• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cesarete ihtiyacım var!

Merhaba, ben boşanma arifesinde olan bir kardeşinizim.
Şu an bir camideyim. İkindi namazını kıldım ve hüngür hüngür ağladım. Yarın boşanma dilekçesi vereceğim.
10 yıllık bir evlilik ve iki çocukla bu adımı atmak gerçekten çok zor.

Hikâyemi anlatmak istiyorum.

Çok severek evlendik. İkimiz de düzgün, sorumluluk sahibi, çevresi tarafından sevilen insanlarız. Evlilik öncesinde bazı sorunlar vardı; özellikle öfke problemi gibi… Bunlardan korkuyordum ama görmezden geldik. O sorunların zamanla katlanarak, adeta çarpı on olarak karşıma çıkacağını bilmeden.

Yıllarca kahrını çektim diyebilirim. Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Ancak boşanma sebebimiz bu da değil.

Asıl sebep, 5 buçuk yıldır devam eden kripto bağımlılığı. Ben helal lokma konusunda çok hassas bir insanım. Bu süreçte borçlar oldu, ailesi tarafından ödendi (zaten onların bize borcu vardı). Şu an ise maaşının dörtte birine haciz geldi. Ama inanın, borçları artık düşünmüyorum bile.

Beni bu noktaya getiren şey; yıllarca arkamdan işler çevirmesi, yüzüme baka baka yalanlar söylemesi oldu. Ona karşı sevgim bitti, güvenim zaten kalmadı. Bu kararı almamdaki en önemli neden ise, tekrar yapacağına olan inancım. Daha fazlasını kaldıramam.

Ama yine de…
10 yıllık emek, iki çocuk… Hepsi çok zor.

Belki sizin güzel yorumlarınız bana cesaret verir, bu yolda kendimi biraz daha güçlü hissetmemi sağlar diye yazıyorum.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
kripto ve borsa kumar değildir para yönetimi yatırım aracı borsadır. bence aynı pencereden baksanız algınız değişirdi

kripto ve borsa kumar değildir para yönetimi yatırım aracı borsadır. bence aynı pencereden baksanız algınız değişirdi
Bakış acısı değişse ne olur kocasının maaşının dörtte birine haciz konmuş, önceki borçları ailesi ödemiş. Bir insan bir şeyi beceremeyip,ondan zarar görüp yine de devam ediyorsa, o bağımlıdır. Konuya altından, üstünden de baksanız değişmez.

Zaten üzerindeki eve haciz gelecekti hemen babasının üzerine yaptı arabayı da benim. Bende çocukların anlamaması için bitirmek istiyorum büyüdüklerinde böyle bir babaları olduğunu bilmesi onları daha fazla yıkar
Annem biz babasız büyümeyelim diye boşanmamış zamanında, açıkçası boşansa daha az bozulurdu psikolojimiz :) o yüzden herkesin bu olaylara bakış açısı farklıdır diye düşünüyorum yaşadığımız olaylara göre şekilleniyor fikirlerimiz

Şu an bir camideyim. İkindi namazını kıldım ve hüngür hüngür ağladım. Yarın boşanma dilekçesi vereceğim.

Çok severek evlendik. İkimiz de düzgün, sorumluluk sahibi, çevresi tarafından sevilen insanlarız. Evlilik öncesinde bazı sorunlar vardı; özellikle öfke problemi gibi… Bunlardan korkuyordum ama görmezden geldik. O sorunların zamanla katlanarak, adeta çarpı on olarak karşıma çıkacağını bilmeden.

Yıllarca kahrını çektim diyebilirim. Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Ancak boşanma sebebimiz bu da değil.

Asıl sebep, 5 buçuk yıldır devam eden kripto bağımlılığı. Ben helal lokma konusunda çok hassas bir insanım. Bu süreçte borçlar oldu, ailesi tarafından ödendi (zaten onların bize borcu vardı). Şu an ise maaşının dörtte birine haciz geldi. Ama inanın, borçları artık düşünmüyorum bile.

Beni bu noktaya getiren şey; yıllarca arkamdan işler çevirmesi, yüzüme baka baka yalanlar söylemesi oldu. Ona karşı sevgim bitti, güvenim zaten kalmadı. Bu kararı almamdaki en önemli neden ise, tekrar yapacağına olan inancım. Daha fazlasını kaldıramam.

