çevrenin eleştirisi beni üzüyor..

• Konu Sahibi Konu Sahibi mrcl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mrcl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2012
115
2
26
İstanbul
bazen canım çok sıkılıyor kızlar..sessiz sedasız kimseye zararı olmayan biriyim..konuşulacak birşey olursa konuşur yorum yaparım..onun dışında boş laflar edip geyik yapabilen biri değilim..bu durum her nedense iş çevremde göze batıyor..çok resmisin diyorlar..gel biraz dedikodu yapalım diyorlar...yapım bu benim..istesem de onlar gibi olamıyorum..inanır mısınız evlerindeki klozetin markasını bile konuşan var..ortak noktamız yok..yaşam şekillerimiz farklı..hal böyle olunca ben de ister istemez dışta kalıyorum..ama artık insanların bana olan eleştirilerini kaldıramıyorum..hep içime atıyorum..onları susturmak istiyorum ama kırarım diye susuyorum..ama onlar istedikleri gibi konuşuyorlar..bir de bekarlık durumu var tabi..çoğu evli diğerleri de nişanlı felan..bu da bir etken tabi..onlar kocalarından nişanlılarından bahsederken ben öyle kalıyorum..çevreme bakıyorum önlerine bir kısmet çıkınca kimmiş neymiş demeden hemen evleniyorlar..ama ben seçiciyim..onlar gibi olsam şimdiye kadar çoktan evlenirdim inanın..evliliği sorun etmiyorum..ne zaman kısmet olursa o zaman artık..ama çok ciddisin, çok resmisin demeleri canımı sıkıyor..kendileri gibi saçma sapan muhabbetler yapıp, şımarık davranmadığım için tüm bunlar..canım çok sıkılıyor ama

Senin prensiplerin, oturmus bir karakterin var. Neden zaten kisiliklerini begenmedigin insanlarin fikirlerine bu kadar önem veriyorsun ki?
Bir daha ayni seyleri söylerlerse, ben böyleyim birakin sizden biraz farkim olsun, herkes ayni olmak zorunda degil diyip uzak dur onlardan.
Yani böyle sacma sapan konular hakkinda muhabbet ediyorlar gercekten onlarin yaninda olsan ne farkeder olmasan ne farkeder.

canım boşver onları sen doğal halini yaşa kim ne derse desin
bende senim gibiyim dedikoduymuş gün muhabbetleriymiş komşulara zırt pırt gitmelermiş falan hiç sevmem bende bu sebepten hep eleştirilirim asosyal olmakla suçlanırım
aslında normalde çok neşeli konuşkan biriyim ama yanımda gerçekten sevdiğim dostlarım olursa acayip keyifli bi insanımdır ama gelgelelim komşularım dedikodu yapmıyorum onlarla günlere katılmıyorum diye beni dışlıyorlar onlara sadece gülüp geçiyorum takmıyorum çünkü kafama takacak kadar değer vermiyorum onlara

aslında asıl sorun bu canım..dediğin gibi kimseyi takmasam herşey güzel olacak ama ben tam tersi neden bana böyle diyorlar, neden eleştiriyorlar diye düşünüp duruyorum..bu da şundan kaynaklanıyor..birtane olsun kafama göre biri yok..olsa onunla oturur konuşur insan ama oda yok.

Çok konuşmak marifet değildir.
her insanın yapısı farklıdır.
Ben çevremde ne kadar çok konuşan,kolay samimiyete geçen kişi gördüysem çoğunun %80 i boş konuşuyordu.
Seçici olmak güzel bir özelliktir.
İnsanın özeli olmalı bi yerde...
Herkes biçildiği değere göre bilmesi gerektiği kadar özele dahil edilmeli bana göre.
Yani sende bir problem yok,takma kafana.
sorun arkadaş uyumsuzluğu.
Senin kafanda bi kaç kişi olsa iş yerinde emin ol aklına dahi gelmez bu mesele.

en iyisini yapıyorsun canım..senin gibi insanlara herzaman hayranlık duymuşumdur..çünkü insanları memnun edemezsin hiçbir zaman..kendi yoluna bakacaksın sadece..ah ben de bi başarabilsem..

onlarla konuşmaktan keyif almıyorsan konuşma zatenn insan konuşmaya zorlayınca kendısını zaten saçmalıyo en ıyısı olduğun gibi olmaya dvm et bide onlar nişanlı evlı ben bekarım demişsinyaa orda çok haklısın insanın konuşması için ortak noktası olması gerekiyoo olmayıncada sohbet ortamı oluşmuyo uzun süre görüşmediğin arkadaşınla bile denk gelsen bi sure sonra tıkanıyosunn

senin sorununa benzer şeyler bende de var
ama ben sorun olarak görmüyorum
üniversite öğrencisiyim sınıfımdaki insanları sevmiyorum
boş boş muhabbetleri laçkalaşmış tavırları var ve ben bunları kaldıramıyorum o yüzden de çok arkadaşım yok
ama umrumda da değil
banada dışardan çok soğuksun derler ne derlerse desinler
sende umursamamaya çalış

en iyisini yapıyorsun canım..senin gibi insanlara herzaman hayranlık duymuşumdur..çünkü insanları memnun edemezsin hiçbir zaman..kendi yoluna bakacaksın sadece..ah ben de bi başarabilsem..

canım bende senin gibi takıyordum vallahi pskolojim bozuluyor ne elde ediyorumki dedim
şimdi hiç takmıyorum zaten bu tarz boş insanların amaçları karşısındakini sıkarak huzursuz olmasını sağlamak

