• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cesarete ihtiyacım var!

huzme

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
64
Puanlar
288
Yer
Antalya
Merhaba, ben boşanma arifesinde olan bir kardeşinizim.
Şu an bir camideyim. İkindi namazını kıldım ve hüngür hüngür ağladım. Yarın boşanma dilekçesi vereceğim.
10 yıllık bir evlilik ve iki çocukla bu adımı atmak gerçekten çok zor.

Hikâyemi anlatmak istiyorum.

Çok severek evlendik. İkimiz de düzgün, sorumluluk sahibi, çevresi tarafından sevilen insanlarız. Evlilik öncesinde bazı sorunlar vardı; özellikle öfke problemi gibi… Bunlardan korkuyordum ama görmezden geldik. O sorunların zamanla katlanarak, adeta çarpı on olarak karşıma çıkacağını bilmeden.

Yıllarca kahrını çektim diyebilirim. Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Ancak boşanma sebebimiz bu da değil.

Asıl sebep, 5 buçuk yıldır devam eden kripto bağımlılığı. Ben helal lokma konusunda çok hassas bir insanım. Bu süreçte borçlar oldu, ailesi tarafından ödendi (zaten onların bize borcu vardı). Şu an ise maaşının dörtte birine haciz geldi. Ama inanın, borçları artık düşünmüyorum bile.

Beni bu noktaya getiren şey; yıllarca arkamdan işler çevirmesi, yüzüme baka baka yalanlar söylemesi oldu. Ona karşı sevgim bitti, güvenim zaten kalmadı. Bu kararı almamdaki en önemli neden ise, tekrar yapacağına olan inancım. Daha fazlasını kaldıramam.

Ama yine de…
10 yıllık emek, iki çocuk… Hepsi çok zor.

Belki sizin güzel yorumlarınız bana cesaret verir, bu yolda kendimi biraz daha güçlü hissetmemi sağlar diye yazıyorum.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben boşanma arifesinde olan bir kardeşinizim. Şu an bir camideyim. İkindi namazını kıldım ve hüngür hüngür ağladım. Yarın boşanmak için dilekçe vereceğim. 10 yıllık evlilik ve 2 çocukla adım atması çok zor olan bir süreç. Hikayemi anlatayım.
Çok severek evlendik. İkimizde düzgün, sorumluluk sahibi, herkes tarafından sevilen insanlarız. Evlenirken bazı sorunlar vardı öfke problemi gibi bunlardan korkuyordum ancak bunları görmezden geldik. Tabi bunların çarpı 10 olarak karşıma çıkacağını bilmeden. Kahrını çektim diyebilirim. Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Ancak boşanma sebebimiz de bu değil. 5 buçuk yıldır devam eden kripto bağımlılığı. Ki ben helal lokma konusunda çok hassas olan bir insanım. Borçlar oldu ailesi tarafından ödendi(onların bize borcu olduğu için). Şu anda da maaşının dörtte birine haciz geldi. Ama inanın borcu şu an düşünmüyorum bile. Yıllarca arkamdan iş çevirip yüzüme baka baka yalanlar söylemesi beni bu noktaya getiren. Ona karşı sevgim bitti güvenim zaten kalmadı. Ve bu kararı almamda en önemli şey ise tekrar yapacağına olan inancım. Daha fazla kaldıramam. Ama dediğim gibi 10 yıllık emek 2 çocuk zor bir durum. Belki sizin güzel yorumlarınız beni cesaretlendirir ve bu yolda bana destek olur diye yazıyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Merhaba canım kolay birşey değil öyle yuvanı yık demek anlattıklarına göre ortada yuva kalmamış

Evlilikte güven sadakat saygı bunlar sarsılınca geriye birşey kalmıyor ve de o saatten sonra sadece kağıt üzerinde bir evlilikten öte gitmiyor
Evlilik emek gerektirir kesinlikle güven duygusunun olmadığı yerde huzur olmaz yarın öbür gün Allah korusun sağlığının her türlüsünü yitirmek işten bile olmayabilir

