Reçeller - Marmelatlar Ceviz Reçeli

afiyet bal şeker olsun ŞİFA OLSUN CANIMIN AŞKI.....opuyorumnanaktan

canım yeşil kabuklarıyla birlikte butun olarak yapıyorsun.. sadece içi değil yani :)

Demekki siz sadece tatlı niyetine yiyorsunuz bu tür şeyleri...Bunu kullanan ve memnun kalan şifasını fazlasıyla gören bir anne var burda.. :Saruboceq: Merak ediyorum gerçekten sadece bunu yazmak için falan mı üye oldunuz KK'ya? İnsanları eleştirmek hoş bir şey mi sizin için? Sizde demişsiniz böyle bir ceviz reçeli daha önce hiç duymadım diye.Duymadığınız bir şeyi nasıl yorumlayabiliyorsunuz? kötükedihüso

ya şöle bi mesaj yazıp ortadan kaybolanlara ifrit oluorum..sende yazda şurda arkadaşım senin tarifinide görelim...hem hürremcim diosa mutlaka bi bildiği vardır..bebiş istediğim zaman bende uygulucam canım yüreğine sağık hürremcimm

kabukları soyulmadan da yapılabiliyor. buna benzer birşey sofra dergisinde de gurme tat olarak yayımlanmıştı. denemeden insafsız eleştiri yapmasanız iyi olurdu bence

hayat mı garip insanlarmı çözemiyorum ben artık
illa eleştiricez
illa bir kup takıcaz
boşuna anneanneler eskileri özlemiyor herhalde
eskide kalmış artık anlayış ve görgü

hürremim eline koluna sağklık cnm o kadar güzel cevabınıda vermişsinkii alkisalkisalkis
herkes seni senin minik mucizeni ve senin insanlara yardımcı olmak istemenin farkında ,
onun için bu tarz eleştirilere vakit harcamamak gerek .......

Bugün ben de annemin bahçesinde gelen yeşil cevizlerden yapıyorum, 50 adet yeşil cevizi koydum düdüklüye, bakalım nasıl olacak çok merak ediyorum. Hürremcim ben bıçakla cevizi ortadan kestim baktım olmuş mu olmamış mı diye gayet rahat bölündü o sert kabuğu kıkırdak gibi, bu ayarında yapılabilir demk oluyor di mi? Valla yıkayıp koydum öylece:)

ewet tatlım bu olmuş anlamına geliyor.... hemen el blendrı ile çek... gayet kolay püre haline geliyor....
ŞİFA OLSUN MELEĞİM...:asigim:

ewet tatlım bu olmuş anlamına geliyor.... hemen el blendrı ile çek... gayet kolay püre haline geliyor....
ŞİFA OLSUN MELEĞİM...:asigim:

saol hürremcim ama benim cevizlerin bazıları zamanı geçmiş çıktı maalesef, blendırdan geçirdiğim için de sonrasında kabukları ayıklamaya uğraştım, hazırlaması 3 saati buldu eminim sizin o kadar sürmemiştir, bir de şeker az olduğu için senin ölçünde koyamadım, 2,5 kiloya yakın koydum ama acayip tatlı olmuştu, tadı buruk olmakla birlikte güzel. Eşim sabah akşam yiyor, laf aramızda kendinde isteği fena şekilde arttırdığını söylüyor, ben 1 ay sonra görücem tabi, dinlenme dönemindeyim düşükten sonra, hayırlısı artık. Çok tşk ederim tekrar.

bişi diil tatlışım.... şifa olsun....ohh ohhh yesin bol bol eşin....hihihihikaydirigubbakcemile3
sende ye mutlaka ... sabah akşan 1 tatlı kaşığı....
bu arada ben geçen haziranın başında yapıştım...ağustosun sonunda hamile kalmışım ve imkansızdı hamileliğim.. doğum öyküleri bölümünde var öyküm....
7 eylülde öğrendim .. küçük mucizem benimleydi....ve 7 eylül doğum günümdü....senağlama

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-oykuleri/276442-kucuk-mucizem-kollarimdabenim-hikayem.html

Hürremcim hikayeni okudum, çok duygılandım canım, Rabbim yavrunu sana bağışlasın, darısı başıma diyeyim, ben bu ay az yiyorum daha çok eşime yediriyorum, gelecek ay ben de bol bol yiycem, inşallah güzel sonuç alırım ben de.zemuszemus

Offf yeni gördüm bu bölümü kaçırdım sanırım tarihiii haziran da olması gerekiyomuşş mafoldumben

Offf yeni gördüm bu bölümü kaçırdım sanırım tarihiii haziran da olması gerekiyomuşş mafoldumben

ewet tatlım .. haziranda cevizler daha yeşilken toplayıp yapılıyor... dışarıdada hazırları satılıyor.. ama katkılı olduğundan ev yapımı gibi değil....bilgin olsun...a.s.

şimcik haziranımı beklicem ya yeni gördüm ah ah haziranda köye gitmiştim babannemin babasının evinin bahçesinde kosssssssskocaman ceviz ağacı vardı sadece bakmıştım olgunlaşmamış diye ah bilsem dalardım ağaca of of

oyy kıyamam tatlım benim...sıkma canını ne olur....hazırlarıda var ama ben ve bi sürü arkadaşım hazırından şifa bulamadık.. ne zaman kendimiz yaptık.. inan bana şifası tam oldu...:kedi:

of of ya bende bu ay bal çörekotu tarçın kullandım inş onun faydasını görürüm
ama ceviz reçelinin tadını merak ettim kahvaltıda yemek için bide anlarsın ya onun için kocişe yediricem haziranda beklicem tarifi yazcam şimdi teşekkürler ellerine sağlık cnm

tadı gayet güzel... tabi tamak zevkine göre değişir ama...genellikle tam yazdığım gibi yaparsan süper oluyo... bu arada yorumları okursan kocişlerin üzerindeki etkiyide yazdı kızlar...inanılmaz şifalı...hayılısı olsun bende şifalı ne varsa yedim için o dönemde.:kedi:..bi ara şifa lafını duyduyğmda midem bulanıyordu...düşün o derece.. ama bu bana çok iyi geldi tatlım.. inşallah sanada şifa olur..:Saruboceq:.

amin cnm
bir sorum olacak rengi yeşilmi oluyo kıvamı nasıl yani bir resmi olsaydı çok merak ettim ve tarifi aldım yazın deniyeceğim mutlaka

amin cnm
bir sorum olacak rengi yeşilmi oluyo kıvamı nasıl yani bir resmi olsaydı çok merak ettim ve tarifi aldım yazın deniyeceğim mutlaka

yok tatlım yeşil olmuyor kahverengi oluor koyu bir kahve rengi.. bende yapılmış hazır var şu anda.... resmini çekip ekleyeyim bir ara....gör istersen ...ekleyince senin profiline yazarım bakarsın olurmu tatlım?:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…