Cesarete ihtiyacım var ..

Tartışma esnasında sinirli söylenmiş bir söz olabilir mi?
Belki de artık kırmayı düşünmüyor .
Oysa normalde iyi ama kırıp kırıp donebiliceği biri olmaktan bıktım artık .
Hani çocuklar için taşıdığı bir yük gibi görüyorum kendimi.
Yükünü hafifleticem az kaldı .

Merhaba ,

Ben de 4 yıllık evliydim, 2 hafta oldu evimi ayıralı dava açtım ve daha duruşma gününe çok var henüz boşanamadık. Bir kızımız var 2,5 yaşında. İnanın zor oluyor, güçlü herşey ile baş edebilen 12 yıldır çalışan kariyeri olan bir kadınım ama yine de zor. Fakat huzur verici çünkü hem duygusal hem de fiziksel özgürlüğünü kazanıyorsun..

Ben size çocuk ile olabilecek henüz taze tecrübemi aktarayım; Kızımın ilk kreş gününde başarısız oldum, durmak istemedi hırçınlaştı mecbur babaannesine geri götürdüm çünkü işyerine dönmek zorundaydım, kızımı babaannesine bıraktıktan sonra hazmedemedim ve arabada işyerine gelene kadar hıçkıra hıçkıra ağladım..

Zor olacak ama sabırla , kararlılıkla zorluklar atlatılır.
Çocuklar da alışır yalnızca kararlı ve güçlü olun, çünkü inanın bana duygusal ve fiziksel özgürlük kadar kendini iyi hissettiren başka bir duygu yok!

Sizce çocuklarım ile daha mutlu olmaz mıyım 2 odalı bir evimiz olsa bu günler de bunun hayali ile yaşıyorum inanın .
Ah şu gurur keşke sökülüp atıla bilse .

Hiç bir evlilik 4 4 lük değil inan sinirle herşey söyleniyor, özellikle ilk 5 yıl tanıma süreci çok çetin geçebiliyor, belki eşinizin iş vb sorunlarıda var hayat mücadelesi var biraz bekleyin, evliliğinizi gözden geçirin, saglıklı karar verilmesi çok önemli boşanma her halükarda olur zaten..

iki çocuk kreş masrafları zaten asgari ücret kadar en az..
İyi bir kreşe göndermelisiniz çocuklarınız küçük çünkü..
Kira faturalar ve önümüz kış yakıt parası..
Bunları karşılayabilmeniz için iyi bir geliriniz olması gerekiyor..
Alacağınız nafaka eşinizin maaşına göre olacaktır ama çok yüksek olacağını düşünmüyorum..
Aileniz de destek olmayacağına göre çok zor..
Böyle de yaşamak zor ama en azından neyi nasıl yetireceğim diye düşünmüyorsunuz..
Umursamamaya çalışsanız eşinizi olmaz mı?
Gelip sataşıyor mu sussanız da..

Ağlayarak okudum yazdıklarınızı .
Güç çocuklarımız dan geliyor zaten
Yalnız olsam bunu göze alamazdım.
Allah kolaylık versin size de .
Çok zor .

Sizce çocuklarım ile daha mutlu olmaz mıyım 2 odalı bir evimiz olsa bu günler de bunun hayali ile yaşıyorum inanın .
Ah şu gurur keşke sökülüp atıla bilse .
tabiki olabilirsinz ama diyorum ya cok zor hayat.. ben bunu cok önce yaşadım ve neyin ne olduğunu gördüm
sizin hiç mi hatanız yok mesela ? birde eşinizi dinlesek kim bilir o neler diyecek sizinle ilgili
ben evliliğinizde boşanacak kadar bir durum göremedim..
bence eşinizle oturun konuşun son bir kez bir şans verebilirsiniz bu evliliğe aslnda
cok mu ilgisiz eşiniz mesela normalde ? cocuklarına zaman ayırır mı size ayırıyormuydu ? siizi genelde kırmaz mı mesela? yardm edermiydi ? eğer cevabınız bunlara evet ise cok pişman olursunuz boşandıgınız için. ve ailenizden destek yok biryerde tökezleyip kalmamak için dolgun maaşlı bir iş bulmanız ve zor zmaanlar için birikim niz olması lazım..

