• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cevaplarsanız çok sevinirim.

gecmiste de simdi de durum ayni. sen 70lerde insanlarin bedenlerinden hoslanmadigini falan dusunuyosun sanirim. karsi cinse bakis hep aynidir. sadece ulasim suan cok daha kolay insanlarin birbirlerine.
Doğu toplumlarında duygu cinselliğe göre daha ön plandadır. Ama bu dejenerasyonla batı toplumlarındaki salt cismaniyet aşkı yüceltildi. Artık varlıktan yokluktan hastalıktan sağlıktan anlamayan ama sözünü veren insanlar türedi.

Aradığını bulamamış olmak sende sanki fazla karamsarlığa sebep olmuş. Böyle düşünen insanlar da var tabi, henüz senin için doğru olan kişiyle tanışmamışsın.

Ayrıca karamsarlıkla arabesk arasındaki ince çizgide gidip gelmişsin biraz. Fazla büyütme. Karşına senin düşüncelerine sahip biri çıkınca "dert aramışım kendime, boşuna düşünmüşüm bunları" dersin. 10 yanlış deneyip 11de doğruyu bulmaktansa, 1 doğruyu beklemek daha güzel bence :cool:

Evet ama bu kafana göre birini bulamayacağın anlamına gelmiyor. :) 10 erkekten en fazla 6-7 tanesi istemediğin gibidir. Ha 70'lerdeki gibi Yeşilçam bir aşk bulamayabilirsin ama sırf seni cinsel açıdan çekici bulduğu için beraber olacak erkeklerle de karşılaşacağın anlamına gelmiyor. Binlerce insan var, muhakkak vardır kafana göre, uyum sağlayabileceğin birileri. Biraz çevreye, dış dünyaya açıl. :)

Inan ben de cok soylerim bu sozleri..
Herseyin yalan dolan oldugu bu zamana ait hissetmiyorum kendimi.:KK43:

Evet ama bu kafana göre birini bulamayacağın anlamına gelmiyor. :) 10 erkekten en fazla 6-7 tanesi istemediğin gibidir. Ha 70'lerdeki gibi Yeşilçam bir aşk bulamayabilirsin ama sırf seni cinsel açıdan çekici bulduğu için beraber olacak erkeklerle de karşılaşacağın anlamına gelmiyor. Binlerce insan var, muhakkak vardır kafana göre, uyum sağlayabileceğin birileri. Biraz çevreye, dış dünyaya açıl. :)
Bazı erkekler çok ilginç biliyormusunuz? Bir tanesi bana bir erkeğin elini bile tutmadın mı? demişti. Hayır tutmadım dedim. Çok şaşırdı. Ve müzeye konulacak kadınmışım gibi hissettirdi:))))

Ben hep şöyle düşünüyorum, eskiden bana da romantik gelirdi ama günümüzde bile kadın olmak zorken o yıllarda henüz hiçbir kazanım elde edilememişken neredeyse daha fazla zordu. Çalışma hayatı, kadının aile ve sosyal hayattaki konumu gibi konularda. Bence sadece film ve dizi olayı, yani elbette güzel gösterecekler. Çekilen sıkıntıları makyajlayıp verecekler.

Kendinize uygun birini bulursanız zamanda yolculuk yapmış gibi olursunuz :)

Bazı erkekler çok ilginç biliyormusunuz? Bir tanesi bana bir erkeğin elini bile tutmadın mı? demişti. Hayır tutmadım dedim. Çok şaşırdı. Ve müzeye konulacak kadınmışım gibi hissettirdi:))))

"Cidden tutmadın mı?" diyormuşum ben de, ehehe. Bizim Türk erkeklerine bakma sen, evleneceği kadının kimse elini tutmasın ister ama sevgili olmaya gelince fellik fellik kaçar. Cidden mantıklı bir adam senin daha önceden kimle ilişki yaşadığını, kimin elini tuttuğunu falan sorgulamaz, şimdiye bakar. Hiçbir sevgilimin önceki ilişkilerini onlar kendileri anlatmadıkça sormamışımdır. Kendini kısıtlama, yaşaman gerekiyorsa ilişkini de yaşayacaksın. İlişki yaşamadan, kıyaslama yapmadan doğru erkeğin o olup olmadığını nasıl anlayacaksın?

