Çevrenin Psikolojik Baskısı

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
36
Hanımlar merhaba... Bir süredir ben de kk üyesiyim ve bu topicte birçoğunuzun konusunu okumak bana da nasip oldu...
Buraya yazacağım aklıma gelmezdi ama artık çok doldum sanıyorum...
İlkin söylemeliyim ki yorumlarınız benim için çok değerli ve hepsini göz önünde bulunduracağım.
Gelelim konuma...
1 yılı aşkın sevgilimle birlikteyiz. Ama çevreye göre biz hiçte bir değiliz...
En başta mezhep farklılıklarımız var... Sonra dış görünüş itibariyle pek uygun olduğumuzu düşünmüyorlar...
Buna annem de dahildi ilk zamanlar. Artık onun bu önyargısını aştık. İlk zamanlar mezheplerimizi sorun ediyordu; kültür, yetiştirme tarzları vs...
Ardından buna dış görünüş eklendi, (yakışmıyorsunuz vb cümleler...) Ben çok üzülüyordum açıkçası...
Annemin görüşleri benim için çok kıymetlidir ama en azından tanışmalarını istedim...
Annem tanıdıkça çok sevdi, artık onunla bir problemimiz yok...
Ama çevre.....
Her gören mi aynı şeyi söyler... Kaldıramıyorum artık... Bazen biz yanyana iken dile getiriyorlar, çocuk çok üzülüyor...
Bana tek başımayken de sürekli ''birbirinize uygun değilsiniz siz'' deyip deyip duruyorlar...
Ben çok seviyorum.... Asla sevgilime belli etmemeye çalışıyorum, kendimizi kötü hissetmeyelim diye...
O çok üzülür biliyorum.
Akrabalarım bile böyle söylüyorlar, kırılıyorum çok...
Ben ne yapmalıyım, ciddi bir yolda ilerliyoruz..
Ama artık çok bunaldım bu yorumlardan...
Onlara gereken cevabı da veremiyorum bazen, bunlar büyüklerim de olabiliyor çünkü..
Sizce ne yapmalıyım? Bu yorumlara üzülmeme lüksüm var mı? Aşkımı yaşayamıyorum bu yorumlardan dolayı...
Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler arkadaşlar..

Günaydın arkadaşım çevrenin ne düşündügünü boş ver arkadaşım önemli olan senin duyguların benim çevremde de komşularım arasında akrabalarım arasında farklı mezheplere mensup evlilik yapan bir sürü insan var gayette mutlu mesut yaşıyorlar dış görünüşe gelince dış görünüş önemli olmasın önemli olan bir insanın iç güzelligidir düşünsene karşındaki insan dünyanın en yakışıklı erkegi fakat ahlakı iyi degil o zaman ne olacak o yüzden sen karşındakinin kalp güzelligine bak derim.

Önemli olan insanın karakteri.

Benim ve sevgiliminde mezhepler farklı ama kafa dengiyiz :)

İnsanlar sürekli konuşur canım sevgilin dünya yakışıklısı olsa o zaman da çok yakışıklı kesin ileride aldatır derlerdi yani insanoğluna yaranılmaz.

Sen mutluysan annen de tanıyıp onayladıysa gerisini boşver..

aman banada öyle diyorlardı canım hiç takmadım dediğim tek cevap
seven benim sevilen benim sorun ne ? diyip geçiyordum.. neticede görsellik gelip geçicidir yüreği temiz olsun...ben görselliği güzel olsunda yanımda havam olsun diye koluma yakıssın diye tasımıyorum yüreği güzel olsunda kalbime yakıssın diye tasıyorum diceksin. kesinliklee böyle birşeye üzülme ve buyüzden de sakın olaki aşkımı yasayamıyorum deme çok saçma pişman olursun üzüldüğünle kalırsın

merhaba arkadasım
bizde sevgilimle ilk zamanlar böyleydik yolda insanlar bize bakıyorlardı hani bu kız böyle bir erkekle nasıl olabilir gibisinden ben hiç farketmemiştim sevgilim söylemişti.
hatta bana ben senin yanına yakışmıyorum gibi cümleler kurmuştu tabi sacmala dedim hemen.
bu arada annem de onu görünce aynı tepkiyi verdi senin annen gibi ama tanıdıkça sevdi :)
4 yıl içinde tabi onda da değişiklikler oldu giyim tarzı degişti kendiliğinden oldu hersey artık öyle bişey söylemiyor. biraz demem o ki ufak tefek seylerle farklılık yaratabilirsiniz fark ediyor.
ha bu arada tabi bu durum kimseyi ilgilendirmez onların ne haddine bende sinir olurum böyle seylere benim hiç umrumda olmadı olmaz da.uzun oldu kusura bakma

Arkadaşım teşekkür ediyorum güzel yorumun için.. İnan ben de şaşırdım artık nasıl davranacağımı...
Sevgilim, çok iyi kalpli, temiz bir insan.
Ben onu dış görünüşü için sevmedim. Zaten şöyle bir durum var bana çok karizmatik geliyor -o ayrı konu-
Halbuki ben mutluyum, kime ne....

Son düzenleyen: Moderatör:

İnsanlar çok kıskanç, haklısın... Beni düşündüklerinden söyleseler bile üslupları o kadar yaralayıcı ki....
Mezhep farkı nedir ki sanki?
Önemli olan insan olabilmek... İnsanlar bu ayrıntıyı kaçırıyorlar sanıyorum....
Demek senin de aynı durum başında canım..
Peki sen nasıl baş ediyorsun bu yorumlarla?

