Çevre baskısı-Yalnızlık-Endişeler

34thalia

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2010
380
161
eskiden takmıyordum.25 yaşlarındayken bir arkadaşım vardı evli çocuklu.(çevre baskısı fena!) üstelik hiç te mutlu değildi. ama kafayı beni evlendirmeye takmıştı. böyle ellerimi tutup gözleri falan doluyordu. bana "çok yalnızsın.çok mutsuzsun değil mi? "falan diyordu. bana birilerini ayarlamaya çalışıyordu.( ben öyle şeyleri sevmiyorum.sanki olayın sihri bozuluyor.) resmen kız ,psikolojimi bozdu. artık onla görüşmüyorum.o zamandan beri evlenemeyeceğim,çocuğum olmayacak diye kafayı taktım. zaten beni düşündüren çocuk olayı.nerdeyse 30 uma geldim.kaç senem kaldı ki , doğurgan yaşlar geçiyor..

Son düzenleme:
öncelikle kardeşine Allah rahmet eylesin canım mekanı cennet olsun, sabret çıkacaktır karşına doğru olan kişi, senin gibi düşünen bir kaç arkadaşım var ve şuan ikiside doğru insanı buldular ve ikiside nişanlı ama önceden onlara sorsan çok umutsuzlardı kimseyle olmuyordu diye, sana tavsiyem bu konuya çok kafanı takmamalısın akışına bırakmalısın, kafaya takınca inan olmuyor, akışına bırak hiç düşünmemeye çalış hatta, zamanı gelince olur allahın izniyle, bir de bol bol dua et aklına geldikçe içinde hayırlısı diye

bende senle aynı yaştayım ..çocuk için bende endişeleniyorum ama onun dışında kalitesiz saçma sapan bir evliliktnse yalnız yaşamak daha iyi geliyor bana ...
ama senin piskolojin bozuk bence intihar etmeye kalkmalar falan ne bileyim ilginç ..bende çok sevdim çok aşık oldum ilişkide yaşadım alatıldım terk edildim sevdiğim insan evlendi ve çocuğu oldu .. bana ne nispetler yapıldı sanki benim suçummuş gibi . vurdukça vurdular .. ama ben her defasında daha güçlü kalktım düştüğüm yerden ...şimdi kendimi süper güçlü hissediyorum .. iyiki bunları yaşadım ..çok şşükür

öncelikle kardeşine Allah rahmet eylesin canım mekanı cennet olsun, sabret çıkacaktır karşına doğru olan kişi, senin gibi düşünen bir kaç arkadaşım var ve şuan ikiside doğru insanı buldular ve ikiside nişanlı ama önceden onlara sorsan çok umutsuzlardı kimseyle olmuyordu diye, sana tavsiyem bu konuya çok kafanı takmamalısın akışına bırakmalısın, kafaya takınca inan olmuyor, akışına bırak hiç düşünmemeye çalış hatta, zamanı gelince olur allahın izniyle, bir de bol bol dua et aklına geldikçe içinde hayırlısı diye

inşallah öyle olur.teşekkürler güzel mesajın için

bende senle aynı yaştayım ..çocuk için bende endişeleniyorum ama onun dışında kalitesiz saçma sapan bir evliliktnse yalnız yaşamak daha iyi geliyor bana ...
ama senin piskolojin bozuk bence intihar etmeye kalkmalar falan ne bileyim ilginç ..bende çok sevdim çok aşık oldum ilişkide yaşadım alatıldım terk edildim sevdiğim insan evlendi ve çocuğu oldu .. bana ne nispetler yapıldı sanki benim suçummuş gibi . vurdukça vurdular .. ama ben her defasında daha güçlü kalktım düştüğüm yerden ...şimdi kendimi süper güçlü hissediyorum .. iyiki bunları yaşadım ..çok şşükür

ilk söylediğin konuda haklısın. öyle olmaktansa yalnız kalmak daha iyi.
intihar olayını kesinlikle tekrar yapmam.o durumlar 5 sene önce falandı. .. senin yaşadıklarından bu kadar güçlü kalkman da çok güzel.senin gibi yapmaya çalışıcam.

