çevremdeki herkes mi-kem-mel ötesi anne maşallah!

Cekememisler.
Ben böyle saçma şey duymadım.
Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin şimdi bırakılır mi.
HiçBir şey olmaz. İçini ferah tut.

Onlari dinleme belliki kendileri biseyleri yarim birakmislar, birakmak zorunda kalmislar ya da biyeri gelememisler ve seninde öyle olmani istiyorlar. Cumlelerden fesatlık akıyor resmen.

Öyle söylemleri olan kadınların hayattaki tek hedefi çocuk bakmak, o çocuğu güzel yetiştirip büyütmek de değil..
çocuk büyütmenin sadece karnını doyurup altını değiştirmekten ibaret olduğunu sanan tipler, bebeğini annesine yada başka güvendiği birine bırakan kadınlara ;
" ayyy vicdansız çocuğu nasıl bırakıp gidiyor? " gözüyle bakıyor malesef...

Marifet Hayatımızı sadece çocuğa yönelik devam ettirmek değil, önceliklerin ilk sırasına koyup kendimizi geliştirerek, hayatımıza iyi ve güzel şeyler katıp da devam ettirmek asıl mesele...
Biz böyle yapmaya çalışınca, malesef bazı hem cinslerimizin gözünde çocuğuna önem vermeyen anne modunda görünüyoruz..

annen seni büyütmüş. niye güvenemeyeceksin ki. ayrıca vicdansızlık niye olsun. ayrıca çok fazla kendine alıştırmaman daha iyi bence. hem sen bunalıma girmezsin hem çocuk anneci olmaz. tamamen bırakmıyorsun ki. bir kaç saat. için rahat olsun ve okulu bitir. ilerde ne demek istediği göreceksin.

Acaba okuyor olmani mi cekemediler? Yeni annenin ne isi var okul siralarinda otursun cocuguna baksin,okumak neyine artik mi diyorlar akillarinca?
Konu bence annene birakmak degil..
Konu senin bebegin varken hala kendini gelistirebiliyor olman bence..kiskaniyor seni o diyenler!

Ben ikizlerim 1 aylikken gece sinemaya gittim ilk defa. cocuklari emzirip,sut sagip kv ye biraktim.. Etrafimdakiler ooo iyiymis bu is nasil birakabildin,demek gezmelerdesiniz..iyi bari birakip cikabilmissin.. Bizim hic oyle olmadi vsvs diye yorumlar.. Ooo eline oje bile surmussun,aaa kuafore gidip sac boyatmaya nasil vakit buldunn..(lahn bebekler 4aylik olmus mevlit okunacak evde. diplerim aldi gitti basini.onu da mi yapamicam!)
Bende ikiz buyuttum evde esofmanla otururdum,cocuklara tek baktim disari bile cikamazdim diye ic gecirmeler.. Kiskanclik iste.. Ben yapamadim sen nasil yapiyorsun,sen de yapma canim nasil annesin sen yada yeni nesile bak ben enayiligime doymiyim dusuncesi basiyor onlari..
Herkesin sartlari bir olmak zorunda mi.millete ne! Senmi emzireceksin,senmi altini alacaksin sanki,sen mi pışpışlayip uyutcaksin da ne isin var okulda diyorsun.size ne!
Takma kimseyi bence..

Son düzenleme:
Bu forumda da bolca cocugunun 3 yasinda oldugunu, kendisi olmadan 1 saat bile gecirmedigini ovunerek anlatan anneler var.

Hasta olduklarinin farkinda degiller, umursamayiniz. Ornek aldiginiz insanlar tek vasiflari yapiskan anne olmak olan insanlar degildir herhalde.

ağzı olan konuşuyor işte boş ver takma kafana ne alakası var vicdanla bilmem neyle benimde iki tane çocuğum var kayınvalideme bırakıp gidiyorum ara sıra bakıcı olsa anlarımda özannene niye bırakamıyasın çok saçma

Offf boşver yaaaa
Bırak okulu alisverise kuaföre arada havanı degistirmeye bile gideceksin.
Sanslisin annen var bence tadını kaçırma.
O kadarcık herkes bırakıyor