Ama yine de…

Belki sizin güzel yorumlarınız bana cesaret verir, bu yolda kendimi biraz daha güçlü hissetmemi sağlar diye yazıyorum.
Hepımız emekler verdık. Bu en büyük yanılgıymış bir çok emek verdım bıtmesını ıstemıyorum. Ama kalan yıllarını kurtarıyosun. Yalan dolan gırınce aşkta bıtıyor zaten. Çok çok zor. Her hıkaye zor. 1 yıllık evlılık olsaydıda zor olucaktı. Bır kagıt al artıları eksılerı yaz. Giden ömürden ve senden gıdıyor. Kumar bagımlılıgı çok kötü bır durum. Allah sana kolaylık versın. Umarım senın ıcın ıyı neyse o olur

Guzel kadrsim evlenmek sunnet ayrilmk farz madem dini butun bir kardeşimsin hemen uzakls ailene sigin eryada hec herseyi unutup yeni hayata baslicksin uzleucek bisey yok cunku uzulduk e kendine stre baskı hyatini zehir edecek
Mden seninle aile olmamayi secti kocan kendisi bilir sende yolunu ciz o çizmiş seni dinlemeyerek
kapat bu defteri her sayfa temizdir yeni basla

Canım, kendine dön bu evrede kendi parlamana izin ver sevdiğin şeylerle ilgilen maske yap dua et kendini sev çok sev inan bu günler geçecek böyle de güzel gün mü vardı diyeceğin günler gelecek. Kendini hiç kapatma duygunu yaşa yavrularına sarıl. Ama sorumluluğu tek başına yüklenme. Babaysa babalığını yapsın pehlivan olup hala onun sorumluluklarını sırtlanma.
Eğer gerçekten pişmansa bağımlılık tedavisi görürse seni gerçekten başka biri olduğuna inandırırsa belki bir şans daha ver. O da senin emeğin hürmetine.
Mübarek aylarda Allah ferahlık versin doğruya yönlendirsin adımlarımızı 🤲🏻

Çok teşekkür ederim özellikle bu yoldan geçmiş birinin cevapları daha da rahatlatıyor içimi. Kesinlikle ben onunla artık mutlu olamam ve çocukların beni mutlu görmeye ihtiyaçları var. Bu süreçte bana tavsiyeniz olursa açığım.
Rica ederim, yani daha önce şanslar verdıysenız ve boşa çıktıysa inanın zaman kaybı.. çok fazla şans verdım bunları yaşayan biri olarak ama..malsf degsmıyorlar. Ki arada kavgacı ama bana çok düşkün tuhaf bi esım vardı ayrılmak istemeyen ama sözler verıp degısmeyen bu adam ; oyunlar krıptolar bırazda bencıl bir esım vardı. Tavsiyem önce hazır hıssedın iş çalışma ekonomi anlamında bi zemini oluşturun veya aıle desteği.. bi planlama yapın sonra harekete geçin.. Yıllarca beklemeyın bunun için,ama.. Netıcede bunca zaman sabrettınız. Ben iş başvuruları yapmıştım çok fazla sürece girmeden…işim yoktu o dönem param yoktu aıle destegıde yoktu.1+1 evleri arastrmaya baslamştım. Şuanki aklım olsa onun evden gtmesını isterdim eşyaları herseyı ona bırakıp çıkmazdım..neden herseyı onlara bırakıyoruz bu yanlşş umarm sz yapmazsınız bunu.. İnanın iş bulunca 3,4 aya herseyın ustesınden gelmeye başlıyorsunuz.. Bn yaz donemını beklemiştım bu da 2.tavsıye; cckların okulu olmasın 3 ay duzenımı daha rahat kurarım dıye dusunmştüm iş ve çalışma anlmndada.. Çocuklarım 9 ve 11 yasndalardı.. Şuan daha büyük bi evımız var işim çok daha iyi ama en önemlisi; ben o cesaret edemediğim adımı attığımda; huzuru buldum.kavga gürültü yok eve ıcra gelıcek korkusu yok :( çocuklarım mutlu, bazen sadece makarna yiyebıldık, bazen iyi yemekler ama çok huzurlu yaşadık o hayatımızdan çıkınca,gozlerının içi güldü kızlarımın.Biz tartışırken odasına yatağına saklanan ağlayan çocuklarım yok artık. özgüvenli mutlu hakkını savunabılen çocuklarım var en muhımı bu.. Bana inanın hersey güzel oluyor.3,4 ay zorluyor sonra o tempoya alışıyorsunuz.. Ruhsal yorgunluk fızıksel yorgunluktan daha zor… Birseylerın uzerını örttükçe evlatlarımız için yuva için; önce af dıleyıp sonra bıze daha çok reva goruluyor çünkü bır kez tolore ettık. Ikıncı besıncı onuncu kezde ederiz bunu böyle kodluyorlar hep daha fazlası gelıyor affettıkce.

Kriptoya kaybetmekten korkmayacağın bir parayı yatırıp unutacaksın,yıllar sonra bi faydası olur, ama bizim salak adamlar ne var ne yok gömüyorlar,bilmedikleri coinler alıp al sat,al sat batıyorlar ..Benim eşim de borsa bağımlısı..hacizlik bi şeyimiz çok şükür olmadı ama daha iyi olabilirdik...Ben de sizin gibi çok dertliyim bu konuda..Peki sizin durumunuz nedir,boşandıktan sonra nasıl bir hayat bekliyor sizi?bildiğim kadarıyla eşin borcundan dolayı diğer eşin malına haciz gelmiyor..arabayı neden babasına yapmış ki?ev falan var mı?