3 yıl önce ( 7 flört + 22 yıllık) evliliğini bitirmiş ablanız olarak yazdım

Çok şükür boşadım ,kurtuldum diyorum

Allah hakkınızda en hayırlı olanı versin ,Allah'a emanet ol her daim canım

Son düzenleme:
Evlatlarınızla yolunuza devam edın şahsı fıkrımmm…asla vazgecmıyorlar bu tarz bağımlılıklardan . İlk başta zor olur ama sonra duzen ve dengeyı kurarsınız.. üstünü örttükçe katlanıcak, huzursuz mutsuz evlilik çocukları yalnız büyütmekten çok daha zor.. Onlar içinde ruhlarında en büyük yara mutsuz anne görmek. Bende yaşadım boşuna zaman kaybetmişim degısmedii. Huylu huyundan asla vazgecmıyor hele öfke problemıde varsa…. Daha erkn boşansaydım tek pişmanlığım bu, çocuklarımın ruhunda daha az hasar açardım şimdi çok daha mutluyuz huzurluyuz pskolojılerını düzeltmek için uzun yıllar uğraştım sonrasında smdı hersey yolunda cokşukur ilk başta zordu zor olucak çünkü bır tercıh yapıyoruz..ama onların sevgı ve gücüyle hersey asılıyorrr…hem mutlu hem gucluyuz artık..umarım szde huzuru bulursunuz.. yıne en doğru karar sızın 🌸

Son düzenleme:
Şu an bir camideyim. İkindi namazını kıldım ve hüngür hüngür ağladım. Yarın boşanma dilekçesi vereceğim.

Çok severek evlendik. İkimiz de düzgün, sorumluluk sahibi, çevresi tarafından sevilen insanlarız. Evlilik öncesinde bazı sorunlar vardı; özellikle öfke problemi gibi… Bunlardan korkuyordum ama görmezden geldik. O sorunların zamanla katlanarak, adeta çarpı on olarak karşıma çıkacağını bilmeden.

Yıllarca kahrını çektim diyebilirim. Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Ancak boşanma sebebimiz bu da değil.

Asıl sebep, 5 buçuk yıldır devam eden kripto bağımlılığı. Ben helal lokma konusunda çok hassas bir insanım. Bu süreçte borçlar oldu, ailesi tarafından ödendi (zaten onların bize borcu vardı). Şu an ise maaşının dörtte birine haciz geldi. Ama inanın, borçları artık düşünmüyorum bile.

Beni bu noktaya getiren şey; yıllarca arkamdan işler çevirmesi, yüzüme baka baka yalanlar söylemesi oldu. Ona karşı sevgim bitti, güvenim zaten kalmadı. Bu kararı almamdaki en önemli neden ise, tekrar yapacağına olan inancım. Daha fazlasını kaldıramam.

Ama yine de…

Belki sizin güzel yorumlarınız bana cesaret verir, bu yolda kendimi biraz daha güçlü hissetmemi sağlar diye yazıyorum.
Karşısındakinin hatası affedilebilir degisecegi düşünülüyorsa ama tedavi olmayı düşünmeyen yalanlara devam edip bu işten vazgeçmeyen biriyle yolları ayırmak en ideali şu durumda sanki .

Boşanmak söylemek kadar kolay değil elbette ama artı eksisini düşününce bu yolun sonu boşanmaya hayra çıkacak gibi geldi bana .

Hakkında hayırlısı olsun hersey gönlünce olsun kardeşim 🌸

Size karşı fiziksel bir şiddeti yoksa bence boşanmayın yerine birkaç ay uzaklaşın ondan ailenizin evine gidip.
Kripto belasına birçok kişi bulaşmış ne yazık ki.
Çok yaygın bir problem. Birçok evli erkeğin kripto belasına girmiş olduğunu gördüm.
Abilerim de bu belaya girmişti. İçten içe pişman olup intiharı bile düşünüyorlar. Bu düşünceleri de dışariya öfke olarak yansıyor.
Ailem ve eşleri abilerime yardımcı olup üstlerine çok gitmeyip destek oldular.
Abilerim de birkaç yılda kapattılar borçlarını. Şuan çok mutlular.
Eğer eşiniz sizi seviyorsa eğer fiziksel şiddet uygulamıyor ise eğer bu son kripto borçları olacaksa boşanmak yerine başka seçenekler düşünün bence.
Yuvanıza yazık etmeyin. Emin olun ki kripto belasına bulaşmış genç çok çok yaygın

Kumar bağımlılığından kurtulmak madde bağımlılığından kurtulmaktan çok daha zormuş. Geçerli bir boşanma sebebi.

