- 22 Kasım 2011
- 3.221
- 55
- 358
- Konu Sahibi MadamCocosh
-
çok teşekkür ederim desteginiz için 7 yıllık evliyim sorun bende eşimde yok polikistik over yaptırmadıgım bişey kalmadı benim ....inş olur sizinde rabbim nasip eder ...sizin sorununuz nedir:?canım benim çok geçmiş olsun öncelikle :26:
çok üzüldüm ama dediğin gibi kısmet değilmiş demek ki. şu an benim korkularımın hepsini yaşamışsın. durumunu çok iyi anlıyorum. bizde bir kez aşılama yaptırdık olmadı
şimdi bu yaz için tüp bebek düşünüyoruz.aslında düşünüyorduk desem daha iyi. o kadar korkuyorum ki olmazsa diye... şimdiden bu korkuyla başa çıkamıyorum.o hüsrana dayanamam diye düşünüyorum.
allah yar ve yardımcınız olsun. ümitvar olun ne olur.
kaç yaşındasınız ve kaç yıllık evlisiniz? ayrıca eşinizden dolayı mı tüp bebek e yöneldiniz merak ettim cnm
çok teşekkür ederim desteginiz için 7 yıllık evliyim sorun bende eşimde yok polikistik over yaptırmadıgım bişey kalmadı benim ....inş olur sizinde rabbim nasip eder ...sizin sorununuz nedir:?
allah yardımcınız olsun...tüp bebekte önce benim yaşadıklarımı söyleyim....polikistik over oldugum için karnimdan igne oldum 2 hafta,kadar hapta var tabi rahim hazırlıgı için,daha sonra yumurtalıklar istenilen büyüklüge gelince hafif bir anastesi ile yumurta toplama oluyo bu arada eşinde örnek veriyo.. ve süreç başlıyo bu süreç 3 ila 5 gün sürüyor daha sonra sizi çagırıp transfer yapılıyo bu süreye kadar jel kullanıyosunuz rahim içi bebege hazırlanıyo.....zor süreç başlıyo bekleme süreci 12 gün gecen gündüze karışıyo kaygılar meraklar.......sonra belli oluyo inş yardım edebilmişimdir biraz uzun oldu ama allah herkeze size kolaylık versin bitanem dualarım seninle..bende de pko var ama doktorlar çok ciddi boyutta değil ve gebeliğe engel değil dediler.ancak eşimde varikosel vardı.etkilerini biliyorsun zaten. 7 ay önce ameliyat oldu ama çok da bir gelişme yok gibi. haftaya salı testimiz var bakalım o zaman belli olacak. 2 ay önceki testte doktorumuz bu değerler bile aşılma için yeterli değil,tüp bebek e başvurun dedi.
bu yaz 3.yılımıza gireceğiz ve hiç korunmadık.geçen yaz aşılama yaptırdık ama olmadı.
şimdi öyle bir korku varki içimde ya olmazsa diye diye bebekten soğur gibi oldum resmen. sırf aynı hüsranı yaşamamak için.
bir de ben 23 ,eşim 33 yaşında.benm yaşım genç ama eşim için tam ideal diye düşünüyorum. bakalım ne yapacağız? bu yaz mı deneyeceğiz yoksa 1 yıl daha mı bekleyeceğiz? gerçi mevcut durum böyleyken beklemek de saçma olur ama bilemiyorum.
tedavi süreci nasıl tüp bebekte canım? kilo falan aldın mı cok?
tabi bu sürede karnımdan iğne falan kilo artışı oluyo iştah açıyo beni daha çok bebek tutundu benim daha sonra düşük oldu onda düşük ignesi vurundum onlar beni kilo aldırdı 14 kilo kadar ama verdim 4 kilo inş bu tekrar denice:18:
olsun aldıgımız en güzel kilolar olcak inş... kilo vermek kolay yeterki bebişlerimiz olsunkadın olmak ne zor ya... pco dan dolayı bende hafif kilolıu biriyim zaten.bir de tedavide alırsam + tutarsa hamilelik kiloları ....
düşünemiyorum ben kendimi :18:
Çok geçmiş olsun öncelikle. Moralini yüksek tutmaya, negatif düşünceleri bir kenara bırakmaya çalış canım. Ben de ocak ayında bir deneme yaptım ve maalesef transfer bile olmadım. Şu an 2.denememdeyim ve elimden geldiğinde pozitif olmaya çalışıyorum. Zor bir imtihandan geçiriyoruz, alnımızın akıyla çıkmak nasip olsun inşaallah. Allah hepimizin yardımcısı olsun...
