• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çevrenizden SİZE Yapılan Çocuk Baskısına Bahaneleriniz ve Cevaplarınız neler

geçen gün arkadasım sorsu cocuk yokmu yapmıyomusun dedı bende kısmet ınsallah dedım, nasıl yanı kısmet korunuyosan korunuyosundur dıyo bebek ıstıyosanda korunmazsın dıyo okadar cok yorum yaptıkı cıldırdım resmen, bende dedımkı '' ben daha 3,5 senelıkevlıyım sen 5 senelık benım yerıme sen yapıver dedım sustu kaldı ( aslındabu soran arkadasımında cocgu olmuyo bılıyorum ama o saklıyo)

bencede iyi bozulmuşş ayıp ama ya dalga geçer gibii

slm arkadaşlar. Bende 2 senelik evliyim, 33 yaşındayım. Eşimde varikosel çıktı, ameliyat oldu bekliyoruz
işte hayırlısı.
5 para etmez insanların bana öğüt vermeye çalışmasından, bu hakkı kendilerinde görmesinden
bıktıııımmmm :oklava:
- Sende bebek yokmu ?
- Yok..
- Yapın ama artık bak yaşın geçiyor, bugün doğursan okula giderken kaç yaşında olucan?
- 30 yaşından sonra hamilelik sakıncalı zaten, bir an önce yapın...
- Hadi yaş geçiyoor..... Yapın artık..
- Birinciyi doğurunca hemen tekrar hamile kalda, ikincide hemen büyüsün, çok geç kaldın...
- Doktora gittin mi?
- Bilmemne otundan içtin mi?
- Ayaklarını yukarı kaldırdın mı?
vır vır vır dır dır dır :hulya:

Ama bunların içinde en çok üzüldüğüm, yaşla ilgili geç kaldığımı söyleyenler....
bunlar insanı zorla depresyona, ümitsizliğe sokarlar.

Halbuki, hadi soruyorsun anladık, ama yok diyince, hayırlısı olsun de geç git dimi.
Eline bir koz geçmiş gibi insanın üstüne üstüne gitmek, cigerini iyice kanıtrmak niye..
Zevk mi alıyorlar acaba.

slm arkadaşlar. Bende 2 senelik evliyim, 33 yaşındayım. Eşimde varikosel çıktı, ameliyat oldu bekliyoruz
işte hayırlısı.
5 para etmez insanların bana öğüt vermeye çalışmasından, bu hakkı kendilerinde görmesinden
bıktıııımmmm :oklava:
- Sende bebek yokmu ?
- Yok..
- Yapın ama artık bak yaşın geçiyor, bugün doğursan okula giderken kaç yaşında olucan?
- 30 yaşından sonra hamilelik sakıncalı zaten, bir an önce yapın...
- Hadi yaş geçiyoor..... Yapın artık..
- Birinciyi doğurunca hemen tekrar hamile kalda, ikincide hemen büyüsün, çok geç kaldın...
- Doktora gittin mi?
- Bilmemne otundan içtin mi?
- Ayaklarını yukarı kaldırdın mı?
vır vır vır dır dır dır :hulya:

Ama bunların içinde en çok üzüldüğüm, yaşla ilgili geç kaldığımı söyleyenler....
bunlar insanı zorla depresyona, ümitsizliğe sokarlar.

Halbuki, hadi soruyorsun anladık, ama yok diyince, hayırlısı olsun de geç git dimi.
Eline bir koz geçmiş gibi insanın üstüne üstüne gitmek, cigerini iyice kanıtrmak niye..
Zevk mi alıyorlar acaba.

DENSİZLİK YAPACAKLARYA NERDEN CAN YAKACAKLARINI ARIYOLARR SANANE YA YAŞINDAN SENESİNDEN VAKTİNDENN DİMİ YANEE
rABBİM ISLAH ETSİNN İŞTE NE KADAR KIRICI OLDUKLARININ FARKINDA DEĞİLLER
AMAN ONU BUNU TAKIPTA ÜZÜLMEYİN SALLAYIN GİTSİN RABBİM BÜYÜKK İSTEYENN HERKESE NASİB ETSİNN İNŞALAHH