Hakkınızda hayırlısı olsun dediğiniz gibi düzelmez... Karı koca olarak ayrılırsiniz ama anne ve baba olarak çocukların sorumluluklarını beraber devam ettirin...
Teşekkür ederim. İnşallah çocuklar baba eksikliğini min.da hissederek büyürler. Tüm isteğim bu.

Merhaba canım kolay birşey değil öyle yuvanı yık demek anlattıklarına göre ortada yuva kalmamış

Evlilikte güven sadakat saygı bunlar sarsılınca geriye birşey kalmıyor ve de o saatten sonra sadece kağıt üzerinde bir evlilikten öte gitmiyor
Evlilik emek gerektirir kesinlikle güven duygusunun olmadığı yerde huzur olmaz yarın öbür gün Allah korusun sağlığının her türlüsünü yitirmek işten bile olmayabilir

3 yıl önce ( 7 flört + 22 yıllık) evliliğini bitirmiş ablanız olarak yazdım

Çok şükür boşadım ,kurtuldum diyorum

Allah hakkınızda en hayırlı olanı versin ,Allah'a emanet ol her daim canım
Yorumunuz çok değerli. Zaten kalbimde bir durum var. Stres anında çok kötü oluyorum. Sağlıklı ve güvenli bir yaşam için bu yolu seçtim. İnşallah bende ömür boyu bu kararımın doğruluğunu yaşarım.
Dualarınız için de ayrıca teşekkür ederim. Amin Allah sizlere de aynısını versin.

Ama yine de…

Dediğiniz gibi devam edecek bunu yapmaya. Siz boşanın kenidinizi cocuklarinizi kurtarin.

Evlatlarınızla yolunuza devam edın şahsı fıkrımmm…asla vazgecmıyorlar bu tarz bağımlılıklardan . İlk başta zor olur ama sonra duzen ve dengeyı kurarsınız.. üstünü örttükçe katlanıcak, huzursuz mutsuz evlilik çocukları yalnız büyütmekten çok daha zor.. Onlar içinde ruhlarında en büyük yara mutsuz anne görmek. Bende yaşadım boşuna zaman kaybetmişim degısmedii. Huylu huyundan asla vazgecmıyor hele öfke problemıde varsa…. Daha erkn boşansaydım tek pişmanlığım bu, çocuklarımın ruhunda daha az hasar açardım şimdi çok daha mutluyuz huzurluyuz pskolojılerını düzeltmek için uzun yıllar uğraştım sonrasında smdı hersey yolunda cokşukur ilk başta zordu zor olucak çünkü bır tercıh yapıyoruz..ama onların sevgı ve gücüyle hersey asılıyorrr…hem mutlu hem gucluyuz artık..umarım szde huzuru bulursunuz.. yıne en doğru karar sızın 🌸
Çok teşekkür ederim özellikle bu yoldan geçmiş birinin cevapları daha da rahatlatıyor içimi. Kesinlikle ben onunla artık mutlu olamam ve çocukların beni mutlu görmeye ihtiyaçları var. Bu süreçte bana tavsiyeniz olursa açığım.

Karşısındakinin hatası affedilebilir degisecegi düşünülüyorsa ama tedavi olmayı düşünmeyen yalanlara devam edip bu işten vazgeçmeyen biriyle yolları ayırmak en ideali şu durumda sanki .

Boşanmak söylemek kadar kolay değil elbette ama artı eksisini düşününce bu yolun sonu boşanmaya hayra çıkacak gibi geldi bana .

Hakkında hayırlısı olsun hersey gönlünce olsun kardeşim 🌸
Çok defa affettim bu ilk değil değişeceğine inancım olmadığı için bitirme noktasına geldim. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için 🌸

Ama yine de…

İnşallah en hayırlısı güzeli olsun hakkınızda ve çocuklarınıza. Bir yuva kolay kurulmadığı gibi kolay da yıkılmıyor. Bu konuma gelene kadar eminim çok şeyler affetmişsinizdir, yeniden başlayalım demişsinizdir ya da eşinizin çok tutmadığı sözleri olmuştur. Rabb’im selamete çıkarsın sizi, eşiniz de o illetten umarım kurtulur. Hiç tedavi aldı mı?

Back
X