Hayır durduk yere kavga çıkarmaz beni yıpratan onun sevgisinin bitmiş olması .

evet kesinlikle size katılıyorum cok zor hayat tek basına 2 cocuk.. destek yok nereye kadar..
ha şiddet olur içki kumar aldatma olur eyvallah ama onun haricinde bence evlilikler kurtarılabilir

Ağlayarak okudum yazdıklarınızı .
Güç çocuklarımız dan geliyor zaten
Yalnız olsam bunu göze alamazdım.
Allah kolaylık versin size de .
Çok zor .
Yalnız mısınız? Aileniz ile aynı şehirde misiniz? Sizin yanınızda olacaklar mı? Maddi anlamda kendi kendinize geçinebilecek misiniz? Nafakayı yüksek tutun ve vicdan yapmayın. Bundan sonra güçlü olabilmeniz için eşinize karşı ve diğer kösteklere karşı vicdanınızı bir kenara bırakmak zorundasınız. Aksi halde gücünüzü kırarlar, güçsüz olduğunuzu hissettiğiniz noktada hemen yalnız kalın ve o hissi yalnız yaşayın , eşinizin o zaafınızı görmesine izin vermeyin.

Söylüyor çünkü her kavgada yüzüme vuruyor pişmanım diyor .
Bende söylüyorum yalan yok .
Küfürlü konuşuyor, aileme laf söylüyor .
anladm.. söylemekle gercekten sevmemiş yahut sevgisi bitmiş olmaz ki.. bende söylüyorum ama seviyorum eşimi sinrle insanın agzından herşey cıkabilir benmde cıkıyor yalan yok..
kendime hakim olamam
siz söze değil davranışlarına bakın bence

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Birbirini çok seven eşler bile anı çıkışlar yapıp sevmiyorum diyebilir, bence ona takilmayin. Bir de iki küçük bebeginiz var, geçim derdi çok zor. Adam da evin ihtiyaçlarından kesmiyorum anladığım kadarıyla, çocuklarını bırakmak istemedigine gore onlara sahip çıkıyor seviyor da demekki . Para kazanmak, bir ailenin sorumlulugunu üstlenmek gerçekten kolay değil. Çocukların bakımı derken o da stres yapmış olabilir. Ya da siz adam eve geldiğinde sürekli çocuklarla mi ilgileniyorsunuz? Bence önce sizin ne hataniz var onu bir gözden geçirin. Biz hep karsidakinden bekliyoruz. Siz kocaniza kendinizi sevdirmek için ne yapıyorsunuz mesela

Ailem yanımda ben boşaniyorum desem gel bizim le yasa diyicekler , çocuklarım ile yaşayamam ailem ile annem ile bu konuda anlaşmayız .
Yoksa çok iyi annem yanım da olur bunu biliyorum .
Ben de boşanmış bir ailenin çocuğuyum
Bu yüzden hep erteledim ayrılmayı ama neden olmasın dedim , geçebilirsin ailenin karşısına ben çocuklarım ile minicik bir ev istiyorum huzur olsun içinde .

Hayır durduk yere kavga çıkarmaz beni yıpratan onun sevgisinin bitmiş olması .

Çocuklar için evlilik sürdürülmez diyenlerden ve çocuklarımın mutluluğunu öncelik yaparak boşananlardanım.
Ama sizin evliliğinizde çocuklarınızla ilgili kötü birşey yok..
Mutlu bir anneye ihtiyaçları var aslında ama siz ayrı eve çıkarsanız mutlu anne olmayacaksınız..
Başarmanız öyle zor görünüyor ki kendi başınıza..
O yüzden çocuklarınız en azından büyüyene kadar sorunsuz yaşamaya çalışın..
Huzursuzluk çıkarmadan ve çıkmasına izin vermeden..
Allah yardımcınız olsun..

Evet onları çok seviyor .
Ama beni değil .
Ayrılık girsin araya hep dışarı atıyor kendini .
En son ayrı kaldığımız da bu olmuştu .

Çocuklarını temelli isteyen bir adamdan çocuklar öylece alıp nasıl boşanacaksınız. Bence tekrar düşünün. Ben eşimi çok seviyorum yani gerçekten çok sevdiğimi düşünüyorum. Yeni evliyiz. Ve son kavgamızda bir sinirle bende ona seni sevmiyorum çok pişmanım istemiyorum gibi laflar kullanmıştım. Eşiniz size değiştiğinizi söylemiş, belkide gerçekten değiştiniz. Belki sizi yoran yıpratan eşiniz değil başka şeylerdir. Bence bu kadar çabuk pes etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…