slm arkadaşlar benimde sorunum sizle aynı ama tek bir farkı var benim annemde bana olsun diye çok baskı yapıyo hemde kocamın yanında allah ne derse o olur diyo o yokken de işte çoçuğun olmazsa kaynanan oğluna yeni gelin alır falan filan istiyoki doktordan çıkmayayım sürekli doktora gideyim 1 kez iğne tedavisi 1 kez de aşılama oldum daha yaşımda 23 yani eşimde 29. olmadı ne yapayım bekleyeyim olur dedim annem beni zorla doktor doktor gezdirmeye çalışıyo ama damadın yanında görseniz hiç sanki o annem değil kaynanadan çok anne baskısı bıktırdı neden bu kadar ısrar ediyor anlamadım.hep korkutuyo beni çoçuğun olmazsa bu olur şuolur işte senle evlenenler doğurdu sen hala daha hamile değilsin falan filan ayrıca size sormak istediğim birşey var sizce aşılamada tutmamışsa direk tüp bebek merkezine mi gitmeliyim hangi hastanelere gitsem daha çok yararlı olur sizce...teşekkürler.........kaydirigubbakcemile

ilaçlar nedeniyle göbek oluyor biliyosunuz
eskiden göbeğime elini koyup bebiş mi var diye sorduklarında üzülürdüm onlar için biraz sonra utanacaklarını düşünüp.Utanmasınlar diye espri yapardım "yerini yapıyorum" derdim.şimdi hiiiiiçççç üzülmüyorum.hayır benm çocuğum olmuyor diyorum başka birşey soramıyorlar.....

bende soranlara direk "benim çocuğum olmuyor" diyorum ama ses tonumdan soranların yüzü kızarıyor bir daha sormuyorlar. geçende biri anneme şikayet etmiş. senin kız beni gelinimin yanında bozdu diye. bana masumca (!) sormuş çocuk yok mu diye ben de manalı manalı çocuğum olmuyor diye cevap vermişim. çok edepsizleşimişim çooookkk. zemuszemus

slm arkadaşlar benimde sorunum sizle aynı ama tek bir farkı var benim annemde bana olsun diye çok baskı yapıyo hemde kocamın yanında allah ne derse o olur diyo o yokken de işte çoçuğun olmazsa kaynanan oğluna yeni gelin alır falan filan istiyoki doktordan çıkmayayım sürekli doktora gideyim 1 kez iğne tedavisi 1 kez de aşılama oldum daha yaşımda 23 yani eşimde 29. olmadı ne yapayım bekleyeyim olur dedim annem beni zorla doktor doktor gezdirmeye çalışıyo ama damadın yanında görseniz hiç sanki o annem değil kaynanadan çok anne baskısı bıktırdı neden bu kadar ısrar ediyor anlamadım.hep korkutuyo beni çoçuğun olmazsa bu olur şuolur işte senle evlenenler doğurdu sen hala daha hamile değilsin falan filan ayrıca size sormak istediğim birşey var sizce aşılamada tutmamışsa direk tüp bebek merkezine mi gitmeliyim hangi hastanelere gitsem daha çok yararlı olur sizce...teşekkürler.........kaydirigubbakcemile

mrh pembesu ,sende yada eşindemi sorun ,ikinizde de sorun yoksa aşılama deneyebilirsin.niye tüple falan uğraşacaksın ki.zamanı gelmemişse inanki tüplen falan da olmuyo ,insan boştan boşa hayal kırıklığı yaşıyor.ciddi bir probleminiz yoksa aşılama deneyin. bir de sen rahim filmi çekildin mi.biliyosun oda çok önemli ,rabbim yardımcımız olsun ..gerçekten çok zor anne olamamak

nerminncim çok sağol söylediklerin için evet gerçekten doğru tüp bebektede zamanı gelmemişse olmuyor ama ben bir kere hap tedavisi bir kerede aşılama oldum sonuç negatif ne yapmam lazım hangi doktora gitmeliyim bilmiyorum eşimdede bendede sorun çıkmadı sperm hormon testi yaptırdık ve rahim filmi çektirdim birşey çıkmadı benim kaynımda 1 yıldır evli onunda daha bebek yok eşimin anne babası amcacocuğu bende ister istemez kaynımında olmayınca genetik bir faktörmü diye şüphelendim ama görümcemin oldu bebeği. ya ne yapcağımı bilmiyorum böyle bir durumda ne yapılırki ......mafoldumben

Ben insan içine çıkmıyorum artık yaa :2: iyice depresyona girdim böyle kendimi yanlız bırakınca..biri soracak orada ağlayıp kendimi acındırıcam diye korkuyorum offff offfff:2:

