• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çevrenizden SİZE Yapılan Çocuk Baskısına Bahaneleriniz ve Cevaplarınız neler

mrb arkadaşlar bunları bende yaşıyorum onlar olaflarına güçlü kalmaya çalışıyorum aman nederlerse desinler boşverin kendi bilen bunuy kadar zaten yapmaz soranlarda zaten cahil ce konuşanlar 3 yıllk evliğim ilk 1 yıl istemadik 2 yıldır istiyoruz benimde etrafımda doğum yapanlar oluyor gidesim gelmiyor laf dönüp dolaşıp çocuk meselesine geliyor sıkılıyorum kendimi başka şeylerle meşgul etmeye çalışıyorum ne yapalım bu lafları bebeğimiz oluncaya kadar duyacağız bu yenmek için umursamaz gözükmeye çalışıyorum ama içimdeki ateşi bide bana sorun

yaaa kizlar bu konuda benim cok canimi SIKIYOR banada heryerde soruyorlar cocuk varmi hala cocuk yokmu bir problem mi var vs.vs.vs.bende artik diyorum herkese yok ya ne cocugu ne gerek var suan cok erken nasip kismet olursa onumuzdeki 3 sene dusunmuyoruz kismet 3 sene sonrasina diyip gecistiriyorum halbuki yasim olmus 30 ne yapicam bilemiyorum toplumun baskisindan bezdim artik yaaa dilerim allahtan en kisa zamanda ve en hayirlisiyla bizim bu derdimize derman olur cunki ben onu cok seviyorum ve cok guveniyorum.....(ALLAHIM BIZI YALNIZ BIRAKMA)

ARkadaşlar niye sıkıyorsunuz kendinizi ki:( ilk yıl bende ıkınıp sıkılıyordum ama 3 yıl geçti olmadığındanmıdır nedir bilemem iyice yüzsüz oldum bile:)direk olmuyor ya ,biz uğraşıyoruz ama benim hormonlar kötü ondan olmuyor valla diyorum.onlarda sağolsunlar işte bildikleri duydukları şeyleri anlatmaya çalışıyorlar bende onuda deneriz bakalım falan diyorum:)zaten olanı biteni bildiklerinden hiiiiçççç sormuyorlar birdaha.hoş sorsalarda ben hemen anlatıyorum işte durumu.ama hiç tanımadığım biri bazen soruyor kaç yıllık evlisin diyor ben 4 deyince çocuk varmı diyor bende valla uğraşıyoruz bakalım allah daha nasip etmedi diyorum.onlarda sağlık olsun allah hayırlısını versin diyorlar bende amin diyorum olay bitiyor.üzülmeyin ve takmayın arkadaşlar ozaman daha rahat oluyor.mesela ben espri bile yapıyorum.geçen arkadaşımın kızının doğum günü vardı ve davetiye veriyordu bende beni unuttu sandım dedimki tamam öyle olsun benim çocuğum yok ya çağırmayın şimdi ağlamaya gidiyorum falan dedim hep beraber gülüştük.böyle yapmazsak bu işin altından kalkamayız gibime geliyor kızlar...

kızlarr tam yarama bastınız gerçekten bu durumdan sıkılmış kişilerden biride benim ve ben daha 11 aylık evliyimm.. ne zaman kayınvalideme telefon açsak eşim olsun ben olayım bu konu açılır ve bana dediği hadi artık kendin bi yoldaş yap, görümcem ben ne zaman yeğen sevecem abisi bile yok mu bişey diyo yaaa ve artık çok sıkıldımmm bu konudan.. benim ailem hiç bahsetmez konusunu bile açmaz.. yaa millete ne bizim çocuğumuz ben anlamadım ona bakacak olan benim.. bu konu artık çok sinirimi bozuyo...

kızlarr tam yarama bastınız gerçekten bu durumdan sıkılmış kişilerden biride benim ve ben daha 11 aylık evliyimm.. ne zaman kayınvalideme telefon açsak eşim olsun ben olayım bu konu açılır ve bana dediği hadi artık kendin bi yoldaş yap, görümcem ben ne zaman yeğen sevecem abisi bile yok mu bişey diyo yaaa ve artık çok sıkıldımmm bu konudan.. benim ailem hiç bahsetmez konusunu bile açmaz.. yaa millete ne bizim çocuğumuz ben anlamadım ona bakacak olan benim.. bu konu artık çok sinirimi bozuyo...

canım kaynana görümce konusunda şanslılardanım allaha şükür ama burda iş eşine kalıyor ,annesine ablasına afedersin azının payını vermeli.eşin önce senin arkanda olup onları susturmalı.o yanında olursa hiiiçç sorun kalmaz...

canım kaynana görümce konusunda şanslılardanım allaha şükür ama burda iş eşine kalıyor ,annesine ablasına afedersin azının payını vermeli.eşin önce senin arkanda olup onları susturmalı.o yanında olursa hiiiçç sorun kalmaz...

ablasıda değil canm kız kardeşi.. eşim sağolsun hep yanımdadır eşimden yana hiçbir sorunum yok eşim hep boşver sen onları he de geç der yeri geldiğinde de biz daha düşünmüyoruz da deyip susturdu.. zaten 16 saat uzağız onlardan ama telefondan bile yetiyolar bu konuda sağolsunlar.. bizde 2aydır deniyoruz ama Allahım nasip etmeyince olmuyo işte hemen ama onlar istediği için değil artık eşimle istediğimiz için karar verdik bi bebişimiz olmasına..

