- 5 Nisan 2021
- 6.528
- 9.256
- 128
- 35
Beklerdim ben olsam.tabi ki farkındayım mesele bu değil zaten
birden habersiz bırakması kafama takıldı
daha fazla yazmalı mıyım yada aramalı mıyım bunu danışmak istedim
siz olsanız napardınız diye
hissettiğim şey kırgınlık olsaydı konuma yazardım zaten cevap vermedi kırıldım diye
böyle durumlarda ne yapacağımı bilmediğim için fikir almak istedim
daha fazla yazmak veya aramak doğru olurmu gibisinden
bende geçtim benzer süreçlerden tabi ki gözüm kimseyi görmedi
konu kırılmak değil sizlere danışmak
Bir süre bekleyin sonra arayın o zaman. Hemen arayıp bunaltan kişi olmayın istersenizyok hoşgörüyorum zaten derdim bu değil
bana nasıl cevap yazmaz kafasında değilim
kaç gün geçti 2 mesaja da cevap gelmeyince kafama takıldı
ne yapmam gerektiğini bilemedim o bakımdan konu açtım
aslında yanlış bişi yapmak istemediğim için fikir almak istedim
hayır alınmadım bende zamanında yaşadım benzer durumuBen kardeşimle ilgili böyle bir süreçten geçerken en yakın 1-2 dışında kimseye bahsetmemiştim bile. Çünkü insanın aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmaya, aynı kelimeleri döndürüp durmaya o kadar takati kalmıyor ki inanın. 3 defa yazmışsınız o da cevap vermiş. Bence yanında olduğunuzu hissetmiştir yeterince daha fazla yazmanıza gerek yok, alınmayın da. Kim bilir kaç kişiyle görüşmesi gerekiyordur günde
ne yazık ki öyle olmuyor, ben abimin vefatını sadece tek bir arkadaşıma söyleyebilmiştim, o da abimin de arkadaşı olduğu için ancak ona gücüm yetmişti.ay allah korusunda vefat etmiş olsa bana mutlaka söylerdi bence
yada ben en yakın arkadaşından duyardım
tabi allahın takdiri ama vefat ihtimalini düşünmüyorum bi operasyon geçirdi
kritik bi operasyon değildi hatta iyi gibiydi babası
normal servise çıkarmışlardı fakat sonradan yoğun bakıma almışlar
kötü düşünmek istemiyorum
peki ne kadar beklerdin ?Beklerdim ben olsam.
kırılmam söz konusu değilHastane ortamı ve psikolojisi çok farklı.Kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum.Bir iki ay önce aynı süreçlerden geçtim ve inan bir sürü kisi ariyor, yazıyor.Hep aynı şeyı konuşup yazmaktan bıkıp bi gün boyunca hicbir teli açmadım.Zaten hastaya her an birşey olacak psikolojisi,yorgunluk,uykusuzluk.Anlayışla karşılayın.Tavır koymayın destek olun.Ben cevap vermediklerime babamın durumu iyiye gittiğinde anca geri dönebilmiştim.
ay bilemedim şimdi yane yazık ki öyle olmuyor, ben abimin vefatını sadece tek bir arkadaşıma söyleyebilmiştim, o da abimin de arkadaşı olduğu için ancak ona gücüm yetmişti.
diğerleri sağdan soldan duydular
hatta bir tane arkadaşım haftalar sonra öğrendi
bende bunu düşünüyorum açıkçası o sebeple başka bi msj yazmak istemedimBoyle durumlarda arayan soran tek siz olmuyorsunuz. Bir ara eşim rahatsizdi hastanedeyiz endişeleniyordum zaten zirt pirt haberi alan telefona koştu, artik sinirlerim bozulmaya başlamişti gercekten oturup telefon cevaplayip, ustune herkesin mesajlarina detayli bilgiyle dönemezdim.
Ozellikle alakasiz kişilerin sirf ilgileniyor gibi gorunmek icin detay sorup insani darlamasi ayri sinir ediyor. Gecmis olsun de yeter yani şoyle mi oldu boyle mi oldu yok haber ver. Bununla mi ugrasacagim. Acmadigim, mesaj yazmadigim bir suru kişi oldu hatta kv ve gorumceler de dahil bi yerden sonra onlara da yazmadim cok merak eden gelebilir.
