Cesurca araba kullanan kadınlar bakabilir misiniz?

Eşim vefat etti korkak ben usta şöför oldum şöföre ihtiyaç olunca beni çağırıyorlar
Bunun yöntemi sıkışık trafiğe gir dar yollara yokuşlara git ışıklardan geç dur kalk yap korkma tak emniywt kemerini beni gaza getiren muhtaç olmamaktı

Kesinlikle trafige çıkmak şart bı korkarız iki korkarız sonra cesaret gelir inşallah

Ilk sehirlerarasi çıktığımda kamyonlar bile beni sollamisti ve cok utanmistim (gerçi bidaha çıkmam da )
Sehiricine gelince kullandikca pratiklesiyosunuz. Yanınıza kimseyi almayın hele ki esinizi..
1 hafta sonra bi bakicaksiniz ki korku falan kalmamış.
Kolay gelsin..

Ben kaçıra kaçıra öğrendim :)) Başkası olduğunda çok panikliyordum hata yapmamak için. Hele ki babam olduğunda sürekli hata yapıyordum.
Dedim böyle olmayacak bir gün aldım anahtarı turlayıp geldim. Annem kıyameti koparmıştı :)) Sonra sürekli kaçırmaya başladım.
Sonra bi gün teyzeme gidecektik araba evin önündeydi. Anneme dedim ben arabayla gidicem ister gel ister gelme :)) Annem mecbur geldi gidene kadar bildiğin hatim indirdi :))
Ondan sonra annemin özel şöforu oldum nereye isterse beni bırak diyordu. O zamanlar yeni heves koşa koşa gidiyordum :))

Keşke herkes sizin gibi anlayışlı olsa. Allah kaza vermesin
Allah razı olsun.
Hatta size bir anımı anlatayım. İş yerime ziyarete gelen bir arkadaşım. Bana dediki çok kötü bir şey oldu. Ben bir arabaya çarptım. Sorun değil gider konuşuruz dedim. Çıktım bir baktım benim arabamdı.
Hala diyorum benim yanıma park etme diye

Cesur değilim araba ve yol fobim vardı hatta ben yolcu koltuğunda otururken yanımızdan tır geçse gözlerimi kapatan biriydim ama mecbur kalınca insan herseyi başarabilirmiş onu gördüm :)

Direksyonu ilk tuttuğumda sürüş dersindeydim, öncesinde hiç fırsatım olmamıştı. Ailemin arabası yoktu. Ehliyeti aldıktan sonra kendi arabamla başbaşa kaldım.
Benim araba kullanmam için yolda hiç araba olmamalı diye düşünüyordum. Yanımda biri varken daha tedirgin olduğumu daha baskı altında hissettiğimi farkedince yalnız çıkmaya başladım. Yakın yerlere gidip gelirken arabayı aldım. Geniş yerler bulup inatla düzgün park etmeye gayret ettim.
Bence park etmek trafikte gitmekten daha zor.
Kesinlikle pratik yaparak ve kendine güvenerek ilerlenilebilecek beceriler.
Ben 2012'den beri kullanıyorum. Benden daha iyi kullanan kadın tanımıyorum etrafımda(yanlış anlaşılmasın mutlaka var benim etrafımda yok demek istiyorum).
Etrafımdaki bir çok erkekten de daha iyi olduğumu söyleyebilirim.
Park ederken, dar yerlerden geçerken vs erkekler gördüğünde önce yüzlerinde muzip bir gülümseme oluyor (hah işte kadın şoför dercesine) sonrasında her şeyin düzgün gittiğini görünce o suratlarındaki şaşkınlığı görünce de ben aynı şekilde gülüyorum .
Benim arabam düz vites doblo tarzı.
Ben kullanıyorsam herkes kullanır. Kendinize güvenin. Ve bol bol pratik yapın. Bugüne kadar neler yapmadınız ki bunu mu yapamayacaksınız?

Kimse babanla, erkek kardeşinle vs. çıkma demiş ama ben babamdan öğrendim araba kullanmayı. 18 yaşıma basar basmaz babam beni boş arazilere götürdü, kukalar koydu bildiğin ralli pilotu gibi direksiyon çalıştırdı. Siz de yapabilirsiniz bunu, alın bakkaldan falan boş karton kutular, boş bir araziye yola vs gidin, kutuları birkaç metre aralıklarla dizin, aralarından zikzak çizerek geçmeye çalışın hızlı hızlı. Bu direksiyonu iyi kullanmak ve refleksler açısından önemli bence. Onun dışında gerisi pratikle olacak şeyler, trafiğe çıka çıka. Ama mutlaka direksiyonu çok iyi öğrenin, iyice hakim olun.

Çok gaza geldim msjinizla yarın uzun yola cikcaz acaba ben mi sursem

Esim arabayi isyerimin onune birakti bikaç kez. Aksam getirmek zorunda birakiyordu beni,mecburiyetten ogrendim. Ama o zamanlar araba surmeyi bilip tirsanlardandim. Oncesinde kardesimle yakin yerlere gide gele ogrendim yani seni yargilamayacak biriyle pratik yap derim

Ehliyeti ilk aldığımda araba kullanmaya çok hevesliydim ama araba yoktu. Evlendiğimizde takılan altınlarla mini mini bir Micra almıştık düz vites. Onu 2 yıla yakın kullandım. Ama hiç yalnız trafiğe çıkmadım. Eşim yüzünden araba kullanmaktan nefret ettim.

Sonra o arabayı sattık ve otomatik viteste ısrar ettim. Minik bir araba aldık. Vites ve debriyaj derdi olmadan daha rahattım. İlk defa tek başıma trafiğe çıktığımda arabanın yan aynasını yol kenarında park etmiş bir araca çarptım.