Sacmaligin daniskasi tabiki yapabilirsin ben dört cocugumla bile karar verdim eğitimimi tamamlicam sen niye yapamayacak misin ki? Çok güzel okulunu bititrirsin calisirsin her hedefini pekala yapabilirsin de yeterki çocuğunu bahane ederek hedeflerinden vazgeçme...insanlarda nedense kendi yapamadiklari şeyleri baskasinada yapamazsin diyerek inancini koreltirler ama inan bana içten içe sana ozeniyorlardir

Annene birakabilirsin
Ben de işim oldugunda süt sagıp anneme bırakıyorum bebegimi, bebegim 40 gunluk

Lakin biberona alistirma dersin oldugu zaman sadece sut sag onun disinda hep emzir olur mu?

Ben anneyim oyle bisey hissetmiyorum, hepsi icten ice biri baksa da nefes alsak diyolar

çok saçmalamışlar valla. Tabiki bırak ne olacak. Durumu o kadar arabeskleştirmenin alemi yok. Biraz rahat büyütün bebeği.

Bu millet anneliği dramatize etmeyi ne kadar seviyor yaaa... ne olacak birkaç saatten zaten annen bakacakmiş tecrübeli biri yani şahsen ben annemin benden daha iyi bakacağına eminim zira bende tecrübe sıfır

Sanki çocuğu doğurup sokağa atmaktan bahsediyorsun gibi tepki vermişler

Anne oldum diye köle olmadım

Gidersin bişey olmaz ben 3 sene bebekli bir sene hamile okudum okulu kazandım bebek istedim okuldayken parayla komşuma baktırdım sutum yoktu mama yiyordu çok zor tabi ama benim sure uzundu 3 ay hemde iki günde hiç sorun olmaz bir arkadasımda son sınıfta doğurdu bebeğiyle derse girdi tenefuste emzirdi temizledi bebek buyuyunce anne kaynana bakocı hepsini kullandı mezun oldu olmayacak bişey yok

Birak ders calismayi, disarida arkadaslarinla bir kahve icmek icin bile bırakacaksın. Ki anneninde bir nefes almaya ihtiyaci var . sen cok sanslisinki annen var yaninda cokta guzel dinlenebilirsin. Sana dogumdan sonra verebilecegim en guzel tavsiye disariyi birakip annelik icgudulerini kullanman.

Nasıl başardin
Ders nasıl çalıştin mesela

Hepi topu üç ders ya bırakırsın ne olacak
Annem kardeşimi daha kırk günlükken bırakmış da başlamış çalışmaya

Aynı şeyleri ben de duydum. Hukuk fakültesinde okuyorum ilk dönemin son finalinin olduğu gün finale giremedim Çünkü doğum yaptım. Kendi babam bile benim okul hayatıma bitti gözüyle bakıyordu ( Türkiye derecesi yapmış insanım) ama hafta içi her gün kv me saat 13-17 arası dört saat bırakıp ders çalıştım. Geçen dönemden daha iyi notlarım
Özlemiyor muyum ? Evet hem de çok. Ama artık ben bu hayatta yalnız değilim bir evladım var ve onun geleceğini düşünmek zorundayım. İyi ya doğurdum aman boşver dersem evde oturup toto büyütmek hoşuma giderse, günün birinde rüzgar ters estiğinde ne yapacağım ?
Çocuğum için duruyorum cümlelerini mi kuracağım onlar gibi? Kafamı duvarlara vurmak ne işe yarayacak, evladım için ne yapabileceğim ?
Bana da Nasıl bırakıyorsun dediler. Hatta bir kere kv ah kıyamam bak Nasıl da bakıyor sana gitme der gibi dedi
Mecburum onun için de kendim için de. Eşimin durumu oldukça iyi yaşadığım evi görenler aman bitirip ne olacak var nasılsa paranız boşver çocuğunu bırakma diyor
Her şey para mı ? İnsanların idealleri olamaz mı ? Benim olmayan paraya mı güveneceğim ? Eşim bu yaşına kadar çalışmış yapmış bir şeyler gelip ortakçı gibi tamam her şey ikimizin diyemem demem
Ama anlatamıyorum anlamıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…