• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çevremdeki herkesin evlenmesi

Berryhibiscus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2021
181
130
53
Etrafıma bakıyorum, arkadaşlarımın yarısından fazlası evli. Resmen olmuyor. Üniversitede olmadı.
Sosyal hayatım iş ev arası ama ne yapabilirim ki…

Bir ara yeterince güzel olmadığım için şanslı olmadığımı düşünüyordum. Çünkü gerçekten çok güzel olanların çok seçeneği oluyor, görücü usulü vs isteyenler oluyor. Mesela, dışarıda tanımadıkları insanlar tarafından bile tekliler alan var.

Benim başıma hiç gelmedi böyle bir şey. Tabiki beni beğenenler de oldu ama anlaşamadım ya da beğenmedim. Bir de tesettürlü biri olduğum için zaten dikkat çekmiyorum.

Bir yandan da gayet sıradan insanların onlardan çok daha üstün( güzellik, statü olarak)kişilerle evlendiğini görüyorum.

Tamamen kısmet meselesi mi bilmiyorum ama artık umudum kalmadı pek. Düzgün erkekler hep evlenmiş zaten. Ben 27 yaşındayım şu an.

Herkes evlendiği için değil kendim istediğim için evlenmek istiyorum. Ne düşünüyorsunuz

Etrafıma bakıyorum, arkadaşlarımın yarısından fazlası evli. Resmen olmuyor. Üniversitede olmadı.

Bir ara yeterince güzel olmadığım için şanslı olmadığımı düşünüyordum. Çünkü gerçekten çok güzel olanların çok seçeneği oluyor, görücü usulü vs isteyenler oluyor. Mesela, dışarıda tanımadıkları insanlar tarafından bile tekliler alan var.

Benim başıma hiç gelmedi böyle bir şey. Tabiki beni beğenenler de oldu ama anlaşamadım ya da beğenmedim. Bir de tesettürlü biri olduğum için zaten dikkat çekmiyorum.

Bir yandan da gayet sıradan insanların onlardan çok daha üstün( güzellik, statü olarak)kişilerle evlendiğini görüyorum.

Tamamen kısmet meselesi mi bilmiyorum ama artık umudum kalmadı pek. Düzgün erkekler hep evlenmiş zaten. Ben 27 yaşındayım şu an.

Herkes evlendiği için değil kendim istediğim için evlenmek istiyorum. Ne düşünüyorsunuz
Merhaba, öncelikle şunu diyeyim herşeyin bir zamanı var kısmet ne zamansa o zaman olacak, bence bu kadar takılmayın benim cevremde herkes evlenmıstı bende bu sekıl dusunup zamanı geldı dedım ve 21 yasında evlendim ve suanda keskelerim var hayatımda pisman degılım gerci ama yınede O zamanda evlenmek istemezdim

Evlilik güzel ya da çirkin olmaklar alakalı bir şey değil ki. Evet insan dış görünüşünü beğenmediği birine karşı ilgi duyup tanımak istemiyor belki ama güzellik çok göreceli bir kavram. Bana çirkin gelen başkasına güzel gelebilir mesela.

Demişsiniz ya sıradan insanların onlardan daha üstün kişilerle evlendiğini görüyorum diye işte bu tamamen öznel bir şey. Size göre sıradan gelen o insan evlendiği kişiye göre dünyanın en güzeli,en asili,zeki en bi şey bi şeyi. Ya da statü,güzellik olarak yüksek gördüğünüz kişi bir başkasına göre gayet sıradan biri olarak geliyor belkide.

Bu işler her şeyden önce nasip,kıstmet ama öncelikle böyle kıyasları bırakmanız lazım bence.

Evliliğin tesettürle ilgisi yok. O zaman tesettürlü olan kimsenin sevgilisi de olmazdı, talibi de olmazdı,evlenemezdi de.
Diğer taraftan sosyal bir çevreniz yok ise insanlara karşı donuk iseniz de olmayabilir.
Herşeyden önce nasip bu işler. Ancak şunu söylemek isterim yaşınız gayet normal ama evlilik evlilik diye mesaj göndermeyin evrene.
İnsanlar evlenmek istediği yada yaşı geldiği için evlenmemeli.
İyi bir insan ile karşılıklı sevgi ve anlayışları söz konusu olduktan sonra devamı evlilik olur. Yaş kırk olsun ama kötü bir insanla 27 yaşında evlenmeyin.