Bak burada bir kadın vardı konusunu okudun mu bilmem. Kadın dayak yemiş, aldatılmış, çalışmaya zorlanarak parası elinden alınmış. Evli falan değil ha, sevgilisi yapıyor bunları. "Niye bırakmıyorsun, bu ilişki normal değil" dediğimizde "Benim ilk ilişkim, doğru ilişki nasıl olur bilmiyorum ki" demişti. O yüzden ilişkilerinin olması da sana tecrübe kazandırır, hepsinden çıkaracağın dersler olur. İlla doğru erkeği bulacağım düşüncesiyle kendini geri çekme, tek bir kişiye kendini saklamaya çalışma tavsiyem.

"Cidden tutmadın mı?" diyormuşum ben de, ehehe. Bizim Türk erkeklerine bakma sen, evleneceği kadının kimse elini tutmasın ister ama sevgili olmaya gelince fellik fellik kaçar. Cidden mantıklı bir adam senin daha önceden kimle ilişki yaşadığını, kimin elini tuttuğunu falan sorgulamaz, şimdiye bakar. Hiçbir sevgilimin önceki ilişkilerini onlar kendileri anlatmadıkça sormamışımdır. Kendini kısıtlama, yaşaman gerekiyorsa ilişkini de yaşayacaksın. İlişki yaşamadan, kıyaslama yapmadan doğru erkeğin o olup olmadığını nasıl anlayacaksın?

Bak burada bir kadın vardı konusunu okudun mu bilmem. Kadın dayak yemiş, aldatılmış, çalışmaya zorlanarak parası elinden alınmış. Evli falan değil ha, sevgilisi yapıyor bunları. "Niye bırakmıyorsun, bu ilişki normal değil" dediğimizde "Benim ilk ilişkim, doğru ilişki nasıl olur bilmiyorum ki" demişti. O yüzden ilişkilerinin olması da sana tecrübe kazandırır, hepsinden çıkaracağın dersler olur. İlla doğru erkeği bulacağım düşüncesiyle kendini geri çekme, tek bir kişiye kendini saklamaya çalışma tavsiyem.
Yorumlarınızı önemsiyorum. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Tabi siz de bununla övünmüşsünüzdür içten içe. Böyle övünenler de bana tuhaf geliyor. Sanki olağanüstü bir hal mış gibi elime erkek eli değmedi diyenler falan. Ne biliyim çok itici geliyor.

Tabi siz de bununla övünmüşsünüzdür içten içe. Böyle övünenler de bana tuhaf geliyor. Sanki olağanüstü bir hal mış gibi elime erkek eli değmedi diyenler falan. Ne biliyim çok itici geliyor.
Bunun övünülecek bir tarafı yok. Benim karşıma ikna olduğum biri çıkmadı. Dolayısıyla olmayan birinin elini tutamam ki.

Bunun övünülecek bir tarafı yok. Benim karşıma ikna olduğum biri çıkmadı. Dolayısıyla olmayan birinin elini tutamam ki.
Siz değilsiniz belki ama genelde övünüyorlar. Sizin durumunuz daha farklı tabi.

Siz değilsiniz belki ama genelde övünüyorlar. Sizin durumunuz daha farklı tabi.
Bu şekilde kabul göreceklerini düşünen kadınlar var. Bu yüzden övünüyor olabilirler.

