- Konu Sahibi hxuxrrem 2000
-
zemuszemusatasözün cuk oturmus melek annem benim kessinlikle cok dogrukaydirigubbakcemile5
sersoy tarafindanda test edilmis ve onaylanmis daha neyerimseniben
yengeme bahsettimde bizim burda daha olmamisdir yoktur demisdi ama ciftliklerde arastiricam esim ceviz hastasi zaten cevizli peynir var ona bile bayiliyo mutlaka deneyip yapmaliyim hemde ben receli sevmezken okadar ilgimi cektiki heleki sifa niyetine yaparsam emin ol löp löp kasik kasik götürücemcokacimcoook
Arkadaşlar cahilliğime verin ben cevizin hep içini düşünüyorum ya bu yeşil kabuklarla birlikte mi,değilse içindeki zarı soyacakmıyız reçeli hep anne yapımı yersen olacağı bu kafam basmadı kızlar :kedi:mirmirmirmir
Böyle bir ceviz reçeli tarifi daha önce hiç duymadım bence emeğinize yazık etmeyin. Cevizler kabukları soyulup en az 15 gün sabah akşam suda bekletilir. Kireç kaymağına yatırılır. İsteyen olursa detaylı bir şekilde yazarım. Bu zaten reçel gibi değil daha ziyade tatlıdır. :)
Böyle bir ceviz reçeli tarifi daha önce hiç duymadım bence emeğinize yazık etmeyin. Cevizler kabukları soyulup en az 15 gün sabah akşam suda bekletilir. Kireç kaymağına yatırılır. İsteyen olursa detaylı bir şekilde yazarım. Bu zaten reçel gibi değil daha ziyade tatlıdır. :)
siz yöresel yemek veya tatlı tarifi nedir bilmiyorsunuz sanırım..:1shok:sengözlerimebaksanab her yörenin damak tadı ve pişirimi farklıdır... siz tarifinizi istediğiniz zaman yayınlayın.. benim tarifim bu...
biz yapıyoruz ve tüketiyoruz.... yıllardır yapılan tariftir bu.. taaaaa osmanlıdan kalma... sanırım osmanlı mutfaği kültürünüz yok... biraz araştırın lütfen....
ayrıca bu tarif reçel adı altındadır ama sizin tarifiniz her neyse.. reçel olabilir bu tamamen hücre yenileyici amacı taşıyarak yapılan şifalı bir karışımdır .. denenmiştir ve onaylanmıştır..
birde eklemem gerek kaynatıp suyunu her attığında cevizlerin içindeki vitamınıde yok ediyorsun ... bu dediğin gibi şifalı bir karışımdan çıkar REÇEL olur...
reçele ihtiyacın varsa kendi tarifini şifaya ihtiyacın varsa benim tarifimi yapmanı öneririm....
ayrıntı istersen burdayım...sengözlerimebaksanab.
Bugün ben de annemin bahçesinde gelen yeşil cevizlerden yapıyorum, 50 adet yeşil cevizi koydum düdüklüye, bakalım nasıl olacak çok merak ediyorum. Hürremcim ben bıçakla cevizi ortadan kestim baktım olmuş mu olmamış mı diye gayet rahat bölündü o sert kabuğu kıkırdak gibi, bu ayarında yapılabilir demk oluyor di mi? Valla yıkayıp koydum öylece:)
ewet tatlım bu olmuş anlamına geliyor.... hemen el blendrı ile çek... gayet kolay püre haline geliyor....
ŞİFA OLSUN MELEĞİM...:asigim:
saol hürremcim ama benim cevizlerin bazıları zamanı geçmiş çıktı maalesef, blendırdan geçirdiğim için de sonrasında kabukları ayıklamaya uğraştım, hazırlaması 3 saati buldu eminim sizin o kadar sürmemiştir, bir de şeker az olduğu için senin ölçünde koyamadım, 2,5 kiloya yakın koydum ama acayip tatlı olmuştu, tadı buruk olmakla birlikte güzel. Eşim sabah akşam yiyor, laf aramızda kendinde isteği fena şekilde arttırdığını söylüyor, ben 1 ay sonra görücem tabi, dinlenme dönemindeyim düşükten sonra, hayırlısı artık. Çok tşk ederim tekrar.
bişi diil tatlışım.... şifa olsun....ohh ohhh yesin bol bol eşin....hihihihikaydirigubbakcemile3
sende ye mutlaka ... sabah akşan 1 tatlı kaşığı....
bu arada ben geçen haziranın başında yapıştım...ağustosun sonunda hamile kalmışım ve imkansızdı hamileliğim.. doğum öyküleri bölümünde var öyküm....
7 eylülde öğrendim .. küçük mucizem benimleydi....ve 7 eylül doğum günümdü....senağlama
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-oykuleri/276442-kucuk-mucizem-kollarimdabenim-hikayem.html
Offf yeni gördüm bu bölümü kaçırdım sanırım tarihiii haziran da olması gerekiyomuşş mafoldumben
şimcik haziranımı beklicem ya yeni gördüm ah ah haziranda köye gitmiştim babannemin babasının evinin bahçesinde kosssssssskocaman ceviz ağacı vardı sadece bakmıştım olgunlaşmamış diye ah bilsem dalardım ağaca of of
of of ya bende bu ay bal çörekotu tarçın kullandım inş onun faydasını görürüm
ama ceviz reçelinin tadını merak ettim kahvaltıda yemek için bide anlarsın ya onun için kocişe yediricem haziranda beklicem tarifi yazcam şimdi teşekkürler ellerine sağlık cnm
amin cnm
bir sorum olacak rengi yeşilmi oluyo kıvamı nasıl yani bir resmi olsaydı çok merak ettim ve tarifi aldım yazın deniyeceğim mutlaka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?