Cesaret edemeyişim

İlk eşlerimiz aynı kişi olabilir mi acaba? Saçma sapan soruları, boşandıktan sonra bile peşinde koşması, hiç durmadan konuşması, sürekli eleştirmesi falan tamamen aynı. Kurtulmuş olmanıza çok sevindim.

Konu sahibi de boşansın, çocuğa şimdiden psikolojik şiddet uygulayan devamında neler yapmaz.

Konu sahibinin kızı Max 7 yaşında hatta daha küçük...ilk kumbarasi ise sevinçten bu şekilde davranması gayet normal. Biz yetişkinler bile bazen yaşımıza uygun olmayan şeyler yapıyoruz, tepkiler veriyoruz.

Ayrıca ota b.ka bağırarak çocuğa terbiye verilmez, güzelce anlatirsin. Gerekirse 10 kere anlatırsın.

= Narsist

Bende evladıma yeri gelince kızıyorum, bazen sesim yüksek çıkıyor ama herşeye hemen bağırmıyorum. Burdaki profil gayet şiddet yanlısı biri. Sapla samanı karıştırmayalım bence

Bende evladıma yeri gelince kızıyorum, bazen sesim yüksek çıkıyor ama herşeye hemen bağırmıyorum. Burdaki profil gayet şiddet yanlısı biri. Sapla samanı karıştırmayalım bence
Burun sıkma olayını şimdi okudum. Evlerden ırak böylesi. O çocukcagizin kim bilir kaç defa sevinci kursağında kaldı böyle.

Boşanmaya nasıl ikna oldu peki? Böyle tipler kolay kolay pes etmezler çok uğraştırdı mı?

Sen yumusak yumusak yaziyosun her seyi anlamiyoruz. Bu öküzün sana yaptigi siddetleri anlatsana asil. Senin burnunu sıkarak morartan adam cocuga vurmuyor mu? Sana vurmadi mi? Sen bu kadar alttan alan biri olmasan sen de hakkini savunsan kim bilir nolur bu adam seni hastanelik eder bence.

Bana öyle yapan herifin burnunu söküp eline veririm. Nasıl sinirlendim!

değişmez o adam.

bizimkinin tek
Boşanmaya nasıl ikna oldu peki? Böyle tipler kolay kolay pes etmezler çok uğraştırdı mı?
Bizimkinin iyi yanı keyfine, konforuna aşırı düşkün olmasıydı. Paraya, pula rahata çok önem veren birisiydi. Evliliğimizin son 3 senesi sadece boşanma üzerineydi. Ben asla kavga etmezdim, sessiz sedasız o hayatımda yokmuş gibi evde yokmuş gibi davranırdım. Tabi onun davranışları devam ederdi. Bu derece psikolojik şiddete tanık olmayan kalmaz bence. Bu adamın ne olduğunu anlayınca kanıt toplamaya başladım. Mesela işyerimi hergün dahiliden 10 kere arardı. Cep telefonum zaten susmazdı. İşyerimdekiler şahit oldular mesela bana. Düğüne bi yere gittiğimizde yaşadığı kıskançlık krizlerine, beni eliyle itip kakmasına şahit olan çoktu. Hepsini yazdık boşanma dilekçesine. En vurucu olanı, evdeki çocuk bakıcısının ifadeleri,büyük oğlumun psikolojik terapi notlarıydı. Davayı ve delilleri görür görmez koşarak geldi anlaşmalı olsun dedi. Çünkü ağır kusurluydu. Rahatına düşkün olduğundan arabayı aldı gitti. Valla ne benim için ne çocukları için sefalet çekebilecek, işi ileri götürürse hapse girebilecek biri değildi.Banada ev eşyaları ev kaldı. Aslında hiç bişey alamazdı ama ben 3 sene sürecek davayı göze alamadım.

valla demekki böyle tipler var yani. Kurtulmak lazım...

Boşayın bu adamı.. Bu da bir çeşit şiddet değil mi? Bu adam tedavi olmaz, olmaya yanaşmaz, malesef düzelmez de. Karakteri bu çünkü, hep ben haklıyım kafasında. Kendinize de, çocuğunuza da yazık etmeyin. Haa ama pişman olmamak ve aklınızda acaba kalmaması için psikolojik destek almasını önerip tedavi olmasını sağlayabilirseniz onu da deneyip görmüş, şans vermiş olursunuz.

Bana karşı yaptığı ilk fiziksel şiddeti buydu. Ben evliliğin ilk başlarında alttan alırdım bana eşi gibi değil de sanki eğitmeye çalıştığı bir varlık gibi davranırdı, kısıtlamaya çalışırdı tabi bunu ben anlamazdım normali bu sanırdım sonra bende sesimi çıkartınca büyük kavgalarımız başladı beni psikolojik anlamda yorup dediğini yaptırmaya çalıştı. Sadece bir kere elimden bir kaza çıkacak artık sus dedi bende çıksın bakalım ne oluyormuş görelim dedim bir şey yapmadı ama bu konuda kendisine güvenmiyorum. Her kavganın sonunda onun özürleri, sözleri, çiçekleri ile olayın üstü kapandı.
Kızıma tahammülü çok az şiddet olmadı ama çok konuşmasına, çok hareketli olmasına, ses çıkarmasına bile sinirlenebiliyor (kızımda tanılı dikkat eksikliği ve hiperaktiviteye bağlı dürtüsellikte çok fazla var bu yüzden bir davranışı bırakmada, kendini, hareketlerini kontrol etmekte zorlanıyor) Ben kızımla eşim arasında kalıyorum sürekli sinirlenmesin kızmasın diye. Kızıma böyle boş şeylerden kızdığı zamanlarda da yine kavga ediyoruz. Kızım durumu ne kadar anlamıyorsa eşimde kızımı o kadar anlamıyor. Zaten en büyük pişmanlığım böylesi birini baba yapmak oldu.

Öyle dengesiz bir hale sokuyor ki beni ne yapacağımı kafamda kurupta adım atamıyorum. Şimdi de sanki hiçbir şey yaşanmamış gibi çok mutluymuşuz gibi davranıp beni sevgi sözlerine boğuyor. Benim kalbim çok soğudu bunu bakışlarımdan bile anlayabiliyor aslında o yüzden de şu anda olağanüstü bir çaba sarfediyor beni kaybetmek istemediğini her fırsatta söylüyor tabi bu davranışlarından sözlerinden artık etkilenmiyorum eskiden olsa etkilenirdim. Aile terapisine gitmeyi teklif edeceğim. Şu anda yapacağım ilk şey bu olacak.

Sizin terapiyle bir işiniz yok. Eşinizin tek başına ömür boyu terapi almasi lazim. Çünkü karakteri bu, kisilik bozukluğu var. Kizinizda adhd tanısı olmasi zaten eşinizin genleri yüzünden. Bu adamin tanısı nedir asıl mesele o? Aile terapisiyle olcak is degil bu vakit kaybetmeyin bireysel iyilesmesi lazim. Bana sorarsaniz eşiniz borderline. Okb da eşlik ediyor olabilir.

Bundan sonraki ilk dengesiz hareketinde, sinirli, agresif hareketinde bencede teklif edin, tedavi olmayacaksa da bu işi bitirmek istediğinizi söyleyin. Ya kendini düzeltsin ya da düzeltsin. Başka çaresi yok. Şuan çabalasa da elbet bir yerde yine eski haline dönecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…