Reçeller - Marmelatlar Ceviz Reçeli

Böyle bir ceviz reçeli tarifi daha önce hiç duymadım bence emeğinize yazık etmeyin. Cevizler kabukları soyulup en az 15 gün sabah akşam suda bekletilir. Kireç kaymağına yatırılır. İsteyen olursa detaylı bir şekilde yazarım. Bu zaten reçel gibi değil daha ziyade tatlıdır. :)

siz yöresel yemek veya tatlı tarifi nedir bilmiyorsunuz sanırım..:1shok:sengözlerimebaksanab her yörenin damak tadı ve pişirimi farklıdır... siz tarifinizi istediğiniz zaman yayınlayın.. benim tarifim bu...
biz yapıyoruz ve tüketiyoruz.... yıllardır yapılan tariftir bu.. taaaaa osmanlıdan kalma... sanırım osmanlı mutfaği kültürünüz yok... biraz araştırın lütfen....
ayrıca bu tarif reçel adı altındadır ama sizin tarifiniz her neyse.. reçel olabilir bu tamamen hücre yenileyici amacı taşıyarak yapılan şifalı bir karışımdır .. denenmiştir ve onaylanmıştır..
birde eklemem gerek kaynatıp suyunu her attığında cevizlerin içindeki vitamınıde yok ediyorsun ... bu dediğin gibi şifalı bir karışımdan çıkar REÇEL olur...
reçele ihtiyacın varsa kendi tarifini şifaya ihtiyacın varsa benim tarifimi yapmanı öneririm....
ayrıntı istersen burdayım...sengözlerimebaksanab.

şimdi ben çok merak ettimde
sırf bu konu içinmi üye oldun 1 mesajın varda
yahu böyle birbirimizi aşağılayı yorumlar yapıcaksak hiç üye olmayalım daha iyi
kimi vardır soğanı rendeler kimi doğrar
herkes farklıdır

böyle bir ceviz reçeli tarifini daha önce duymaman bence çok doğal çunku sen ceviz tatlısına takılıp kalmışsın bence... verdiğin tarifi biliyorum Hatay da sıkça yapılır ikisini birbirine karıştırma, aralarında dağlar var.. adı ustunde işte REÇEL. tatlısını her gun tuketemezsin ama reçeli her sabah keyifle yiyebilirsin, şahsen ben öyle yapıyorum.
10 gun önce yaptım ve yaptığımada değdi doğrusu.
(kızlar aramızda kalsın cinsel gucu %100 arttırıyor :kedi: )
Hurremcim paylaştığı için minnettarım... opuyorumnanaktan

:jeyyar:herseyin bir ilki vardir sonucda dimi:jeyyar:
duymamis olabilirsiniz fakat kk ve hürremimin sayesinde görmüs oldunuz
verilen hic bir emege yazik diildir sonuc eger mükemmelsecokacimcoook
bosuna denmez el emegi göz nuru diye bu yemektede gecerli kanimca
bak hürremimin tarifi recel sizinki ise tatliymis yani bir düsünün tatliyla recelin arasindaki farki lütfen
sersoy arkadasimada katiliyorum recel hergün yenilebilcek tatli ise hergün yenilse bile aynisi bayar insani bir müddet sonra:jeyyar:

Ya ben de yapıcam ama mevsimini bekliyorum hazır almak istemedim cevizler çıktı mı ki :uhm: Desene Sersoy bi taşla iki kuş accayip işe yarar bende asıl sorun da o %100 dedin bak sana güveniyorum kaydirigubbakcemile3 Bizimkine söylesem aramaya çıkar şimdi ceviz ağacı tepelerine garibim kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
bebek cevizler.. haziran ayında mayıs sonunda oluyor.. bu tarih kaçınca... bebek cevizler olgunlaşıyor. ceviz reçeli bu cevizlerden olmuyor...
bişi diil benim şeker annem....Şeniz

Az daha zamanını kaçırıyodum yaa tam da kayınvalidem köye gitmiş hemen söyliyim de yapsın Hürremcim Allah razı olsun canım bu arada hepinizin mübarek kandilini kutluyorum arkadaşlara.s.

Az daha zamanını kaçırıyodum yaa tam da kayınvalidem köye gitmiş hemen söyliyim de yapsın Hürremcim Allah razı olsun canım bu arada hepinizin mübarek kandilini kutluyorum arkadaşlara.s.

cümlemizden RABBİM RAZI OLSUN ....
seninde kandilin mubarek olsun...yukardada belirttiğim gibi...bu şifa kaynağı....herderde deva.. denemesi bedava.. eşinize de mutlaka yedirin....yerimseniben

canımsın meleğim....
şifa olsun.:Saruboceq:... hayırlı haberlerini bekliyorumm..... :asigim:

canımsın ....
çok teşekkürler meleğim...:asigim:
bi söz vardır her yiğidin ayrı bir yoğurt yiyişi vardır diye...değilmi?ben böle biliyorum...ve bölede tarifimi verdim.. sersoyum bende bu verdiğim tariften yaptığım ceviz reçelimi yedi... oda çok beğendi ve yaptı...a.s

tatlım guven bana %100 kesin sonuç :kedi:
yanlız sanırım geç kaldın mevsimi geçmek uzere.. cevizi toplamadan önce test et
şöyle; bir kurdan al bir ucundan diğer uca rahat bir şekilde batıyorsa uygundur. adamcağızı boşuna ağaç tepelerine çıkartma :) inşallah bulursun

İş güç derken zamanı geçirdim herhalde haklısın du bakalım yarın sabahtan arıycam k.validemi bu sene yaz biraz geç geldi ya umudum var bakalım sağolasın testi de yapsın bi zahmet öyle bedavaya torun sevmek yok :jeyyar:

Arkadaşlar cahilliğime verin ben cevizin hep içini düşünüyorum ya bu yeşil kabuklarla birlikte mi,değilse içindeki zarı soyacakmıyız reçeli hep anne yapımı yersen olacağı bu kafam basmadı kızlar :kedi:mirmirmirmir

zemuszemusatasözün cuk oturmus melek annem benim kessinlikle cok dogrukaydirigubbakcemile5
sersoy tarafindanda test edilmis ve onaylanmis daha neyerimseniben
yengeme bahsettimde bizim burda daha olmamisdir yoktur demisdi ama ciftliklerde arastiricam esim ceviz hastasi zaten cevizli peynir var ona bile bayiliyo mutlaka deneyip yapmaliyim hemde ben receli sevmezken okadar ilgimi cektiki heleki sifa niyetine yaparsam emin ol löp löp kasik kasik götürücemcokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…