Ama yine de…

Cinsel hayatınız nasıl dı

Ama yine de…

Çalışıyor musun umarım çalısıyorsunuzdur.Hakkınız da en hayırlısı olsun dilerim. Yalan varsa işiniz en zoru diyebilirim.Dediğiniz gibi bi ilişkiyi noktalayan şey güvensizlik olur her zaman.Bence doğru olanı yapıyorsunuz.Sizin de hayatınız ve bu hayata bir defa geliyorsunuz.Böyle bişey yaşamanız gerçekten çok üzücü ama bundan sonrası dilerim sizin için en güzeli olacaktır.Güçlü kalın önce kendiniz, sonra çocuklarınız için ☺️

Bu kararı almamdaki en önemli neden ise, tekrar yapacağına olan inancım
Şu cümle var ya bu cümlenin çaresizliğini,ağırlığını çok iyi biliyorum.
Ben de aynı sebeplerle evliliğimi bitirdim yakın zamanda.
Sizi çok iyi anlıyorum Allah yardımcımız olsun.

Öncekilerde ailemin yanına gidip ayrı da kaldım. Elinden tutup psikologa da götürdüm değişen bir şey olmadı. Fiziksel şiddet hiç olmadı ama psikolojik şiddet oldu.
Sizi de uyarmak isterim. Bu öyle hemen biten bir şey değil bende tecrübeyle öğrendim malesef. Eşim 2 yıl yapmamıştı sonra başladı. Bunu görüştüğüm psikologa sorunca o da şey dedi 20 yıl sonra bile yapabilir. O yüzden sizde dikkatli olun derim.
Malesef bu dönemin belası kripto. Yuvama yazık oldu ama bunu ben yapmadım.
Çok geçmiş olsun canım. Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar.

Ben kendim destek aliyorum. Psikologumla kinystuk bu konuyu, terapi alsa bile tekrar başlayabilir diyor. Hatta burada bir arkadaş demisti, kumarbazin yemini para bulana kadardır diye.
Aynen bu cümleyi söyledim doktoruma, çok doğru bir söz dedi.
Yani biraktim dese bile 5 yıl sonra yapmayacağının garantisi maalesef yok.

Evlatlarına sana sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum.

Öyle bir tavırda ancak bana hiç samimi gelmiyor. Düzeleceğine inanmıyorum. Bu o kadar basit bir şey değilmiş içinde olunca anladım.
Eşine sorsan onun için o kadar basit ki.

Ben oynadığını yakaladığımda ne kadarlık oynadın diye sordum, çok bisey değil 10 bin liralık oynadım demişti.

Tabi batirdigi 3 milyon TL nin yanında 10 bin para bile değil.

1yıl oldu boşanalı benım eski esim de cripto yuzunden altımızdakı arabadan olmuştu. hala oynuyor sanırım ama ticaret yaptığı iyi kazandığı için kaybetse de koymuyor ona bence. evı sıze bırakması çok iyi zira ben aılemın yanına geldım oglumla ev ev ustune zor oluyor ama zamanla ona da alışıyor insan.. siz en azından çocuklarınızla yalnız düzenleri bozulmayan evinizde yaşayacaksınız bu güzel. Rabbim hakkınızda hayırlısını nasiip etsin güzel kapılar açsın size çocuklarınıza

Boşanın kurtulun
Ömür bir gün
Çekmeye değmez
Yolunuz açık olsun

Eşine sorsan onun için o kadar basit ki.

Ben oynadığını yakaladığımda ne kadarlık oynadın diye sordum, çok bisey değil 10 bin liralık oynadım demişti.

Tabi batirdigi 3 milyon TL nin yanında 10 bin para bile değil.
Ama sizin 100 TL lik harcamanızı yeri geldiğinde gereksiz görürler

Çok geçmiş olsun canım. Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar.

Ben kendim destek aliyorum. Psikologumla kinystuk bu konuyu, terapi alsa bile tekrar başlayabilir diyor. Hatta burada bir arkadaş demisti, kumarbazin yemini para bulana kadardır diye.
Aynen bu cümleyi söyledim doktoruma, çok doğru bir söz dedi.
Yani biraktim dese bile 5 yıl sonra yapmayacağının garantisi maalesef yok.

Evlatlarına sana sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum.
Çok teşekkür ederim. Malesef garantisi yok. Bende psikolog eşliğinde yürütüyorum bu süreci. Dilekçe de verdik bugün. Allah'ım utandırmasın güzel günler göstersin. Ailemden tek babamın haberi var diğerlerine de söyleyeceğim yavaş yavas

Back
X