- 15 Nisan 2017
- 13.625
- 16.049
- 298
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Evlenince de çocuk yap derler,cahil insan heryerde varMisafirliğe gelen isteyen biri yok mu diyor. Mahallede karşılaştığım komşumuz yaşın geçiyor diyor. Ailemin ara ara evde kaldın gibi şakaları beni artık daraltıyor. Çevremde okumuş eğitimli insanlarda dahil herkes benim evlenmemi konu ediyor. 28 yaşına gireceğim ama beni gören herkes yok mu biri isteyen hmm deyip öğütlerini sıralıyor. Belli bir noktaya kadar takmasamda sınav psikolojisiyle de daralıyorum. Yükseklisans mezunuyum doktoraya hazırlanıyorum ama çevrem beni aşırı yıpratma noktasına getirdi.
Yüksek lisansa geç başladınız sanırım. 28 yaşında bitirdiyseniz çevredekiler okuma uğruna evliliği geciktirdiğinizi düşünüyor muhtemelen. Siz kendinizi çok küçük mü hissediyorunuz? Evlilik için ideal yaştasınız aslında. Böyle bir konu açtığınıza göre hiç öyle hissetmiyorsunuzMisafirliğe gelen isteyen biri yok mu diyor. Mahallede karşılaştığım komşumuz yaşın geçiyor diyor. Ailemin ara ara evde kaldın gibi şakaları beni artık daraltıyor. Çevremde okumuş eğitimli insanlarda dahil herkes benim evlenmemi konu ediyor. 28 yaşına gireceğim ama beni gören herkes yok mu biri isteyen hmm deyip öğütlerini sıralıyor. Belli bir noktaya kadar takmasamda sınav psikolojisiyle de daralıyorum. Yükseklisans mezunuyum doktoraya hazırlanıyorum ama çevrem beni aşırı yıpratma noktasına getirdi.
İçime sinen insanın ne zaman çıkacağı belli olmaz bunun yaşla ilgisi yokYüksek lisansa geç başladınız sanırım. 28 yaşında bitirdiyseniz çevredekiler okuma uğruna evliliği geciktirdiğinizi düşünüyor muhtemelen. Siz kendinizi çok küçük mü hissediyorunuz? Evlilik için ideal yaştasınız aslında. Böyle bir konu açtığınıza göre hiç öyle hissetmiyorsunuz
Bana uzun uzun yazarak içimdeki yaraya çok iyi geldiğiniz için Çoook teşekkür ediyorum. Dedikleriniz bir bir aklımda. Yoluma ışık oldunuz. Zor ve yalnız hissettiğim içinden çıkılmaz bir döneme girmiştim. Anlaşılmadığımı anlatamadığımı düşündüğüm dönemde desteğiniz kendimi toparlamamda bana büyük bir güç olacak. Gönlünüz gibi güzel insanlar olur hayatınızda umarımAilenizin yanında söylemeyin. Madem aileniz anlamıyor onlar yokken söyleyin. Ya öyleleri iyi eş, dost değil inanın. Bu sınav dönemi tek yapmanız gereken kendiniz için iyi olan şeyler. Size zarar veren insanlardan uzak durun. Benim de sınav zamanımdı, işsizlik dönemiydi. Mütevazi olmak güzel bir şey ama mütevazi olurken kendimizi de değersizleştirmeyelim. Ben oturup ağladığımı biliyorum bu patavatsız konuşma sonrasında. Evlenmediğim için mi? Hayır alakası yok, aklımın ucundan bile geçmiyordu ama o an o kadar umutsuz bir hâl oluştu ki üstümde. Sınav stresi, gelecek kaygısı vs. Birde bu saçma düşünceleri ne kadar içten içe bilsek de insan yaşını sanki büyükmüş gibi görüyor. Ben ne yapacağım deyip üzülüyor. Size zarar veren kim varsa uzaklaştırın hayatınızda. Az olsun ama öz olsun derler ya cidden öyle. Siz her ne kadar evliliğin nasip olduğunu, önceliğinizin farklı olduğunu bilsenizde öyle insanların çevrenizde bulunmasına izin verirseniz o düşünceler ister istemez sizi etkileyecek. Hatta bir süre sonra kendi doğru dediğiniz düşünceleri sorgulayacaksınız anlık olarak. Değer mi cidden bunu yaşamaya. O insanların yanında kendinizi sınavın da vermiş olduğu psikolojiyle bir kısır döngüde hissediyorsunuz. Ben öyle hissediyordum. Ama o tip kişilerden uzak olunca benim doğrularımın aslında normal olduğunu en azından benim için normal olduğunu ve bir şeylere onların dediği gibi geç kalmadığımı, benim gibi çok insanların olduğunu görmek bana iyi geldi. Size de iyi gelecek. Sizi mutsuz eden kim varsa uzaklaşın bence.
