- 3 Kasım 2016
- 690
- 1.094
- 33
- Konu Sahibi Elaaysefth
-
Biri beni çağırmısMerhaba hanımlar
Başlıktan anlaşılacağı üzere sorunum araba kullanmak daha doğrusu kullanamamak. Ehliyet aldım zor olsa da. Ama gelin görün ki ehliyet cüzdanda yatıyor. Çok korkuyorum elim ayağım titriyor. Ama kullanmayı çok istiyorum. Kullanmam şart bebek olduktan sonra.
Bu korkusunu aşıp arabayı cesurca kullananlar ne gibi yöntemler kullandınız?
Çok geçmiş olsun öncelikle. Ben de eşimle dolaşıyorum. Zaten tek çıkamam dediğiniz gibi. Bi tanıdık vardı sıkıştırmalara önlem olarak akşam erkek şapkası takıyordu.En çok magandalardan korkuyorumBen uzun süre yanimda biri varken çıktım. Başlarda babamla çıkıyordum, o yan koltukta oturuyordu. Sonra annemle cikmaya basladim (annem kullanmayı bilmiyor ama yine de varlığı cesaret veriyordu). Sonra da babam hastalanip yatalak oldu bir ara, o sirada hastaneye getirip götürme isi bana kalinca zorunluluktan artik tek cikmaya basladim. Ilk tek cikmaya başlayınca hep en sag seritten hız yapmadan sürüyordum. O zaman zaten kimseyle bir isiniz olmuyor. Sonra zaman geçtikçe gectikce alistim. Nerdeyse 10 yillik şoförüm ve süremeyeceğim herhangi bir yer yok. Trafik cesaret ve tecrube isi. Baslarda cok taciz edildim, korna yedim vs vs ama ogrendim artik. Takmadan inatla tekrar tekrar cikacaksiniz trafige . Zamanla oluyor. Araba suremeyen mi var sanki.
İnşallah çok teşekkür ederimIlk once evinin cevresinde gez dur. Sonra yetmeyecek bir arka sokaga gececeksin. Sonra o da yetmeyecek daha genis yerlere gideceksin. Sonra kesmeyecek ana yola cikacaksin. Ve bunlar en fazla 3 gun icinde olacak buraya yaziyorum
Aynen evin burdan başlayacağım. Ay o park etmek yok mu zatenYakın ve park sorunu olmayan yerlere git. Yavaş yavaş ustalasırsın. Çıkmamazlık yapma hergün gittiğin yerin biraz uzağına git.
Geçmiş olsun. Cesaret çok önemli yaSana sürekli " sinyal ver, vitesi değiş, hızını azalt vs vs" uyarıları yapmayacak biriyle çıkabilirsin.
Kesinlikle biraz cesur olman gerek, biraz da meraklı.
Geçen ay bi kaza yaptım. Biri yandan vurdu ki çok da korktum. Bi iki gün bir daha kullanamam sandım dediğin gibi hep biri çarpacak diye elim titredi. Ama geçti bi günde
Park konusu zamanla hallolur..ilkbaslarda park konusunda bazen baskalarindan yardim almaktan cekinme... bos zamanlarinda da park calismalari yap bilen birisinin gozetimindeAynen evin burdan başlayacağım. Ay o park etmek yok mu zaten
Direksiyon dersi de vardı aklımda şu an zor maalesef maddiyattanIlkonce iyi bir direksiyon dersi al sonra da kimse anasinin karnindan araba kullanmayi bilerek dogmuyor ben de yapabilirim..diyerek kendini motive et..
Bence panik ataktim bi dönem arabaya binmeye bile korktum sonra ehliyet aldım her arabaya binmem de ağladım ama şükür başardım üzerine giderek sürekli boş alanlarda alıştırma yaptimMerhaba hanımlar
Başlıktan anlaşılacağı üzere sorunum araba kullanmak daha doğrusu kullanamamak. Ehliyet aldım zor olsa da. Ama gelin görün ki ehliyet cüzdanda yatıyor. Çok korkuyorum elim ayağım titriyor. Ama kullanmayı çok istiyorum. Kullanmam şart bebek olduktan sonra.
Bu korkusunu aşıp arabayı cesurca kullananlar ne gibi yöntemler kullandınız?
Aynen öyle biri söyleyince yapabiliyorumPark konusu zamanla hallolur..ilkbaslarda park konusunda bazen baskalarindan yardim almaktan cekinme... bos zamanlarinda da park calismalari yap bilen birisinin gozetiminde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?