Çevrenizde ünv mezunu olup çok düşük yerlerde çalışan var mı?

Sindyyrey

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2019
525
361
18
32
Arkadaşlar merhaba. Okuldan bir arkadaşım var. Biri önlisans, biri lisans olmak üzere 2 ünv mezunu. Fakat iş bulamadığı için tesisat, doğalgaz işi yapıyor, çocukluktan öğrendiği içim rahatça o konuda iş bulabiliyor usta konumunda çalışıyor yani.
Ben biraz şaşırdım, çok yorucu bir iş çünkü. Ben hep ilk okul mezunu, başka hiçbir iş bulamayan insanların yaptığı işler sanıyordum bu işleri.
Biz bu okul işine eğitim olayına bu kadar emek verirken, sonuçlarının böyle olması çok üzüyor beni bu aralar.
İşsiz bir ünv mezunu olarak dertleşmek istedim sadece...

Arkadaşlar merhaba. Okuldan bir arkadaşım var. Biri önlisans, biri lisans olmak üzere 2 ünv mezunu. Fakat iş bulamadığı için tesisat, doğalgaz işi yapıyor, çocukluktan öğrendiği içim rahatça o konuda iş bulabiliyor usta konumunda çalışıyor yani.
Ben biraz şaşırdım, çok yorucu bir iş çünkü. Ben hep ilk okul mezunu, başka hiçbir iş bulamayan insanların yaptığı işler sanıyordum bu işleri.
Biz bu okul işine eğitim olayına bu kadar emek verirken, sonuçlarının böyle olması çok üzüyor beni bu aralar.
İşsiz bir ünv mezunu olarak dertleşmek istedim sadece...
Nasıl yani. Gerçekten ilkokul mezunu olanlar mı öyle işlerde çalışıyor sanıyordunuz? Enteresan geldi.

Biz tatildeyken bir taksici ile muhabbet ettik bir yere giderken. Oda aslında üniversite mezunu (işletme) , ama kendi dalında uygun bir iş bulamıyormuş. İş verenler hak ettiğinden çok daha az bir maaş teklif ediyorlarmış "işine gelirse" diye. Oda uygun bir iş bulana kadar taksicilik yapıyor. En üzücüsu bana göre ama maddi durumlar yüzünden 2. Çocuktan vazgeçtikleri oldu. Aslinda istiyorlarmis, ama cesaret edemiyoruz dedi

Malesef artık üniversitelerde belli bölümler dışında - sağlıkla ilgili bölümler- iş bulma imkanı çok kısıtlı.

Sağlıkla ilgili bölümlerde iş bulamiyor artık eskidenmis onlar .Bulsa bile canını çıkaracak şekilde çalışma şartları sunuyorlar ve ne yazık ki bu şartlarda çalışmayı kabul edebilecek kadar çaresiz kalıp mecbur kabul ediyorlar :(

Biz tatildeyken bir taksici ile muhabbet ettik bir yere giderken. Oda aslında üniversite mezunu (işletme) , ama kendi dalında uygun bir iş bulamıyormuş. İş verenler hak ettiğinden çok daha az bir maaş teklif ediyorlarmış "işine gelirse" diye. Oda uygun bir iş bulana kadar taksicilik yapıyor. En üzücüsu bana göre ama maddi durumlar yüzünden 2. Çocuktan vazgeçtikleri oldu. Aslinda istiyorlarmis, ama cesaret edemiyoruz dedi
Evet sanırım değerlendiriyorlar ve o işler, işverenlerin verdikleri işlerden daha iyi para getiriyor. Taksicilik asgari ücreti üzerinde kazandırır mesela sanırım. Üzüldüm valla

Doğalgazcılık niye düşük bir iş anlamadım ki, ustalık gerektiren işler de gayet kalifiye iş grubuna giriyor. Öyle yazmışsınız ki adam sanki tuvalet temizliyor.

Konuya gelirsek iş yok, ekonomi patlak, istihdam yok eee ünv mezunları ya süpermarkette çalışıyor, ya taksicilik yapıyor ya da evde oturuyor. Kuzenim yeni mezun elektronik mühendisi hem de gayet iyi bir okula ama iş yok diyor. Yurtdışına başvurular yapmış ne yapsın. 15 yıl önce elektronik bitirip işsiz kalıcaksın deseler insanlar bir yerleriyle gülerdi şimdi düştüğümüz duruma bakın rezillik. Konu sahibesinin arkadaşı iş yoksa istihdam yoksa ne yapsın, gayet hayatını kazanıyor.

Ben yüksek lisans tez aşamasındayım ama iş bulamiyorum. Bugün gene merkeze indim padt-time yada full time bir iş bulayım diye bir magazaya girdim. Satış danışmanlığı için başvurmak istiyorum dedim.Kadın eğitim seviyemi sordu ve söyledim.Ordaki çalışan kadın okadar şaşırdı ki nasıl ya sen okadar okudun ben lise mezunuyum bu işe mi başvurmak istiyorsun dedi ordaki müşteriler de çok üzüldük kızım falan dediler o an benim moralim bozuldu dedim ki şartlar bu napabilirim dedim. O kadar emek verdim ama hakkımla bir araştırma görevlisi olamıyorum:KK43:(

Sözüm meclisten dışarı, bazı üniversite mezunları var, yaşadığı ülkenin gerçeklerinden bihaber. Hatta nasıl hayatta kaldiklarina şaşırdıklarım var.
Iyi eğitimli insanların işlerini yaptığını düşünmeniz, her ustayı ilkokul mezunu sanmanız gibi naif bir saflığınız var

Anlaşılan inşaatta amelelik yapan coğrafya öğretmenlerini, yeterki isim olsun diye polislik yapmaya çalışan mühendisleri, limon satan felsefe mezunlarını, garsonluk yapan işletme mezunlarını hic gormediniz? Haberleri de izlemediniz?

Ustalık diyip geçmeyin, etraf işsiz üniversite mezunu doldu, millet okulu bir halt zannediyor, bazi isleri kucumsuyor ama evde sigortaları değiştirecek ustaya saatine 100 lira, kombiye bakim yaptırmaya 200 lira ödüyoruz..
O da rica minnet 3 günde gelsin diye...

Doğalgazcılık niye düşük bir iş anlamadım ki, ustalık gerektiren işler de gayet kalifiye iş grubuna giriyor. Öyle yazmışsınız ki adam sanki tuvalet temizliyor.

Konuya gelirsek iş yok, ekonomi patlak, istihdam yok eee ünv mezunları ya süpermarkette çalışıyor, ya taksicilik yapıyor ya da evde oturuyor. Kuzenim yeni mezun elektronik mühendisi hem de gayet iyi bir okula ama iş yok diyor. Yurtdışına başvurular yapmış ne yapsın. 15 yıl önce elektronik bitirip işsiz kalıcaksın deseler insanlar bir yerleriyle gülerdi şimdi düştüğümüz duruma bakın rezillik. Konu sahibesinin arkadaşı iş yoksa istihdam yoksa ne yapsın, gayet hayatını kazanıyor.
Kötü yapıyor demedim zaten yanlış anlamayın. Sadece üzüldüğümü belirttim inşaat işçiliğine giriyor ve şartlar çok ağır. Mecbur kalınmazsa kimse yapmaz diye düşünüyordum ben (belki de o sektörde tanıdığım olmadığı için fikrim yoktur). Başka hiçbir iş bulamayınca son yapılacak iş diye düşünüyordum, yanılmış olabilirim. İşin şartları ağır çünkü

Back
X