Rica ederim. Güzel dilekleriniz için ben de teşekkür ederim ve aynıları sizin için de olsun.Bana uzun uzun yazarak içimdeki yaraya çok iyi geldiğiniz için Çoook teşekkür ediyorum. Dedikleriniz bir bir aklımda. Yoluma ışık oldunuz. Zor ve yalnız hissettiğim içinden çıkılmaz bir döneme girmiştim. Anlaşılmadığımı anlatamadığımı düşündüğüm dönemde desteğiniz kendimi toparlamamda bana büyük bir güç olacak. Gönlünüz gibi güzel insanlar olur hayatınızda umarım
20 yasinda dedigin kiz 2000 li, bu yastaki kiza bu muameleyi yapanlar zir cahilden baska bi sey degil. igreniyorum su mentaliteden ya.2.Kızı kör kütük aşık olarak evlendi, onun için evliliğe izin verdi zaten...
Ama küçük kız evlenince büyük 20 yaşında bile olsa çevreden "evde kaldı" muamelesi görüyor
Kendilerince zayif noktayi bulduklarini saniyorlar. Bekar kizlara neden evlenmiyorsun derler. Evlenmislere de cocugun yok mu derler. Sana ne diyeceksin de denmiyor. Herkes kendi derdine yansin deyip gecmek var bu tip insanlara...Bana da çocuğun yok mu ayyy canım dua edicem çok üzüldüm inşallah olur diyorlar hiç takmıyorum canım it ürür kervan yürür
Yok hiç uğraşırlar mı öyle hayırlı işlerle... varsa yoksa insanın canını sıkarlar. Biri var mı yok mu, sorarlar yani olduracaklarından değil sadece meraktan... benim de çok geldi başıma gençliğimde de ordan biliyorumYok mu biri diyeceklerine seni birileriyle tanistirabilirler.
Bu milletinde derdi nedir anlamadim. Once yok mu biri derler. Evlenirsin bebek yok mu derler. Bebegin olur ikinci ne zaman derler. Derler de derler. Hic bitmez. En iyisi bu insanlara bu laflari soyletecek cesareti vermemek gerekir.
Sen evlısınde ne oluyo de :)Misafirliğe gelen isteyen biri yok mu diyor. Mahallede karşılaştığım komşumuz yaşın geçiyor diyor. Ailemin ara ara evde kaldın gibi şakaları beni artık daraltıyor. Çevremde okumuş eğitimli insanlarda dahil herkes benim evlenmemi konu ediyor. 28 yaşına gireceğim ama beni gören herkes yok mu biri isteyen hmm deyip öğütlerini sıralıyor. Belli bir noktaya kadar takmasamda sınav psikolojisiyle de daralıyorum. Yükseklisans mezunuyum doktoraya hazırlanıyorum ama çevrem beni aşırı yıpratma noktasına getirdi.
Evet çoğu... Hepsi diyemem.... Bide insanlar sanki mutsuzluğuna yandaş arıyor.... Ben çok dikkat ettim sağlam evliliği iyi kocası huzuru olanlar hiç girmez böyle konulara.... Nerde berbat sorunlu evliliği olan hep bu çomaklar bu konuları bulamadınmı birini..Hepsi mutsuz evliliğinde bekarların rahatligini cekemiyorlar kendileri gibi girdaba girsin istiyorlar.
Ben çekiyorum oda ceksin
10 evlilikten istisnasız 7si felaket durumda
Cok dogru cevremden bılıyorumEvet çoğu... Hepsi diyemem.... Bide insanlar sanki mutsuzluğuna yandaş arıyor.... Ben çok dikkat ettim sağlam evliliği iyi kocası huzuru olanlar hiç girmez böyle konulara.... Nerde berbat sorunlu evliliği olan hep bu çomaklar bu konuları bulamadınmı birini..
Siz evlenip kocalarinizdan ne gördünüz Allah aşkına sanki çok matah bseymis gibi kafamı ütülemeyin .Misafirliğe gelen isteyen biri yok mu diyor. Mahallede karşılaştığım komşumuz yaşın geçiyor diyor. Ailemin ara ara evde kaldın gibi şakaları beni artık daraltıyor. Çevremde okumuş eğitimli insanlarda dahil herkes benim evlenmemi konu ediyor. 28 yaşına gireceğim ama beni gören herkes yok mu biri isteyen hmm deyip öğütlerini sıralıyor. Belli bir noktaya kadar takmasamda sınav psikolojisiyle de daralıyorum. Yükseklisans mezunuyum doktoraya hazırlanıyorum ama çevrem beni aşırı yıpratma noktasına getirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?