Çevrenizde ünv mezunu olup çok düşük yerlerde çalışan var mı?

A

Sürekli sağlıktan atama yapılıyor.
Ben bakıyorum sağlık alımlarına arada. Hiç de öyle 85 üstü değil..
Diğer bölümler okey de hemşireler 70 80 ile atanıyor..

Yığılma durumuna gelince de bizde popüler olan bölümler patlatılır. Sıra tıpta:KK43:
Ve de sıra tıpta demişsiniz ona gercekten güldüm tıp dedıgın en kotu ilk 10000 de alıyor popüler diye millet birden üstün zekaya sahip olup tıp kazanacak demek gercekten cok komıksınız

Arkadaşlar merhaba. Okuldan bir arkadaşım var. Biri önlisans, biri lisans olmak üzere 2 ünv mezunu. Fakat iş bulamadığı için tesisat, doğalgaz işi yapıyor, çocukluktan öğrendiği içim rahatça o konuda iş bulabiliyor usta konumunda çalışıyor yani.
Ben biraz şaşırdım, çok yorucu bir iş çünkü. Ben hep ilk okul mezunu, başka hiçbir iş bulamayan insanların yaptığı işler sanıyordum bu işleri.
Biz bu okul işine eğitim olayına bu kadar emek verirken, sonuçlarının böyle olması çok üzüyor beni bu aralar.
İşsiz bir ünv mezunu olarak dertleşmek istedim sadece...

Anlaşılan iş hayatına ya atılmadın yada yeni yeni tanışıyorsun.
Ben sana örnek vereyim. İlki sana ters bir örnek. Ben muhasebeciyim. Ama alaylıyım yani işin içinde öğrendim. İnsanlar okulda gezip tozarken (üniversite hayatının renkliliğiyle) ben masa başında canımı dişime takmakla (tuvalet temizlemekte dahil) para kazanmaya çalışmakla meşguldüm. Sonra biraz zaman geçti , yaklaşık 10 yıl kadar . Bir işe başvurdum. Şuan zincirleri olan bir otelin merkezinde. Ve ne oldu biliyor musun? Mali Müşavir olmuş ama tecrübesi olmayan biri yerine lise mezunu ama herşeyin içinden geçmiş beni tercih ettiler.
Bir örnek daha buda diğer türlüsü. 2 üniversite bitirmiş çok yakın bir arkadaşım özellikle adı mühendislikte çok iyi olan bir üniversitenin mezunu. Dalında kazandığının 5 katı para kazandığı için belboy olmuştu. Ve turistlerin valizlerini odalarına taşıyordu.

Yani ülke şartları diyorum başkada birşey diyemiyorum.

A
Ve de sıra tıpta demişsiniz ona gercekten güldüm tıp dedıgın en kotu ilk 10000 de alıyor popüler diye millet birden üstün zekaya sahip olup tıp kazanacak demek gercekten cok komıksınız
Ben komik değilim realistim.
Siz ülke gerçeklerinden çok kopuksunuz.
Bu ülkede 80 tane özel üniversite var. Toplam sayı devlet üniversiteleri ile 200 üstü. Ve çoğunda tıp fakültesi var. Ve çoğunda sağlık enstitüsü var.
Parasıyla tıp hemşirelik sağlık bölümü okuyan çok kişi var. Benim dayımın kızı özelde tıp okuyor. Devleti kazanamadığı halde. Sırf parası var diye doktor olacak. Böyle okuyan çok kişi var. Tıp bunun dışında kalmalıydı.
Türkiyede elini atsan özel üniversiteye çarpıyor.
Parayı basan diploma alıyor. Yıllık yeter ki 70 80 bin verecek ol..
Toplamda 200 üstü üniversite var. Nüfus 82 milyon.
Amerikada 300 üniversite var. Nüfus 350 milyon üstü.

Eskiden sağlıkçılar mesela hemsireler pat diye atanirdi şimdi kpssye giriyorlar. Kpss girip 50 ile atanan ebe hemşire biliyorum. Şimdi sizde dediniz 80 civarı puanlar.
Bu neyi gösteriyor sizce???
Bal gibi yığılma var. Artık puanlar uçuyor..
Bunun doktorların başına gelmeyeceği ne malum?
Eskiden hemşireler ebelere de gelmez denirdi. Garantili bölümlerdi. Şimdi her bitiren devlete mi atanıyor?? Mesela siz mezun olup hop diye devlete mi atandınız??
Hayır. Ne bu komiksiniz lafları..