Uzun süre arabaya küstüm. Atamam uzak bir okula çıkınca mecburen barıştık. :)

Geçen yıl SUV araç aldık. Bu büyük süremem falan derken gayet de güzel sürdüm. Hatta okuldaki erkek hocalar biz senin hızına yetişemiyoruz diyorlar.

Özet geçecek olursak: Cesur olun, koca ya da babayla araba kullanmayın, kaza yaparsanız arabaya küsmeyin, tecrübe kazandıkça araba sizin bir parçanız olacaktır; sonrasında istediğiniz türde araba kullanmaya başlayacaksınız.

Çok gaza geldim msjinizla yarın uzun yola cikcaz acaba ben mi sursem
Hiç kullanmadıysanız önce yalnız pratik yapmanınızı öneririm.
yanınızda eşiniz olursa ister istemez eleştirecek ve iyi bildiğiniz şeylerde bile eliniz ayağınıza dolanacak
çocuklarınızla çıkardanız onlara bakayım derken panik yapabilirsiniz önünüze bakamayabilirsiniz.
istediğiniz yerde sağa rahatça çekebileceğiniz yerlere gidin.
uzun yola da çıkarsınız elbet ama dediklerimi de bir düşünün.
size güveniyorum yapabilirsiniz. çok hız yapmayın
yanınızda

18 yaşında ehliyetimi, 19 yaşında arabamı aldım. O arabamı çarpışan araba gibi kullandım :) aldığım ilk hafta kaldırıma çıktım. Ama asla korkmadım.

Araba sürmeyi kursta öğrendim. Hiç kimse öğretmedi. Ehliyeti de aldıktan sonra tek başıma atladım arabama.

İlk başlarda arabaya binen herkes hatim indirirdi resmen ama sonra en Güvendikleri isim ben oldum.

Bu biraz cesaret işi. Ben ilk dk yoğun trafiğe çıktım ama sen diğer arkadaşların da bahsettiği gibi, önce evin etrafı, daha sonra da genişleterek ilerleyebilirsin.

Seni olumsuz eleştiren kişileri arabana alma ilk etapta.

Konuşarak dikkatini dağıtanları da alma.

Yeri geldi park için yardım istedim, yeri geldi trafiği kilitledim. Bu tarz şeylerden de hiç çekinme. Sen acemisin sonuçta.

Dat dat korna çalanları, daha yeşil ışık yanmadan korna ile taciz edenleri umursama.

Aynaları bol bol kontrol et :)

Kendine güven ve vakit Kaybetmeden arabana atla, kullan.

Hayırlı olsun ehliyetin :))

Yok yaklaşık 10-15 gündür ara sıra tenha trafiğe çıkıyorum
Bı ay öncesi de unuttuğum için dur kalk yaparak başladım
Yokuş yukarı geri geri çıkıyorum mesela eşim en zorunun bu olduğunu söyledi
Yokuş aşağı dik bı yokuş fren sıka sıka indim falan ilk sürüşte hiç stop etmedim

Ehliyet alirkenleri hocam çok çok iyi oldugumu soylerdi ama dediğiniz gibi çocuklar lafa tutunca bı panik geliyor bana maşallah çenesi çok olan iki evladım var

yanına araba kullanmayı iyi bilen sakin bir "kadın" arkadaşını ya da akrabamı almanı tavsiye ederim.
2 hafta önce kızkardeşim arabasıyla öğretmeye çalıştı.ilk defa sürdüm.öğretmen bide.
Artık nasıl kullandıysam sesi titriyordu başlarda.sonra bu baktım eli titriyor
Bi daha konusunu bile açmadı

Esimde ilk sürüş e başladığım gün baktım bı eli yukarda tutunma yerinde diğer elide el freninde yavaş yavaş dedikçe bana daha sıkı tutuyor el frenini

İnşallah hepimizi ustalasinca yazalım burdan konu sahibi bu zevkli konu için teşekkürler :)))

tenha yerlerde çık kullan yavaş git en kötü ihtimalde arabayı vururum tampon düşer bana bir şey olmaz de:)

Kaza yapmadan şoför olunmuyor ki
Bunu vur kır manasında demiyorum
Korkun neyse bunu büyütmemen için diyorum

Biraz alıştır kendini sonra çık trafige
Git yavas yavas en kötü ne olur ki ?
Yapamadın mı ? Çekersin sağa yakarsın dörtlülerini kapatırsın camlarını biraz güç bulur tekrar çıkarsın bu kadar basit

Gözünde büyük facia senaryoları canlandırma. Bırak korna çalsınlar sollasınlar sen kurallara uyduktan sonra kimseyi tehlikeye atmadan bu durumlara takılma

Yanında biri ile çıktıgın sürece ilerleyemezsin sana o ehliyeti verdilerse yapabilirsin demektir yalnız çık

Vursam da araba benm diyorum.Yavas gidiyorum basta bilmedigim yollarda tedirgindim.Trafikte isikta bakıyorlar baksinlar kafami cevirrim .Sollarlar sollarsinlar. Araba bozuldu .Zincirlme kazaya karistim .Hersey geldi ama vazgecmedim.Annemin en cok istedigi seydi araba kullanmam.Ben özgür bir kadinim hissi veriyor araba

Babam kızkardeşimin yanına oturduğunda ayaklarını oynatıyormuş frene gaza basar gibi.kızkardeşim diyor ki;abla babam arabadan bir indi sırtı sırılsıklam olmuş kendini duşa zor attı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…