Çevrenizde ünv mezunu olup çok düşük yerlerde çalışan var mı?

Hiç şaşırılcak bir durum değil ben de üniversite mezunu işsizlerdenim. İnsanlar hayatlarını devam ettirmek için karın tokluğuna bile çalışıyor. Üniversiteymiş, şu kadar dil biliyormuş falan hiç önemli değil önemli olan sözü geçen dayınızın olması malesef..

Evet yanlış politikalar yüzünden üniversite öğrencileri iş bulamıyor. Ama işin bir farklı yönü daha var. Şuan isteyen herkes bir şekilde 4 yıllık üniversite bitirir. Diplomaya o kadar odaklanılmış ki teknik İşler sanki mecburiyetten yapılan işlermiş gibi algılanıyor. Ama teknik insanlara da ihtiyacımız var. Tesisatçı, elektrikçi, tamirci, terzi... Bu arada teknik İşler iyi de kazandırır siz bakmayın kirli paslı çalıştıklarına. Artı elinden bir şekilde iş gelen bir insan illa ki boş kalmaz. Örnek veriyorum, lavabo mu bağlanacak, o usta illa çağrılacak. Borular mı patladı mecbur gelecek o usta. Alternatifiniz yok. Benim bir oğlum var büyüyünce ne olacak diyorlar kaportacı olacak diyorum. Arabamın alt kenarı park ederken biraz eğildi 500 TL masraf çıkardılar sırf göçük düzeltme. Yaptırmadım erteledim ama o arabayı illa ki satarken o ustanın kapısına gideceğim arkadaş... Maliyeti falan da yok, yedek parça vs takmıyor bile.

Teknik insanlar asla işsiz kalmaz arkadaşlar. Tamam bir şirkete CEO olarak alınmazlar belki ama senede kaç CEO aranıyor ki, milyonda bir ihtimal. O yüzden tesisatçılık tamircilik ne olursa olsun teknik iş eşsizdir, alternatifi yoktur.

Bu arada ben grafikerim ama şimdiki aklım olsa terzi olurdum, hobi olarak yapıyorum ama bu işte uzmanlaşmayı isterdim. Bknz: gelinlikçiler...

Uzaktan tanıdığım bir kadın var, hemşire ama ek olarak oturdugu sitenin kapıcıligini yapıyor ve kapıcı dairesinde kalıyor. Ilk duyduğumda baya şaşırmıştım ama hayat şartları işte

Malesef ben . Büyükşehirde yaşıyorum . Matematik öğretmeniyim . Yüksek lisans yaptım. Haftada 41 saat derse giriyorum ve malesef maaşım bu şartlara göre düşük . Gene de buna da şükür bunu bulamayan da var

Arkadaşlar merhaba. Okuldan bir arkadaşım var. Biri önlisans, biri lisans olmak üzere 2 ünv mezunu. Fakat iş bulamadığı için tesisat, doğalgaz işi yapıyor, çocukluktan öğrendiği içim rahatça o konuda iş bulabiliyor usta konumunda çalışıyor yani.
Ben biraz şaşırdım, çok yorucu bir iş çünkü. Ben hep ilk okul mezunu, başka hiçbir iş bulamayan insanların yaptığı işler sanıyordum bu işleri.
Biz bu okul işine eğitim olayına bu kadar emek verirken, sonuçlarının böyle olması çok üzüyor beni bu aralar.
İşsiz bir ünv mezunu olarak dertleşmek istedim sadece...
Canım şu an Türkiye de maalesef üniveriste mezunlarının %70 i işsiz sen düşün.
Bende önlisans bitirdim lisans dan okuyodum bu snee normalde son senem idi ama ben 2.siniftan biraktim
Hocalar hem aşırı zorluyor Affedersin eşek gibi çalısiyosun ama yine de bırakıyorlardi seni
Üstüne üstelik mezun olduktan sonra issizsin devlette alım yok kontenjan açmıyor
Koskoca bizim bölümde Türkiye de sadece 4 kişi aldı ...
Bende önlisans dan hazırlanmaya çalışıyorum
Canım kendini başka alanlardan geliştir
Mesela ben şu an dikiş öğreniyorum çok şükür baya da ilerlettim diktigim ürünleri dışarıda görenler hazır sanıyor inanmıyorlar kendim diktigime sende kendini bu alanda ek meslek edinebilirsin😘😘

Soruyu yanlış sormuşsunuz. Üniversite mezunu olupta is bulabilen var mı ? Demeniz lazimdi. Ya da kendi isini yapan. Bir de o tesisatcilar cok para kazaniyor :) isin yoruculugu sizi aldatmasin

Soruyu yanlış sormuşsunuz. Üniversite mezunu olupta is bulabilen var mı ? Demeniz lazimdi. Ya da kendi isini yapan. Bir de o tesisatcilar cok para kazaniyor :) isin yoruculugu sizi aldatmasin

Arkadaşımın 24 yaşındaki kardeşi klimaci. 17 yaşında bir klimacı adamın yanına girmiş. Geçen sene çocuk kendi yerini açtı. Altında son model bmwsi var. Ayrıca klima işleri için giderken bindiği doblo tarzı bir aracı var. Yanında 2 eleman çalışıyor. Gayet iyi hayat yaşıyor. Ve lise mezunu çocuk :)

2 Lisans,1 onlisans mezunuyum,2 dil biliyorum ileri duzeyde. Ancak aylardir issizim. Ulkenin durumu bu malesef
Canım dil konusunu nasıl geliştirdin
Kendi ana dilin gibi konuşabiliyor musun
Bide nasil öğrendin
Bende uluslararası ilişkiler okuyodum önceden hazırlık da okudum ama üniveriste eğitimleri çok alt seviye maalesef speaking pratiği hiç yok ...