kafaya takarsan bulman zorlaşır akışına bırak zaten zamanı gelince seni bulacak orta güzellik az yada çok güzellik önemli değil kimse karşısındakini bu yüzden sevmiyor zaten kalbin için seni seven biri çıkarsa işte o zaman evlilik olur ...elbet biri çıkacaktır karşına...belkide doğru yerlerde değilsindir :) ruh haline ve yaşam tarzına yakın kurs dernek vs yerler olabilir

kafaya takarsan bulman zorlaşır akışına bırak zaten zamanı gelince seni bulacak orta güzellik az yada çok güzellik önemli değil kimse karşısındakini bu yüzden sevmiyor zaten kalbin için seni seven biri çıkarsa işte o zaman evlilik olur ...elbet biri çıkacaktır karşına...belkide doğru yerlerde değilsindir :) ruh haline ve yaşam tarzına yakın kurs dernek vs yerler olabilir

akışına bıraktım zaten artık hayal bile kurmuyorum...
aslında sosyal biriyimdir.bir sürü kurslara ,derneklere gittim ama hep aynı sonuç.bakalım artık..

ilk söylediğin konuda haklısın. öyle olmaktansa yalnız kalmak daha iyi.
intihar olayını kesinlikle tekrar yapmam.o durumlar 5 sene önce falandı. .. senin yaşadıklarından bu kadar güçlü kalkman da çok güzel.senin gibi yapmaya çalışıcam.
Insanlari kafaya takma...tatile falan cik yeni hobiler bul kendini kesfet..

birşey sorucam yabancı dediğin şu erkekler hangi ülkeden?

Ben korece alanında çalıştığım için etrafımdakiler Koreliydi.Hayatımda Türk le çıkmadım hiç.Ben isterdim ki; kendi kültürümden,dinimden biri olsun...
anladım canım .. bence karekter meselesi ya milliyetle ilgisi yok .. koreliler türklere benziyormuş zaten öyle diyorlar ..

Bu korkuyla yaşanmaz ki yahu. istediğin zaman uygun kafana göre birini bulursan düşünürsün ne alakası var ki hayat kısa yaşamana bak.

bence etrafinin tavsiyesiyelerinide degerlendirmelisin
nice evlilikler var hep birilerinin araciligiyla olan.ve cook buyuk sevgiyle yapilan.cok karamsar bakmayin.benim ailemde var o sekilde evlenenler tutup zorla vermediler.sadece gorusmelerine vesile oluyolar oluyosa oluyo.yaniii akisina birakin.insanlarada duvar ormeyin derim.insallah hayirlisi olsun adiniza.vee insan nasil isterse oyle yasar nasil yasarsada oyle ölür derler.siz gercekten iyi bir evlilik yapmak isterseniz elbet olur :KK66:)

Kızlar ben de 28 yaşındayım, evli değilim ama pek takdığımda yok açıkcası. Hayat her şeye rağmen yaşamaya ve zevk almaya o kadar değer ki, neden birisi yok diye kendinizi üzüyorsunuz. Arkadaşlarınızla çıkın dolaşın bol bol. Bu fırsatları bir daha bulamazsınız. Çocuk için de allah'ın dediği olur bence, zamanı geçmesin diye durduk yere yanlış bir evlilik yapmaktansa bırakın geç olsun.

akışına bıraktım zaten artık hayal bile kurmuyorum...
aslında sosyal biriyimdir.bir sürü kurslara ,derneklere gittim ama hep aynı sonuç.bakalım artık..
geç olsun güç olmasın benim bi arkadaşım 18 yaşında evlendi çok severek evlendiler hemde hep özenirdim ama 3 yıl oldu şimdi evlilikleri bitmenin eşiğinde acele kararlar uyumsuz evlilikler o kadar çok var ki etrafta..inşallah kafana gönlüne göre biri çıkar karşına sosyal sitelerdede var aslında birçoğu sapık olabilir ama arada illaki evlenmek isteyen dürüst biri vardır

ben de çevremdeki baskılardan dolayı "evde mi kalıyorum acaba?" diye düşüyorum..önüme gelen kimse yok mu? yok deyince hiç mi yok ? diye soruyor..aile desen ha bire dışarı çıkarken birini buldu mu acaba diye umutlanıyor..(sanki kayıp eşya gibi aranıp bulunacak bi şey de)..keza evlenen arkadaşlar veya evlenmek üzere olan arkadaşlar da bir başka davranıyor..
ve tüm bu baskılar, dışlamalar insanı hazır olmadığı bir olaya hazırmış gibi hissettiriyor..
şöyle çekilip dışardan kendime bakıyorum ben hazır mıyım aile kurmaya sorunları aşmaya veya birine aşık olup gözümü evliliğe kapatmaya...ve malesef henüz değilim..

her neyse arkadaşım,aynı dert yoldaşım... biz çokuz, kendini yalnız hissetme...ve inan evlilerin çoğunluğundan daha mutluyuz..biliyorum ki bi gün başkalarının dediği gibi koca bulmayacağız, diğer eşimizle karşılaşacağız.

X