Çevremdekilerin İmâları...

S a l o m i

💕
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2019
701
1.079
113
Bayanlar ben bir öğretmen adayıyım
Geçirdigim saglık sorunları sebebiyle bir türlü adam akıllı kpss ye çalışıp atanamadım.

Çevremden ve arkadaşlarımdan herkes atandı gitti kendimi hiç bir işe yaramaz gibi görmeye başladım.
Hep kıl payı atamaları kaçırdım. İnanın virgüllerle dahi olsun kaçırdığım oldu

İki yıllık evliyim
Şimdi 5 aylık hamileyim ve
11 ay sonra KPSS , EĞİTİM ve ÖABT alan sınavları olucak

Sorunum şu ki artık evde olmaktan sıkıldım .
elimde meslegim olmasına ragmen yapamamaktan sıkıldım.

Yarın birgün bebegim dogunca derse çalışma imkanımda çok azalacak .

Çevremdekilerin" amann sanki okuyanlar ne oldu ki" sözlerinden olur olmadık yerde laf çarpmalarından imalarından bıktım.

Artık boş boş evde oturmak istemiyorum.

Benim gibi olup dogum arefesinde ve dogum sonrası çalışıp atananlar var mı.

Başarı örneklerine İHTİYACIM VARRRR..

Morale ve yapabilirsin sözlerinize ihtiyacım var ...

bu şartlarda benim hayatımda birşeyler başarmak için muhakak atanıp buralardan uzaklaşmam gerek .

Bir tanıdığım Türk dili ve Edebiyatı mezunuydu. Maalesef atanması çok zor bir bölüm ama buna rağmen hamileyken sadece evde çalışıp atandı. Yeter ki isteyin, her şeyi yapabilirsiniz.

Hamileyken sınava çalışabilirsiniz ama bebek doğduktan sonra ki sizin sınav zamanında bebek doğmuş olucak ne kadar çalışabilirsiniz bu tamamen size bağlı. Adamakıllı çalışma programı yaparsanız kendinize zor ama imkansız değil alırsınız güzel puan. Branşınız neydi?

Doğum öncesini çok iyi değerlendirin.
Doğum sonrası için de dua edin uykuyu seven bir bebeğimiz olsun, bir de mümkünse yardımcınız(tercihen anne) olsun.
Çocuğunuzun okula başlama sürecine kadar ders çalışmanız için en uygun sene bu sene.

Sınava gireceğiniz zaman bebeğiniz doğmuş olacak. Uykusuz geceler geçirip, sınava girmek problem olabilir. Ben bir sınava uykusuz girmiştim( bebeğim dolayısıyla doğal olarak aylardır biriken bir uykusuzluk) ve çok emin olduğum cevaplarım yanlış çıkmıştı. Sizin çevrenize çok büyük iş düşüyor. Yardımcı olmaları şart yoksa çok sıkıntı olur sizin için

Benim kurum içi yükselme sınavım vardı hem de 4 gün süren yazılı sınav her oturum 5 saat ve yazılıydı hamilelik döneminde ders çalıştım doğum yaptım 2 gün sonra sezeryanla halimle oturup ders çalıştım doğum yaptıktan 43 gün sonra Ankara'ya gidip sınava girmek zorunda kaldım bebeğimi 4 gün aileme bırakıp gittim elimden geldiğince soğuk kanlı oldum ve çok şükür sınavı yüksek puanla geçtim üstelik Türkiye de en zor kurumun sınavlarından biri ..insanlar beni gördükten sonra yanımda ders çalışmak zor falan diyemiyorlar .. onun için arkadaşım karamsarlığa kapılma yeter ki iste kafana koy yaparsın

Yazinizda yazim hatalari var.Acele yazdiniz belki ama sinavlara calisan biri otomatige baglayip hakkiyla yazi yazar hale gelir. Siz de siki calisirsaniz otomatik olarak dogru yazmaya baslarsiniz. Mesela
imkanımda - imkanim da ayri
birseyler- bi sey ayri
hic bir-hicbir bitisik
birgun- bir gun ayri yazilir
ayrica ayrinti olacak ama
dahi olsun- dahi yeterlidir. Olsun .. oldu seklinde iki olmak filli anlatimi bulandirmis.

Dogumdan once siki calis
Sonra deneme coz. Bol pratik sart.
Gerisi Allah kerim. Allah calisanin hakkini verir.

Kpss değil ama buna benzer bir sinav da bana sen başaramazsin salaksin diyen birine inat sınavı kazandım harçları yatırmak için kredi çekmiştim düşün taa o zaman gece gündüz çalıştım verdim Sen daha alasını yaparsın inşallah

Şaka gibisiniz kadın derdini anlatmış moral bekliyor beni teşvik edin diyor sizde destek olacağınıza köstek olmuşsunuz resmen. Moral mı bozmaya çalışıyorsunuz yardımcı olmaya mı ? Hadi benim de yanlışlarımı bulun

Bir arkadasimin kardesi bölüm mezunuydu.Evlendi ,özel dersanelerde ögretmenlik yapti olmadi,banka sinavlarina girdi memur olarak basladi ,evli kadin icin cok zor dedi birakti.bi oglu oldu bu arada.Sonra vir rehabilitasyon merkezine girdi calismaya orda da olmadi. Bu arada 34 yaş civari iken kpss ye hazirlandi ,gecer puan aldi doğu görevine devlet okuluna atandi.Formasyonu varmis önceden.Eşi batida calisiyordu.oglu 5 yasina gelmisti bu arada.esi ve oğlu 1,5 dönem yalniz batida yasadilar ,o doğu görevini lojmanda kalip tamamladi tek basina.Sonra esinin oldugu sehre atandi eş durumundan ve yaklasik 4 _5 yildir da bir devlet okulunda ögretmen .Güzel bir azim örnegiydi ,herkes cok takdir etti.

Güzel düşünün. Herşeyden once bebeginiz için çabalayın önce şu 4 ayı güzel degrrlendirin. Sonrasında bebiş olunca tabi biraz zorlanacaksınız ama bu da engel değil. Yaparsınız bebeginizin kısmetine inşallah. Allah kulunu darda koymaz. Agzı olan konuşur unutmayın. Benimde kayın validen bi gun bana okuyan noldu gibi imalarda bulundu toplum içinde cok içerledim hastane ye gidecegin zaman randevunu yada diger işlemler için nedwn beni arayıp bana soruyosun kızına sormuyosun dedim e sen biliosun herşeyi dedi. Bende dedim neymiş okuyan okumayan bir değilmiş. İlla çalışmak lazım değil dedim Allah nasip ederse oda olur dedim. Herkes birbirine bakmıştı kümse bişey diememişti.

ay amin amin inşaAllaj haklısınız .
Bu arada
Güzel bir konuya değinmişsiniz iyi olmuş böyle söylemeniz .
En azından biraz daha düşünceli olur bir daha konuşurken
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…