ablasıda değil canm kız kardeşi.. eşim sağolsun hep yanımdadır eşimden yana hiçbir sorunum yok eşim hep boşver sen onları he de geç der yeri geldiğinde de biz daha düşünmüyoruz da deyip susturdu.. zaten 16 saat uzağız onlardan ama telefondan bile yetiyolar bu konuda sağolsunlar.. bizde 2aydır deniyoruz ama Allahım nasip etmeyince olmuyo işte hemen ama onlar istediği için değil artık eşimle istediğimiz için karar verdik bi bebişimiz olmasına..

canım ozman sorun yok.hem daha 2 ay olmuş.inşallah en kısa zamanda olur.ben,im 3 yıl oldu neyazıkki daha olmadı.inşallah senin birana önce olur.gerçekten insan maddi manevi yıkılıyor.

inşallah cnm inşallahh Rabbim isteyen herkese bi an önce nasip etsin.. çevremdeki arkadaşlarım hep hamile insanın psikolojisi bozuluyo gerçekten ve ben 2 aydır düşünüyorum yani 2 aydır düşünüyo olmama rağmen üzüldüğüm oluyo ki uzun zamandır bekleyenleri düşünemiyorum bile ve artı çevredeki baskılar başlı başına bi sorun zaten... Allah isteyen herkese bian önce nasip etsin inşşşşşallaaahh..

bende cok sıkıldım dogur artik yokmu niye olmyo olsun bi tane ilerde olmassa görursun o zamn bizim eşimin işinden dolayi surekli 2 senede bir yer değiştiriyorz burdaki imkaniorda bulamassin yoksa sanda senlik olsun buyutur cocuk kendini dmelerinden bıktım bende onlara ilk önce ben buyuyum sonra bebek olur diyorummmmmm cocuga ii bi gelecek saglamadan yapamam herhalde bakamam ben ona eşimde bende istemiyorz zaten.ilk önce evlilğim otursun istiyorum yanlişmi düşünüyorm bilmiyorummmmmmmmmmm

Herşey çocuk demekmiş gibi eskiden neden evlenmiyorsun diye salakça sorular sorarlardı şimdi de yok mu bebek noldu olmuyor mu diye sorarlar. Ben artık insanlara yaşını bile sormuyorum. İnsanlar tam tersine sanki bizim çocuklarımıza onlar bakacakmış gibi.
Kendi öz halam herşeyden bi haber zor yürüyor. Yolcu etmeye çalışıyorum, paraları napıyosunuz bebek mi satın alacaksınız diyor. Çok zor kimse bilmiyor ki biz halen tüp bebeğin parasını bitiremedik onu ödemeye çalışıyoruz, ne haldeyiz kimsenin umuru değil varsa yoksa ne zaman evlenicen ne zaman bebek olacak.

Bazen diyorum doğurduğum zaman inşallah ikiz olur da herkesin çenesi tıkanır diye.
Sanki herkes evlenmek zorunda sanki herkes çalışmak zorunda ve sanki herkes çocuk doğurmak zorunda.

Bir zamanlar biz de bir hiçtik rabbim izin verdi dünyaya geldik, şimdi de yine o izin verirse olacak ama bizim insanımız keşke inancı gibi hareket edebilse

Herşey çocuk demekmiş gibi eskiden neden evlenmiyorsun diye salakça sorular sorarlardı şimdi de yok mu bebek noldu olmuyor mu diye sorarlar. Ben artık insanlara yaşını bile sormuyorum. İnsanlar tam tersine sanki bizim çocuklarımıza onlar bakacakmış gibi.
Kendi öz halam herşeyden bi haber zor yürüyor. Yolcu etmeye çalışıyorum, paraları napıyosunuz bebek mi satın alacaksınız diyor. Çok zor kimse bilmiyor ki biz halen tüp bebeğin parasını bitiremedik onu ödemeye çalışıyoruz, ne haldeyiz kimsenin umuru değil varsa yoksa ne zaman evlenicen ne zaman bebek olacak.

Bazen diyorum doğurduğum zaman inşallah ikiz olur da herkesin çenesi tıkanır diye.
Sanki herkes evlenmek zorunda sanki herkes çalışmak zorunda ve sanki herkes çocuk doğurmak zorunda.

Bir zamanlar biz de bir hiçtik rabbim izin verdi dünyaya geldik, şimdi de yine o izin verirse olacak ama bizim insanımız keşke inancı gibi hareket edebilse

anlamazlar arkadaşlar yaşamayan bilemez bendede aynı sorun var 5 yıllık evliyim ..ama olmadı artık utanmadan üstüme üstüme gelerek soru sorma cesaretini buluyor insanlar kendilerinde 5 yıl geçmiş efendim niye olmamış.. birde şu soru çok canımı sıkıyor KUSUR kimde diye yöneltilen sıoru.. kafamdan asagı kaynar su bosalır gibi tersim dönüyo vallahi. kusur ne demek yaa allah verirse olur vermezse olmaz herkezin bir imtihanı var bu hayatta kusur değil hanıfendi sadece olmuyor diye tersliyorum kimisini gıkı cıkmıyor bir daha ama benim sinirim zıplıyo o ayrı allah herkesin gönlüne göre hayırlısını versin ...

Back
X