Cesurca araba kullanan kadınlar bakabilir misiniz?

Maşallah size ya Allah kaza bela vermesin.

ben aksine yalnız daha rahat ediyordum ,biri olunca özellikle eşim çok stres ediyordu beni yaavv , alıp alıp çıktım arabayı ,şimdi İzmir Bursa arası gelip gidiyorum oğlumla tek başıma ,soğuk kanlı olmak önemli yoksa olmaz

Bence panik ataktim bi dönem arabaya binmeye bile korktum sonra ehliyet aldım her arabaya binmem de ağladım ama şükür başardım üzerine giderek sürekli boş alanlarda alıştırma yaptim
Sevindim sizin adınıza. Darısı başıma

Bence araba kullanma işi 13 yaşlarında başlamalı. Babam zamanında öğrettiği için hiç sıkıntı yaşamadım. Normal bir olaydı benim için.

*önce bir hoca tut onunla kendi arabanla tur at birkaç gün. Sonra tek başına çık. Kimseyi karıştırma. Dış etkenlere karşı Moralini bozma.
*1. Haftadan sonra alışırsın.
*nerden biliyorum -> arkadaşlarıma bu şekilde Yol gösterdim şimdi hepsi sürüyor

Evin etrafında dönüp duruyordum. Dedem ziyaretime geldi başka şehirden, gözleri çok kötüydü. Hadi gel dedim hastaneye gidelim.
Dünya göz hastanesine gittim ilk tek çıkışımda, ki orası baya karışık geliyordu napıcam diyordum. Fıstık gibi gittim geldim.
3 aracın sığdığı park alanına sığamazdım ilk zamanlar ama alışıyosun sonra :)

En son kaza yaptım ve 4 sene ara verdikten sonra tekrar başladım. Tekrar emin oldum ki; araba kullanmak terapi yöntemi

Soğukkanlı hiç değilim ya. Sorunum da bu. Biri üstüme sürse kaçıcam diye başka yere vururum

Kesinlikle. Çok pişmanım 18 imde almadığıma

Aynen evin burdan başlayacağım. Ay o park etmek yok mu zaten
İlk araba kullanmaya başladığmda avmlerin en uzak en boş yerlerine zar zor parkediyordum. Şimdiyse en yakınına zor bile olsa girmeye çalışıyorum. Araba kullanmak zor değil ama mutlaka pratik gerektirir. Hergün çıkın korkmayın.

Bir kaç kez özel hoca ile trafiğe çıktım. Sonra para vermek zoruma gitti çünkü zaten benim bildiğim şeyleri söylüyordu.
Çıktım trafiğe. Yolda kaldım. Araba kalkmadı. Park edemedim. Ama hep 4 lüleri yaktım. :) insanlar kuduruken sakin sakin özür dilerim falan dedim.
Tabi tersime denk gelenlerde oldu:)
Şimdi çok iyiyim diyebilirim. Ama acemilere karşı hala çok anlayışlıyım.

Ben mecbur kaldım işe gidebilmek için araba lazımdı daha önce hep yanımda babam varken filan kullanmıştım ve şehir içinde çok kullanmamıştım. Bir gün sabah karanlıkta ve çok fazla yağmur yağarken kullanmak zorunda kaldım önümde kaza oldu Ayet'el Kürsi okuya okuya okula vardığımda baştan ayağa titriyordum. Sonra trafiğe çıka çıka alıştım. Yani mecbur kalmadıkça alışamıyorsunuz. Bir de diğer şoförleri çok takmıycaksınız gerekirse beklesinler hemen pratik hareket edemezsiniz. Hiç telaşa kapılmadan, diğer insanlar ne diyecek diye düşünmeden sakince kullanmaya çalışırsanız sıkıntı olmaz. Birkaç kez sizi gereksiz eleştirmeyen, germeyen biriyle çıkın sonra yalnız çıkın zamanla alışırsınız farkına bile varmazsınız merak etmeyin.

Maşallah ya. Çok istiyorum ben de

Keşke herkes sizin gibi anlayışlı olsa. Allah kaza vermesin

Allah korumuş. Dediğiniz gibi bir adım gerek aslında

Msjlarim tamamını okumadım ama 1 yılı geçti ehliyet alalı 1 ay öncede araba aldık
Eşime ne zaman bana ver desem veriyor sağolsun ama hala akıcı trafikte kullanmadım sakın yerde alıyorum genelde ama bugün yarın istiyorum artık kendi başıma kullanmak
Ve en çok istediğim şöyle tedirgin olmadan ileri geri manevraları rahatça yapmak

Ben çok eğleniyorum nedense tek başıma araba kullanırken. Bazen özellikle havanın ilk aydınlandığı saatleri bekleyip annemin arabasını kaçırıyorum, kendimce belirledigim sevdiğim birkaç parkur var oralarda dolanıp, dönerken evdekilere fırından simit filan getiriyorum bi saat amaçsızca dolandığım anlaşılmasın diye özellikle pazar sabahlarını tavsiye ederim size de pratik için.

Maşallah size ya Allah kaza bela vermesin.
Aminnn darisi size insallah. Cok kaygilanip kurmayin kafanizda. Benim dedem 72 yasinda ehliywt alıp trafige cikti. Araba surmek bisiklet sürmekten kolay emin ol. Ha bi de akilli pacauo sivayana kadar deli dereyi gecermis. Ince duaunmemek lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…