Aslinda benim dert ettigim nokta, belli bir yasa geldikten sonra esnemenin mumkun olup olmadigi... En cok bunu istiyorum, sifir acma vb tum hareketleri yapabilmek istiyorum. Bunun mumkun olup olmadigini ogrenmek istiyorum. Sonucunda 22 yasindayim.Neden olmasın istedikten ve azimli olduktan sonra hersey olur. Netten bir bak Harun tan neler yapıyor.
Peki mumkun mudur 22 yasinda ileri seviye bir esneklik kazanabilmek. Evet birkac yil baska sporlarla ugrasmistim ama esneklik konusu pek yoktu, yani sporun onceligi degildi. Bu yuzden bende pek dikkat etmemistim. Ama simdi cok istiyorum.Daha önce spor yapmisligin olmuş sa vücut musait olabilir sonuçta alişmsndr bir müddet yaptık tan snra ama yine de bu alan da çalışabilirsiniz çalıştıktan sonra hiç bırakmayın hep çalışın kolay değil jimnastik alanı çok çalışmak gerekiyor. .
Ne kadar sure calistiniz? Gelisme oldu mu? Sifir felan acabiliyor muydunuz? Bir de daha onceden spor yapmismiydiniz hic?Ben 23 yaşındayım, videoları deniyordum ben, biraz da olsa esneklik kazanabilmek için, ne derece başarılı oldum tartışılır tabi.Fitnessblender ın bunla alakalı videolarının hepsini denemişimdir
Ne kada sure calistiniz? Istedigim kivam derken ne derece esneklik kazandiniz? Ayrica sizce yasim sorun olur mu?Bence bir uzmana sormalisin daha onceden bir esnekligim varsa biraz sporla yine onu geri kazabilirsin ben de jimnastikle ugrastim dogustan gelen bir esnekligim vardi uni donemimde biraktim ama ne zaman esneme hareketleri yapsam yeniden vucudum istedifim kivama geliyor
Yoganin etkisi olur mu gercekten? Bir de yasimi hesaba katarak mumkun olma derecesini yazarsaniz cokbsevinirim.Yoga yap....manyak esniyorsun
Iste bu yuzden ilk once esneklik sorununu acmak istiyorum.Diyelim taekwando istiyorsun sıfır bacak acmadan o bacaklara hakim olmadan nasil tekme atmayi düşünüyorsun... cok iyi ve sıki calisma ile esneklik kazanabilirsiniz.. ama istediginiz gibi birsey zor gozukuyor.
İngilizce olarak araştırabilirsen bu konuda çok yazı var. Yaş ile imkansızlaşmıyor, sadece ne kadar ileri yaşta iseniz istediğiniz sonucu almak o kadar daha uzun süreli bir efor gerektiyor.Aslinda benim dert ettigim nokta, belli bir yasa geldikten sonra esnemenin mumkun olup olmadigi... En cok bunu istiyorum, sifir acma vb tum hareketleri yapabilmek istiyorum. Bunun mumkun olup olmadigini ogrenmek istiyorum. Sonucunda 22 yasindayim.
Spor olarak jimnastigi sevmem, ben uzak dogu sporlariyla ugrasiyorum fakat hangi dal olursa olsun her sporun temelinde esneklik yatiyor. Bunu yegane sekilde karsilayan alanda jimnastik. Ornegin sproculara ilk en az bir-iki yil jimnastik temel egitimi veriliyor.İngilizce olarak araştırabilirsen bu konuda çok yazı var. Yaş ile imkansızlaşmıyor, sadece ne kadar ileri yaşta iseniz istediğiniz sonucu almak o kadar daha uzun süreli bir efor gerektiyor.
Neden cimnastik ? Özel değilse tabii.
Vhalla yas falan bilmem ben ama dunyanin en esneksiz bedene sahiptim oyle diyeyim....Yoganin etkisi olur mu gercekten? Bir de yasimi hesaba katarak mumkun olma derecesini yazarsaniz cokbsevinirim.
Ne güzel.Spor olarak jimnastigi sevmem, ben uzak dogu sporlariyla ugrasiyorum fakat hangi dal olursa olsun her sporun temelinde esneklik yatiyor. Bunu yegane sekilde karsilayan alanda jimnastik. Ornegin sproculara ilk en az bir-iki yil jimnastik temel egitimi veriliyor.
Ne kada sure calistiniz? Istedigim kivam derken ne derece esneklik kazandiniz? Ayrica sizce yasim sorun olur mu?
Bu cok guzel bir ornekti. Yaslarimizda yakin. Demek ki sadece gayrst etmekle ilgili. Ayrica bende jimnastigin yaninda yoga hareketlerini yapmaya karar verdim. Bir ayda cok kisa bir sureymis, cok hizli ilerlemissin. Bu cok iyi.Vhalla yas falan bilmem ben ama dunyanin en esneksiz bedene sahiptim oyle diyeyim....
Cok karmasik yoga hareketleri degil sadece tibetin 5 hareketini yaptim...ve 1 ay icerisinde saban durusunu rahat yapabilme esneklige geldim ki hayatimda spor yapmamis insanim
birde yoganin o karmasik hareketlerini yapsam ne cikardi benden bilmiyorum :) bende 25 yasindayim yani ....
Baslangic olarak bacak icin mutlaka yoga yap eger acamiyorsan....ise yarayacaktir eminim
Ne güzel.
Internette böyle bir sürü video var. Hangi yazıya göz attıysam yaş bir engel değil diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?