Bakalım 5 10 yıl sonra kim komik olacak..
Kafanızdaki at gözlüğünü çıkarın..
Sizden öncekiler nasıl atanmış bir sorun ne diyecekler..

Son düzenleme:
Yalan mı soyluyorum tutturmussunuz saglık dusuk puanlı atıyor yaklaşık 2 qy once saglık bakanlığı alım yaptı elinizin altında İnternet var acın bakın paramedık 86 ile kapattı ben Paramedik mezunuyum anestezi 89 tıbbı goruntuleme 92 ve daha bir suru saglık bolumu bilip bilmeden konuşan cahil insanlara sinir oluyorum gercekten
Mesajımı tekrar okuyun. Sağlıktan kastım hemşirelik ve ebelik idi. Paramedik değil.. kapsayıp ifade etmişim.

Eklemeden geçemeyeceğim sizin üslup çok fena.
O dediğiniz cahil lafı bana ise o lafı size iade ediyorum.
Sağlık çalışanı olarak bu kadar tepkisellik ileride sizi zor duruma sokar benden demesi..

Evet yığılma var. Insanlar patlattı.
Her bölüme oldu. Size de oldu.
Şaşırdım mı hayır.
Hemşirelik de patladi gibi..
Bir tek tıp kaldı.. O da şimdilik ..

Son düzenleme:
Ben komik değilim realistim.
Siz ülke gerçeklerinden çok kopuksunuz.
Bu ülkede 80 tane özel üniversite var. Toplam sayı devlet üniversiteleri ile 200 üstü. Ve çoğunda tıp fakültesi var. Ve çoğunda sağlık enstitüsü var.
Parasıyla tıp hemşirelik sağlık bölümü okuyan çok kişi var. Benim dayımın kızı özelde tıp okuyor. Devleti kazanamadığı halde. Sırf parası var diye doktor olacak. Böyle okuyan çok kişi var. Tıp bunun dışında kalmalıydı.
Türkiyede elini atsan özel üniversiteye çarpıyor.
Parayı basan diploma alıyor. Yıllık yeter ki 70 80 bin verecek ol..
Toplamda 200 üstü üniversite var. Nüfus 82 milyon.
Amerikada 300 üniversite var. Nüfus 350 milyon üstü.

Eskiden sağlıkçılar mesela hemsireler pat diye atanirdi şimdi kpssye giriyorlar. Kpss girip 50 ile atanan ebe hemşire biliyorum. Şimdi sizde dediniz 80 civarı puanlar.
Bu neyi gösteriyor sizce???
Bal gibi yığılma var. Artık puanlar uçuyor..
Bunun doktorların başına gelmeyeceği ne malum?
Eskiden hemşireler ebelere de gelmez denirdi. Garantili bölümlerdi. Şimdi her bitiren devlete mi atanıyor?? Mesela siz mezun olup hop diye devlete mi atandınız??
Hayır. Ne bu komiksiniz lafları..

Bakalım 5 10 yıl sonra kim komik olacak..
Kafanızdaki at gözlüğünü çıkarın..
Sizden öncekiler nasıl atanmış bir sorun ne diyecekler..
Ozelde tıp okuyan akrabanıza bir sorun kac puanla Gırmıs ozel dahı olsa tıp bölümünğn bellı Bı sıralaması ve puanı var ha lise puanıyla Bulgaristanda okuyordur o ayrı ki onların denklıgı kalktı sen kafanı yorma zaten yılgılma var diye ben soyledım mesajında benım sinirlendiğim yoo 85 puan falan yok diyorsun ac bak bakalım son alımı sonra gel konus Baska da sana cevap yazmıcam sımdı sen uzakttıkca uzatıcan

Mesajımı tekrar okuyun. Sağlıktan kastım hemşirelik ve ebelik idi. Paramedik değil.. kapsayıp ifade etmişim.

Eklemeden geçemeyeceğim sizin üslup çok fena.
O dediğiniz cahil lafı bana ise o lafı size iade ediyorum.
Sağlık çalışanı olarak bu kadar tepkisellik ileride sizi zor duruma sokar benden demesi..