Konu Sahibi doğal gaz ve tesisat isinde çalışan başka bölüm mezunlarına uzulmus ama ben makina mühendisiyim bizimle çalışan tesisatçı doğal gaz sektöründeki arkadaşlar tahmininizden çok daha yüksek ücret alıyorlar.

Okul değil okulun niteliği önemli çünkü. Yoksa herkes alıyor lisans diplomasını. Kaldı ki teknik elemanlar genelde iyi iş yaparlar. Öyle beyaz yakalı olup asgari ücrete çalışmak çok da matah değil. Araban bozuluyor tamirciye gidiyorsun adamın yüzü görünmüyor kirden ama rezidansı var, iki saat çalışıp bin lirayı cebe atıyor.

Canım dil konusunu nasıl geliştirdin
Kendi ana dilin gibi konuşabiliyor musun
Bide nasil öğrendin
Bende uluslararası ilişkiler okuyodum önceden hazırlık da okudum ama üniveriste eğitimleri çok alt seviye maalesef speaking pratiği hiç yok ...
Merhaba,
Ben ortaokulda surekli ingilizce ders kasetleri dinleyerek basladim, daha sonra super lisede hazirlik okudum, lise2’de yabanci dil okudum. Universitede baska bir dil okudum, yniversitede yine hazirlik okudum.
bence en onemlisi surekli dinlemek ve konusabilecegin birisi oldukca konusmaya calismak.
biraz yetenek/yatkin olunca daha da kolay oluyor.
Calistigim islerde de yabanci dillerimi kullandim hep, onun da etkisi oldu

Ben bir devlet üniversitesinde okudum fizyoterapist im. Yeni mezun oldum ve işsizim ben de. İş görüşmesine gittiğim yerler sertifika istiyor, istenilen sertifikalar için kurslar 20-30 bin lira civarında. Tecrübe desen yok kimse iş vermezken nasıl tecrübe edinebilirim ki? 3 farklı hastanede yaptığım stajların da bir önemi yok işveren için. Bunun haricinde 5 gün kasiyerlik yapıp bıraktım inanılmaz yorucuydu oturmak yasak. Tel ben değil arkadaşlarımın çoğu böyle. Garsonluk araştırdım onun için 2 yıl tecrübe isteniyor. Temizlik için bile tecrübe :) gerisini siz düşünün...

Merhaba,
Ben ortaokulda surekli ingilizce ders kasetleri dinleyerek basladim, daha sonra super lisede hazirlik okudum, lise2’de yabanci dil okudum. Universitede baska bir dil okudum, yniversitede yine hazirlik okudum.
bence en onemlisi surekli dinlemek ve konusabilecegin birisi oldukca konusmaya calismak.
biraz yetenek/yatkin olunca daha da kolay oluyor.
Calistigim islerde de yabanci dillerimi kullandim hep, onun da etkisi oldu
Hmmm anladım canım evet çok haklısın sürekli dile maruz kalmak gerek..
Ben bir ara TED Talk ve TED ED den dinliyodum çok faydasını görmüştüm.
Ama senin için baya iyi olmuş canım sürekli her yerde dile maruz kalmışsın o yüzden mecbur öğrenmissin ama tabiki iş insanın kendisinde bitiyor çok haklısın 👍👍
Canım İngilizce dışında hangi dili biliyorsun

Arkadaşlar merhaba. Okuldan bir arkadaşım var. Biri önlisans, biri lisans olmak üzere 2 ünv mezunu. Fakat iş bulamadığı için tesisat, doğalgaz işi yapıyor, çocukluktan öğrendiği içim rahatça o konuda iş bulabiliyor usta konumunda çalışıyor yani.
Ben biraz şaşırdım, çok yorucu bir iş çünkü. Ben hep ilk okul mezunu, başka hiçbir iş bulamayan insanların yaptığı işler sanıyordum bu işleri.
Biz bu okul işine eğitim olayına bu kadar emek verirken, sonuçlarının böyle olması çok üzüyor beni bu aralar.
İşsiz bir ünv mezunu olarak dertleşmek istedim sadece...
Maalesef çoğalacak bu gibi örnekler.Öğretmenler atanamıyor kasalarda barkod okutuyor...

O da bende yok☺
Kızlar aslında insan umudunu sadece üniversiteye baglamicak ... Elimizde bir meslek bulundursak çok güzel.
Kızlar ben mesela dikiş öğreniyorum uzun zamandır yazdan beri...
Diktiklerimi satmaya çalışıyorum mesela haaa tamam pek alan yok çevren iyi olmalı ama en azından bir meslek edinmek için çok ideal bir seçenek bence😍
Bilsem modelistlik okurdum
Gerçi onlarda boşta...
Allah'ım neyi elimize atsak hepsinde mi elimizde kalır:ruh:

Back
X