12 yıllık evliyim.İlk başlarda gerçekten hiç istemedik.Soranlara da henüz düşünmüyoruz dedik.Zaman ilerledi ve istedik bebek sahibi olmayı ama olmadı.Hala ümidimiz var ama artık ilerleyen yaşımız ve evliliğimiz "düşünmüyoruz henüz" cevabını anlamsız kılıyor.
Soranlara "biz maalesef çocuk sahibi olamadık" diyorum.Çabalarımdan hiç bahsetmiyorum çünkü bu konu açılırsa daha da can acıtıcı önermeler gelebiliyor."Bizim alt komşu tüp bebek yaptırdı bir seferde oldu","bizim köyde de vardı onlarda suç kadındaymış,sizde suç kimde?" falan gibi hayat felsefemle zor anladığım gibi asla bende cevabı olmayan şeyler duymak istemiyorum."Olamadık" sözündeki di'li geçmiş zaman biraz geri durmalarını sağlıyor.Konuşsalar da kendi aralarında konuşuyorlar.
Yalnız bir seferinde gelini hamileyken bizden sakınan pek de görüşmemizi istemeyen ve bunu da kabaca ifade etme cesaretini gösteren bir arkadaşın annesine " Haksızlık ediyorsunuz,bu son değil,herkesin başına gelebilir,torunlarınızdan birinin başına gelse canınızın yanmayacağını mı bu duygudan muaf olduğunuzu mu sanıyorsunuz" demiştim.Demiştim ve ağlamıştım çok.Aslında o günden sonra asla polemiğe girmemeye karar verdim.
Psikoterapi görüyorum,her hafta seansımda bu insanlarla hesaplaşıyorum,elbette başka bir dilde...
Canı yanan arkadaşları o kadar iyi anlıyorum ki,onlara sabır,bu konuyla başedebilme kolaylığı diliyorum..

ah arkadaslar yorumlarinizi gozlerim dolarak okudum.bende bebegime gec kavustum..tam tup bebege baslayacaktik ki rabbim kadiliginden nasip etti.yasadiklarinizi en iyi anlayanlardan biriyim.bende uzun zaman bu sorularla,hatta dalga gecmeler imali sozlerle bogustum..ama hep bi sekilde atlatmaya calistim kimseye direk cocugum olmuyor demedim..nolur sizde ole yapmayin sonra milletin arkanizdan konustunu duyunca caniniz daha cok yaniyor.soranlara nasip kismet bekliyoz falan gibi gecistirmelik cevaplar verin.hele sizin iyilinizi dusunmeyen insanalara (kayinvalide gibi) asla ama asla acik vermeyin soz donuyo dolasiyo sizi buluyo.iciniz kan agliyoda kimse banamisin demiyo..ve nolur ama nolurr su mubarek gunlerde dua edin..rabbimin hazinesi bol herkese verir ins..sadece biraz daha fazla dua etmemiz gerkiyo bizim..o yuzden rabbim vermiyo..yoksa kimler anne olmuyo kii..en guzel gunler sevincler sizlerin olsun..saglicakla kalin..

nerminncim çok sağol söylediklerin için evet gerçekten doğru tüp bebektede zamanı gelmemişse olmuyor ama ben bir kere hap tedavisi bir kerede aşılama oldum sonuç negatif ne yapmam lazım hangi doktora gitmeliyim bilmiyorum eşimdede bendede sorun çıkmadı sperm hormon testi yaptırdık ve rahim filmi çektirdim birşey çıkmadı benim kaynımda 1 yıldır evli onunda daha bebek yok eşimin anne babası amcacocuğu bende ister istemez kaynımında olmayınca genetik bir faktörmü diye şüphelendim ama görümcemin oldu bebeği. ya ne yapcağımı bilmiyorum böyle bir durumda ne yapılırki ......mafoldumben

canım eşinin sperm morfolojisi nasıl acaba.morfoloji düşükse oda hamileliğe biraz engel oluyo.yani 1 yıl içinde değilde daha uzun zaman sonra gebe kalmana sebep olabiliyo.gerçi bunlar birer bahane sadece zamanını bekliyo.belkide sadece stresten olmuyodur.bende hataydayım da o yüzden soruyorum sana.bizde bebiş için uğraşıyoz.bence biraz daha bekleyin.eşinde sorun olmasa bile bol bol incir ,siyah üzüm yesin.sende bu ay dayanamazsın belkide diğer ay beline yakı falan yapıştır.yakıyla falan hamile kalanlar diğer topiclerde.kendini oldukça sıcak tut.tabi önce Rabbim ol demişse bunlarda vesile olur ve hamişim diye güzel haberlerini okuruz.ha bu arada annene de üzülme ,birde şöyle düşün kocanın yanında belli etmemesi bence çok iyi.onun için moralini hiç bozma.rabbim kimseyi annelik duygusundan mahrum etmesin.tez zamanda hamiş kalman dileğiyle sağlıcakla kal...