Çok garip gerçekten…
Beni tanımıyorsunuz ve hesap soruyor gibisiniz. Cevap vermiş oldum.

Yahu konu acan sizsiniz ve gecenki konunuzda foruma girdiginiz halde konunuza cevap yazma zahmetinde bulunmayan sizdiniz. Yine oyle bir konu actiysaniz bileyim ona gore yorum yapayim diye soruyorum. Sanki konuyu ben acmisim size hesap soruyorum gibi davraniyorsunuz. Katiliyorum gercekten garip...

Evlilik bir başarı değildir...

evlenmek için evlenmeyin sürekli evlenmeyi düşünürseniz yanlış karar vermeniz olası,bir arkadaşım böyle evlendi sadece iş konusında denk olmasına baktı 1 yıl dolmadan adam maddi manevi sömürdü kızı boşanıyorlar

Bu tarz konulardan şikayet edenlerin ortak özellikle özgüvensiz olmaları. Bahsettiğiniz kızlar güzel olduğu için değil özgüvenli, iletişimi az çok iyi, kendini ifade edebilen kimi iş hayatında kimi sosyal hayatta başarılı insanlar olduğu için teklif alıyorlar. Yani onu yapamıyorum bu konuda kötüyüm diye pes ederek yaşarsan hayat kısmeti de sosyal çevreyi de ayağınıza getirmez siz gideceksiniz. Kapalı, açık olmakla hiç ilgisi yok emin olun. Benim kapalı arkadaşlarım var gayet çevresi geniş, enerjik, güler yüzlü. Birinin dükkanı var çarşıya çıktığımda ilk uğradığım kişi ondur benim için çünkü sohbetini, düşünce yapısını seviyorum. Ama kuzenimde tam tersidir oda kapalı fakat çevresinin olmaması insanların ondan uzak kalmasının sebebi her şeyden sürekli şikayetçi olup '' of, püf, bu ne böyle, napıcam bilmiyorum, amaağğn ya '' gibi insanın enerjisini yiyip bitiren bir tarzı olması. Yani karakterin önüne açık, kapalı, lise mezunu, doktora yapmış kişiler geçmiyor aslında sen belirliyorsun bu yaşadığın durumu. Sevgili, evlilik işleri zaten nasiptir.

27 yaşıma az kaldı. Hala bir ilişkim yok. Etrafımda yaşıtım olan insanlar teker teker evlendi. Mesleğim falan var çalışıyorum ama yine de bir burukluk hissediyorum. Bugün bir avm ye gittim herkes eşiyle gitmiş herhalde algıda seçicilikten hep aynı şey aklıma geliyor.

Çok aşırı güzel değilim ama en son birileri vesilesiyle biriyle tanıştırılacaktım. Fotoğraf istendi. Normalde hiç benlik şeyler değil ama tamam dedim, ben de yolladım. Hiç ses yok karşı taraftan. O da beni üzdü.

Zaman zaman kendimi umutsuz hissediyorum bu gibi durumlarda siz kendinizi nasıl motive ediyorsunuz?

Son zamanlarda çok sinirimi bozan bir durum yaşıyorum.
Siz olsanız ne söylerdiniz?

Hareketlerimle belli etsem de devam ediyor. Herkesin içinde ne diyebilirim bilmiyorum.
Eski mesaj ve konularınız bunlar. Eski konunuzda size verilen tepki yerinde, yani G gunces 'e katılıyorum patronum dokunuyor diye konu açıyorsunuz, sorulara cevap vermeden başka konular açıyorsunuz. Burada üyeler size yorum yazıyor, zaman harcıyor, çok değerli insanlar var, destek olabilmek için sorular sorup anlamaya çalışıyor. Triplere girmeniz de gereksiz.

Kader ve kısmet meselesi açıkçası benim eşim benden 3 yaş küçük. Şaka gibi ama online oyunda tanıştık evlendik. Etrafımdakiyle değil benden yüzlerce km uzakta biriyle evlendim.

İyi ki de öyle yapmışım çok seviyorum çokta mutluyum nazar değmesin

Back
X