üzülme biraz sabret senin gibi düşünen .seninde yıldızının barıştığı bir,arkadaş mutlaka bulursun.aslına bakarsan ,ben güler yüzlü insanları severim.güler yüzlü derken olur olmaz herşeye gülen..her şeyin her kesin dedikodusunu yapan kişileri kast etmiyorum.hani vardır ya oturmasını kalkmasını bilen yüzünden tebessüm eksik olmayan gülünecekse zekice espiriler yapanları kast ediyorum.bende bir ara böyle düşünmüştüm hiç etrafımda böyle istediğim gibi insanlar yok diye şimdi ,benim istediğim gibi bi kaç tane arkadaşım var..(bilirsin seçici olunca biiiir sürü arkadaşım var diyemezsin..ama boş arkadaş olup bir sürü olacağına ,sağlam, kafana göre olsun, bi kaçtane olsun hatta bitanesi bile yeter)

ben de senin gibiyim canım.bazen üzülüyorum kendimi yalnız hissediyorum kimseyle birşey paylaşamıyorsun çünkü ama bak yalnız değilsin yalnız değilmişim.bizim yaratılışımız böyle ne yapalım

Hiiiç önemseme sen karakter sahibi bir insansın boşver onların dediklerini nasıl huzurluysan öyle davran bence de kesinlikle

bende senin gibiyim.
konu hakkında bilgim varsa yada bana birşey sorulursa cevaplıyorum.
bilmiyorsam yorum yapmıyorum.
dedikodu yapmayı da sevmiyorum.
önceki iş yerimde "bir ses ver ordamısın hu hu" falan derlerdi.
şimdikinde de "sohbetine doyum olmuyor " diyorlar.
artık alıştılar bana yuvarlanıp gidiyoruz.

al benden de o kadar..bitane kafama göre biri yok.insanlarla konuşuyorum ama farkettim ki,onlar bana değil ben onlara uyum sağlamışım.
evli insanlarla onlardan biri gibi sohbet edebiliyorum.ama biyere kadar tabi.sonra sıkılıyorum aynı şeyleri konuşmaktan.
biraz kendimi geri çektim.yakın arkadaşlık kurmuyorum kimseyle.inşallah kafa dengi bir arkadaş denk gelir birgün..

bu karakter meselesidir.sen konuşmazsın,diğerleri her şeyini anlatacak kadar konuşkandır.bunu önemseme

ama onlar gibi olsam çoktan evlenirdim demişsin,onlar nasıllar ki,nereden biliyorsun düşünmeden evlendiklerini:44:

Az konuşmak,çok konuşmak veya çabuk ya da geç samimi olmak,karakter meselesidir.

Ancak...Sen bu insanları gerçekte beğenmiyor,aşağı görüyorsun.
Haliyle onlar da sende ters gelen noktalar görüyorlar.

Bence bu kadar farklıysanız ve konuşmaya zaten niyetin yoksa,eleştiriler seni üzmemeli.

Önlerine çıkanla evleniyorlar ama ben seçiciyim demen epey haksızlık olmuş.
Herkesin aşkı kendine özeldir ve en büyüktür.Herkes aşık olunca,bizim aşkımız başka der.
Kimse kimsenin gönlündeki ideali bilemez,sevgi kavramını ölçemez.

Önemsemediğiniz kişileri neden ciddiye alıyosunuzki.
Konuşmak zorunda değilsiniz zaten.
Eleştirilen insan yücelir merak etmeyin.

İlahi kuzu

Sen onlar gibi boş muhabbetler veya dedikodu yapamadığın için ne üzülüyorsun ki ?

Boş işler bunlar

Onlar senin gibi olamadığı için üzülsün

Eleştirilere ne kulak asıyorsun,boşverin gitsin

Kesinlikle sana şunu diyeyim bu zamanda yırtık olan işi kapıyor.Ben lisede staj yaptığımda 2 kadın çalıyordu evliydiler o erkeklerle hahaha hihi gülüşmeleri iğrenç muhabbetleri herşeyleri beni sinir ediyordu banada sürekli susuyorum diye alay ederlerdi.En sonunda bigün dedim siz benim yaşıttımısınızda sizinle gülüp eğleneyim :120: biraz bozuldular sonra ilgilenmediler zaten anca alışveriş sitelerinde geziyorlardı yazını okuyunca o günlerim geldi aklıma nefret ederdim.
Ama sana şunuu diyeyim ben psikoloğa gittim sosyal fobi için ve gerçekten işe yarıyor kendimi daha rahat ve umursamaz hissediyorum insanları umursamıyorum konuşmaktanda çekinmiyorum artık.Eskiden bişey demeye korkardım gülerlerse ya tepki vermezlerse falan diye.Belki sende deneyebilirsin.İlacı uzun süre kullanıyorum belki gidebilirsin sosyal fobi için bir doktora bana lustral special yazdı her ay randevuya gidiyorum ve doktorumda çok anlayışlı...Takma kafana içinden ne geçiyosa onu yaşa güçlü olduğunu onları umursamadığını göster.

böyle şeylere takılmayın benim abim var çok soğuk insandır hemen yakınlaşmaz ama yakınlaştığı zamanda bırakmaz insanı candır yani bazıları ne kadar kibirli falan dedi dedim yok onun yapısı o bizde öyle annesine babasınada öyle böyle insanlar olur yani normal bende aksine gülmeyi çok severim ama tabi çalışma ortamında çok gülemiyosun dışarda falaln gülünce espiri falaln sen gülermiydin diyolar yani takılacak biey yok herkes birine kulp takma peşinde malese o şu şekil geyinir bu şu şekil geyinir yani vidyodan alıntı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…