Son düzenleme:
bir kadının hayattaki tek ve en önemli görevi üremek ya..milletin tek derdi kimin çocuğu var kimin yok onu saptamak..
benim eski oturduğum apartmandaki komşularım her gördüklerinde yok mu sen de daha bişey diye sorup beni sinir ediyorlardı..
ben de kibar kibar..hayırlısı,kısmetse gibi klişe laflar ediyordum..
sonra bir gün ''benim çocuğum olmuyomuş..çaresi de yokmuş..napalım..''^dedim..bir daha kimse sormadı..zemuszemus
belki adımı kısıra çıkardılar ama umrumda bile değil..evet belki de hiçbir zaman çocuğum olmayacak..ama bu dünyanın sonu değil..hayata bir insan getirmek güzel ama olmuyosa da doktor milletini zengin etmek ve defalarca hayal kırıklığına uğramak yerine daha faydalı işlerle uğraşırımdeğil mi ama..

ben bi topluluğa çıkınca hadi şimdi soracaklar diye çok korkuyorum bıktım artık yine o soruyu soracaklar diye önceden daha istemiyoruz demek zorunda kalıyodum ama şimdi 5 sene oldu allah ne zaman verirse o zaman diyorum insanın evlendikten sonra hayalindeki tek şey çocuğunun olması bu arada biz 5 senelik evliyiz arkadaşlar 1 sene sonra eşimde azosperm olduğunu öğrendik 1 defa mikrotese oldu sperm bulunamadı allahım kimseyi evlatsız bırakmasın dayanılması en zor acı hele bide seneler daha da geçtikçe

canım eşinin sperm morfolojisi nasıl acaba.morfoloji düşükse oda hamileliğe biraz engel oluyo.yani 1 yıl içinde değilde daha uzun zaman sonra gebe kalmana sebep olabiliyo.gerçi bunlar birer bahane sadece zamanını bekliyo.belkide sadece stresten olmuyodur.bende hataydayım da o yüzden soruyorum sana.bizde bebiş için uğraşıyoz.bence biraz daha bekleyin.eşinde sorun olmasa bile bol bol incir ,siyah üzüm yesin.sende bu ay dayanamazsın belkide diğer ay beline yakı falan yapıştır.yakıyla falan hamile kalanlar diğer topiclerde.kendini oldukça sıcak tut.tabi önce Rabbim ol demişse bunlarda vesile olur ve hamişim diye güzel haberlerini okuruz.ha bu arada annene de üzülme ,birde şöyle düşün kocanın yanında belli etmemesi bence çok iyi.onun için moralini hiç bozma.rabbim kimseyi annelik duygusundan mahrum etmesin.tez zamanda hamiş kalman dileğiyle sağlıcakla kal...

çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için gerçekten çok ihtiyacım vardı burda gurbetteyim ve danışacağım kimse yoktu yardımların iççin teşekkürler bu aarada ben iskenderunda oturuyorum palmiye deki kadriye hanıma gidiyorum oda senin gibi senin zamana ihtiyacın var demişti demek morfolojiden bahsetmiş olmalı tbi ben anlamamıştım zamanla ne alakası var diye şimdi anladım herhalde oda morfolojiden bahsetti bana inşallah seninde çok güzel bebeklerin olur kib mutlu günler.......opuyorumnanaktan:3::gitme:

birde şöyle birşey var kendilerine sorulmasından hoşlanmayan arkadaşlar bile bana soruyor eeee yok mu bişey diye.size ne ya diyesim geliyor sanki olsa onlar bakacak.ne ilgilendiriyor anlamıyorum ki.daha vahimi de bazıları abartıp aynen şu cümleyi kuruyor.ee bebek yok mu ?tabi cevap yok.aaaa neden düşünmüyomusunuz yoksa olmuyo mu söyle bakıyım...yuh diyorum böyle insanlara ve uzak olsunlar hepimizden alsanaalsanasmile

çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için gerçekten çok ihtiyacım vardı burda gurbetteyim ve danışacağım kimse yoktu yardımların iççin teşekkürler bu aarada ben iskenderunda oturuyorum palmiye deki kadriye hanıma gidiyorum oda senin gibi senin zamana ihtiyacın var demişti demek morfolojiden bahsetmiş olmalı tbi ben anlamamıştım zamanla ne alakası var diye şimdi anladım herhalde oda morfolojiden bahsetti bana inşallah seninde çok güzel bebeklerin olur kib mutlu günler.......opuyorumnanaktan:3::gitme:

tekş ederim cnm.allah razı olsun inş isteyen herkese ve de bizlere de nasip olur...

Back
X