Teşekkür ederim arkadaşım..
Yorumlarını dikkate alacağım..

Ya çıldırcam valla insanlara mezhep ırk ayrımı yapılmasından iğreniyorum!!Noluyo arkadaş sen belli bir mezhebe mensupsun diye harikamısın iyi insanmısın ahlaklı cennetlikmisin?Başkası senin gibi değil diye tukakamı?Odunla dövesim var insanları.Kime ne ya kızım sen karşındaki insanı seviyosan salla başkalarını adam it uğursuzmuki laf etme hakkı görüyorlar kendilerinde?Hem dış görünüşten kime ne çok sinirliyim ya ulan gönül kimi severse güzel odur sen sevdin beğendin b.k yemek düşer millete.

Gayet de sürükleyici yazmışsın canım, ne kusuru...
Benim sevgilim de öyle.. Giyimine pek önem vermeyen bir insandı, artık daha çok dikkat ediyor.
Ben de giyim-kuşama çok önem vermem ki. Giydiklerim temiz olsun yetiyor bana.
Çevrem o kadar sığı düşünüyor ki, çiftler arasında bir uyum aramakla geçiyor zamanları adeta...
Teşekkür ederim yorumun için.

O kadar dedikoducu bir milletiz ki... Nelerini gördüm arkadaşım, bilsen...
Kalpleri çok kirli... Beni de çok mutsuz ediyorlar.
Allah'ın dininden değil miyiz hepimiz? Bu ayrım niye....

Mecnun'a sormuşlar "Sen bu Leyla için mi çöllere düştün?" diye,

Mecnun demiş ki "Sen bir de benim gözümle gör onu".

Herkes herkesi eleştirir, herkese göre herkeste mutlaka bir eksiklik bir kusur vardır.

Mezhepler aynı iken bile insan insanla tam örtüşür mü?

Önemli olan sizin birbirinizi nasıl gördüğünüzdür.

off ne saçma ya
sevgilin yakışıklı olunca onları diyenler kına mı yakacaklarmış
sen onun içinin güzelliğini görmüşsün sevmişin kime ne kime ne laf düşer .
ben olsam isterse büyüğüm olsun agzının payını verirdim benim seçimlerim kararlarım kimseyi ilgilendirmiyor
gitsin onlar bulsunlar yakışıklı sevgili
Yanına çok yakışıklı birini getirdiler diyelim ki onu sevebilecekmsin onun kalbi güzel olacakmı bunları hiç bilmiyorlar ya
annen ilede bu sorunu aşmışınız bence hiç canını sıkma sen canım bunalmada kapa kulaklarını kim ne derse desin onlar dönsünlerde kendilerine baksınlar çokta tın dı yani.
sen sevginin aşkının güzelliğine bak doya doya yaşa aşkını :
sen onu seviyor begeniyorsan kimseye laf düşmez mutluluklar diliyorumm :))

bu gibi farklılıklar yüzünden yaşanan durumları bi çözebilsek ya hepimiz insanız hepimiz aynıyız nedir bu saçmalık anlamıyorum.Neyse tatlım sen hiiç kimseyi kafaya takma çünkü insanlar o kadar ilginçki her durumda konuşçak bi laf buluyolar.İsterse iki kişide dünya güzeli olsun iki kişide mükemmel ötesi olsun yine laf ederler.Sen herkese herşeye kulak tıkayarak sadece aşkını yaşa geçirdiğimiz zamanlar geri gelmicek anlayışsız insanlar yüzünden üzülerek harcama günlerini..

Teşekkür ediyorum Sevgi_MeLegii güzel dileklerin için, insanları bozamıyorum işte benim de kötü huyum bu..
Ne derlerse desinler, onlara gereken cevabı veremiyorum, içime atıyorum :/

canım hiç üzülme takma kafana önemli olan karakterli,iyi niyetli olması yanına yakışması fiziki özellikleri filan bunlar lafta sen içini biliyorsun ya sonuçta gül geç diğerlerine onlar yaşamıyor bu ilişkiyi değil mi dış kapının dış mandalları işte.aşk olsun sağlık olsun..

Teşekkür ediyorum Sevgi_MeLegii güzel dileklerin için, insanları bozamıyorum işte benim de kötü huyum bu..
Ne derlerse desinler, onlara gereken cevabı veremiyorum, içime atıyorum :/

rica ederim tatlım
işte içine atmayacaksınn hak ettiklerini vereceksin ki bak bakalım bir daha konuşabileceklermi neden içine atıyorsun atma içine sakın
her insan hak ettiğini almalı sende böyle yap hiç korkma cekinme bir daha da bir şey diyemezler

bana kalirsa kadinin daha guzel olmasi cogu zaman daha iyidir..ama bu benim fikrim...

takma bence, yani bir zaman sonra alisip giderler...herkesi Rabbim ayni guzellikte yaratmamis...

herkesi memnun etmeye çalısırsak işimiz var ohooo bosver sen milleti hem annende sevmiş, gerisini bosver zaten, sen seviyonmu seviliyonmu kafan denkmi ona bak canım... ona senin gözünden baksalar, acaba böyle düşünürlermiydi...insana sevdigi dünya güzeli gelir

Arkadaşlarım desteğiniz için çok teşekkür ederim :)
Benim gibi düşünen insanların var olması beni çok mutlu etti..
İnşallah daha güzel haberlerimizi de yazacağım buraya.
Sevgiler hepinize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…