savunduklarinizi savunuyorum zaten cevremdeki cerkesler neden cerkeslikten cikmislar anlayamadimcevrendeki cerkesler tam cerkes deil yada cerkeslikten cikmaya baslamislar ozaman canim. kayinpederin yaninda gelin asla konusmaz uzun zaman. bir adam babasnin yannda cocgnu sevmez...yenilen yemeklerin en iyileri yaslilara verilir ki gencler sofraya oturmazlar bile. evet gelin evde kayinpederi varken pantalon gymez ayip kabul edilir. biz cerkesis ve bu kurallari bilioruz.daha buna benzer neler vardir yazsam sayfa dolar.ama genel amac hep saygidir garipsemeniz dogal ama temelinde saygi yatior bizimde kulturumuz bu..
cerkeslikten cikmaya baslamislar derken turk adetlerine daha yakin artik kafa yapilari anlmnda.. ayrca sana demedm cnm.birsuru cerkes tandgm var boyle bsey gormedm diyen bi arkadas vardi ona soyledmBen de cerkesim ve savunduklarinizi savunuyorum zaten cevremdeki cerkesler neden cerkeslikten cikmislar anlayamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?