30 yaşında 1 çocuk annesiyim, kapanalı dün tam 3 yıl doldu.
İlk başlarda bende kılık kıyafet konusuna takıldım, çok süslü olmamama rağmen.
Kararımı iş yerine söyledim, özel sektör belki sorun olur diye düşündüm ki şimdi ki aklım olsa asla söylemezdim.
Hatta bir arkadaşım şimdi nasıl olacak sadece gözlerin mi görünecek dedi, cehaletine verip güldüm.
O hafta sonu alışverişe çıkacaktık ve ben 5 gün boyunca kendimi çıplak hissettim, nihayet kapandım.
Tesadüf eşimin babanesinin Umreden döndüğü güne denk geldi.
İlk etapta uzun gömlekler, bol pantolon ve trençkot aldım, şimdi çok pişmanım.
Zira karar verdim ama kapanmanın gereklerini bilmiyormuşum sonradan okuyup öğrendim.
Bence ilk adımınız bir kadın tesettür ilmihali alıp nasıl kapanmanız gerektiğini öğrenmek olsun.
Naçizane bildiklerimi paylaşayım.
Kadına pantolon haram, ancak iç giysisi olarak giyilebilir. Yani bilek hizanıza kadar uzanan pardösü yada ferace gibi giysilerle giyilebilir.
Baş örtüsünü boynu sıkarak bağlamak uygunsuz, örtümüz yakalarınızı kapatacak şekilde ve boyun hattımızı belli etmeyecek şekilde olmalı.
Saça bir şeyler sararak büyük göstermek tabiri caizse deve hörgücü yapmak, eşarbın önünü kaldırıp ibik yapmak uygunsuz.
Hatta bununla ilgili hadis var, onlar ki cennetin kokusunu dahi duyamayacaklardır diye buyuruyor.
Vücudumuzun hatları belli olacak şekilde dar giyinmek uygunsuz, sürme harici makyaj yapmak uygunsuz
Ben tesettürümün 1. yılından sonra bunları uygulamaya başladım, Allah kabul etsin ve baki eylesin inşallah.
Eğer spor giyinmek istiyorsanız LCW de çok hoş etekler, gömlekler ve bluzlar oluyor, bir çok yere göre fiyatları da makul.
Hatta geçen ay çok güzel bir elbise aldım sadece 50,00 TL ye indirimden.