Evet yığılma var. Insanlar patlattı.
Her bölüme oldu. Size de oldu.
Şaşırdım mı hayır.
Hemşirelik de patladi gibi..
Bir tek tıp kaldı.. O da şimdilik ..
Yıgılma var diyen benım zaten sen kendide mısın ilk mesajımı oku ben diyorum zaten Yıgılma var bu bir hemsırelık dısında 23 tane saglık bolumu var o zaman genelleme yapmayacaksın 85 puan falan yok diye bu Ikı merak etme izlese tıp okuyan kısının de bellı bir sıralamaya girmesi gerek tıp dusmez yerlere bu 3

Ben değil çok düşük yerde çalışmak iş bulamadım. Yabancı dillerim de var, iş tecrübem de ama dayım yok. Bilgi çok gereksiz. Yalaka birkaç arkadaşım çok iyi yere girdi. En yakın arkadaşının kuyusunu kazıp işten çıkaracak tipte fesat insanlar çok iyi yerlere geliyor. Kız spadan pahalı restorantlardan resim paylaşıyor.

Türkiye’nin her yerinde bu kadar çok üniversite açılmak zorunda değildi aslında... O kadar iyi maaşlarla tekniker vs ihtiyacı var ki ülkede... Ama yok saçma bir üniversite ve bölümden mezun olmayı tercih ettikleri için insanlar dolayısıyla aşırı yığılma var. Ha devir aşırı kötü orası ayrı, en iyi okullardan mühendislik mezunu arkadaşlarım akrabalarım iş bulamıyor. Kesinlikle bir beceriksizlik var ama bence en büyüklerinden biri de eğitimde.
Kendi alanım olduğu için konuşayım, bence ülkede mühendislik diploması veren İTÜ, ODTÜ, Bilkent, Boğaziçi, Hacettepe ve belki Gazi dışında hiçbir üniversite olmamalıydı...

Siz ustalıkgerektiren işleri küçümsemeyin, bir demirci ustası iki demir kulp yaptı 4 te vida çaktı 15 dk da 100 lira aldı. Aynı usta bir tenteyi düzeltip iki demir kapak ayarladı 1p saatte 250 lira aldı. Aynı usta telefonla konuşuyordu bir is hakkında 30 bin lira dan bahsediyordu. Altında lux segment araç vardı.

Erkek olup demirci ustası olasım geldi.

Var bizzat kendim 😁 öğretmenim ilk mezun olduğum sene çağrı merkezinde calistim bir sene kadar.. cok zor ve stresli bi isti vardiyaliydi ve tabiki mesleğimi yapmak için yanıp tutuşuyordum ama iş yoktu evde durmakta istemedim :) insan ilk mezun olduğun da biraz meslek egosu yapıyor o kadar okudum bu işi yapmak istemiyorum vs diye düşünüyor ama hayat acımasız zamanla anlıyorsun ki bir yerden başlamak lazım:)

evet, mesela ben. 2 yıllık turizm otelcilik mezunuyum, özelde okudum. Tam 1 sene işsiz kaldım. Sekreterlik veya danışma elemanında bile (bile diyorum çünkü özel bir eğitim tecrübe istenmez) yok tecrübe yok dil istiyorlar. Anlamadım gitti. Şu anda bir otelde kat hizmetleri elemanı olarak çalışıyorum. Seviye çok düşük, iş ağır geliyor. Kimse yanlış anlamasın (hep söylerim) iş ayırt etmeyen ego yapmayan bir insanım ama eğitimim varken niye katçılık değil mi? Ama ne yapayım işe ve paraya ihtiyacım var. Biryandan da bilgisayarlı muhasebe kursuna gidiyorum belki ileride bu kursla bir şey bulabilirim diye. O kadar doluyum ki anlatamam....

