Cevap veremiyorum

Insanlar bana laf sokunca igneleme yapinca afedersiniz ama mal gibi kaliyorum azcikta sen ac agzini aren diyorum sonra sus kirilir diyorum eve gidncede kendimi yiyip bitiriyorum
kısa zaman önceye kadar bende böyleydim ve artık ruh sağlığımın bozulmaya bsşladığını farkettim.millet içini boşaltıyo keyfinde biz kafamızı doldurup kafayı yiyoruz.attım herkesi üstümden kimin ne payı varsa nasibini aldı kafam bomboş oldu mutluyum.

Geçengün teyze dediğim birini bir arkadaşta gördüm
Merhaba merhaba
Saygı duyduğum biridir
Ben kırmızı bir çorap giymişim
Çok güzeldi bana göre
Arkadaşların yanında teyzem bana
Kırmızı mı çorapların
He dedim
Gülümsüyorum
Kızım kırmızı çorapların anlamı derindir hiç yakışıyor mu yaşına dedi
Elimde çay kahve neyin olsa düşerdi heralde
İlk defa duyuyorum böyle bişey
Hemen kendimi toparlamam lazımdı
Kızardım heralde
Kadın sessizliğimi fırsat bildi
O çorapları kaldır kızların çeyizine
La havle
Ne diyodu bu ya
çok mu beğendin sanada alayım heralde ihtiyacın var o yüzden bu kadar anlamı üzerinde düşündün
Deyiverdim
Şimdi gelde böylesine cevap verme
Verin cevabınızı acımayın
Kırmızı çorabın manası neymiş ki

Insanlar bana laf sokunca igneleme yapinca afedersiniz ama mal gibi kaliyorum azcikta sen ac agzini aren diyorum sonra sus kirilir diyorum eve gidncede kendimi yiyip bitiriyorum
Eşimden öğrendiğim en önemli şey. Kimsenin seviyesine inme.

Hayır hiç öyle düşünme. Eve gidince aklına gelmesinden iyidir. Ben de öyleydim ki üniversiteye gittiğimde kyk yurdunda ezilene kadar. Artık kendi teyzem bile olsa söylüyorum. Söyle ki dili yok sanıp tepene çıkmasınlar. Hem de kendine güvenin gelir.

O an bir afallıyorsun sinirlensen bile beyninde şimdi cevap versem acaba ben mi yanlış anladım sonra ben haksız duruma düşmeyeyim boş yere kalp kırmış olmayayım düşünceleri ışık hızıyla geçiyor. O ara da zaten konu değişip geçip gidiyor sen sustuğunla kalıyorsun. Zaten bunu yapanlar hızlıca yapıyor genelde lafı sokup hemen konuyu dağıtıyor. Sonradan sen ayrıntılı düşününce daha farkında oluyorsun sinirleniyorsun keşke cevap verseydim diyorsun. Buda senin düşünceli, fevri hareket etmeyen, emin olmak isteyen, dengeli biri olduğunu gösteriyor bence. Sana tek diyeceğim, hani o an o içini gıcıklayan his var ya heh işte o hisse güven. Yok sayma onu. O his doğru kardeşim, yanlış değil. Sonra da hazırcevaplık gerekiyor... bide o insanın niyetini iyi anlamaya çalış. Ego tatmini için mi yapıyor, bilerek canınımı yakmak istiyor yoksa gerçekten öyle patavatsız konuşup lafın nereye gideceğini bilmiyor mu. Kendine, düşüncelerine güven.

Eskiden sizin gibiydim.
Zamanla dersimi aldım. Şimdi asla altta kalamam.
O insanlar ben kırılır mıyım diye düşünüyor mu? HAYIR.
O zaman ben de düşünmem.

Bir noktadan sonra insanları düşünmemeye başlarsınız.

Kırılır mı??? kırmazsan kabahat sende
Seni kıranı parcalara ayır, susanın kıymeti bilinmedi. Parcalayanlar el ustundeler
Siz hazır cevap degılımden mada, bile bile susuyorsunuz. Mal gibi kalmak bu degıl.

En son kapıma geleni defetmıstım.
Ya defedersın ya kendını yersin kızım yapmadın diye secim senin dedım ve kapıya cıkıp defol dedım.
Sıfır pısmanlık...
Defol demeseydim hala kendimi yiyordum.

Ben kazık yiye yiye tecrübe ettim tecrübe kazanman gerek tecrübeden sonra özgüven geliyor zaten bende öyle oldu tecrübeyle olgunlaşıp sonradan umursamaz oluyor insan zaten

Bende epeyce bı sure haddsız ınsanlara kırılmasınlar dıye sustum ama ne oldu susunca haksız oldu susma bosver senın kalbını kıranında kırılsın ver cevaplarını

Ben hayatımda hiç böyle olamadım ya iyi mi kötü mü onu düşündüm konuyu okuyunca 😁

Çocukluğumdan beri kim olursa olsun "Bana dert olacağına lafımı söylerim karşımdakine dert olsun." düşüncesi ile davranırım insanlara. Ha bu herkese böyle değil tabi kime nasıl ve ne durumda tepki verilmesi gerekiyorsa ona göre oluyor.

Kendinizi üzdüğünüz değmiyor çoğu insan o yüzden kendi kalbinizi düşünerek hareket edin kırmayın kalbinizi 😉

Back
X