Belki de artık kırmayı düşünmüyor .Tartışma esnasında sinirli söylenmiş bir söz olabilir mi?
Merhaba ,Sözlü şiddet ne dir, bilir misiniz??
Bir tokat atsa geçer acısı, ama bu geçmiyor günler geçiyor daha fazla çoğalıyor sanki ..
Unutamıyorum ,karar verdim dönüşü olmayan bir yola girmeye ...
4 yıllık evliyim ,eşim ile tartışırken beni sevmediğini benim degistigimi söyledi .
Boşanalım dedim , kabul etmedi çocuklar o gelince evde olmalıymış .
Her akşam gelip görürsün sıkıntı cıkarmam dedim . Kabul etmedi .
Temelli ver bana boşan diyor .
Tabi ki de vermeyi düşünmüyorum ikisinde 3 yaş altı bebek .
Ben el altından bir iş ayarlayıp, kimseye söylemeden bir ev bulmayı düşünüyorum .
Aileme söylesem karşı çıkarlar , ben çocuklarla baba evin de yapamam .
Annem ile anlaşamam çocuklar konusunda .
Onları bir krese veririm akşamları da alırım .
Sizden ricam bana yol göstermeniz .
Kreş ücretleri ,boşanma süreci ve nafaka hakkında .
Pek dolgun ücretli bir iş bulamayacağım kesin , nafaka ile kreş parasını karşılamayı düşünüyorum .
Sizce çocuklarım ile daha mutlu olmaz mıyım 2 odalı bir evimiz olsa bu günler de bunun hayali ile yaşıyorum inanın .ben kendime göre cevaplayım sordugunuz soruyu öncelikle gurur yapmazdım..
ve ortada şiddet yok aldatma içki kumar yok ise gerekirse üc maymunu oynardm evet.
hani bir söz vardır ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyardan gideceksin die.
ben olsam deveyi güderdm hayat cok zor.. benm evliliğimde cok inişli cıkışlı ama sabrediyorum aşmaya calışıyorum gururu vs hepsini bıraktım bir kenara şiddet yok ama küfür var mesela.. en ufak birşeyde birbirimize girerir.. ama bunlar boşanmak için yeterli değil
siz sanıyormusunuz herkezin evliliği dört dörtlük asla değil.. bakmayn kimseye.. burda boşanın diyen cogu kişiyede aldırış edip gaza gelmeyn
cocuklarınız var onlar için gururunuzu bir kenara bırakın
bence sizin evliliğiniz kurtarılabilir konu sahibi.
Hiç bir evlilik 4 4 lük değil inan sinirle herşey söyleniyor, özellikle ilk 5 yıl tanıma süreci çok çetin geçebiliyor, belki eşinizin iş vb sorunlarıda var hayat mücadelesi var biraz bekleyin, evliliğinizi gözden geçirin, saglıklı karar verilmesi çok önemli boşanma her halükarda olur zaten..Belki de artık kırmayı düşünmüyor .
Oysa normalde iyi ama kırıp kırıp donebiliceği biri olmaktan bıktım artık .
Hani çocuklar için taşıdığı bir yük gibi görüyorum kendimi.
Yükünü hafifleticem az kaldı .
Ağlayarak okudum yazdıklarınızı .Merhaba ,
Ben de 4 yıllık evliydim, 2 hafta oldu evimi ayıralı dava açtım ve daha duruşma gününe çok var henüz boşanamadık. Bir kızımız var 2,5 yaşında. İnanın zor oluyor, güçlü herşey ile baş edebilen 12 yıldır çalışan kariyeri olan bir kadınım ama yine de zor. Fakat huzur verici çünkü hem duygusal hem de fiziksel özgürlüğünü kazanıyorsun..
Ben size çocuk ile olabilecek henüz taze tecrübemi aktarayım; Kızımın ilk kreş gününde başarısız oldum, durmak istemedi hırçınlaştı mecbur babaannesine geri götürdüm çünkü işyerine dönmek zorundaydım, kızımı babaannesine bıraktıktan sonra hazmedemedim ve arabada işyerine gelene kadar hıçkıra hıçkıra ağladım..
Zor olacak ama sabırla , kararlılıkla zorluklar atlatılır.
Çocuklar da alışır yalnızca kararlı ve güçlü olun, çünkü inanın bana duygusal ve fiziksel özgürlük kadar kendini iyi hissettiren başka bir duygu yok!
tabiki olabilirsinz ama diyorum ya cok zor hayat.. ben bunu cok önce yaşadım ve neyin ne olduğunu gördümSizce çocuklarım ile daha mutlu olmaz mıyım 2 odalı bir evimiz olsa bu günler de bunun hayali ile yaşıyorum inanın .
Ah şu gurur keşke sökülüp atıla bilse .
Hayır durduk yere kavga çıkarmaz beni yıpratan onun sevgisinin bitmiş olması .iki çocuk kreş masrafları zaten asgari ücret kadar en az..