Herkese Merhabalar;
Belki çoğunuzun yaşadığının yanında benim bu durumumum bir ehemmiyeti yok. Buraya sadece hislerimi yazmak istedim. Çünkü bu hislerim ve kaygılarım yüzünden bazen bir çıkmazın içinde hissediyorum. Yaşım 23 hissi bir insanımdır. Bu yaşıma kadar hiç erkek arkadaş tecrübem olmadı. Ama insanları ilişki halindeki insanları hep gözlemledim. Bilmiyorum neden böyle hissediyorum. Ama bu yaşadığım zaman dilimine ait hissetmiyorum kendimi. Belki 70'li yılların türkiye'sinde yaşayan bir kadın olsaydım daha mutlu olurdum. Şimdiki ilişkiler bana çok suni ve hesaplı geliyor. Sanki bir tür alışveriş gibiler. Bedenini beğendim. İstersen evlenerek sevişelim. Yada evlenmeyerek. Kadın ve erkeğin arasındaki iletişim sadece cismani doyumlara indirgenmiş durumda. Hatırla Sevgili diye bir dizi vardı. Birçoğunuz bilirsiniz. Beklemek özlemek,zorluk ve o yoğun duygu hali o kadar güzel anlatılmış ki hayran kalıyorum. Şimdi ise herşey bir telefon mesaji ile başlayıp bir telefon mesajı ile bitiyor. Bunları ifade ettiğimde anormal etiketi yiyorum. Çünkü normal olan gezmemiz bol bol resim çekip ele güne harikayız mesajı vermekmiş. Bana yaklaşmaya iletişim kurmaya çalışan erkekleri itiyorum. Çünkü zihnimdeki sevgi algısına zarar gelmesini istemiyorum. Sizce bu tür duygular sadece şarkı ve filmlerde mi güzeldir?

O aşklar filimlerde genelde. 70 lerde kocasını gerdek gecesi tanıyan kadınlar vardı. Hem o zamanda hiç masum değildi hayat. Evet şuan teknoloji çağının ve insanların basite indirgediği sevgi/aşk çok kıymetsiz görünüyor. Bence her ne olursa olsun anın tadını çıkar. 70 lerde olsaydım diye vahlanma. Belki bundan 50 sene sonra 2000' in başlarında olsaydım diyen bir nesil gelecek :KK66: pozitif düşün inşaallah gönlündekini nasip eder Rabbim ❤️

Hiç merak etme ve naif hislerinden ödün verme.bende senin gibi yaşıtlarıma göre eski(!) kafadayım ki yaşım senden de küçük ama emin ol bir gün karşına senin gibi düşünen yaşayan biri mutlaka çıkar sen bu tavrından ödün vermediğin sürece..:KK200:

Ben duyggularin cag ile degistigini sanmiyirum.
Sadece iletisim sekilleri degisti.
Eskiden mektupla
Sonrasin da ev telefonuyla.
Simdilerde cep telefonuyla ve internetle iletisim secenegi artti.
Esas simdi kavusmak zorlasti.eskiden asik olup oglan tarafi gider ister davuk zurna esligin de evkenilirmis.
Suan okul bitsin,kariyer yapayim,para biriktireyim derken esas sindi kavusmalar zorlasti bence

Herkese Merhabalar;
Belki çoğunuzun yaşadığının yanında benim bu durumumum bir ehemmiyeti yok. Buraya sadece hislerimi yazmak istedim. Çünkü bu hislerim ve kaygılarım yüzünden bazen bir çıkmazın içinde hissediyorum. Yaşım 23 hissi bir insanımdır. Bu yaşıma kadar hiç erkek arkadaş tecrübem olmadı. Ama insanları ilişki halindeki insanları hep gözlemledim. Bilmiyorum neden böyle hissediyorum. Ama bu yaşadığım zaman dilimine ait hissetmiyorum kendimi. Belki 70'li yılların türkiye'sinde yaşayan bir kadın olsaydım daha mutlu olurdum. Şimdiki ilişkiler bana çok suni ve hesaplı geliyor. Sanki bir tür alışveriş gibiler. Bedenini beğendim. İstersen evlenerek sevişelim. Yada evlenmeyerek. Kadın ve erkeğin arasındaki iletişim sadece cismani doyumlara indirgenmiş durumda. Hatırla Sevgili diye bir dizi vardı. Birçoğunuz bilirsiniz. Beklemek özlemek,zorluk ve o yoğun duygu hali o kadar güzel anlatılmış ki hayran kalıyorum. Şimdi ise herşey bir telefon mesaji ile başlayıp bir telefon mesajı ile bitiyor. Bunları ifade ettiğimde anormal etiketi yiyorum. Çünkü normal olan gezmemiz bol bol resim çekip ele güne harikayız mesajı vermekmiş. Bana yaklaşmaya iletişim kurmaya çalışan erkekleri itiyorum. Çünkü zihnimdeki sevgi algısına zarar gelmesini istemiyorum. Sizce bu tür duygular sadece şarkı ve filmlerde mi güzeldir?