Yaaa canım kıyamam mesajını tam okuyamasam da genelini okudum çok zorluklar yasamisisn gercekten..
Tebrik ederim masallah o kadar sabrın sonu selâmet olmuş 😍
Yaa canım bende kpss surecindeyim ama geçimimi ailemden değil kendim sağlamak zorundayım bir kuruş bile almıyorum çünkü onlardan...
Hem iş hem kpss çok mu zor
Yani iş dediğim sabah 8 den akşam 8 e kadar...
İnan bende o kadar çıkmazsdayim ki...
Evde kıyafet tasarlayıp dikiş yapıyorum onunla geçimimi keşke sağlasam diyorum ama onu da alan yok...
İnsan zor durumda kalınca ne yapacağını şaşırıyor 😓

Hem iş hem kpss yürütmek, hiç çalışmayan tüm gün boş zamanı olan birisine göre daha zor olur ancak ben işte yoğun çalışıyorken tüm bu süreçleri hallettim. Zor muydu evet çok zordu ancak devam ettirmek zorundaydım çünkü o yerde daha fazla gelecek görmüyordum. Pazar izin günümdü ve kafamı kaldırmadan hafta içi iş sonrasında ve izin günümde sınavlar için çalıştım, olay tamamen kafada bitiyor. İşle birlikte yürütemem düşüncesi aklına girdiği anda 1-0 yenik başlıyosun. Ne olursa olsun 1-2 saat de olsa ayrılırsa insanın yapamayacağı hiçbir şey yok, tamamen beyinde şartlamak ve kanalize olmak gerek.
8de çıkıyorsanız, eve geliş dinlenme aksam yemeği vs dersek 10 gibi masaya oturup 12ye kadar çalışsanız bile çok fazla ilerleme kaydedersiniz. İzin gününüz de vardır muhakkak.

Arkadaşlar merhaba. Okuldan bir arkadaşım var. Biri önlisans, biri lisans olmak üzere 2 ünv mezunu. Fakat iş bulamadığı için tesisat, doğalgaz işi yapıyor, çocukluktan öğrendiği içim rahatça o konuda iş bulabiliyor usta konumunda çalışıyor yani.
Ben biraz şaşırdım, çok yorucu bir iş çünkü. Ben hep ilk okul mezunu, başka hiçbir iş bulamayan insanların yaptığı işler sanıyordum bu işleri.
Biz bu okul işine eğitim olayına bu kadar emek verirken, sonuçlarının böyle olması çok üzüyor beni bu aralar.
İşsiz bir ünv mezunu olarak dertleşmek istedim sadece...
Universite sinavlarinda derece yaparak, herkesin hayallerini susleyen universiteye girdim ve oradan da dereceyle mezun olduktan sonra, akademisyen oldum. Akademideki asiri stres yukunden beyin kanamasi gecirince, meslek degistirmem gerektigini gec de olsa farkettim. is aramaya basladim. 1.5 yil hicbir is bulamadim, ve bir sure esimin enistesinin veteriner kliniginde temizlikcilik yaptim. Sonrasinda is bulmus olsam bile, 1.5 yilimi aglayarak gecirdim.
Su meslek grubu daha iyidir, temizlikcilik daha asagiliktir asla demedigime dikkat cekmek istiyorum. Sadece, birakin herhangi bir universite mezunu olmayi, en iyisinden bile mezun olmak cok birsey degistirmiyor, en azindan benim icin oyle oldu.
Iste bu yuzden beyin gocu var Turkiye'den. Yurrdisina tasiniyorum dedigimde, gecmisime sahit olanlar neden diye soramadi bile

Hem iş hem kpss yürütmek, hiç çalışmayan tüm gün boş zamanı olan birisine göre daha zor olur ancak ben işte yoğun çalışıyorken tüm bu süreçleri hallettim. Zor muydu evet çok zordu ancak devam ettirmek zorundaydım çünkü o yerde daha fazla gelecek görmüyordum. Pazar izin günümdü ve kafamı kaldırmadan hafta içi iş sonrasında ve izin günümde sınavlar için çalıştım, olay tamamen kafada bitiyor. İşle birlikte yürütemem düşüncesi aklına girdiği anda 1-0 yenik başlıyosun. Ne olursa olsun 1-2 saat de olsa ayrılırsa insanın yapamayacağı hiçbir şey yok, tamamen beyinde şartlamak ve kanalize olmak gerek.
8de çıkıyorsanız, eve geliş dinlenme aksam yemeği vs dersek 10 gibi masaya oturup 12ye kadar çalışsanız bile çok fazla ilerleme kaydedersiniz. İzin gününüz de vardır muhakkak.
Yaaa çok çok haklısın canım 👍
Dediklerini ekran kaydına aldım çok hoşuma gitti dediklerin.
Aynen canım insan aslında her şeye bahane mutlaka uyduruyor en büyük mesele ciddi isteyip çaba harcamak...
Hiçbir şey kolay değil

Back
X