İyi bir kreşe göndermelisiniz çocuklarınız küçük çünkü..
Kira faturalar ve önümüz kış yakıt parası..
Bunları karşılayabilmeniz için iyi bir geliriniz olması gerekiyor..
Alacağınız nafaka eşinizin maaşına göre olacaktır ama çok yüksek olacağını düşünmüyorum..
Aileniz de destek olmayacağına göre çok zor..
Böyle de yaşamak zor ama en azından neyi nasıl yetireceğim diye düşünmüyorsunuz..
Umursamamaya çalışsanız eşinizi olmaz mı?
Gelip sataşıyor mu sussanız da..
evet kesinlikle size katılıyorum cok zor hayat tek basına 2 cocuk.. destek yok nereye kadar..iki çocuk kreş masrafları zaten asgari ücret kadar en az..
İyi bir kreşe göndermelisiniz çocuklarınız küçük çünkü..
Kira faturalar ve önümüz kış yakıt parası..
Bunları karşılayabilmeniz için iyi bir geliriniz olması gerekiyor..
Alacağınız nafaka eşinizin maaşına göre olacaktır ama çok yüksek olacağını düşünmüyorum..
Aileniz de destek olmayacağına göre çok zor..
Böyle de yaşamak zor ama en azından neyi nasıl yetireceğim diye düşünmüyorsunuz..
Umursamamaya çalışsanız eşinizi olmaz mı?
Gelip sataşıyor mu sussanız da..
nasıl bu kadar emiinsiniz peki sevgisinin bittiğinden ?Hayır durduk yere kavga çıkarmaz beni yıpratan onun sevgisinin bitmiş olması .
Yalnız mısınız? Aileniz ile aynı şehirde misiniz? Sizin yanınızda olacaklar mı? Maddi anlamda kendi kendinize geçinebilecek misiniz? Nafakayı yüksek tutun ve vicdan yapmayın. Bundan sonra güçlü olabilmeniz için eşinize karşı ve diğer kösteklere karşı vicdanınızı bir kenara bırakmak zorundasınız. Aksi halde gücünüzü kırarlar, güçsüz olduğunuzu hissettiğiniz noktada hemen yalnız kalın ve o hissi yalnız yaşayın , eşinizin o zaafınızı görmesine izin vermeyin.Ağlayarak okudum yazdıklarınızı .
Güç çocuklarımız dan geliyor zaten
Yalnız olsam bunu göze alamazdım.
Allah kolaylık versin size de .
Çok zor .
Söylüyor çünkü her kavgada yüzüme vuruyor pişmanım diyor .nasıl bu kadar emiinsiniz peki sevgisinin bittiğinden ?
anladm.. söylemekle gercekten sevmemiş yahut sevgisi bitmiş olmaz ki.. bende söylüyorum ama seviyorum eşimi sinrle insanın agzından herşey cıkabilir benmde cıkıyor yalan yok..Söylüyor çünkü her kavgada yüzüme vuruyor pişmanım diyor .
Bende söylüyorum yalan yok .
Küfürlü konuşuyor, aileme laf söylüyor .
Ailem yanımda ben boşaniyorum desem gel bizim le yasa diyicekler , çocuklarım ile yaşayamam ailem ile annem ile bu konuda anlaşmayız .Yalnız mısınız? Aileniz ile aynı şehirde misiniz? Sizin yanınızda olacaklar mı? Maddi anlamda kendi kendinize geçinebilecek misiniz? Nafakayı yüksek tutun ve vicdan yapmayın. Bundan sonra güçlü olabilmeniz için eşinize karşı ve diğer kösteklere karşı vicdanınızı bir kenara bırakmak zorundasınız. Aksi halde gücünüzü kırarlar, güçsüz olduğunuzu hissettiğiniz noktada hemen yalnız kalın ve o hissi yalnız yaşayın , eşinizin o zaafınızı görmesine izin vermeyin.
Hayır durduk yere kavga çıkarmaz beni yıpratan onun sevgisinin bitmiş olması .
nasıl bu kadar emiinsiniz peki sevgisinin bittiğinden ?
Evet onları çok seviyor .Çocuklar için evlilik sürdürülmez diyenlerden ve çocuklarımın mutluluğunu öncelik yaparak boşananlardanım.
Ama sizin evliliğinizde çocuklarınızla ilgili kötü birşey yok..
Mutlu bir anneye ihtiyaçları var aslında ama siz ayrı eve çıkarsanız mutlu anne olmayacaksınız..
Başarmanız öyle zor görünüyor ki kendi başınıza..
O yüzden çocuklarınız en azından büyüyene kadar sorunsuz yaşamaya çalışın..
Huzursuzluk çıkarmadan ve çıkmasına izin vermeden..
Allah yardımcınız olsun..
Belki de haklısınız artık güç bulamıyorum kendim de bu anlattiginz zorlukları taşımaya hazırım da , kalacak gücü bulamıyorum kendim de .Sanırım daha çok konusahibinin sevgisi bitmiş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?