şimdiki ilişkiler kadar 70lerde de suni ve yapay ilişkiler vardı.. fark olansa o zamanda bu kadar ortalıkta değildi her şey..

iletişim daha kolay ki bence bu iyi bir şey..
eşim suriye'de görevli aylardır, telefon internet görüntülü konuşma olmasaydı nasıl geçerdi günlerim mektup beklemekle hayal edemiyorum..

yaklaşmaya çalışan erkeklerin hepsini itme çünkü gerçekten hepsi sadece bedeni haz için birlikte olmak istemiyordur.. kendini ne kadar şartlarsan o kadar önyargılı olursun..

aşk dersek aşkın içinde cinsellik de var. bahsettiğin dizide ahmet'le yasemin'in, deniz'le ahmet'in kardeşinin çocukları nasıl oldu evlenmeden? he necdet'in yasemin'e duyduğu aşk dersen o da gün geldi pastacı kıza aşık oldu, yasemin'i bıraktı..

bütün ilişkiler mıçmıç internette fotoğraf yayınlayarak yaşanmıyor, ona da emin ol.. he bunu yapan büyük bir kitle var evet ama bunların da içinde sahte olanlar olabileceği gibi gerçek olanlar da var.. onları da 70li yıllar için evine her gelen misafirine nereleri gezdiklerine dair albümlerini gösterip her yaptıklarını ballandıra ballandıra anlatan kişilere benzetebilirsin..

eşimle ilk sevgili olduğumuz zaman 2002 ydi.. telefonlar kontörlü, dalmışız ev telefonuna ikimiz de birkaç ay evden laf yedik faturalar yüzünden. sonra o kontör yükleyince ben fatura kesilince arar hakkımızı bitirene kadar konuşur sonra ancak çağrılaşır ya da arada mesaj atardık ki ay geçsin de konuşabilelim diye beklerdik heyecanla.. dışarıdan ankesörlü telefondan bile konuşmuşluğumuz vardır..
sonra msn
iletişim arttı, bence daha da güzel oldu ya.. o özlemin tadı başkaydı evet ama şu zamanki iletişimi tercih ederim.

Son düzenleme:
Malesef bunların hepsi filmlerde. Ben eşimle internette tanıştım ve evliyim 5. Yıldır birgün pişman olmadım. Önüne seviceğin seni sevicek senin için zorluklara katlanacak ve seninde zorluklara katlanıcak sevdiğin biri çıkar umarım. Belki internet olmasaydı kısmet başka türlü olurdu,ama ben böyle evlendim. Umarım sevebiliceğin biri çıkar. Sadece inancını kaybetme. Zaten seni daha çok sevmeli erkek dediğin. Eğer çok severse gerçekten filmlerdekini biraz olsun benziyor. Umarım Allah gönlü güzel ve seni güzel seven birini nasip eder. Ama insanları elinin tersiyle itme, ilk önce bir şans ver. Bırak seni sevmelerine izin ver. Belki kalbin ısınır ;)

ben 80 ler sonu kuşagım
90 ların tadı bence en guzelı
ben bu yasta bu kafayla 90ları yasamak ısterdım

sızde bı sorun yok zamanın hızı acemılıgı sızın olgunlugunuzla ters dusmus sadece

60'lar 70'ler diye siniflandiramam ama o yılların kıyafetleri,müzikleri,insanların birbirine olan saygılı halleri..
Şimdilerde yok.
Ama şu bilinmeli ki , insanoğlu var olduğu süre boyunca sevmek,sevişmek vardı ve var olmaya devam edecek..
Tek farkı o zamanki aşklar, daha perde arkası.
Şimdikiler perde önü..

Back
X