çok teşekkür ederim bitanem ...allah yardımcımız olsun hepimimizin nasip edecek rabbim inş saglıklı eli ayagı düzgün inş. moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama elimde deyil tekrar düşücek diye o şüreçi tekrar yaşamak istemiyorum ellerim bacaklarım titriyo .... rabbime sıgınıyorum ama ........sizin neden olmadı :?
rabbim yardımcınız olsun inş en kısa zamanda olur kavuşursunuz...bebeginize....Canım şöyle düşün, herşeyde bir hayır vardır. Ben buna çok inanıyorum. Yaşayınca çok üzüldüğümüz, olmasını çok istediğimiz bir şey olmayınca bizim göremediğimiz bir hayır var mutlaka. Dualar ve sabır en büyük ilacımız...
Ben normal yoldan hamile kalabilmeme rağmen taşıdığım bir genetik hastalığın bebeğime geçmemesi nedeniyle tüp bebek yaptırıyoruz. Tüp bebek tedavisinden sonra embriyolarım genetik incelemeye giriyor. 2 katı stres yaşıyorum anlayacağın
rabbim yardımcınız olsun inş en kısa zamanda olur kavuşursunuz...bebeginize....
teşekkür ederiminşallah en kısa zamanda yeniden hamile kalırsın ve sağ salim kucağına almak nasip olur...
uzun zamandır girmiyodum buraya özlemişim........... önceki açtıgım konulardan hatırlarsınız ki tüp bebek yaptırmıştım 5 ay önce düşük olmuştu, kısmetimizde yokmuş inş şimdi olur tutar hayırlısı.....bu ay tekrar denicez dondurulmuş emriyolarım var 5 tane.... inş bunlardan saglıklı olan transfer edilcek duaya çok ihtiyacım var birde cesarete ........:18::18: çok korkuyorum aynı şeyleri tekrar yaşayacagımdan yada cesaretim kırıldı..biraz yorgunum ama cesaretim hiç yok bacaklarım titriyo içim doluyo gözümden sel olup akıyo....ben böyle deyildim daha cesaretliydim cesurdum ama şimdi öyle deyil niye böyle oluyorum bilmiyorum....dualarınız da unutmayın arkadaşlar bende sizlere dua ediyorum allah hepimize annelik duygusunu tatdırsın....amin.. :18:
rabbim hayırlısı ile kucagınıza almayı nasip etsin inş. dualarınızda bizleride unutmayın ..arkadaşlar hepinize umut olmak umutlaranız hiç bitmesin diye yazıyorum uzun zamandır girmiyordum kk ben iki kere tüp bebk denedim ilki tutmadı ikincisi tuttu ama 4.5 aylıkken kaybettim sadece hamile kalmakla bitmiyormuş bunu anladım 4.5 ay hiç kalkmadım 5 defa hastanede yattım ne dedilerse yaptım ama yaradanım nasip etmedi ve bebeğimin suyu bitti kalbi atıyodu hala ama bana zarar gelmesin diye doğuma başlattılar çünkü bebeğin eşi çürümüştü tabi ki büyük bir hüsran yıkıldım ama isyan etmedim yaradınıma yalvardım allahım vardır bir bildiğin diye şimdi mi ne oldu diyeceksiniz kürtajdan 3 ay sonra kendiliğimden hamile kaldım ve ben hala inanamıyorum şükrediyorum sadece allahım isteyen herkese nasip etsin dua etmeyi asla bırakmayın bu arad a ben hamile kaldığım ay soğan kürü yapmıştım faydası oldu mu bilmem 15 gece bir bardak içtim sabahları içemedim gerçi bunların hepsi bahane herkese dua ediyorum sizde bana dua edin kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?