Sizin de arkadasiniz yani alti ustu o kadar detay sorup bilgi istemenizin manasi yok gecmis olsun deseniz o kişiye yeter.
Aklima geldi yine insanin canı aciyorken milletle ugrasamiyor.
Mesaj yazmışsınız zaten cevap vermediğini biliyor.O sebeple bir süre aramayın beklemede kalın.Durumu iyiye gitmiyorsa o sürecte sadece çekirdek aileyle iletişim kurmak istiyorsunuz.Oda durum değerlendirmesi .Insallah iyiye giderse kendi haber verecek ama kotuye giderse yine herkesi aramayı akıl edemeyebilir.kırılmam söz konusu değil
tavır almakta değil asla
psikolojisinin müsait olmadığı bi andaysa ki muhtemelen öyle
zırt pırt arayan soran bunaltan duruma geçmek istemiyorum
iyi bi gidişat olsa yazardı bence çünkü iyi gelişmeleri paylaşmayı seven biridir
Bir hafta beklerdim arardım sonra .peki ne kadar beklerdin ?
bende zamanında benzer süreçlerden geçtim ama insanların sorması , ilgilenmesi bana iyi geliyordu
herkes aynı değil tabi belki ona iyi gelmez
insan böyle zamanda bunaltmakta istemiyor ama ilgisiz bi tutum sergilemek de istemiyor
işte bi tarafımda böyle düşünüyorMesaj yazmışsınız zaten cevap vermediğini biliyor.O sebeple bir süre aramayın beklemede kalın.Durumu iyiye gitmiyorsa o sürecte sadece çekirdek aileyle iletişim kurmak istiyorsunuz.Oda durum değerlendirmesi .Insallah iyiye giderse kendi haber verecek ama kotuye giderse yine herkesi aramayı akıl edemeyebilir.
bende aramayı hiç sevmiyorum yaBir hafta beklerdim arardım sonra .
Ben pek msj insanı değilim ararım genelde
Ilginç .bende aramayı hiç sevmiyorum ya
özellikle böyle konularda
yine de sevdiklerimi normal zamanda ararım çok güzel geyik muhabbeti yaparım
moral de veririm benle konuşan kendini iyi hisseder
ama ne zaman konu kötü bi durum olsa yok olmak istiyorum piyasadan
zamanında patronumun annesi vefat etti, başsağlığı için aramam gerekti
2 saat telefonu elime alsam da arayamadım cesaret edemedim
ne dicem ne söylicem diye düşündüm
sonra cesaret edip aradım , açmadı. başka aramadım
adam 3 gün sonra kendisi aradı öyle konuşabildik
ilginç olduğunu düşünmüyorumIlginç .
yok irdelemiyorum zaten beklenti içinde de değilimArkadaşınız bence şu an mesajlara ya da aramalara tam olarak odaklanabilecek bir durumda değil bence. Ki ben normal zamanlarımda bile mesajları cevapsız bırakıp günler sonra aramayla dönüş yapabiliyorum. Kafam dağınıktı, canım o an yazmak istemedi, işim vardı telefonla uğraşmadım diyorum açık açık sonra halini hatrını soruyorum karşı tarafın. Arkadaşınızın samimiyetine inanıyorsanız buna takılmazsınız, samimi değilse de yazıp yazmamasını umursamazsınız. Siz yazdınız elinizden geleni yaptınız sonuçta. Ki bence samimi olsun olmasın karşı tarafın neden cevapsız bıraktığını irdelememeniz ve beklemememeniz gereken bir durumu var.
benzer süreçlerden bende geçtim zamanındaİnsanların karakterleri türlü türlü. Kimisi bu durumda etrafında çok insan olsun, arasın, sorsun, moral versin ister, kimiside kendi kabuğuna çekilir her şey olup bittikten kafasını toparladıktan sonra neticeyi bildirmek için arar yada geri dönüş sağlar mesajlara.
Arkadaşınız bu gibi durumlarda etrafında insan isteyen biri değil gibi duruyor. Siz üzerinize düşeni fazlasıyla yapmışsınız zaten. Bence beklemede kalın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?